Årsresumé 2012

(2011 här, 2010 här)
När året byttes befann jag mej i Söderkulla, och den saken tänker jag inte kommentera desto mera. Annars inleddes 2012 med förkylning, revy, Lizettes 18-års fest, ohi on och mys med Niksu. Mina två bästa vänner befann sig på andra sidan jordklotet och jag saknade dem massor. Jag var på en rolig sitz (töm&glöm) och så firade vi Camillas 20-års dag (kvällen som slutade med att Benne snortade peppar i mäccen..). Så januari var väl nog en helt okej månad, bortsett från att min älskade kanin gick bort.
 
Februari började väldigt bra, jag och Niko packade väskorna och flög till Rivieran där vi spenderade några härliga dagar. Februari fortsatte väldigt bra med en mycket lyckad helg i Helsingfors, sitzar och fester. Jag intalade mej själv att andra halvan av februari också var bra även om magkänslan ville få mej att tro motsatsen. Sen kom sportlovet och plötsligt var februari inte alls någon bra månad. Skulle nästan vilja påstå att sportlovet var en av dom värsta veckorna i mitt liv.
 
I början av mars rasade hela min värld när jag och Niko gjorde slut. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här månaden, det är mest bara en enda dimma. Sysselsatte mej själv hela tiden och intalade mej själv att jag mådde bra, och jag tror faktiskt att jag lyckades lura mej själv ganska bra, så länge jag inte var ensam. Två kvällar som jag ändå kommer ihåg då jag faktiskt hade roligt på riktigt var ändå min utekväll med Jenna och superhjältesitzen. Och pampasveckan då? Äh, orkar inte kommentera pampasveckan. 

I april gick jag igenom någon livskris, det enda jag gjorde var tränade och festade. Festade och tränade. Tränade och festade. Tror ändå att jag behövde en sån period, och jag hade faktiskt ganska roligt ibland. När jag tröttnade på att festa i Vasa bestämde jag mej en helg för att fara till Helsingfors och festa där istället, och jag undrar fortfarande ibland hur mitt liv hade sett ut nu om jag inte hade satt mej på tåget det veckoslutet. 

Vappen var en riktigt lyckad kväll, men efter vappen-firandet började allvaret. Maj bestod nämligen huvudsakligen av jobb (praktik), inträdesplugg och träning. Tog farväl av Novia och Vå2/11 och var på Rollings dansavslutning. Var också på Amanda Fondells keikka i Leipis (så lyckad kväll!) och så måste jag ju också nämna den legendariska Ollistisdagen (jag lovar, vi kommer ihåg den kvällen/natten ännu när vi är 80). Nu i efterhand kan jag också avslöja att Niko kom på besök till Vasa, fast det visste ingen om då.
 
 I juni var jag med om en av de nervösaste dagarna i mitt liv då jag for till Helsingfors på inträdesprov. Visste hur mycket som stod på spel och hur mycket tid jag hade ägnat åt att förbereda mej, så jag gav verkligen mitt allt. Dagen före jag återvände till Vasa befann jag mej i Sibbo och fick höra orden "kan du int snälla bli min igen?", och efter många om och men blev det vi igen. Annars spenderades största delen av juni på jobbet, och helgerna i Sibbo. Midsommarhelgen, som annars var ganska perfekt, måste också nämnas :)
 
Den 2:a juli satt jag och grät glädjetårar på jobbet när jag fick veta att jag hade suppit in till Arcada, och efter den dagen ägnade jag största delen av min lediga tid åt att fixa saker inför flytten. Den 9e ryckte Niko in i milin och samtidigt började min sista jobbvecka. Fredagen då jag fick sommarlov satte jag mej i bilen och körde till Kstad, marknadshelgen it was! Helt huippu, som vanligt. Saknade min skalleper men annars kändes livet väldigt bra. I slutet av juli åkte jag till Åland och den lilla reissun är nog definitivt ett av årets bästa minnen. 
 
Inledde augusti med att flyga till Italien med Linn. Så sjukt lyckad vecka, kan inte annat än le då jag tänker på den resan. När jag landade i Finland igen kom mamma&pappa till Helsingfors och hjälpte mej att börja flytta in i min lägenhet, och sedan spenderade jag ännu någon vecka i Vasa. Hängde på skutskär med rubbet, packade, var på Isabels dop, grät, var glad, var på halkbanan och sa hejdå åt allt och alla. Den 17.8 flyttade jag till Helsingfors och då började mitt nya liv. Stortrivdes i skolan och i lägenheten, men det kändes ändå bättre än bäst att fara hem till Vasa och fira villa-avslutning med Niko och släkten i slutet av månaden. 
 
I september blev det ganska mycket fest (= gulisliv). Jennys 20-års fest, Werket, gulisintagning+Tivoli, gulis getaway, gulissitz, Miilis 20-års fest och mina tuparen. Oj jestas. Men jo, hauskaa oli! Jag tror också att det var i slutet av september som Helsingfors så småningom började kännas som hem. 
 
Den första oktober var jag på Neonsystrarnas photoshoot, och så spenderade jag ganska mycket tid på nya jobbet. Var på Black 'n white party med tjejerna och spelade tennis. Niko blev opererad så jag spenderade också några dagar i Sibbo och lekte sjuksköterska (misstolka inte). I mitten av oktober kom mamma och pappa på besök, men den helgen blev helt förstörd när jag drabbades av värsta magsjukan jag någonsin haft. Lämnade efter i skolan och när jag äntligen blev frisk kom stressen. Allt ordnade sig ändå till slut och jag avslutade oktober med ett skönt veckoslut hemma i Vasa. 
 
November var en bra och händelserik månad. Tränade flitigt, jobbade, ordnade halloweenfest, var på vin- och choklad kväll, var hundvakt, hängde med Vasatjejerna, var på sitz, hängde mycket med Emppis, besökte Baarikärpänen, hade roliga timmar i skolan, fyllde 20, var i Vasa och var i Sibbo. Så jo, november var en riktigt bra månad enda tills det började snöa, för det visade sig att snö i Helsingfors inte är något annat än problem..
 
I början av december var jag på skit humör på grund av snön, kylan och alla skolarbeten, men sen började min julfiilis smyga fram. Vi hade myskväll hos Fanny och bakade pepparkakor med vasagänget. På självständighetsdagen var jag på dansuppvisning, så lyckad dag. Annat skoj som hände var Jennys&Pekkas inflyttningsfest, fysioglögg och sånt, och annars spenderade jag ganska mycket tid i Sibbo. Den 15e var jag på en superlyckad julsitz, och sen började sista skolveckan. Skrev tenter&inlämningsuppgifter och jobbade tills jag var helt slut i huvdet, och den 21:a fick jag äntligen jullov. Inledde jullovet med Maailmanlopun bileet, och nästa dag körde jag och Felicia till Österbotten all by ourselves. Ni har ju just läst om vad jag har haft för mej den här veckan så jag orkar inte börja räkna upp allting pånytt, men har verkligen njutit av tiden här hemma.
 
Idag när ni läser det här borde jag sitta i bilen påväg tillbaka Helsingfors, och imorgon firar vi nyår med buller och bång! Tack och hej 2012, välkommen 2013!
2012

(Årsresumén kommer upp imorgon)
Nåjaa, här kommer de traditionella frågorna jag svarar på i slutet av varje år (2009, 2010, 2011):
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Det här har liksom varit det händelserikaste året i mitt liv så listan är ganska lång.. Men största saken är väl att jag flyttade hemifrån och började studera fysioterapi, och "mindre" saker är t.ex. att jag lärde mej använda tvättmaskin (!) och spela tennis. 

Höll du några av dina nyårslöften? 
Några av mina nyårslöften (eller nyårsmål) var att få bättre självförtroende, börja träna ordentligt igen, utmana mej själv mera och äta bättre. Har lyckats med alla utom det förstnämnda, nya tag 2013!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
 
Annette&Alex blev föräldrar åt en väldigt söt liten flicka :)

Dog någon som stod dig nära? 
Ninokanino :(

Vilka länder besökte du?
 
Frankrike, Nice
Monaco, Monte Carlo
& Italien, Rom.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
 
3-7.2, 10.3, 5-8.6, 2.7, 1-6.8, 23.8.

Vad var din största framgång 2012?
 
Praktiken och inträdesprovet. Och så ser jag också det som en framgång att jag har lyckats skapa ett helt nytt liv här i Helsingfors - jag har en lägenhet, jag har studieplats, jag har ett jobb, jag har nya vänner, jag har hittat en dansskola, osv.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
 
Orkar typ inte längre svara på den frågan. 

Bästa köpet?
 
Om inte resor och sånt räknas, så Helly Hansen jackan, vita klänningen från Rom och mina gröna byxor från Zara. 

Vad spenderade du mest pengar på?
 
Hyra, bensin och mat, tråkigt men sant. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
 
En sak som har gjort mej väldigt glad i år är att jag trivs super i min nya skola :) 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Euphoria, Gangnam style, Try, Diamonds, Ai se eu te pego, The A team, Don't you worry child, Hall of fame, Call me maybe.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 
Tyvärr blir jag tvungen att säga ledsnare här, för det har varit ett sjukt tungt år. Men inget ont som inte har något gott med sig, för det här har också varit ett av de lärorikaste åren i hela mitt liv.

Vad önskar du att du gjort mer? 
Vad önskar du att du gjort mindre? 

Hur tillbringar du julen?
 
Fortfarande med släkten i Petalax, som tur :) bästbästbäst.

Blev du kär i år?
 
Slutade väl egentligen aldrig vara kär. 

Blev du tillsammans med någon?
 
Sometimes two people have to fall apart to realize how much they need to fall back together. Så jo :)

Favoritprogram på TV?
 
Salkkarit och Grey's, surpriseee. 

Bästa boken du läste i år?
 
Kanske Elsa böckerna (bildkälla)? Och så Denise Rudberg böckerna, typ Storlek 37 och Jenny S. (Haha, kom just på att jag lånade alla böcker jag just nämnde av Lizette. Du har bra smak Lizzon!)

Största musikaliska upptäckten?
 
Kanske Carly Rose från X factor? Helt otrolig ung tjej. 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
Önskade mej en ny dator, och jag blev till och med själv förvånad över hur pappa lyckades välja ut en så perfekt åt mej!

Något du önskade dig men inte fick?
 
Önskade lite i smyg att jag hade fått vakna upp hemhemma på min födelsedag. Men Niko skötte sig nog också bra med kaka och sång så det är lugnt :)
 
Vem saknade du?
Alltså usch vad jag har blivit tvungen att sakna i år. Först saknade jag Niko så mycket att jag trodde att hela jag skulle gå sönder, sen när jag äntligen inte behövde sakna honom längre stack min bästa vän till Indien och sen flyttade jag till Helsingfors och blev tvungen att sakna allt och alla som lämnade i Vasa. Saknar till och med Skrållisen otroligt mycket. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
 
Tjänade pengar (låter positivare än jobbade).

Vad fick dig att må bra? 
Första saken som dök upp i huvudet var Friends (speciellt Phoebe och Ross), de har fått mej att glömma bort sorger och skratta istället. Och så mådde jag väldigt bra i Italien. Italien var 0 stress, huippu sällskap, härligt väder, massa skratt och fina upplevelser. 

Vilken kändis var du mest sugen på?
 
Börjar på Michael och slutar på Scofield... Och så har jag även fått upp ögonen för Clay från oth, hehe.. (bildkälla)
 
Största misstaget? 
If it's good it's wonderful, if it's bad it's experience. Så inga misstag, bara erfarenheter. 
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2012? 
Som vanligt, men försöker sakta men säkert förnya min garderob, har ju fått tillgång till Zara, Bikbok, osv ;)

De bästa nya människorna du träffade?
 
Alla härliga människor jag lärt känna sen jag flyttade till Helsingfors :) Stort hjärta på er! 
Stanna-kvar-i-sängen-dag

Och så var min sista dag i Vasa här, åker tillbaka till Helsingfors tidigt imorgon. Har haft en jätteskön jullovsvecka men jag har ändå inte riktigt kunna varva ner när jag har haft något planerat varje dag. Så tills idag har jag inte planerat någonting (annat än att packa då), utan jag tänker stanna i sängen hela dagen. Äta gott, läsa lite Fifty Shades, kolla någon film, läsa bloggar och mysa med Skrållisen. Låter som en alldeles utmärkt plan i mina öron, såna dagar behövs minsann också ibland. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Årsresumé 2012
2012
Stanna-kvar-i-sängen-dagKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12