Favoriter på min spellista just nu

 
 
 
 
Två små ord som hjälper dig hantera stress

I dagens samhälle verkar det vara mer normalt att vara stressad än att inte vara stressad. Det har blivit normalt att önska att dygnet hade flera timmar för att man ska hinna med allt, det har blivit normalt att jämt och ständigt ha bråttom och det har blivit allt för vanligt att folk blir sjukskrivna för att de är utbrända. Egentligen borde man ju ta det i en helt skild diskussion varför det har blivit så och vad man kunde göra för att förebygga det i framtiden, men eftersom sanningen ändå är den att de flesta behöver hjälp med att hantera stress här och nu, så ska jag dela med mig av ett snabbt stresshanteringstips istället. Kan tänka mig att det kommer ganska passande för många nu när sommaren är över, och de flesta återvänder till jobbet och/eller skolan där nya utmaningar kallar!
 
Tänkte att en harmonisk bild kunde vara passande i det här inlägget
 
Att hantera stress har länge varit en stor utmaning för mig. Jag har varit den som i slutet av en dag färdigt börjar stressa över nästa dag som inte ens börjat ännu, jag har varit den som känner hur hårt hjärtat börjar klappa när jag inte vet hur jag ska hinna med allting och jag har varit den som sovit alldeles för lite för att jag viljat ägna så mycket vaken tid som möjligt åt att prestera så bra som möjligt. Jag har också varit den som försökt lära mig att bli en lugnare människa på en massa olika sätt; jag har testat yoga, jag har testat body balance, jag har testat spänn- och slappna av metoden, jag har försökt ta korta pauser under dagens lopp då jag inte gör någonting och jag har försökt stänga ögonen och andas lugnt - men nä, stressen har funnits kvar.... Ända tills i våras, då jag lärde mig att hantera stressen med hjälp av två små ord. 
 
I våras började en ny tjej på samma jobb som jag. Tidpunkten då jag lärde känna henne var en tid då jag hade en väldigt stressig period i mitt liv, på grund av att jag helt enkelt hade väldigt mycket att göra och mycket att tänka på. Jag tror att hon uppfattade det ganska snabbt, och jag minns ännu också när vi bara jobbat tillsammans i några dagar och jag ruuuuusade iväg efter jobbdagen för att jag hade så himla bråttom, och jag hörde henne ropa "No stress Daniela!" efter mig. Nästa dag, när jag på matpausen berättade om något jag skulle göra men inte visste hur jag skulle klara av, fick jag höra samma ord, "No stress", och så fortsatte det. Varje gång jag sa något som antydde att jag var stressad, fick jag höra orden "No stress" som svar. 
 
I början blev jag nästan lite irriterad på de där två orden, för att jag inte alls kunde förstå den attityden. "No stress" var liksom så långt borta från mitt liv att jag inte kunde relatera till det över huvudtaget. Jag menar, där satt ju jag och beklagade mig om att jag skulle hinna med sjuttioelva saker på en och samma dag, och någon tycker att jag bara ska "no stress"? Som om dessa sjuttioelva saker skulle försvinna då? Hahah näääääe. Nejnejnej. No stress var inget för mig. 
 
Sen, sen kom ändå en dag när jag som vanligt satt och funderade på hur fasiken jag skulle klara av nästa dag, när jag märkte att spontant kom på mig själv med att tänka "no stress Daniela". Först tänkte jag att jahapp, nu har tjejen hjärntvättat mig, men jag funderade vidare en stund och konstaterade att det egentligen inte alls var så tokigt. Att dessa ord faktiskt lugnade ner mig. 
 
No stress. 
 
Två små ord, som egentligen har så mycket vett i sig. För vet ni, när man sitter där och funderar på hur man ska hinna med alla sjuttioelva saker, så blir det faktiskt inte bättre av att stressa. Stressar man över något som sist och slutligen går riktigt bra har man stressat i onödan, och stressar man över något som går skitdåligt har man ändå stressat i onödan, eftersom det antagligen skulle ha hänt ändå. "Worrying won't stop the bad things from happening, it will only stop you from enjoying the good".
 
No stress.
 
Ibland, eller egentligen ganska ofta, så måste man påminna sig själv om att man bara gör saker och ting värre för sig själv genom att börja stressa över hur man ska hinna och tänka att man inte klarar det. Man hinner inte bättre för att man stressar och man klarar inte av saker bättre för att man stressar, tvärtom så kommer man bara att må sämre, medan man fortfarande har sjuttioelva saker att göra. Och tänk, då ska man inte bara göra sjuttioelva saker, utan då ska man också må dåligt medan man gör dem. 
 
No stress. 
 
Ända sen den dagen jag insåg detta har jag upprepat orden "No stress" för mig själv varje gång när det känns som att jag har för mycket att göra eller stora utmaningar att möta. Ibland upprepar jag orden tyst för mig själv, ibland säger jag dem högt. Inte för att alla sjuttioelva saker skulle gå upp i rök och jag skulle slippa ta tag i dem, utan helt enkelt för att påminna mig själv om att det inte är någon vits att stressa. 
 
No stress.
 
Det må låta lite för enkelt, kanske till och med löjligt, men det funkar, åtminstone för mig. Visst finns problemen kvar trots dessa två ord och visst är det en kortvarig och kortsiktig lösning, men ibland behöver man kortvariga och kortsiktiga lösningar tills det ordnar sig på långsiktigt plan, och då tycker jag verkligen att ni ska testa detta. Bara ge det några chanser. Funkar det lika bra för er som för mig, så kommer ni att bli positivt överraskade.
 
No stress. 
Min semestervecka i Vasa

Hade egentligen tänkt publicera det här inlägget på söndag under tågresan tillbaka till Helsingfors, men det blev inte så på grund av följande orsaker: 1) Det gick inte att komma in på min blogg, och 2) VR klantade till allt som vanligt, och istället för att sitta i tåget i ca fyra timmar, blev det sammanlagt en en timmes bussresa, 1½ timmes väntande på ett kallt golv på Seinäjokis tågstation och en tågresa utan fungerande internet. Men, nu är bloggen i skick igen och jag befinner mig i vår lägenhet, så här kommer bilder jag knäppte under min andra semestervecka! Bättre sent än aldrig, eller hur?
 
Årets första Strampenlunch åt jag och Niko på tisdagen ute på terrassen i solen. Redan det var ju hur bra som helst, men ännu bättre blev det när jag märkte att lunchen kanske var den godaste Strampenlunchen hittills. Till och med Niko, som för övrigt är värsta matkritikern, var mer än nöjd, och frågade efteråt om vi inte kunde äta på Strampen nästa dag också. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki åt Strampen, med andra ord!
En kväll hos Karro och Challe slutade med en sväng till O'Malleys, dans på Ollis och nattmat vid Dongnai. En av kvällens roligaste? Låt mig citera Challe: "Alltså Daniela, varifrån e du riktigt? Jag vet att du har bott i både Kristinestad och Grankulla, men alltså varifrån e du? ". För er som inte förstod vad som var så himla roligt med det, så var det alltså att jag varken bott i Kristinestad eller Grankulla haha. 
Kaffestund med Hannah. Vi hade så mycket att prata om att jag inte ens hann/kom ihåg att äta upp hela chokladkakan. Det berättar ganska mycket, eftersom jag vanligtvis slukar en kakbit på sisådär tre minuter. 
Tjejkväll vid Strampen. Karro och Emma stod för sällskapet, och vi hade så roligt att vi plötsligt insåg att vi var bland de sista kvar när de skulle börja stänga. Det är verkligen så himla kul att man kan träffa människor man trivs så bra med via bloggen. Vi tänkte annars gå på Galan tillsammans i november, ni kommer att känna igen oss som den blondaste trion på plats ;)
Promenad med mitt gudbarn, aka Ronja. Ronja har vuxit upp till en ung, klok och målmedveten kvinna (kan månne något av det ha att göra med alla gudmors visdomar? Hehehee), och jag tror att hon kommer att gå väldigt långt här i livet. 
Kvällshäng i Västervikshamnen. Det kändes precis som att vi hade rest 5-6 år tillbaka i tiden eftersom vi alltid hängde där när vi var i 16-17 års åldern. Bara den lilla detaljen, att vi nu är 24 och 23 år, och istället för typ Fagerö, pratade om ekonomi och vart Finland är påväg. Ok, nog pratade vi om roligare saker också, men ni fattar pointen.
Sweet Vaasa lunch med Jenna. Bästa. salladen. här. i. världen. Förutom att jag var glad över att få äta en så smarrig lunch var jag också väldigt glad för Jennas skull på grund av många olika saker. Blir så glad när mina vänner är glada! 
En massa gos med Skrållanbollan. Ok nu ljög jag, egentligen blev jag tvungen att klippa bort en massa stora hårbollar från Skrållan i början av veckan, vilket ledde till att vi blev kompisar igen först på lördag. Man riktigt ser ju på bilden hur lite hon tyckte om mig :D
En dag på villan med mamma och pappa. Jag kände mig illa tvungen att ta årets första dopp (det skjuts upp mer och mer för varje år som går), och det var inte minsta skönt fast jag var i bastun först. Skitkallt och hemskt var det. Som tur fick jag god mat och vin efteråt, så det jämnade ju ut sig lite.
Villa-avslutning på Camillas villa. Det var storm, det var kräftis, det var bastu, det var simmande, det var raketer, det var sprakastickor och en massa saknade kompisar. Kan inte på något sätt påstå att jag skulle ha känt mig pigg och utvilad när jag min sista semesterdag vaknade upp på en ö utanför replot i en svettig sovsäck i en liten träsäng, men vet ni, det var det värt. 
 
Det var min andra semestervecka i ett nötskal det (#nöjd), och nu har jag återvänt till jobbet igen. Det känns väldigt annorlunda att gå till jobbet istället för att gå till skolan, förr har ju hösten alltid betytt att skolan börjar igen. Men nåja, ska inte livskrisa desto mera nu, jag har studerat klart och livet går vidare. Tur att man har ett jobb man tycker om. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Favoriter på min spellista just nu
Två små ord som hjälper dig hantera stress
Min semestervecka i VasaKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12