Island 25-28.3, dag tre

Söndagen var den sista hela dagen på Island, och också den häftigaste. På morgonen hade vi tidig väckning, eftersom vi skulle förverkliga en av mammas drömmar (scrolla neråt för att få veta vad). Så vi åt morgonmål, och sen blev vi hämtade av en bil som körde oss till ett ställe som ligger ca 30 minuter utanför Reykjavik. Körde förbi mäktiga berg på vägen, 
och även en massa varma källor. 
En halv timme senare anlände vi till Solhestar, en hästfram med Islandshästar. Mammas dröm var nämligen att rida Islandshäst, och vad skulle nu vara ett bättre ställe att göra det på än Island? Vi blev väldigt varmt mottagna och sen vi fick gå och hälsa på hästarna. 
Vi var 6 stycken i vår grupp, och de frågade alla på förhand hurudana erfarenheter man har av att rida. Eftersom jag ridit Islandshästar förr fick jag en ung och pigg häst, och mamma som var rädd och inte hade ridit på typ 20 år fick en gammal och lugn häst :D
Jag och mamma på hästarna gamla Tobias och unga Senna. 
Kom väldigt bra överens med min härliga ponny :)
Både "instruktören" och vår grupp var riktigt trevliga, och vi red omkring i riktigt härliga landskap i 2½ timme. Största delen av tiden red vi längs ett häftigt berg, men vi red också genom en hage med unga vilda hästar och genom en liten bäck. 
Så härlig upplevelse, både jag, mamma och resten av gruppen var riktigt nöjda! Rekommenderar Solhestar varmt :)
När vi hade ridit färdigt var det dags för nästa aktivitet, nämligen att åka på den sex timmar långa rundturen the Golden Circle Tour!
Under turen stannade vi på tre olika ställen, varav det första stoppet var nationalparken Thingvellir .
Fin mamma och fin utsikt. 
Stopp nummer två var det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Både väldigt vackert och väldigt kallt.
Haha, ni skulle bara veta hur jag fick anstränga mig för att få fram det där leendet, det kändes som att hela ansiktet stelnat av kyla. 
Det sista stoppet var ett området med geysirer. Rök steg upp från marken överallt, och vattnet i bäcken var 90 (!) grader varmt. 
Vi ställde oss vid den största geysiren Strokkur. Strokkur sprutar upp vatten ca 30 meter i luften med några minuters mellanrum, och under de evighetslånga minuterna vi väntade kändes det verkligen spännande när man inte visste när det skulle hända och hur det skulle se ut. Nedan följer en bildserie på fyra bilder från när den äntligen "exploderade": 
Alltså hur häftigt? Tänk att det verkligen finns ställen i världen där sånt här händer. Naturen är allt mäktig. 
På kvällen kom vi fram till hotellet och åt en sista god middag före det var dags att gå till rummet och packa. 
På måndag morgon blev vi hämtade av bussen som förde oss till flygfältet, och så var vår Islandsresa plötsligt över. 
 
Island överträffade verkligen alla förväntningar, och jag har fortfarande lite svårt att förstå alla häftiga saker vi fick se och uppleva under dagarna vi var där. Ett så vackert, annorlunda och spännande land! Resan hade inte kunnat bli mycket bättre (lite besviken var jag dock på att jag inte fick se något norrsken, buu), och allting gick både smidigt och bra. Är väldigt glad över att jag fick dela den här resan med mamma, det blev verkligen ett minne för livet 
 
P.s. Trots att jag nu gått igenom vad vi gjorde dag för dag och visat massvis med bilder, så tänkte jag ännu samla mina favoritbilder i ett och samma inlägg, så ni får hålla utkik efter ett sista Islandsinlägg :) Och ifall ni har frågor om resan så är det såklart bara att fråga. 
Island 25-28.3, dag två

Dags att gå igenom lördagens äventyr! På morgonen vaknade vi upp riktigt utvilade, och sen var det dags för hotellfrukost (♥). Älskar att få börja dagen med att lassa en massa godsaker på tallriken och sen sitta ner och äta i lugn och ro, så jag såg med spänning fram emot att få se vad Grand Hotels frukost hade att erbjuda. Besviken blev jag inte, frukosten var nämligen helt f-a-n-t-a-s-t-i-s-k. Tänker fortfarande på den där våfflan med chokosås, haha. 
Mätta i magen var det dags att bege sig ut för att utforska Reykjavik! Så fantastiskt att vara omringad av berg vart än man såg. 
Tänk att det simmar valar i det här vattnet, så häftigt!!
Skrattade åt alla roliga vägnamn på vägen :DD
Söta Reykjavik. Ja, "söt" är verkligen det rätta ordet för att beskriva den staden!
Gick in i några Isländska butiker innan vi fortsatte till Reykjaviks högsta byggnad, nämligen...
...den 75 meter höga kyrkan Hallgrims kyrka! Vilken sevärdhet alltså, huhhu vilken mäktig byggnad. Hade aldrig sett något liknande. 
Minst lika mäktig på insidan som på utsidan. 
Vi köpte biljetter för att åka upp i tornet, och gick sen ur hissen med darriga ben... Huuu vad skrämmande det var där uppe!
Men utsikten var ju som tur helt fantastiskt. 
Sa ju att Reyjavik är en söt stad!
Fullt med söta hus :)
Sen traskade vi vidare till köpcentret Kringlan för att shoppa. 
Stort och fräscht köpcenter, rekommenderar! Förutom klädbutiker fanns där också t.ex. Dunkin Donuts och Joe & The Juice....
..och en massa matställen. Vi kunde inte välja om vi ville ha pizza eller sallad så vi delade, så smart (och riktigt gott)!
När vi anlände till hotellet på kvällen hade vi gått nästan 15 kilometer, så det var ganska trötta ben vi släpade på :) Ni kan ju bara tänka er hur skönt det var att då gå ner till Grand Hotels spa och sätta sig i en 39 grader varm pool, aah. 
Så härligt!
När vi hade badat klart gick vi i infraröda bastun och sen virade vi in oss i badrockar och satte oss vid brasan. 
Efteråt smakade det gött med en kall breezer och öl!
Gick ännu ut på en kort kvällspromenad för att beundra utsikten. 
 Avslutade dagen med att ligga och läsa varsin bok. Som jag nämnt flera gånger förr så är det ingen ordentlig semester för mig om jag inte har med mig en bra bok, och den här gången fick Kristin Hannahs "Nattvägen" stå för semesterläsningen. 
 
Som ni ser blev även andra dagen väldigt lyckad, att utforska staden, se sevärdheter, shoppa, äta gott och gå på spa är minsann en bra kombination. Den tredje och sista dagen var kanske ändå den häftigaste av alla, så kika in imorgon för att få veta vad vi gjorde då!
Island 25-28.3, dag ett

Dags att börja gå igenom Islandsbilderna! Vi börjar med bilder från första dagen, fredagen:
 
På flygfältet började resan lite tokigt, när vi fick våra biljetter och insåg att vi inte sitter bredvid varandra. Nå, inget man kunde göra åt det, så vi fick önska varandra trevlig flygresa och sätta oss på helt olika delar av planet. Flygresan dit gick hur som helst jättebra och snabbt, alla hade egen skärm så jag hann bara se en film och läsa lite, och vips närmade vi oss Island. 
Blev imponerad av Island redan från luften, bara kolla utsikten!
När vi hade landat hoppade vi direkt i en buss som skulle ta oss till vår första destination på resan, nämligen blå lagunen. Åkte igenom en massa vackra landskap, och när vi såg rök komma upp från marken visste vi att vi närmade oss. 
Blå lagunen är ett geotermiskt spa där vattnet är turkost och ca 40 grader varmt. Vattnet är fullt med mineraler, och vi fick veta att vattnet sägs ha bra inverkan på t.ex. hudsjukdomar. Enligt blå lagunens hemsida, räknas den som ett av världens under!
Tappade nästan andan när vi såg lagunen, så fint var det! Visst hade jag sett bilder på lagunen före resan, men jag kunde inte tro att det skulle vara lika vackert och imponerande i verkligheten.
Vi simmade ut till en av lagunens barer, och beställde varsitt glas skumppa för att fira att vår resa hade börjat. Skumppan var bland den godaste jag någonsin smakat och lagunen var det häftigaste stället jag någonsin varit på, så man kunde verkligen inte klaga! Vilken fantastisk upplevelse, om ni nångång besöker Island får ni inte missa det här ställer!
När vi hade simmat färdigt beundrade vi ännu lagunen från utsidan av området, så otroligt vackert. 
Och kolla vilket klimat det var runtomkring!
Sen var det dags att hoppa på bussen som skulle ta oss till Reykjavik, och på vägen fick vi se helt otroliga vyer. Försökte fånga utsikten på bild några gånger, men bilderna gav verkligheten ingen rättvisa, så kameran fick vila i väskan resten av vägen. 
När vi kom fram till hoteller var vi lagom trötta...
...så vi båda somnade nästan direkt i Grand Hotels sköna hotellsängar. Sov nästan tio timmar före vi vaknade upp, redo för nästa dags äventyr. Men vad som väntade på lördagen, det får ni läsa om i nästa inlägg!Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Island 25-28.3, dag tre
Island 25-28.3, dag två
Island 25-28.3, dag ettKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12