Våra likheter och olikheter

Opposits attract, det har man ju hört en och annan gång. Åtminstone i vårt fall tycks det stämma, för alla som känner mig och Niko har nog säkert redan för länge sen kommit fram till att vi är väldigt  olika. Faktum är att jag flera gånger funderat på hur det ens är möjligt att två människor som är så olika har klarat av att hålla ihop i så många år, men jag har konstaterat att trots att våra olikheter ibland leder till att man önskar att den andra skulle flytta till månen, så kompletterar vi också varandra ganska bra.
 
Jag tänkte att det kunde vara en rolig grej att lista våra olikheter och likheter eftersom Niko ändå synts här på bloggen rätt mycket genom åren, och eftersom listan på olikheterna är mycket längre, börjar vi med dem!
 
 
✸ Jag är en pratkvarn, Niko är mer av den tystare typen. Och tur är ju det, skulle Niko vara lika pratsam som jag skulle det nog bli för mycket ganska snabbt tror jag... Vi skulle liksom inte hinna göra annat än prata :D
 
✸ Niko kan laga mat, det kan inte jag. Verkligen lyxigt att jag råkade få en kille som inte har något emot att stå i köket! Han lovade att han bakar exakt en sådan kaka jag vill till min födelsedag, så jag håller på att googla bland värsta våningschokladkakorna, hehe. 
 
✸ Jag vill ha det städigt, Niko är en råddare. Medan han är den som lagar mat, är jag den som städar. Huhhu vad jobbigt det kan bli när den ena bara lämnar alla sina saker efter sig, och den andra inte klarar av att se på det, utan måste gå omkring och plocka upp efter..
 
 
Niko sover oroligt, jag sover lugnt. Jag somnar i en ställning och så vaknar jag i samma ställning, medan Niko far omkring som ett jäkla yrväder om nätterna. Ni skulle bara veta hur många gånger jag vaknat av att han i misstag slår till mig när han håller på och viftar i sömnen..
 
✸ Jag är morgonpigg, Niko är kvällsmänniska. Niko är som ett åskmoln 9/10 morgnar (inga mysiga frukostdiskussioner här inte), och när han kvicknar till på kvällarna börjar jag slumra till i soffan. 
 
✸ Niko älskar att kolla sport på tv, jag hatar det. Han kan vara ivrig före en "bra" match flera dagar på förhand, för mig finns inga bra matcher. Jag ser hellre på torkande målfärg än en fotbollsmatch på tv...
 
 
✸ Jag är en bokmal, Niko läser aldrig. Jag läser minst några böcker i månaden. Niko har läst några böcker i hela sitt liv.
 
✸ Niko tar dagen som den kommer, jag vill planera i förväg. Min kalender är min bibel. Niko äger inte ens en kalender. En vanlig diskussion hemma hos oss kan låta på så här: Jag: Ska vi göra någo roligt på veckoslute? Niko: Veckoslute?? De e ju flera dagar till de!
 
✸ Jag minns allting, Niko har ett minne som en guldfisk. Jag kommer ihåg en massa detaljer från flera år tillbaka. Ber jag Niko gå till butiken för att handla bananer kommer han hem med allt utom just bananerna. 
 
 
✸ Niko avskyr att tala framför publik, jag gör det mer än gärna. Niko skulle knappast tala framför en stor publik fast han fick en stor summa pengar, medan jag gladeligen skulle hoppa upp på scen för 0 euro. 
 
Jag blir sjuk av minsta lilla, Niko har ett immunförsvar av stål. Kan ni förstå att Niko inte blev smittad när jag hade magsjukan i nästan en veckas tid, trots att han varje dag kramades med mig, drack ur samma vattenflaska som jag och gick på samma wc? Jag blir liksom smittad om någon så mycket som nyser mot mig...
 
Niko tänker inte på sånt som varit, jag är lite av en ältare. Jag kan gå omkring och grubbla på saker som hänt hur länge som helst, Niko tänker helt enkelt att det som har varit har varit, och sånt är det ingen vits att tänka på. 
 
 
✸ Jag är jättesocial, Niko är blygare. Jag springer mer än gärna omkring på fester och tillställningar och bekantar mig med nya människor, medan Niko hellre håller sig till dem han redan känner.
 
✸ Niko springer skitsnabbt, jag är långsam och klumpig. När Niko var yngre tävlade han på ganska hög nivå i friidrott och vann massvis med tävlingar där man skulle springa korta sträckor, medan jag aldrig varit tillräckligt snabb för att ens tänka tanken att fara på stafettkarnevalsuttagningar :D
 
✸ Jag är tålmodig, Niko ger lätt upp. När något inte direkt går som jag vill kämpar jag tills jag uppnår det, när något inte direkt går som Niko vill struntar han oftast i det ganska fort.  
 
 
✸ Niko tycker ganska mycket är pinsamt, jag skäms nästan aldrig. Om Niko skulle råka slinta omkull mitt på torget skulle han vilja sjunka genom jorden och snabbt gå därifrån, medan jag antagligen skulle ligga och skratta en bra stund före jag steg upp. 
 
✸ Jag kan ganska lätt bli påverkad av stress, Niko är otroligt stresstålig. Ibland tror jag att Niko helt enkelt har blivit född utan stressgenen, för det har liksom ingen skillnad om han måste göra hundra saker på en och samma dag, han kan ändå göra det lugnt. Jag har blivit myyyycket bättre på att hantera stress sen vi träffades, för alltid när Niko märker att jag börjar bli stressad brukar han sätta händerna på mina axlar och säga saker som "Danne, andas. Lugna ner dig. Allt går bra. De e ingen vits att stressa", och vips inser jag att jag jagat upp mig helt i onödan. 
 
✸ Niko är matematiskt begåvad, jag hatar allt som har att göra med siffror. Han kan räkna, jag kan skriva. 
 
 
✸ Jag behöver väldigt mycket närhet, men Niko, not so much. Alltså jag älskar när någon t.ex. kliar mig på ryggen eller krafsar mig i håret, medan Niko tycker det känns som "obehagliga krypande djur" (hans egna ord) om man gör det åt honom :'D Samma gäller sovandet, jag skulle helt sova helt fast i varandra, medan han vill sova för sig själv. 
 
✸ Niko är tidsoptimist, jag är tidspessimist. Om man ska vara någonstans klockan 12.00 är jag där senast 11.30. Niko startar tolv. 
 
✸ Jag fryser väldigt lätt, Niko har alltid varmt. Jag sover ofta med dubbla täcken även på sommaren, Niko behöver inget täcke alls. 
 
Ja, dessa var våra olikheter (det finns säkert många fler, dessa var bara de jag kom på direkt). Dags att krysta fram några likheter!
 
 
✸ Båda har samma humor. Vi har inte lika roligt med någon annan som vi har med varandra. Inte en dag går utan att vi skrattar tillsammans, och oftast åt såna saker som ingen annan förstår sig på eller tycker är roligt. 
 
✸ Båda är aktiva. Någon som ska och bowla? Och klättra? Och spela minigolf? Och köra karting? Vi hänger mer än gärna på!
 
✸ Båda är höjdrädda. Och ganska rädda annars också. Inget modigt par här inte! Kollar vi skräckfilm tillsammans vågar liksom ingen av oss gå och borsta tänderna ensam efteråt, utan vi går till vessan tillsammans och sen sitter vi och funderar om monstren månne kommer och tar oss på natten :'D
 
 
Båda gillar samma sorts mat. När vi t.ex. ska ut och äta blir det aldrig några problem med vart vi ska gå, eftersom vi tycker om samma saker. 
 
✸ Båda älskar att shoppa. Ja, jag har en pojkvän som mer än gärna kommer och shoppar med mig! Och så har vi annars också turen att ha många andra gemensamma intressen, sportar gärna tillsammans, vill resa till samma ställen, gillar samma musik, osv. 
 
✸ Båda behöver tid för sig själv också. Vi har alltid sett till att båda också har sina egna grejer, egna vänner, egna hobbyn, och egen tid. Ingen av oss skulle klara av ett förhållande där man gör precis allting tillsammans och måste vara tillsammans hela tiden. 
 
 
✸ Båda är väldigt lojala som personer, både mot varandra, vänner och familj. 

✸ Båda har ganska samma framtidsvisioner. Vi vill ganska samma saker med livet, helt enkelt. 
 
✸ Båda tycker om varandra väldigt mycket. Och tur är ju det. Som sagt leder våra olikheter ganska ofta till att man önskar att den andra skulle flytta till månen, men vi båda vet nog att man ändå skulle åka till månen efter den andra ganska snabbt igen.
 
Hörni, vill inte ni hänga på och också lista er och er partners likheter och olikheter? Skulle vara så kul och intressant att läsa :D Länka gärna till inlägget i kommentarerna i så fall, så får jag gå in och kika sen! Och så får ni ju gärna nämna varifrån ni fick idén också, hehe. 



Vad roligt att läsa :) Niko & Kevin är väldigt lika med många saker och du & jag med många saker också! Igenkänningsfaktorn var hög :D

Svar: Har dom? Va roligt :D
Daniela

Så kul grej att läsa! Hur länge har ni varit tillsammans? :D

Svar: Kul om du gillade! Sen 2010 :D
Daniela

Oj, hehe, det va många olikheter det! ;)

Svar: Yeeeppp haha
Daniela

Såå intressant! Börjar tänka på mina och pojkvännens likheter och olikheter nu! :D

Svar: Gör en lista du också?! :D
Daniela

Alexandra


Vilket super inlägg! :)

Svar: Jee tack! :)
Daniela





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12