Ett förlängt veckoslut i Amsterdam

Hej på er från en väldigt trött tjej! Checkade in på Amsterdams flygfält klockan 4 imorse, så ja, i kan ju tänka er att jag inte är sådär jättepigg. Men, försöker hålla mig vaken, för går jag och sova nu kommer jag inte att få sömn på kvällen sen och jag jobbar tidigaste morgonskiftet imorgon, så att sova bra i natt är verkligen att rekommendera. Så, för att hålla mig vaken nu, tänkte jag att jag kan ta och blogga om veckoslutet direkt *alla förväntansfulla läsare jublar*. Jag menar, ni alla har väl väntat på det här hela påsklovet, eller hur? ;)
 
Nå, oavsett om ni väntat eller ej, kommer här nu en ordentlig bildbomb från vår resa. Under det förlängda veckoslutet har vi....
 
 
...för första gången någonsin flugit med flygbolaget Transavia. Emilia tog ju sig till Amsterdam från Tyskland och jag flög från Finland, och här måste jag passa på att slänga in ett stort tack till Jennifer, för utan henne hade denna resa troligtvis inte blivit av. Jag hittade nämligen inga flyg med varken rimlig prisklass eller tidtabell (antingen kostade flygen typ 600 euro eller så räckte de typ 8-10 timmar), och till slut kom jag på att vända mig till Jennifer för att fråga om hon hade några råd. Hon uppmanade mig att kolla upp flygbolaget Transavia som nyss börjat flyga rakt från Helsingfors till Amsterdam, och vips hade jag hittat passliga flyg. Så tack för hjälpen Jennifer!
 
 
 
...bott på ett toppmodernt och väldigt speciellt hotell. När jag hade landat och slog på wifin möttes jag av ett meddelande av Emilia, som löd "Är på hotellet nu, ses snart, freaka ej ur när du ser vessan och duschen i vårt rum!!!", och ja, det var ju bra att hon förvarnade mig lite... Både duschen och wc:n var nämligen inne i varsin "tub", mitt i rummet, och inne i båda tuberna blinkade det gröna och röda "relaxing" ljus dygnet runt... Aldrig sett något liknande :'D Och ja, dessutom styrdes så gott som allt i rummet via en surplatta - ville man sätta på lamporna var det via surfplattan, ville man få ner draperiet var det via surfplattan och ville man sätta på tv:n var det via surfplattan. Annars helt smidigt, bara att det var rätttttt störande alltid när batteriet i surfplattan tog slut. 
 
 
...poserat vid I am sterdam bokstäverna. Kändes ju ändå som ett måste när man var där. Ett riktigt under var det också att jag faktiskt fick en bild där endast jag syns, det kryllade nämligen av människor framför de här bokstäverna typ dygnet runt. 
 
 
...traskat omkring och beundrat alla kanaler och söta hus. Oj vad vi har gått under den här resan. Konstaterade ganska snabbt att Amsterdam var en väldigt speciell och charmig stad som inte påminde om något man sett tidigare, och vi tröttnade aldrig på att bara gå, gå, och gå omkring och beundra allt vi såg. Faktiskt den vackraste staden jag besökt hittills!
 
 
...besökt Red Light District. Kändes också nästan som ett måste när man en gång var där. Och jag måste säga, att även om vi besökte stället dagtid, så blev jag väldigt förvånad över hur det faktiskt var. Trodde att det man hört om Red Light District skulle vara lite överdrivet, hade liksom inte tänkt mig att det faktiskt skulle vara så... brutalt.
 
 
...postat iväg kort åt både farmor och mormor, som alltid när jag är på resa. Liten och enkel gest som jag vet att uppskattas jättemycket. Så ni som också brukar resa, bara skicka kort åt era kära mor- och farföräldrar - du kan göra någon jätteglad genom att spendera typ två euro och skriva några rader. 
 
 
...kollat på en massa fina byggnader. Arkitekturen i Amsterdam var verkligen i-m-p-o-n-e-r-a-n-d-e!
 
 
...åkt kanalbåt. Väldigt turistigt, men också väldigt mysigt. Rekommenderas varmt om ni befinner er i Amsterdam!
 
 
...ätit en jättetrevlig middag på Boca's. Fick tipset av en bekant, och är så glad över att vi gick hit! Vi hade tänkt att besöka Anne Franks hus före eftersom det låg så nära, men kön dit var verkligen galet lång, så vi skippade det och gick rakt till Boca's istället. Så mysig atmosfär, så trevlig service, så nice koncept och så jäkla god mat! Vi delade en tallrik som kort och gott hette "Boca's" om jag inte minns helt fel, och det var verkligen så, så, såååå gott. Portionen bestod av olika ostar, fisk, krabba, kött, bröd och såser, och vi åt upp precis allting. Mmmh. 
 
 
...shoppat på Kalverstraat. Shoppingutbudet överraskade oss båda väldigt positivt, så hade det inte varit för enorm trötthet, dåligt väder och en massa trängsel, hade vi nog kunnat gå in och ut i butiker här hur länge som helst. Stradivarius, Pull & Bear, Forever 21 och River Island och Kiko orkade vi åtminstone besöka en snabb sväng, och jag fick med mig de perfekta byxorna från Pull & Bear samt lite smink som Kiko. Inget extra, men rätt nöjd ändå. 
 
 
...testat på Amsterdams nattliv, som helt ärligt inte verkade vara något för mig. Så kan det gå när man har för höga förhoppningar, trodde vi hade en sjukt roligt utekväll framför oss, men istället upplevde jag det mest som obehagligt. Tyvärr. 
 
 
...spenderat en dag i en tulpanpark. Mer om den dagen kommer i ett annat inlägg, har så mycket fina bilder därifrån jag vill visa!
 
Ja, det var vår Amsterdamresa i ett nötskal, det. Som sagt kommer ännu ett inlägg om tulpanparken och så tänkte jag skriva ett till inlägg med lite plus och minus med staden samt visa lite fler bilder, men nu har ni åtminstone fått en överblick på vad vi haft för oss under de tre senaste dagarna :) Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar och sen packa upp och vila, hoppas ni har haft en fin påsk!
 Så lite så, bra att mitt tips var till någon nytta! Underbart verkar ni ju ha haft det. 8 dagar så är det min tur *hjärtemoij*

Svar: Underbart va de :) Jeee, njut!
Daniela Skoglund

Så fint!! Jag ska minsann också dit en dag :) varför tyckte du nattlivet var obehagligt? Var folk för fulla, eller var det mycket tunga droger? Alla vet ju att marijuana är vanligt där, men vet inte riktigt hur det ligger till med de tunga drogerna där..

Svar: Ja det var en jättejättefin stad!! Gällande nattlivet så var det väl mest att jag inte kände mig säker. Obehaglig stämning helt enkelt.
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Ett veckoslut i mitten av juni
En blogg, en podd och en Instagramprofil
Onsdagspadel
När ledighet känns främmande
Ny, fräsch, somrig header på plats!Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12