Här kommer svaren!

Jag uppmanade er att vara nyfikna men snälla och sakliga, och ni uppfyllde alla tre - tack för det! Här kommer era frågor och mina svar (och en random bild på mig, för att, nå, ett blogginlägg helt utan bilder är oftast ett ganska tråkigt blogginlägg):
 
 
Fråga: Du säger flera gånger att det är ditt drömjobb som du har fått, men nämner ingenstans VAD det är för jobb...! så, VAD är det för jobb du fått?
 
Svar: Nå voi vitsi vad störande jag har varit (helt på flit dessutom, måste ju hålla spänningen uppe på något sätt), sori :D Jag ska börja jobba med barnfysioterapi!
 
Fråga: Hur blir det med förhållandet, flyttar han med dig?
 
Svar: Nej han flyttar inte med mig, utan han stannar kvar i vår lägenhet i Helsingfors. Har ingen framtidskikare så kan inte på förhand säga hur det blir, men om vi klarade samma avstånd i nästan två år som 17-18-åringar, så månne vi inte klarar det i åtta månader som 24-25-åringar. 
 
Fråga: Hur känns det att flytta ifrån Niko för ett tag och hur känner han över att du flyttar till Vasa? 
 
Svar: Tråkigt, jobbigt och ledsamt. Men, samtidigt som han också såklart tycker det är tråkigt att jag ska flytta till Vasa, är han faktiskt mest bara glad för min skull, eftersom han vet hur mycket jag har längtat efter just ett sånt här jobb. När de ringde och meddelade att jag hade fått jobbet satt han och höll mig i handen, nickade med ett uppmuntrande leende och mimade "Ta det!". Efter att jag tackat ja sa han bara "Nu är det dags att du gör något som gör dig glad igen Danne", så det kändes ju rätt fint ändå.
 
Fråga: Kommer du att skaffa en lägenhet eller bo med familjen?
 
Svar: Planen är nog att bo med familjen och jag tror inte det blir några större problem med det, men vi får se hur det går. Det är ju ändå väldigt många år sen jag bodde med dem senast, så vem vet ifall jag (eller de, haha) får någon värre chock och jag efter någon månad blir tvungen att skaffa någon tillfällig lägenhet :D 
 
Fråga: Vad kommer du sakna mest med Helsingfors? 
 
Svar: Människorna, lägenheten, mina kvällspromenader längs Arabiastranden, mitt älskade gym, alla barer, restauranger och caféer, stämningen, alla evenemang och att det alltid finns något nytt att testa på, shoppingmöjligheterna, att flygfältet ligget så nära...  Alltså, i princip allting (förutom rusningstrafiken och alla skummisar i Sörnäs, då).
 
Fråga: Blev nyfiken vad det var för studieplats du tacka nej till? :D
 
Svar: Medianom (Mediekultur vid Arcada). Heeeelt annan bransch än den jag är utbildad till, men eftersom det verkar finnas rätt dåligt med fysioterapijobb just nu, började jag fundera på att utbilda om mig eftersom mediabranschen också intresserar mig. Men, det löste ju sig i och med att jag fick jobbet i Vasa, och då kändes det helt klart mer rätt att ta emot det än att börja studera igen!
 
Fråga: Vilken är din absoluta favoriträtt?
 
Svar: Virgin Oils Salmone al Limone, Crazy Cats bernaiseschnitzel, Vapianos Crema di Pollo och Sweet Vaasas laxsallad. Och Mäccens tuplajuustoateria.... Sad but true. 
 
Fråga: Vad är det konstigaste ryktet du hört om dig själv?
 
Svar: Att jag på en fest stigit upp på en stol och skrikit ut elakheter om någon. Eh. 
 
Fråga: Vad ser du mest fram emot med att bo i Vasa, förutom jobbet då? 
 
Svar: Helt klart att få spendera mycket tid med familjen, har verkligen saknat dem under alla år i Helsingfors. Och så ser jag fram emot att spendera en massa massa massa timmar på Wasa Sports Club, ifall jag skulle råka hitta någon som vill hyra sitt gymkort åt mig för rimligt pris, det vill säga. Hoppas hoppas hoppas!
 
Fråga: Roligaste som finns att göra i Vasa? 
 
Svar: Typ Ollis. Skulle gärna svara något mycket mer fyndigt på den här frågan, men det var helt ärligt den första tanken som ploppade upp. 
 
Fråga: Ditt favoritställe i Vasa?
 
Svar: Förutom Wasa Sports Club och Ollis då, så hänger jag gärna vid Strömsötrakten och Västervikshamnen. Där känner jag mig riktigt hemma. 
 
Fråga: Vad är det mest romantiska du gjort för Niko/Niko gjort för dig?
 
Svar: Oj hjälp vilken svår fråga... Det mest romantiska jag gjort för honom är väl kanske att ordna en överraskningsfest jag planerade i mångamånga veckor på förhand bara för att alla hans vänner skulle kunna komma, och det mest romantiska han gjort för mig är väl kanske att föra mig på en överraskningsdejt som höll på från morgon till kväll?
 
Fråga: Hur känns det att flytta ifrån varandra efter år som sambos? 
 
Svar: Som sagt tråkigt, jobbigt och ledsamt, men samtidigt tror vi båda det kan vara riktigt nyttigt för Niko att testa på att bo ensam också. Jag bodde ju ensam i 1,5 år före vi flyttade ihop men han har aldrig bott ensam, och det är säkert hälsosamt för alla att få uppleva det nångång. 
 
Fråga: Vad ska du jobba med i Vasa? O vad jobbade du med i Hfors efter att ditt vikariat tog slut? :)
 
Svar: Barnfysioterapi, som jag också nämnde i första frågan. Efter att mitt förra vikariat tog slut jobbade jag också med barn, men inom Helsingfors fostrans- och utbildningssektor. Eller nå, jobbar ju fortfarande - har min sista jobbdag där i övermorgon. 
 
Fråga: När ska du kom på besök till Norge ;) :*
 
Svar: Vem vet när jag dyker upp om Felli-saknaden plötsligt blir för stor <3
 
Fråga: Var ska du börja jobba någonstans? :) Och vad tror du att kommer vara det bästa med att flytta till Vasa?
 
Svar: Exakt var jag kommer börja jobba känner jag att det är bäst att lämna utanför bloggen, sånt kan alltid vara lite känsligt, speciellt när man jobbar inom vården och dessutom med barn. Och det bästa kommer nog som sagt att kunna spendera mycket mer tid med min familj, men också Vasavännerna såklart! Har ju faktiskt en hel del saknade typer i Vasa också :)
 
Fråga: Hur ofta kan vi träffas? Vart ska vi börja fara ut istället för Hullu Pullo? Skämt åsido, du får välja EN låt att ha som tinnitus resten av livet, vilken blir det?
 
Svar: Hoppeligen jätteofta, och till Ollis (fast kanske vi börjar vara för gamla? Vart far vi då, O'Malleys?) (och ja, jag svarade just på dina skämt på fullaste allvar). Och jag vill verkligen inte ha någon låt som tinnitus resten av livet, men om jag verkligen måste välja, så säger jag.... öh.... en mysig Ed Sheeran låt? Thinking out loud?
 
Fråga: Har du någon ny resa bokad/planerad? :)
 
Svar: Funny you should ask, med tanke på att jag bokade mitt livs spontanaste resa igår. Tänkte nämligen att jag verkligen borde utnyttja min jobbfria vecka (och att jag ännu har Helsingfors-Vanda flygfält i närheten) nästa vecka och åka iväg nånstans, och plötsligt hade jag bokat både flyg och hotell. Så, Madeira i oktober blir inte alls min nästa resa, utan nästa veckas tisdag (?!?!) åker jag först iväg för att uppleva ännu en av mina drömdestinationer. Vad händerrrrr :D Först trotsar jag en av mina största rädslor och åker fritt fall, sen bestämmer jag mig plötsligt för att flytta till Vasa och sen får jag för mig att boka en resa mindre än en vecka före avgång. Känner knappt igen mig själv ju, liksom, vad ska hända härnäst, ska jag sluta äta choko eller något??? Kanske har jag blivir drabbad av ålderskris och insett att det är dags att börja vara lite modig, spontan och galen ibland, fyller ju faktiskt 25 om ett par månader, så får väl lov att passa på nu före jag blir för gammal för att va ung å crazy. #Jåonåoejajåoyolojanåo
 
He va he, tack för frågorna & hoppas ni är nöjda med svaren. Glad onsdag på er!Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Vad kul att läsa det sista stycket, kanske satte all pepp du fick på inlägget om att vara rädd och våga sina spår? ;) Blev ju himla nyfiken på vart resan går, men gissar att vi får läsa om det snart!

Svar: Ja men det verkar ju så! Och ja, det får ni =)
Daniela Skoglund

Haha vilket sjukt rykte! För att det låter ju verkligen som du, att stå upp och skrika fula grejer. Not. :D

Svar: :DD
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sommarhår med Kérastase och Bonacure + TÄVLING
Påsklovet 2019
Påskäggsjakt, matlagningstips och loppisfynd
Att vara anhörig till någon med kronisk sjukdom
Ord & uttryck jag inte gillar, del tvåKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12