10 snapshots från de senaste veckorna

Hur återkommer man efter tre så här galna dagar? Trodde det skulle lugna ner sig på bloggfronten igår, men nej, då delade Bloggbevakning mitt inlägg, och explosionen blev ännu större. Wow. Helt mållös!! Egentligen borde jag väl skriva ett superfyndigt/viktigt/roligt inlägg nu, men mitt bland min halvdramatiska flytt till Vasa, en helt oförglömlig resa till Madeira, en legendarisk 25-års dag, ett bloggpris och en bloggexplosion, känner jag faktiskt mest för att skriva ett helt vardagligt inlägg nu. Den här hösten må ha varit fantastisk på grund av alla stora och häftiga händelser, men tycker faktiskt att min vardag är rätt fantastisk just nu, den med, och det är ju ändå vardagen mitt liv präglas av. Så, jag plockade fram min telefon, gick igenom kamerarullen och valde ut tio så vanliga vardagsbilder som möjligt från de senaste veckorna, för att komma lite ner på jorden igen efter dessa galna dagar. Låt oss ta en titt: 
 
 
1. En vinkväll med Hannah
 
En helt vanlig torsdag bestämde vi oss för att gå till Pocket för att ta varsitt glas vin. Tänkte först välja en bild där Hannah sitter och ler fint mot kameran, men fasen, det är ju så här vi är på riktigt - skrattar så mycket att bilden blir suddig och så att vinet skvälper. Det är nog det jag gillar (nå okej, älskar) med Hannah, att samtidigt som hon är den jag skrattar med tills jag nästan faller av stolen, är hon också den jag kan prata om de allra allvarligaste ämnena med. Best of both worlds, de e Hannah de. Dock finns det en nackdel med att umgås med Hannah, och det är att hon har så förbaskat snygga kläder att jag alltid får klädångest när jag är med henne. "Hannah från Vogue och Daniela från Stormossen", ungefär så känns det som att folk tänker när vi går bredvid varandra på stan. Tur att det är insidan som räknas osv :D
 
 
2. Vasas snyggaste julpynt...
 
...har Aroma på Hovrättsesplanaden! Åhhh, blir så genuint LYCKLIG av fina julpynt alltså. Älskar julen. Älskar när butiker, köpcenter och caféer fylls av julpynt. Älskar älskar älskar. Skulle nog problemfritt kunna stå och bara beundra Aromas julfönster i en timme. & Skulle jag sen snabbt få gå in efter en av deras chokocupcakes skulle jag nog lätt stå kvar en timme till efter det också.
 
 
3. Te med Sara
 
Ganska ofta har jag hängt med någon vän efter jobbet, och en kväll gick jag och Sara till Fazer för att dricka lite te (och prata, förstås). Måste säga att Sara verkligen har många egenskaper jag uppskattar och ser upp till - samtidigt som hon är väldigt målmedveten, vågar säga vad hon tycker och står för sina åsikter, lyckas hon göra det på ett så himla fint och ödmjukt sätt. Tar stort ansvar för allt som ligger henne varmt om hjärtat och bara är så där behaglig att umgås med, liksom lugn utan att vara det minsta tråkig. För mig som är lite mer som en yr och högljudd tornado gör det väldigt gott att ha en sådan vän i mitt liv.
 
 
4. Mitt "renoverade" rum!
 
Alltså, vet ju inte vad som egentligen räknas till att renovera, men hur som haver har jag ÄNTLIGEN tagit tag i att göra om i mitt rum så jag ska trivas här under min Vasatid. Räckte ju bara sisådär fyra månader att få det gjort :) Funderade faktiskt rätt länge om jag ens skulle orka lägga tid och energi på det med tanke på att mitt boende här ändå är så tillfälligt, men nu i efterhand är jag väldigt glad i att jag gjorde det. Gör en konstigt stor skillnad för den dagliga trivseln på att på morgonen ta fram sina kläder ur ett klädskåp istället för att gräva fram dem ur en random Ikeakasse, kan jag tala om. Är ni annars intresserade av att se lite mer bilder på mitt krypin? Säg hep i så fall (knappast jättespännande att se bilder på ett litet rum som är inrett av någon som inte ens är bra på att inreda, men nåja, tänkte vara artig och fråga i alla fall :D)!
 
 
5. When in Venn
 
Jag som blivit bortskämd av Helsingfors stora utbud på matställen hann redan bli rädd för att jag skulle bli uttråkad i lilla Vasa, men jisses, här bara kryllar ju av nyöppnade barer och restauranger!!! Ett av de nyöppnade ställena, Venn, har jag redan besökt tre gånger, och redan under det första besöket tillsammans med Linn blev jag verkligen superimponerad. Roliga och finurliga menyer, Instagramvänlig mat, gott vin och världens piggaste och hurtigaste servitör hittar ni här. Tips tips!
 
 
6. Life of Karro and Danne
 
Typisk vardagskväll i Vasa: Umgås jag och Karro inte, ligger vi i varsin soffa på varsin sida av stan och whatsappar och skickar ljuddmeddelanden hela kvällen :'D Eller nå, typisk  vardagskväll är nu kanske en liten överdrift, men helt på riktigt - Karro har gjort mina månader i Vasa så mycket roligare och hon har blivit jättejätteviktig för mig. Tror faktiskt hon är en av mina vänner som vet allra mest om mig, vilket iofs inte är så konstigt när vi utan problem kan fara ut och köra i flera timmar om kvällarna eller bombadera varandra med ljudmeddelanden hela kvällarna :D Ryms mycket info i sånt, hehe, speciellt när inga som helst filter tycks existera när vi två umgås. Får nog se till att aldrig bli osams med henne nu, the bitch knows too much....
 
 
7. Självständighetsmiddagen
 
Jenna och Miili gav mig (bland annat) en hemmagjord middag i födelsedagspresent, och den passade vi på att pricka in på Finlands 100-års dag hemma hos Jenna. Kändes nästan som att jag var en gäst på slottet när jag bara fick traska in i Jennas urfina lägenhet, sätta mig vid bordet och bli serverad skumpa och tre-rätters :D Avokado- och räkcoctail till förrätt, lax och ugnsrostade rotsaker till huvudrätt och någon blåbärs-kex-sössö (kommer på riktigt inte på någon finare förklaring :D öh, mousse?) till efterrätt - NAM.
 
 
8. Klänning-kritiseras på g
 
Efter middagen bänkade vi oss i soffan för att inleda den kritiska granskningen av slottsgästernas klädsel, och jag tror faktiskt att vi alla var överens om Minttu Räikkönen var kvällens bäst klädda gäst. Såg att hon även vann Yles omröstning om den snyggaste klänningen, så tydligen var vi inte ensamma om att tycka så heller. Hur som helst, mysig och kiva kväll på alla sätt och vis! 
 
 
9. En prommis med Josefina och Vasas sötaste
 
En kall måndag i december fick jag träffa Josefinas baby för första gången, och jisses vilket charmtroll alltså! Största delen av vår promenad sov hon, men de stunderna hon var vaken skrattade och pratade hon glatt från vagnen. Josefina pratade också så fint om mammalivet att jag blev riktigt rörd. Konstaterade att vi båda har det väldigt bra just nu, även om vi lever väldigt olika liv. 
 
 
10. Mitt bloggverktyg (= min dator)...
 
...ser ut så här och har gjort det i flera månader nu. Fattar verkligen inte hur jag orkat sitta och pyssla med bloggen när skärmen varit sönder så här länge, det har nog varit ett evigt vinklande och förstorande och gissande. Men nu, mina damer och herrar har jag skaffat en ny dator.... bara för att inse att jag inte alls förstår mig på den. Har försökt använda den några gånger men det har känts ännu mer besvärligt än att använda min gamla med sprucken skärm, så trots att jag har en sprillans ny dator här bredvid, skrivs det här inlägget fortfarande från skrotdatorn bara för att jag inte förstår mig på min nya =) Lyckat alltså. Nästa gång jag köper en ny dator borde jag kanske göra liiiite bättre research på förhand och inte bara ta emot första bästa dator försäljaren räcker fram efter att jag sagt "jag vill ha en helt vanlig lättanvänd och snabb dator med bra minne som inte är för dyr". Dumt huvud får kroppen (eller nå, i det här fallet - plånboken och bloggen) lida. Nåja, som tur har Niko lovat lära mig hur jag använder nya datorn och som tur åker jag till Helsingfors redan imorgon, så månne det inte löser sig, men ändå. Känner mig väldigt sällan som en dum blondin, men i det här fallet hade jag nog inte kunnat beskriva mig själv med några mer passande ord. 
 
Det var mina vardagliga bilder det - hade egentligen tänkt publicera en bild på hur jag ser ut efter ett Bodyattack-pass också, men fick nog konstatera att we're not there yet, så det fick bli en bilden från då vi kollade på slottsbalen istället. Men, kanske jag en vacker dag skulle våga visa den fulaste möjligaste bilden på mig. Skulle vilja säga att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge, men i det här fallet är det nog mer brutalt än gott.... :D Nåja, i väntan på det - ha en bra torsdag!
 
P.s. På tal om vardagliga saker (heh) - imorgon är det möjligt att ni hittar ett bekant ansikte i Hbl =) 
 
P.p.s. På tal om andra vardagliga saker (heh) - Cissi Wallin började följa mig på Instagram igår. No biggie.



Angelica Wåhlin

http://angelicawahlin.se/


Så underbara snapshots!

Svar: :)
Daniela Skoglund

<3

Svar: 😘
Daniela Skoglund





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12