Vilka mål för 2017 uppnådde jag?

Den 2.1.2017 publicerade jag en lista med mål för året på bloggen (klick), och nu är det dags att se hur det har gått!
 
 
Bli modigare [ X ]
(Under 2017 vill jag slippa tänka "tänk om jag bara")
 
Kommentar nu: FET CHECK på denna. Tror faktiskt den stora vändpunkten kom när jag publicerade det här inlägget och fick en massa peppande kommentarer av er, för kort därefter trotsade jag en av mina väldigt stora rädslor på Borgbacken den här dagen, och sen räckte det inte länge före jag tog det svåra beslutet att lämna alla mina tryggheter och i princip hela mitt liv i Helsingfors för drömjobbet i Vasa. 
 
 
Lyssna mer på min magkänsla [ X ]
(Visst, bli modigare, men genom att lyssna på magkänslan. Liksom våga göra mer saker, men sådana som känns rätt)
 
Kommentar nu: Hmm ja, tror verkligen jag kan säga check på denna punkt också! Dock har det inte gått helt som jag önskat alla gånger jag litat på magkänslan i år, men har ändå börjat lyssna allt mer på den. 
 
 
Konsumera mindre [ X ]
(Siktar på att minska min shopping med ungefär 80%. Visst om jag är på resa eller det finns något jag verkligen, verkligen behöver eller vill ha, men det här "hmm nu har jag lite tråkigt, far en sväng till H&M" *kommer ut med tre stycken oplanerade halvonödiga köp*, det får lämna bort 2017)
 
Kommentar nu: Går igenom min "Shoppingkategori" här på bloggen, och tycker jag får vara nöjd. Har mestadels shoppat på resorna och då jag verkligen verkligen behövt eller viljat ha någonting. Ett par onödiga spontanköp har det kanske blivit, men det är nog betydligt mindre än tidigare år. 
 
  
 Uppleva min bästa resa hittills i januari-februari [ X ]
(Har ju som sagt bokat vår ultimata drömresa som vi åker iväg på om 20 dagar! Florida och Bahamas, snälla gör oss inte besvikna)
 
Kommentar nu: LÄTT bästa resan jag någonsin upplevt. Längtar och drömmer mig fortfarande tillbaka minst ett par gånger i veckan. 
 
 
Bli bättre på att släppa taget  [ X ]
(Både släppa taget om sånt jag inte mår bra av, och sånt som är naturliga förändringar av livet. Vill också lära mig att sluta se oväntade/stora förändringar som mindre katastrofer, och istället försöka tänka att förändringar också kan föra mycket gott med sig)
 
Kommentar nu: Har jobbat mycket på detta och tycker jag blivit bättre och bättre på det. 
 
 
 
Besöka Amsterdam med Emilia [ X ]
(Hon och jag har pratat om att besöka Amsterdam i mer än fem år nu, kanske det börjar bli dags att äntligen förverkliga den resan nu :D)
 
Kommentar nu: Yes, det blev en påsklovsresa till Amsterdam i år!
 
 
 
Sluta hacka på mig själv [  ]
(Jag VET ju att jag är bra på så många sätt, men ändå märker jag att jag allt för ofta tänker att jag int duger och att jag borde vara så mycket bättre, bara för att jag är van att tänka så. I år ska det tankemönstret bort. Långt bort. 2017 ska bli året när jag verkligen ska se till att jobba på självkänslan)
 
Kommentar nu: Här blir det nog ingen check. Nästan så det här borde bli mitt enda mål för 2018, att få bättre självkänsla, så jag kunde gå all in och verkligen fokusera på det. Vill ju verkligen bli nöjd med mig själv. Och det känns så knäppt, för samtidigt som jag är väldigt trygg i mig själv, alltid vågar vara mig själv och har rätt bra självförtroende, så är jag liksom ändå inte nöjd med mig själv? Så förvirrande. Någon som känner igen sig?
 
 
Toppa bloggåret 2016 [ X ]
(Här har vi verkligen en utmaning som heter duga!!! 2016 blev jag nominerad till Årets blogg och Årets personliga blogg, jag hade ett besökarrekord på 8476 unika besökare på en dag, jag var med i en svensk skvallerblogg, ett av mina blogginlägg publicerades hos Nyheter24, jag skapade eget domännamn och jag blev erbjuden byte av portal av inte bara en, utan två portaler. Hur jag ska toppa detta år 2017 har jag ingen jävla aning om, men hey, jag gillar ju utmaningar, så challenge accpeted!)
 
Kommentar nu: Det här målet trodde jag då ALDRIG att jag skulle klara av, men där ser man då! Har bland annat blivit intervjuad till flera olika artiklar, blivit tipsad om i bloggen Bloggbevakning (läs här) och vunnit mitt första bloggpris. Wautsi wau vilket bloggår det varit!
 
 
Besöka Erottaja Bar, Flow Festival och åka på någon skidresa [  / ]
(Dessa tre får stå i samma punkt, eftersom de inte är jätteviktiga mål. Erottaja är bara en bar jag länge viljat besöka men det har aldrig blivit av, Flow Festival skulle jag också vilja uppleva ifall artisterna i år är bra, och en riktigt drömmig skidresa skulle vara såååå härligt)
 
Kommentar nu: Erottaja check och Flow Festival check (Flow Festival var förresten den bästa festivalen jag besökt hittills!), men ingen skidresa tyvärr. Dock är det nu i efterhand helt förståeligt att det inte blev någon skidresa med tanke på hur himla många andra resor det blev. 
 
 
Börja på ett nytt jobb där jag trivs bra [  X ]
(Mitt kontrakt på mitt nuvarande jobb tar slut i mitten av januari. Visst känns det ledsamt, men som sagt, ska försöka börja tänka att stora förändringar också kan föra med sig bra saker. Vem vet, kanske jag trivs ännu bättre på min nästa jobbplats!)
 
Kommentar nu: Ja, haffade ju faktiskt mitt drömjobb i september och trivs som fisken i vattnet. 
 
 
 Ha besökt minst 25 länder före årets slut [ X ]
(Hittills har jag besökt sammanlagt 22 länder, vilket innebär att jag borde besöka minst tre nya länder i år!)
 
Kommentar nu: Besökte sammanlagt sex länder i år, men tre av dem var nya (Bahamas, Holland, Portugal), så det gick jämnt ut här! Exakt 25 länder har jag besökt nu. 
 
 
Skänka pengar till välgörenhet [ X ]
(Visst har jag hittills också skänkt lite kläder och pengar, men bättre kan jag)
 
Kommentar nu: Yes I have, två gånger och till två olika ändamål i år.
 
 
Fira mammas 50-års dag utomlands [ X ]
(Min älskade mamma fyller 50 i år, och SOM jag hoppas att vi får fira den utomlands tillsammans med familjen. Det skulle helt säkert bli minst lika roligt som när vi firade pappas 50-års dag i Budapest!)
 
Kommentar nu: Ja, vi åkte till Madeira för att fira mammas 50-års dag där, och OJ vad lyckat det blev! Verkligen en perfekt vecka. 
 
 
Minska på godiset [  ]
(Kommer inte att sträva efter att lämna bort godiset helt eftersom godis ändå är något jag tycker om supermycket och vill kunna unna mig, men att minska, det skulle nog säkert bara göra mig gott. Tänkte börja med att lämna bort godiset helt och hållet under vardagarna i januari, så får vi se med fortsättningen sen)
 
Kommentar nu: Haha lol. Jo nä. 
 
 
Fortsätta träffa nya människor [ X ]
(Att lära känna nya människor tycker jag både är roligt och lärorikt, så hoppas på att få träffa många nya, trevliga människor även under 2017!)
 
Kommentar nu: Ja, det känns faktiskt som att jag träffat rätt många nya människor i år! Så kul. 
 
 
Ordna en JÄTTEROLIG 25-års fest [ X ]
(Ja, jag fyller ju faktiskt 25 i år... Får se till att dämpa ålderskrisen med en riktigt fantastisk fest!)
 
Kommentar nu: Nå hell yeah I did! Bästa födelsedagen någonsin. 
 
 
Nå 1000 följare på Instagram [  ]
(Okej, det här är inte världens seriösaste mål utan något jag bara drog ur hatten, haha :D Men 1000 följare skulle vara nice! För er som vill hjälpa mig uppnå detta mål hittar ni mig @danielaskoglund)
 
Kommentar nu: Får nog säga samma som gällande godiset här; Haha lol. Jo nä. Men hej, vi har ju ännu två dagar på oss! Kanske händer ett mirakel och jag plötsligt får typ dubbelt mer följare före 2018?! DET skulle vara något :D In och följ @danielaskoglund ba!
 
 
Satsa på träningen [ X ]
(Jag är ju världens största klyscha som skaffat nytt gymkort till det nya året, men ja, i år vill jag verkligen satsa på träningen och jag har flera specifika mål jag vill uppnå. Vi får se hur det går, jag håller er uppdaterade!)
 
Kommentar nu: Har tränat regelbundet hela året, ja, och en del av de specifika målen är uppnådda, ja. Dock är jag nog allra gladast över att träningen fortfarande känns så rolig och att jag tränar för att jag mår så bra av det - det är ändå det som känns allra viktigast, inte det om jag klarar av att göra en pistol squat med båda benen eller inte. 
 
 
Bara bli en lyckligare människa [  ]
 (2016 var ett ganska ledsamt år, så hoppas på ett gladare 2017. Inte för att jag skulle ha varit superdeppig 2016, men jag vill verkligen i slutet av året kunna säga att jag under 2017 var gladare än 2016. Allt gällande ens mående kan man ju inte påverka, t.ex. sjukdomar, olyckor och sånt som andra människor gör, men det som jag kan påverka kommer jag att försöka påverka, och så får man bara hoppas att det kommer få tråkiga överraskningar som skulle göra en ledsen!)
 
Kommentar nu: Inte i år, nej. Tyvärr. 2017 har nog inte varit något "bara-bli-en-lyckligare-människa-år", snarare "kämpa-bara-försök-ta-dig-igenom-det-här-det-vänder-nog-i-något-skede-år". Men, går in i 2018 med en väldigt bra fiilis, så hoppeligen blir 2018 mitt glada år efter två lite mindre glada år!
 
 
Sammanfattning: 14,5/19 mål uppnådda. Bra ändå. Men, när jag kryssade för den här listan kändes det som att jag nog får ta och omformulera mitt sätt att lägga upp nyårsmål på ett lite annorlunda sätt till 2018. Mer om de tankarna senare, för nu ska jag börja ta mig in till stan på några både mindre roliga och jätteroliga uppdrag. Hoppas ni har en fin onsdag!Jessica Högberg

http://lchftrollet.blogg.se/


Tycker du ska vara nöjd med dina uppnådda mål!! Gott slut=)

Svar: Jo är nog nöjd! Det samma :)
Daniela Skoglund

Bra jobbat! :)

Svar: Tackis!
Daniela Skoglund

Oj det var inte lite mål det, bra jobbat! Alltid kul att läsa andras mål. Hade själv 5 mål och tyckte det var mycket (klarade 4 i alla fall) :)

Svar: Haha, tack! Och 4/5 är ju jättebra :) 👍🏻
Daniela Skoglund

Superduktigt! Jag hade flera mål i början av året men reviderade listan rejält till hösten. Nu vet jag faktiskt inte riktigt hur det ser ut men får lov att gå igenom det här småningom. Tänkte dessutom köra ett 2018 utan dessto mer mål utan se vart året tar mig. :D

Svar: Jag är lite inne på liknande tankar som du gällande nästa år!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Dessa träningskonton följer jag
Bekännelser part 3
Dejtveckoslutet
En thriller & en dokumentär
Kallio vs Arabia vs TölöKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12