Recept på sommartårta

Sitter här och funderar hur en vecka kan gå så snabbt. Min semestervecka har varit och farit i ett nafs, plötsligt är det fredag igen, och imorgon ska jag återvända till Helsingfors. Huhhu, hinner nog inte alls med i svängarna nu. Hur som helst, ni ska  få höra om min semestervecka (inte för att den varit speciellt intressant, men), men det tänkte jag blogga om från bilen imorgon. Så, idag ska jag presentera ett recept på en enkel sommartårta istället. Fick nämligen fnatt och började baka igår. 
 
 
Som jag redan berättade, åt vi en sjukt god tårta på Jennas villa på midsommaren (klick), och eftersom Jenna sa att det varit löjligt lätt att laga den, bestämde jag mig för att försöka mig på den, jag med. Dock valde jag att laga många minitårtor istället för att laga en stor tårta, men det gick bra det också. Hur som helst, du behöver följande ingredienser: 
 
♡ Färdig marängbotten (gillar du att baka kan du säkert vispa ihop en själv)
♡ Hallon (jag köpte två små askar med färska hallon, minns ej antal gram)
♡ Vispgrädde (minns heller ej antal deciliter, men köpte två burkar)
 Choklad (jag körde på en platta Fazers hushållschoklad)
 
Sen var det bara att smälta chokladen, hälla över marängbitarna, vispa grädde och blanda ner hallonen, hälla blandningen över marängen och den smultna chokladen, låta svalna och dekorera med valfria bär (eller annat). Sen kan man ju förstås följa ett lite noggrannare recept och dekorera kakan lite finare, såsom hon jag tog inspiration till kakorna från gjort (klick), men jag är ju varken konstnärlig eller duktig på att baka, så det fick duga som det blev. Bra gick det att äta ändå =)
 
 
Smakade sommar och socker (hehe), mumssss. Smaklig måltid bara!
Lär dig konsten att ta emot konstruktiv kritik

Vill du helst inte höra vad du är dålig på? Tycker du det är jobbigt när någon berättar åt dig vad du kunde göra bättre? Anser du konstruktiv kritik vara något sårande eller till och med attackerande? Börjar du försvara dig om feedbacken inte enbart är positiv? Vill du helt enkelt inte ta emot konstruktiv kritik över hudutaget?
 
Då är det dags att tänka om.
 
 
Samtidigt som folk ofta säger "jag vet att jag inte är perfekt", så är det ju nog ändå det man vill vara - för antyder någon något annat, ja då börjar man försvara sig. Känns det inte lite typiskt, att t.ex. folk som bloggar skriver i bloggen "jag vet att jag inte skriver perfekt", men sen när någon ger en kommentar med förslag på hur texten kunde förbättras, då upplever bloggaren kommentaren som attackerande? Och t.ex. folk som går på gymmet, de brukar ju ofta säga att de strävar efter att bli bättre och kunna lyfta tyngre, men sedan när någon påpekar ett teknikfel och erbjuder sig ge tips hur personen kunde fixa felet och således få bättre teknik, då vill personen inte ha hjälp.
 
Och jag förstår, jag förstår till 100%. Jag förstår att jag inte är perfekt, men ändå vill jag ju nog vara det. Minns hur tufft (liksom tungt tufft, inte häftigt tufft) jag kunde tycka det var i skolan, när jag hade kämpat länge med en text, och läraren gav mig feedbacken att själva texten är bra, men att mina stycken är för långa. Där hade jag ju liksom suttit och filat på texten hur länge som helst, och sen borde jag börja ändra om hela textens uppbyggnad?! Eller när jag studerade till fysioterapeut, var på praktik och fick feedbacken att jag pratar för snabbt när jag leder jumppor. Jag som hade sett just det som min styrka, att dra jumppor - och sen fick jag höra att jag inte alls var så bra som jag trodde. Eller när jag bad er läsare komma med feedback på vad jag kunde förbättra, och flera av er påpekade att innehållet var bra, men att designen kändes föråldrad. Jag som var supernöjd med designen själv, och så fick jag plötsligt veta att ni inte alls var det.
 
Det kanske inte alltid känns sådär jättekul att få höra om sina svagheter, speciellt inte om det gäller något man själv trodde man var bra på, men vet ni, stänger man öronen för konstruktiv kritik, då finns risken att man slutar utvecklas. Man blir så lätt blind för sig själv och sitt beteende, att det ibland kan vara riktigt nyttigt att be om någon annans synpunkt på saken, och med öppet sinne lyssna på vad personen har att säga. Tack vare att jag valde att lyssna på vad man lärare sa, insåg jag att jag faktiskt skrev rätt långa stycken, och när jag i studentskrivningarna sedan skrev kortare stycken, fick jag skolans bästa resultat i det ämnet. Efter att min handledare påpekat att jag pratade för snabbt när jag ledde mina jumppor började jag prata lite långsammare, och plötsligt märkte jag att folk började hänga med betydligt bättre. Och tack vare att ni öppnade mina ögon gällande min gamla design, har jag nu en jäkligt snygg och proffsig design som klart och tydligt ökat både läsarantalet och företagens intressen för denna blogg.
 
 
Jag menar inte att ni ska börja ta åt er av precis allting alla säger åt er och försöka "ändra er" enligt all kritik ni får, utan jag vill bara uppmana er till att bli öppnare för att ta emot konstruktiv kritik, och de gånger ni får konstruktiv kritik, faktiskt fundera om det månne ligger något i vad personen säger, istället för att försöka försvara er och skylla ifrån er. Sen beror det förstås också mycket på hur personen som ger feedbacken uttrycker sig, får man höra "du är en skitdålig föreläsare" är det inget man behöver ta emot med öppna armar. Men, meningar som "jag tror du skulle lyckas fånga publiken bättre genom att ha mer ögonkontakt med lyssnarna" är ett riktigt bra exempel på ett stycke konstruktiv kritik som kan hjälpa en till att utvecklas till en bättre föreläsare, så länge man faktiskt har viljan att utvecklas.
 
Mvh en som vet att hon inte är perfekt, men blivit bättre på många plan tack vare att hon lärt sig ta emot konstruktiv kritik
Gilla mig!

Jag skulle säga att jag är rätt svårimponerad när det gäller blogginlägg. Även om jag läser väldigt många bloggar och (oftast) gör det för att jag tycker de är bra, så krävs det ganska mycket för att jag ska tänka "wow!". Vet inte riktigt vad det beror på, men kan tala om att jag är lika kräsen gällande mina egna inlägg. Lägger ner väldigt mycket tid på dem, läser igenom flera gånger, funderar noga på rubriker, försöker hitta på roliga idéer, och så vidare, och så vidare. Men nåja, till saken: 
 
Förra veckan läste jag ett riktigt "wow-inlägg". Ett inlägg där skribenten lyckats lägga ord på exakt det, som jag så många gånger tänkt på men inte riktigt lyckats formulera på ett vettigt sätt själv, utan att få det att låta allt för uttjatat. 
 
Inlägget hittade jag i bloggen "Trendenser", och ni kan ska, läsa det hääääääääääääär
 
Sen när ni har läst hennes inlägg, då kan ni fortsätta läsa det här inlägget. Okej, jösses vad jag lät bossig nu. Säger så här istället: Jag skulle uppskatta om ni läste hennes inlägg, och gör ni det förstår ni också slutet av mitt inlägg bättre =)
 
 
With that said:
 
♡ GILLA DANIELAS DAGBOK PÅ FACEBOOK HÄR 
 
& Så skulle ni väldigt gärna få gilla mina blogginlägg lite aktivare också, både på grund av vad Trendenser skrev, och för att jag ska få en bättre bild av vilka inlägg ni tycker mest om. Läser ni via dator gillar ni ett inlägg genom att trycka på den svarta "Gilla"-knappen i slutet av varje inlägg, och läser ni via telefon gillar ni genom att trycka på hjärtat ni hittar nere i högra hörnet av inläggen.
 
Tackis på förhand! Och ja, en sista grej: Jag har som mål att uppnå 1000 följare på Instagram före slutet på året, men det går lite trögt. Så, om ni inte får nog av mig via bloggen och vill hjälpa mig uppnå målet, hittar ni mig @danielaskoglund på Instagram. He va allt. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Recept på sommartårta
Lär dig konsten att ta emot konstruktiv kritik
Gilla mig!Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Fest · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning · VeckoslutssammanfattningarArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12