Min inre journalist

Även om jag yrkesmässigt starkt identifierar mig som fysioterapeut, har jag också alltid haft journalistdrömmar. Älskar att skriva, tycker media är superintressant och allt med tv- och radio verkar jättekul, så tror jag skulle trivas som fisken i vattnet med att t.ex. skriva artiklar, läsa upp nyheter i tv/radio, och dylikt. Minns när jag var och bekantade mig med Yle en dag, satte mig i talk show soffan och ställde mig bakom nyhetsbordet, och tänkte "jäääävlar vad bra jag skulle göra ifrån mig här". Fick ju också vara med i direktsänding i Radio X3M för någon månad sen, och kände då att jag helst stått kvar och pratar där typ resten av mitt liv, SÅ roligt var det.
 
När jag var och bekantade mig med Yle en dag
När jag var fredagssnackare i Radio X3M
 
I och med att jag också tycker hälsa, träning och anatomi är jätteintressant och roligt föll valet av studier ändå sist och slutligen på fysioterapi, men visst lever den lilla journalisten inom mig kvar ändå, trots att det var utexaminerad fysioterapeut jag blev. Tror det är en av orsakerna till att jag älskar att blogga så mycket, för att det känns som att jag får leva ut en liten del av journalistdrömmen här. Och vet ni, just nu bara juuuublar min inre journalist, för att Nyheter24's debattsida än en gång kontaktade mig för några dagar sen för att fråga om de får återpublicera något jag skrivit - vilket jag såklart gick med på.
 
Så, nu finns texten publicerad här, och det känns så galet att se sin egen bild, sitt eget namn och sin egen text, på en så pass känd nyhetssida som Nyheter24. Det är andra gången detta händer (min förra text de återpublicerade hittas här), och ja, det känns bara så otroligt roligt. Även denna gång delas texten flitigt på Facebook och betydligt fler ger texten grönt (= håller med) än rött (=håller inte med), och jag får nästan nypa mig själv lite i armen för att förstå att det faktiskt är mina ord och mina tankar som folk vill sprida vidare. 
 
Nu har både drömmen om att få något jag skrivit publicerat hos en stor sida och att få tala i direktsändning i radio blivit sann, så vem vet hörni, kanske jag ännu någon vacker dag får delta i en talk show och läsa upp lite nyheter. Hoppas kan man ju alltid =)Wohoo, så kul! :D Dina åsiktstexter är alltid on point, så jag förstår att stora nyhetssidor vill återpublicera dem. De borde ju ta och anställa dig som krönikör!

Svar: Men jestas, tack! Att vara krönikör skulle nog vara SÅ roligt.
Daniela Skoglund

Kanske du någon dag kan kombinera dina intressen och till exempel driva en träningssajt - eller jobba som sportjournalist? Det behövs alltid folk med ngn specialkunskap :) för det lönar det sig att läsa in sig på journalistetik pressjuridik och hur man ska ta betalt och sånt.

Svar: Ja, alltså det låter ju inte alls så dumt. Skulle verkligen vara fint att kunna kombinera sina intressen på liknande sätt någon dag!
Daniela Skoglund

Du skulle säkert vara jätteduktig som journalist, du skriver ju så bra! :D hälsningar från journaliststudenten :)

Svar: Vilken komplimang, tack du!!
Daniela Skoglund

Det är rätt så roande, när du i samma inlägg där du berättar om dina journalist drömmar hänvisar till ett tidigare inlägg, som i grund och botten handlar om något som just journalister en gång i tiden satte igång, nämligen näthatet, eller ska vi kalla det för mobbning som döljer sig bakom anonyma IP adresser.

Onödiga livsformer som Blondinbella är en subkultur ursprungen ur nätbaserad kloak journalism, som i Sverige hade sin bas hos Aftonbladet när det begav sig. När papperstidningen tappade läsare blev AB ledningen lite smått desperat, och satsade på nättidningen istället, allt var tillåtet, ju fler klickar man kunde redovisa för annonsörer desto bättre.

Fredrik Virtanen sköt startskottet för bloggvarianten av förnedrings TV, och lämnade sedan över stafettpinnen till Alex Schulman, som tog smädandet och smutskastandet till en helt ny nivå ivrigt påhejad av sin dåvarande fru Katrin Zytomierska.

Marcus Birro ville inte vara sämre, utan publicerade tårdrypande berättelser om döda barn för att gömma undan sina ljusskygga nazist sympatier för sina arbetsgivare, dock fick han ändå sparken både från Norrköpings Tidning, Aftonbladet och Expressen som krampaktigt försökte ställa sig in i leden av PK media källor.

Ur det av riksmedia födda nät hat kulturen blommade sedan ut subkulturen med diverse självutnämnda "journalister" och "författare", småtjejer med psykiska problem utrustade med ett gränslös bekräftelsebehov, utvik som titulerades som konstnärer, höger och vänsterradikala som vädrade morgonluft när de kunde gömma sig bakom tangentbordet osv.

Allt det ovannämnda har format den beteendet hos allmänheten som du tog upp i ditt tidigare inlägg om avundsjuka, hat och liknande, den kloak journalismen som media har gett sin välsignelse för har satt standarden för nät beteendet, så allt som behövs för att bli uppmärksammad är ett namn som väcker allmänhetens klick begär, en modern nätvariant av Pavlovs hundar.

Jag personligen blir mycket road av alla dessa självutnämnda "författare", "journalister" och "konstnärer" för att inte nämna alla "media entreprenörer" och "experter" av diverse slag, titeln journalist har hamnat i reakorgen med röda prislappar, där vem som helst kan plocka upp den och använda sig av efter tycke och smak, det räcker att skriva ett namn som förekommer i internet copy cat sfären för att kicka igång allmänhetens klick begär.

Så Daniela, tillåt den lilla journalisten leva vidare i dig men lita på fysioterapeuten i snålblåsten genom livet,
för min del är frilansandet mer ett sätt att leva än ett yrke, men det kommer med ett pris som få är beredda att betala. Ha det bra.

Svar: "Småtjejer med psykiska problem utrustade med ett gränslös bekräftelsebehov", verkligen? Flera av dessa såkallade psykiskt sjuka småtjejer har byggt upp karriärer som väldigt, väldigt få människor lyckas med, och det känns väldigt typiskt att människor som själva inte lyckats med samma framgång, försöker trycka ner dessa "bekräftelsesjuka småtjejer" genom att använda liknande uttryck som du använder dig av i din kommentar. Jag ser det enbart som avundsjuka.
Och, jag orkar verkligen inte diskutera med människor som använder sig av en sådan ton du använder dig i din kommentar, så låt oss bara konstatera att nu vet du min åsikt om saken, och jag vet din, så får det vara färdigt så. Ha det bra du med.
Daniela Skoglund

Ok, inga problem, jag orkar inte heller att diskutera med människor vars agenda går ut på att "tycker du inte som jag så tycker du fel",.apropå "bekräftelsesjuka småtjejer" med klen psyke, Kissie är ett praktexempel ur den kategorin. Lev väl. PS. Vad vet du om andra människors framgångar? DS.

Svar: Bloggares framgångar får man reda på genom ett par klick på google, så frågan är väl snarare vad folk tror sig veta om bloggares psyken. Det samma.
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Två textsnuttar från september 2017
En vardagskväll att minnas
Vi startar podd!
Vad jag shoppade i Bulgarien
Jaga Vatten - min recensionKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12