Äntligen lite shopping!

Det har ju inte blivit speciellt många shoppingrelaterade inlägg på sistone, och det beror på att jag avsiktligt strävat efter att dra ner på allt shoppande markant. Ett av mina nyårsmål var ju att konsumera mindre, och det har jag lyckats med bra. Skulle ändå ljuga om jag skulle säga att jag inte saknade att shoppa, så när min gymnastikförening hade vårfest förrförra veckan och jag fick några presentkort som tack för terminen ville jag typ hoppa en glädjevolt, äntligen skulle jag få shoppa lite nytt till sommargarderoben med gott samvete!  Gjorde många riktigt bra fynd, så åt oss ta en titt på vad som fick följa med mig hem:
 
 
Vi börjar med mitt allra bästa fynd - den här kjolen. Har så länge viljat ha en puderrosa kjol i exakt sånt här material, och de finns ju i de allra flesta klädbutikerna just nu, problemet är att de alltid varit fel längd - kjolar som går över knäna men inte enda rill vristerna känns inte alls som min stil, och kjolar som slutar ovanför knäna brukar oftast vara så korta att jag inte känner mig bekväm i dem heller. Men, så uppenbarade sig skönheten på bilden, i precis rätt längd, rätt färg ocg rätt material. Helt enkelt perfekt på alla sätt och vis. Har på känn att denna kommer bli ett av de plaggen jag använder allra flitigast i sommar. 
 
 
Sen har vi den här bh:n. Brukar ju inte skylta med bilder på mina underkläder, men känner att jag helt enkelt måste tipsa om denna bh. Tycker alltid det är så problematiskt om somrarna när man skulle vilja ha toppar med smala axelband och klänningar med öppen rygg, men många plagg blir oanvända, på grund av det eviga bh problemet: Har du en bh med band ser det fult ut, har du en bh utan band hålls den inte på plats. Men, den här bh:n löser problemet, har nämligen aldrig haft en bandlös bh som sitter så bra. Hittas på Cubus!
 
 
Det tredje köpet var kanske världens bästa shorts. Att hitta snygga, bekväma och välsittande shorts tycker jag är nästan lika svårt som att hitta en bra bh utan axelband, så att jag råkade fynda dem båda på en och samma dag, det kändes som en mindre lottovinst. Bra shorts kännetecknas enligt mig av hög midja och bekvämt material, och de får heller absolut inte vara för korta!! Dessa uppfyller alla krav - yes!
 
 
En rosa tröja med stjärnor, mer jag  än så blir det nog inte. Knappast något som syns på catwalken eller i modebloggar, men jag visste att jag ville ha denna genast jag såg den. Tänker mig den med vita byxor och vita skor på sommarkvällarna och sensommaren. Åh.
 
 
 En ny träningsväska, ÄNTLIGEN. Min gamla är skitful och har annars också sett sina bästa dagar för länge sen, så en ny, fräsch, uppiggande träningsväska var det verkligen dags för. Hur snygg är denna inte annars? Blir ju glad bara av att se på den.
 
 
Och sen det som var minst roligt men mest nödvändigt att köpa - hudvårdsprodukter. Skönhets- och hudprodukter är verkligen inget jag prioriterar, utan lägger hundra gånger hellre mina pengar på t.ex. resor, kläder, mat och upplevelser. Men, efter Mary Kay eventet förstod jag att det nog lönar sig att ta tag i den här hudvårdssaken nu så jag inte ser ut som en typ möglig apelsin (vet ej varifrån jag drog den associationen?) i ansiktet när jag är fyrtio, så jag spenderade en del av presentkorten till hudvårdsprodukter, även om det tog emot. Det blev rengöring och återfuktande kräm från Nivea och BB cream med solskydd från Maybelline, och SNÄLLA, kritisera inte dessa nu :D De kanske inte är världens lyxigaste och dyraste produkter, men jag har åtminstone tagit tag i saken nu, och de slår väl ändå vatten och tvål plus vanlig bodylotion som min ansiktsvård bestod av tidigare... Eller hur?
 
Hur som helst, nu är shoppingsuget stillat och jag känner mig redo för sommaren, har ju liksom en kjol, shorts, en bh som gör det möjligt att använda massor av toppar och klänningar, en tröja för sommarkvällarna, solskyddande och återfuktande produkter för ansiktet och en träningsväska för att... öööh, jag kommer gå till gymmet även på sommaren :D Peeerfekt!
Att göra tydliga framsteg

 
I början av det här året bestämde jag mig för att börja gå på Bodybalance, tänkte nämligen att det skulle vara en bra komplettering till min "vanliga" träning. Att träna rörlighet, de djupa musklerna, kroppskontroll, balans och att kunna slappna av är ju så viktigt, men tyvärr också, åtminstone enligt mig, rätt tråkigt. Så, ställde upp målet för mig själv att gå på Bodybalance en gång i veckan, och det har jag hållit (med undantag av typ Floridaresan och en längre Vasavistelse). 
 
I början kände jag mig klumpig, stel och bara... fel. Allt kändes svårt och jag kände mig inte alls hemma, så jag trängde mig alltid in i något hörn och gjorde mig så osynlig som möjligt under timmarna, så att ingen skulle se hur dålig jag var (för ja, jag var verkligen urusel). Trots att jag i början knappt klarade av ens de lättare versionerna av rörelserna kämpade jag mig igenom timmarna, och vartefter märkte jag att det började bli lite, lite lättare. 
 
Plötsligt började jag längta till Bodybalance passen, och det som tidigare varit veckornas tråkigaste, jobbigaste och sämsta pass, blev plötsligt bland de passen jag såg mest fram emot. Nu gömmer jag mig inte längre i något hörn, utan nu är jag den som självsäkert stegar fram och tar min matta, och ställer mig på den tomma platsen längst fram, som ingen annan vill ta. Jag känner mig smidig och stark under passen, och under förra passet ville jag bara jubla, när jag märkte att jag klarade de avancerade varianterna av alla rörelser utan problem. 
 
Vad jag vill säga med det här inlägget, är väl helt enkelt, att man inte ska sluta vara öppen för att testa nya saker (hej bara från henne som aaaaaaldrig skulle börja yoga), och att det aldrig är för sent för att lära sig något nytt. Du behöver inte vara tolv år för att kunna börja med en ny hobby, utan du kan bra vara tjugo, fyrtio eller sextio. Har hört så många 20 plussare säga saker som att "jag önskar att jag hade börjat spela fotboll när jag var liten", och då säger jag bara: Börja nu!  Det känns säkert klumpigt, obekvämt och svårt i början, men med lite envist övande kan det bli hur bra som helst. 
En kväll med Mary Kay

 Jennifers bilder
 
Förra måndagen var jag ju på en liten bloggträff (klickmed Corinne och Jennifer, och efter vårt cafébesök fortsatte kvällen med ett bloggevent jag lovade att berätta mera om. Vi tog oss nämligen mot Gräsviken för att bekanta oss med Mary Kay produkter, och jag som är urusel på allt gällande smink såg fram emot att få några bra tips och kanske hitta några nya dunderprodukter. 
 
Vi började med hudvård, och jag skämdes nästan ihjäl när vi skulle berätta vad vår hudrengöring består av, och jag bara "eeeeh... vatten och tvål...". Men ja, har som sagt aldrig varit speciellt intresserad av smink och krämer och grejer, och har heller aldrig haft några större problem med huden, vilket gjort att jag aldrig tagit tag i att skaffa ordentliga produkter - vilket jag nog kommer att göra efter det här eventet. Fick några riktigt bra tips på hur man ska sköta sin hud, men dessvärre passade Mary Kays rengöringsset mig inte alls, så får helt enkelt hitta något annat.
 
Däremot blev jag riktigt imponerad av deras CC cream, mascara och läppglans, speciellt CC creamen, och jag funderar fortfarande på att beställa hem den. Det enda som får mig att tveka är priset, för mig som är van med att försöka komma undan så billigt som möjligt när det gäller skönhetsprodukter, så känns det som ett ganska stort steg att betala så mycket för en liten burk... Det finns helt enkelt så mycket saker jag hellre lägger mina pengar på än smink och övriga skönhetsprodukter, menmen. Vi får se. Tror nämligen nog att denna burk skulle vara värd det!
 
Hur som helst en väldigt rolig kväll, och jag ser fram emot att få hänga med dessa två brudar igen. Tur för mig då att vi redan bokat in nästa träff! :)Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg 2016. Skrivs av en 24-årig färgstark finlandssvensk Helsingforsbo, som kännetecknas av långt blont hår och ett leende på läpparna. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Äntligen lite shopping!
Att göra tydliga framsteg
En kväll med Mary KayKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar