Att bygga upp sitt bloggbrand

Speciellt under de två senaste åren, har jag funderat rätt mycket på det här med bloggbrand. Bloggen har ju funnits med mig sen 2009, men det var först för några år sen som jag började satsa mer på bloggen, och ett par år sen jag kom fram till att jag verkligen vill bygga den här bloggen till något bra. Frågor jag funderat kring för att bygga upp mitt bloggbrand är bland annat:
 
Hurudan ska min bloggstil och mitt bloggjag vara?
Vilken plats vill jag fylla ut i den finlandssvenska bloggvärlden?
Vem vill jag nå ut till med min blogg?
Hur uppfattar läsaren mig genom bloggen?
Vad vill jag förmedla och vad ska jag fokusera på?
Hur ska jag få min blogg att sticka ut och bli ihågkommen?
Vilka delar av mig själv och mitt liv vill jag ta med i bloggen?
Vilka delar av mig och mitt liv ska lämnas utanför bloggen?
 
Redan för länge sen kom jag fram till att jag inte vill ha någon nisch som gör att jag känner mig begränsad, utan målet jag byggde upp för mig själv var att bli svenskfinlands bästa och mest besökta lifestyleblogg. Jag "marknadsför" ju Danielas Dagbok som bloggen där det inte finns brist på någonting, och jag vill verkligen att det här ska vara en blogg där det finns något för alla. En blogg man kan klicka in sig på om man känner att man vill läsa debatter, en blogg man kan klicka in sig på om man känner att man behöver få skratta lite och en blogg man kan klicka in sig på om man vill bli inspirerad. Jag har även byggt upp mina kategorier så att det borde vara lätt att hitta det som intresserar just dig, oavsett om det är träning, resor, mode eller längre texter. 
 
Foto: Jarina
 
Jag tycker det är jätteintressant att se hur Sveriges största bloggare byggt upp sina brand, hur finlandssvenska bloggare byggt upp sina brand och fundera kring vilka man tycker har gjort bra ifrån sig och har ett starkt och bra brand, samt vilka man identifierar sig mest med och kan dra paraleller mellan. Enligt mig har man lyckats bygga upp ett bra bloggbrand om man har ett bloggnamn och en header som sätter sig på minnet, om man har en tydlig bloggstil som gör att läsaren känner igen ens inlägg/sätt att skriva och om man får läsarnas förtroende (tänker främst på att läsarna känner att de vill återkomma till ens blogg gång på gång för att de vet vad bloggen ger en). Exempel på några finlandssvenska bloggare jag tycker lyckats riktigt bra med att bygga upp sina bloggbrand är bland annat:
 
★ Malin 
Malin tänker jag lite på som svenskfinlands Isabella Löwengrip - Hon är företagare, hon kör sitt eget race, hon har stora mål i livet och är inte rädd för att säga det högt. Cool entreprenör med skinn på näsan, precis som Isabella.
 
Ellen
När det gäller Ellen känns det som att hon är en av dem som verkligen lyckats ge en tydlig bild av vem hon är och vad hon står för. Skulle jag jämföra Ellens blogg med någon svensk storblogg skulle jag kanske välja Lady Dahmers - Båda är vassa skribenter, feminism är ett återkommande ämne i bådas bloggar och båda vågar ta diskussioner som berör känsliga ämnen. 
 
Carola 
Carolas blogg är säkerligen den mest besökta familjebloggen i svenskfinland, liksom jag antar att Paulas är i Sverige. De ämnen som behandlas i dessa bloggar handlar långt om liknande saker, och några roliga sammanträffanden är t.ex. att båda är 25 år, bådas sambo är väldigt aktiv inom crossfit, båda har två döttrar i ungefär samma ålder och båda bor i hus!
 
Corinne
Från Corinnes blogg drar jag starka paraleller till Hannalicious blogg, fränst på grund av att båda har bloggar man VET att man blir på gott humör av att besöka. Den positiva attityden som råder i dessa bloggar är nog främsta orsaken till att deras bloggar är bland mina favoriter, men gillar också att hälsa är ett återkommande tema i båda bloggarna. 
 
SandraEmilia
Här har vi ju helt klart svenskfinlands Kenza! Förutom att båda (obviously) driver en modebloggar, består bådas bloggar av fantastiskt snygga foton, plus att båda har riktigt proffsiga youtubekanaler.
 
(OBS, menar ej att någon av de finlandssvenska bloggarna härmat de svenska bloggarnas brand, tycker bara det är roligt att leta efter likheter mellan den finlandssvenska och svenska bloggvärlden!! Att jag tycker finlandssvenska bloggare lyckats bygga upp starka brand i svenskfinland som påminner om de svenska bloggarnas brand är alltså en komplimang från min sida, så ingen missuppfattar)
 
Foto: Jarina
 
Själv identifierar jag mig kanske mest med Egoina bland de svenska storbloggarna, främst på grund av att det är texten som står mer i fokus än bilderna i bloggen, samt att båda kan bjuda på en hel del humor men ändå kan ta allvarligare diskussioner också. Dock tycker jag att innehållet i min blogg till viss mån också påminner en del om Kissies, så kanske svenskfinlands Egoina med en smula Kissie?! Haha, vad säger ni om det? Håller ni med eller tycker ni kanske att jag påminner om någon helt annan svensk storbloggare? :D
 
Nej men det känns verkligen som att jag hittat både min bloggstil och mitt bloggjag, och att jag sakta men säkert bygger upp mitt bloggbrand. Jag hoppas ni håller med, och att ni tycker ni har fått en tydlig bild av vem jag är och vad jag står för. Åtminstone verkade det så i era svar på min bloggenkät, och jag måste säga att min bloggmotivation har känts bättre än någonsin sen dess. Så, nu ska jag bara fortsätta bygga upp Danielas Dagbok till svenskfinlands bästa och mest besökta lifestyleblogg, hoppas ni hänger med på resan!Intressant inlägg! :) Jag kan hålla med om parallellerna mellan de svenska och finlandssvenska bloggarna. Och så tycker jag att du lyckats riktigt bra med att skapa en härlig mix av olika ämnen här på din blogg - det är alltid lika intressant att klicka sig in här på Danielas Dagbok och spana in vad du har tänkt på eller haft för dig.

Svar: Tack, tack, tack!! Och kul om du håller med :D
Daniela Skoglund

Jo, kan nog hålla med dig om att din blogg påminner om Egoinas! Vardagsliv blandat med texter som berör och väcker tankar och funderingar :)

Svar: Jeee, kiva att höra! :)
Daniela Skoglund

Det där med brand försöker jag också fundera jätte mycket på nu, och det är verkligen så intressant att tänka vilken bild man själv ger ut till välrden.
Det där med Egoina känns ju verkligen mitt i prick på dej! :D

Svar: Jag tycker också det är jätteintressant! Och TACK, roligt att höra! :D
Daniela Skoglund

CorinneGrönholm

http://corinnegronholm.com


Alltså först av allt, tack snälla underbara du <3 Det här gjorde mig så glad och taggad att fortsätta jobba vidare, betyder massor!

Tycker verkligen du håller dig till ditt uttänkta brand, man vet aldrig vad man ska förvänta sig när man klickar in här och det gör bloggen lite extra bra! Måste spana in Egoina, har aldrig läst hennes blogg så kan inte jämföra er hehe.

Sen ville jag kommentera lite det här med bloggbrand för det är sjukt intressant! Har själv också senaste året börjat tänka på det mer och mer för det är ju så viktigt! Intervjuade en gång en riksdagsledamot om marknadsföring och branding och han gav väldigt bra tips. Kanske skulle skriva ett inlägg om det någongång :)
Kram på dig!

Svar: De va så lite så :) <3 Vi måst ses snart och brainstorma kring bloggbranding tycker jag!!
Daniela Skoglund

Väldigt intressant <3

Svar: :)
Daniela Skoglund

Intressant att läsa, bra inlägg! :)

Svar: Kiva om du tyckte om de! :)
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Två textsnuttar från september 2017
En vardagskväll att minnas
Vi startar podd!
Vad jag shoppade i Bulgarien
Jaga Vatten - min recensionKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12