Världens bästa 25-års dag

 
Min tjugofemte födelsedag - hands down min bästa födelsedag hittills. Låt oss ta en titt på firandet från början till slut:
 
 
Firandet började redan på fredagen. Niko startade från Helsingfors mot Vasa 12-tiden, och när jag slutade jobbet fick jag ett meddelande att jag skulle vara hungrig och klar klockan 18. Eftersom jag gillar både överraskningar och mat blev jag ju jätte-excited, och inte alls i onödan, fö 18-tiden plockade han upp mig och förde mig till Frans & Nicole där jag blev serverad bland det godaste jag någonsin ätit på restaurang. Minns inte exakt vad rätten hette, men det var något med tre olika kötträtter, honungsmarinerade rotsaker, sås och grejer. Nästan så jag skulle ha viljat slicka tallriken efteråt, men nöjde mig med att pussa lite på Niko istället. Inte så tokigt det heller.
 
 
På lördag morgon stod plötsligt en mor och en far i dörren och sjöng ja må hon leva med värsta PAKETBERGET (?!?!) i famnen, och jag funderade yrvaket vad det var som pågick. Ifall deras mening var att motverka min ålderskris lyckades de verkligen, för när jag satt där vid frukostbordet och funderade i vilken ända jag riktigt skulle börja, kände jag mig helt som tio år igen. Huhhu så bortskämd jag blev. De är nog tydligen väldigt glada över att ha mig hemma igen i några månader, mamsen och papsen ❤ Och tydligen är Niko också rätt glad att han har mig, för sen fick jag hans presenter och en text han hade skrivit åt mig. Jag började böla för att det var så fint. Niko blev orolig för att jag grät för att jag var så besviken. Haha. 
 
 
Sen hoppade jag i bilen och åkte till tågstationen för att välkomna Emppu och Ira. Alltså, är verkligen så himla tacksam att de åkte ända hit bara för att fira min födelsedag, nästan så jag började gråta av lycka igen när de steg ur tåget. När det första Ira glatt utbrast när hon klev ur tåget var "Vitsi de känns nästan som att vara utomlands" och "Oj, här finns människor på vintern också?" byttes dock tårarna snabbt ut mot skratt och kramar, och sen åkte vi till the one and only Sweet Vaasa för att äta *trumvirveeeeeeeeeeeeel* LAXSALLAD. Ajaj, redan här hade jag gett dagen 10/10 poäng. 
 
 
Dock hade dagen ju bara börjat, och när vi kom hem till oss var det dags att börja ställa i ordning för fest. Placerade ut de stora silverfärgade sifferballongerna (hittas HÄR. Obs, adlink!), fyllde på shotmaskinen, dukade fram lite småplock, radade ut Fazers blå till en 25:a, kände oss otroligt taggade, osv osv osv. Sen blev klockan lite över fem och Heidi och Ron anlände från Jeppis, och sen blev klockan sex och resten av gästerna började ringa på.
 
 
Mina vänner vet tydligen hur mycket jag uppskattar punktlighet, för jag hade skrivit i eventet att "ni gärna får dyka upp mellan klockan 18 och 19", och varenda en kotte dök upp mellan klockan 18 och 19.  Tack vare det kunde vi köra igång med kvällens första programpunkt direkt, nämligen speed dating! Eftersom det värsta jag vet på fester är stel stämning där folk bara talar med sådana de redan känner, och många av de jag bjudit på min fest inte alls kände varandra, placerade jag ut allihopa mitt emot varandra (Vasabor på ena sidan och icke-Vasabor på andra sidan) och bad dem skriva fem frågor på en lapp. Sedan startade jag timern, och alla hade en och en halv minut på sig att ställa frågorna till den man satt mitt emot. 
 
 
På det sättet fortsatte vi sedan tills alla Vasabor hade pratat i en och en halv minut med alla icke-Vasabor, och det var verkligen sjukt kul att se hur uppskattad denna programpunkt var! Folk hade SÅ intressanta frågor, det var så lättsam stämning och en och en halv minut verkade inte räcka någonstans när alla bara ville prata vidare med varandra varje gång timern sa stopp. 
 
 
Nästa programpunkt var presentöppning. Jag tycker det är riktigt obekvämt att öppna presenter framför folk och brukar ofta vänta till dagen efter eller så, men den här gången utbrast Emppu nöjt "HÄHÄÄÄ, i år kan du inte komma med någon dålig ursäkt att du vill öppna dem på din riktiga dag när det här är din riktiga födelsedag, så bara att börja öppna!", och då var det nog bara att lyda. Så, medan folk stod i en ring runt mig började jag öppna paketen, och jag var heeeeeeeeeeelt AMAZED över hurudana presenter folk skaffat åt mig?! Alltså jisses, folk hade verkligen satsat något otroligt på personliga presenter och jag blev så himla rörd över hur mycket fint alla skrivit åt mig på sina kort och hur mycket tid och omtanke de hade lagt på att skaffa dessa saker ÅT MIG. När jag försökte pipa fram någon protest om att "herregud, det här är HELT för mycket", fick jag bara svaren "men det är du värd Daniela". Omg. Världens finaste vänner. Alltså riktigt på riktigt. 
 
 
Jag när jag märker att Emppen själv pysslat ett kort åt mig i mina favoritfärger.
 
 
Jag när jag läser en massa fina ord Emppen skrivit åt mig.
 
 
Jag när jag inser att Emppen skaffat exakt den pyjamasen jag önskade på bloggen.
 
 
Jag när jag bara vill krama ihjäl Emppen för att jag är så glad. Upprepa processen gånger aderton, och där har ni min presentöppning i ett nötskal.
 
 
Efter presentöppning var det dags för följande programpunkt. Om gästerna hade fått lära känna varandra bättre under speed datingen, var det nu dags för dem att lära känna mig bättre. Jag hade skrivit 25 påståenden, och reglerna var enkla: Trodde man påståendet var sant skulle man stiga upp, trodde man det var falskt skulle man sitta kvar. Straff åt alla som gissade fel? En klunk av valfri dryck (vatten naturligtvis ok). Exempel på påståenden? "När jag var 16 år sökte jag till Idols men berättade aldrig det åt någon för att jag inte slapp vidare", "Innerst inne är jag egentligen lite blyg" och "Jag är född via kejsarsnitt". Falskt eller sant? Vad tror ni? ;)
 
 
Efter den lilla frågesporten blev det flera omgångar beer pong, vilket visade sig vara en ytterst uppskattad aktivitet på festen! Tror faktiskt allihopa spelade minst en runda, så jag är väldigt glad över att jag faktiskt for och köpte de där röda muggarna i sista sekund. På övre bilden ser ni världens roligaste par Hannah & Oskar, och på nedre bilden ser ni team bloggarna mot team vita skjortorna. Bloggarna vann, förstås. Hehe. 
 
 
I rummet brevid pågick även flera omgångar av spelet "Vem i rummet", och här skrattade jag flera gånger så hårt och så mycket att jag tänkte kissa på mig (berodde kanske också delvis på att jag var sjukt kissnödig men inte ville gå till vessan för att det var så roligt och jag inte ville missa något :D). Hahahah alltså så sjukt roliga, härliga, bjussiga och öppna vänner jag har!!! Visste ju egentligen nog på förhand att alla skulle komma bra överens eftersom alla (obviously) är väldigt trevliga, men blev ändå så varm i hjärtat när jag satt där och såg hur folk som träffat varandra för första gången ett par timmar tidigare, nu satt och pratade och skrattade och pekade på varandra hejvilt. Bäst.
 
 
Plötsligt hade mer än fyra timmar flugit iväg, och jag insåg att våra förbeställda taxin skulle anlända när som helst. På något mirakulöst sätt lyckades vi knäppa en bild där alla (som ännu var kvar på festen) var med och ingen blundade, och sedan var det bara att nappa åt sig jackorna, springa ut på gården och hoppa in i bilarna.
 
 
Taxin förde oss naturligtvis till Ollis, där det naturligtvis redan hade bildats kö, även om trodde vi var ute i god tid. Dock hade tydligen bästa Janina fixat så jag fick gå in med henne på direkten, så efter att ha försäkrat med alla att det var okej så gick vi in och drack födisdrink i väntan på resten. Ungefär en halv timme senare var alla inne, och sedan var det bara att dansa dansa dansa dansa, tills det sedan några timmar senare var dags att gå till Hese efter nattmat. Lite före klockan tre satt jag, Emppu, Heidi, Ira, Niko och Ron samlade runt vårt köksbord med våra hamburgare och franskisar, och där och då konstaterade jag nog att jag inte hade kunnat ha det mycket bättre än så.  Sedan tassade jag och Niko till mitt sovrum, Emppu och Ira till mammas och pappas sovrum och Heidi och Ron till Alexanders sovrum, och jag somnade på två röda med ett stort leende på läpparna.
 
Tack Benne, Chevelle, Emma, Emppu, Frida, Hannah, Heidi, Ira, Janina, Jenna, Josefina, Karro, Miili, Nicke, Niko, Oskar och Ron för att ni kom och firade mig. Kommer komma ihåg den här kvällen ännu när jag är gammal och grå. 
 
P.s. Läs också om kvällen i Chevelles blogg här och i Heidis blogg här
 
P.p.s. Ett inlägg där jag visar upp de alldeles fantastiska presenterna kommer!
Födelsedagsklänningen

Hej från en mycket lycklig 25-åring!
 
Gårdagen var utan att överdriva en av de bästa dagarna någonsin. Allt var liksom bara så bra  från början till slut, att det inte är klokt ens. Festen, människorna, presenterna, stämningen, ALLT, ja alltså jag svävar fortfarande omkring på rosa moln här (okej, kan erkänna att jag har huvudvärk och mår lite illa också, så ett litet grått moln kan vi väl säga att det finns bland alla rosa också). Jag ska nog berätta allt och visa bilder från festen och på presenterna åt er senare, men idag är jag nog så trött att jag inte orkar skriva något desto mer utförligt inlägg, så jag tänkte vi börjar med att ta en titt på min födelsedagsoutfit! Nämnde ju redan att jag hittade den perfekta 25-års klänningen på Madeira och visade en liten sneak peek på den, men så här såg den ut i sin helhet: 
 
 
Att hitta den perfekta "lilla svarta" brukar ju inte vara världens lättaste uppgift, men den här gången tycker jag faktiskt att jag lyckades. Enkel men ändå med det där lilla extra, och skönt material också. Kände mig jättebekväm i den och fick många komplimanger för den under kvällens lopp, så man kan minst sagt säga att jag gjorde ett bra fynd där på Madeira! 
 
 
Och ja, så kan man nästan säga att de här ballongerna var en del av min outfit också, de hängde nämligen nog med hela kvällen, och jag fick många komplimanger för dem också. Superuppiggande, kiva, uppskattad och Instagramvänlig (hehe) detalj att ha på fest ju! Beställde mina härifrån (adlink) för 5,90 euro styck, så de kändes nog riktigt värda pengarna alltså. De finns annars också att beställa i guld och rosa, så hett tips om du ska ordna fest eller annars bara har något att fira!
 
Hur som helst, nu ska jag stänga datorn och bara typ ligga i sängen och fortsätta vara lycklig (och käka burana) resten av kvällen, så får ni kika in nästa vecka för mer bilder från gårdagen. Tusen tack för alla grattisar och all positiv respons på gårdagens inlägg, gamlingen uppskattar!
25

Den adertonde november. Ett datum jag ofta brukar gå omkring och längta till, men i år fruktat för att möta. I och med att jag inte ännu kommit på hur man stannar tiden, eller ens får den att gå liiite långsammare, har jag inre lyckats, och nu är dagen här. Och så är även den icke-efterlängtade siffran. Tjugofem. 25. Halvvägs till 50.  
 
 
Aldrig förr har jag känt en ålderskris av dess like, som jag gjort de här senaste veckorna. Jag tror mycket av det har att göra med att mitt 25-åriga jag inte har "åstadkommit" sådant som kanske förväntas/önskas av många av människor i min ålder. Ni vet, ring på fingret, fast anställning, egen lägenhet/eget hus och helst ett barn också, åtminstone i magen. Men nix. Snarare har jag ju tagit ett steg bakåt från 24-åriga jag, och tillfälligt flyttat hem till mina föräldrar igen. Jösses, vad har jag egentligen gjort mellan mitt tjugofjärde och tjugofemte år? Tydligen ingenting vettigt i alla fall. Misslyckats. Har ju liksom inte gjort nånting av det som jag borde ha gjort före den magiska siffran 25 uppenbarar sig....
 
 
Länge tänkte jag själv också att 25 var en ålder då jag skulle vara gift och få barn. Minns när jag var tjugo, och tyckte det var en så lång väg till tjugofem, och var helt säker på att jag på något sätt skulle känna mig så stor  då, för det är ju då man blir vuxen på riktigt, när man gifter sig och skaffar barn, och det är ju sånt man gör när man är 25 år. Sen fyllde jag 21. 22. 23. Konstaterade att den magiska vuxna åldern närmade sig, och att jag inte kände mig det minsta redo för varken något giftermål eller några barn. Även åldern 24 kom, och ännu eller hade jag inte gjorde något av det jag borde. Fan, jag gör ju INGA FRAMSTEG, tänkte jag i takt med att jag blev 24 år och en månad, 24 år och två månader, 24 år och tio månader. Mitt Facebook- och Instagramflöde fylls av folk i min ålder som gifter sig till höger och vänster och ultraljudsbilder alternativt bilder där man håller händerna format som ett hjärta vid magen. Och där ditter jag i mitt tonårsrum hemma hos mamma och pappa och håller händerna på magen jag med, dock endast på grund av orsaken att jag råkat äta lite för mycket choko. 24 år och elva månader, och endast en månad kvar till den magiska siffran. Fan. 
 
 
Sen kommer domedagen, en solig lördag i november, och jag slår upp ögonen och konstaterar att "jahapp, jag är 25 nu". Har avklarat ännu en vecka på mitt jobb jag älskar, brevid mig ligger min pojkvän sedan sju år tillbaka och sedan kommer världens bästa föräldrar in och sjunger. Om ett par timmar ska jag hämta två av mina bästa vänner från tågstationen, och ikväll ska jag dricka skumpa medan musiken dunkar. Och jag konstaterar att det här med tjugofem kanske inte är så tokigt ändå.
 
 
25-åriga Daniela kanske inte är husägare, gift eller förälder, men hon är definitivt mycket modigare, gladare och nöjdare med livet än 24-åriga Daniela. Och framför allt har hon lärt sig, att det enda hon verkligen borde göra, är sådant hon själv vill och mår bra av, INTE vad alla andra gör, alternativt anser att man borde göra. 
 
Mvh en som fortfarande ålderskrisar, men nu inte längre för allt hon borde ha gjort men inte har gjort, utan för att det finns så himla mycket hon vill göra att hon inte vet hur åren ska räcka till. 25 år, och huvudperson i sitt eget liv. Skål för det & grattis åt mig!Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg 2016. Skrivs av en 24-årig färgstark finlandssvensk Helsingforsbo, som kännetecknas av långt blont hår och ett leende på läpparna. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Världens bästa 25-års dag
Födelsedagsklänningen
25Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar