Ett veckoslut i Tallinn

Dags att ta en titt på veckoslutet som spenderades i Tallinn tillsammans med kollegorna:
 
 
På fredag efter jobbet tog vi tåget till Helsingfors, och efter ett par timmar i favoritstaden fortsatte färden med båt över till Tallinn. Fram kom vi väldigt trötta 22-tiden på fredag kväll, och när vi äntligen anlände till vårt hotell visade det sig att det var strul med bokningen och att ett av rummen inte existerade. Måste säga att jag sällan stött på lika dålig service som vid lobbyn i det här hotellet, men nåja, det fixade sig till slut och de bjöd som gratis skumpa som plåster på såren. Strax före midnatt fick vi alla våra rum, och jag och min rumskompis Janna slocknade på typ två sekunder och sov som stockar hela natten. När vi vaknade upp på lördag morgon och fick kicka igång dagen med en god hotellfrukost kändes allt från kvällen innan förlåtet, och vi var redo för en hel dag i Tallinn.
 
 
Största delen av dagen gick åt att gå runt i butiker. Tallinn har ju faktiskt ett jättebra shoppingutbud, och där finns nog något för alla, oavsett vad man letar efter. Vi trivdes bäst i Rotermanni kvarteret, samt i Viru keskus, där timmarna bara flög iväg. Jag lyckades faktiskt också för en gångs skull behärska mig rätt bra där i butikerna, och det enda jag köpte åt mig själv var en tröja och en mössa (okej, och ett par sjukt vackra örhängen från tax feeen i båten). Dock blev det en del köp åt andra i form av t.ex. farsdagspresenter åt papsen och en överraskning åt Niko, men ändå, tyckte jag var duktig som inte släpade hem ännu mer kläder åt mig själv. Klapp på axeln bara!
 
 
Gamla stan är ju också ett måste när man är i Tallinn. De tidigare tre gångerna jag varit i Tallinn känns det som att jag inte har hunnit se så mycket av gamla stan i och med att det alltid varit så bråttom när vi haft så lite tid på oss i land, så det var kul att hinna gå och utforska området lite mera. Väldigt mysigt, väldigt stämningsfullt och väldigt vackra byggnader!
 
 
På lördag kväll hade vi bokat bord åt hela gänget på en restaurang som heter Kohvik Komeet, så dit tog vi oss strax efter sju. Även här måste jag säga att servicen tyvärr inte var den bästa, men som tur var sällskapet och maten desto bättre. Kunde nog än en gång konstatera att det är ett väldigt bra gäng jag har börjat jobba med, och ja, att god mat är typ det bästa som finns. Chili-pumpasoppa till förrätt, köttmedaljonger med rostad potatis och tryffelsås till huvudrätt och en massa olika godsaker till efterrätt (vi smakade lite av varandras, och Jannas pavlova var helt ljuvlig!).
 
 
Efter middagen fortsatte vi till en väldigt speciell bar. Baren hette Labor bar, och var alltså inredd som ett laboratorium. Periodiska systemet hängde på väggen, inredningsdetaljerna bestod av olika sorters bägare och våra shots serverades i provrör. Inser nu att stället kanske ser lite skumt ut på bilderna, men kan garantera er om att det var en väldigt speciell och rolig upplevelse att besöka det här stället! Verkar vara väldigt populärt också, stället har fått fina recensioner på Tripadvisor och var fullproppat med folk både när vi anlände och gick vidare. 
 
 
Gick vidare, ja. Efter våra provrörsshots (haha) kände sig hela gänget plötsligt väldigt danssugna, och då hamnade vi på Club Münt - skyltarna vid dörren som utlovade en euros tequilashots och gin tonics för två euro kändes av någon orsak väldigt lockande. Det visade sig att vi hade bra tur för för inte nog med att drinkarna var billiga, stället var passligt stort och faktiskt ganska fräscht också! Bra musik spelades största delen av tiden och vi trivdes riktigt bra i några timmar tills x antal män blev lite (läs: mycket) för påträngande. #Metoo hade tydligen inte nått Estland, och när vi inte längre orkade med att försöka skaka av oss typerna bestämde vi oss för att fara till hotellet och sova. Ändå stolt över hur mycket jag vågade och orkade stå på mig, den här gången var det inget "nervöst skratta bort situationen" utan det var arga miner och raka konfrontationer från min sida som gällde. Och ja, typen som tyckte det var en bra idé att knipa mig i rumpan fick nog ett så ursinnigt knip tillbaka, att det hoppeligen lär räcka ett tag före han går och kniper någon pånytt. 
 
 
Nästa dag var det sen inte mycket annat än packning och ett besök till Superalko som gällde (jag handlade tre skumppaflaskor till min födisfest för mindre än 10 euro, det ni!), före det var dags att återvända till båten som skulle ta oss tillbaka till Finland. Allt som allt en väldigt lyckad weekendtrip, och det var roligt att för en gångs skull ha gott om tid på sig i Tallinn. Tallinn ÄR ju faktiskt en väldigt trevlig stad att besöka på alla sätt (förutom den otrevliga servicen då), jag menar, billig mat och dryck, fina utsikter och bra shopping tackar man ju inte direkt nej till. Så, tack till jobbet för denna resa (och extra tack till Janna som fungerade som en utmärkt rumskompis), det var trevligt!World by Tina

http://trueborn.blogg.se


Tallin är kul, jag har två favoritställen, båda superturistiga haha. Det ena är Olde Hansa - den där medeltidskrogen - men det kan inte hjälpas att dom har den bästa kanelölen jag någonsin druckit! (har visserligen inte testat så många haha). MIn andra favvo är Depeche Mode-baren (om den finns kvar, flera år sedan jag var där nu).

Svar: Ibland kan turistigt också vara bra 😉 kul att du delar med dig av dina favoriter!
Daniela Skoglund

Julia


"Och ja, typen som tyckte det var en bra idé att knipa mig i rumpan fick nog ett så ursinnigt knip tillbaka, att det hoppeligen lär räcka ett tag före han går och kniper någon pånytt."

Helt super, Heja! :D

Svar: 💪🏻
Daniela Skoglund

AngelicasVärld

http://angelicasvarld.com/


Ser ju fantastiskt ut!! Jag har faktiskt aldrig varit där men blir bra sugen när man ser dina fina bilder!!

Önskar dig en härlig kväll!

Svar: Visst är Tallinn en stad värd att besöka! Tack det samma :)
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Ett år sen jag vann - vad har hänt sen dess?
Julig bloggträff i Helsingfors
Åbo, Redi, bio, gym, fest och bloggträff
8-års dagen till ära - 8 konstiga saker vi gör som par
Firar på hemlig destinationKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12