Nu avregistrerar jag mig från bloggtoppen

Först och främst: Tack för grattisarna jag fick efter att ha publicerat gårdagens inlägg ❤️ Blir så glad över att ni är glada för min skull! Statistiken sköt också i höjden efter den glada nyheten, vilket smidigt för in mig på dagens ämne: bloggstatistik. Som rubriken avslöjar har jag bestämt mig för att avregistrera mig från bloggtoppen, och nu kanske ni tycker att timingen är konstig i och med all extra synlighet jag får nu tack vare nomineringen, men, faktum är att jag tänkt på det här rätt länge, och nu beslutat mig för att göra så här.
 
 
"Jag bryr mig inte om statistiken", känns som en mening som yttrats i typ var och varannan finlandssvensk blogg nångång, följt av en förklaring som låter i stil med att man bloggar endast för att det är roligt. Samtidigt har flera finlandssvenska bloggare registrerat sig på bloggtoppen.fi, vilket ju kan kännas lite intressant, med tanke på att bloggtoppen är en sida där finlandssvenska bloggar rankas enligt just det, bloggarnas statistik. 
 
Visst bloggar jag också för att jag tycker det är roligt, men att säga att jag inte skulle bry mig om min statistik ett dugg, det skulle nog vara en ren och skär lögn. Jag orkar liksom inte med att inte tala om saker som det de egentligen är/heter, och inte orkar jag heller med att försöka linda in sanningen i något silkespapper. Att registrera sig på en statistiksida och sedan blogga om att man "inte bryr sig om statistiken", medan man regelbundet kikar in var man nu riktigt ligger på den där topplistan, känns så skenheligt. Liksom, "Jag bloggar bara för att det är roligt men är nu med på bloggtoppen bara för att jag nu ibland när jag råkar komma ihåg av nyfikenhet kikar på listan, fast egentligen bryr jag mig inte alls om jag har en eller tusen läsare". Jooooo morjens säger jag bara.
 
Nåväl, nu till saken: Enligt bloggtoppen, har jag ca 60-70% mindre läsare än jag egentligen har. På bilden ovan ser ni ett utdrag på min rätta statistik från blogg.se (varje "stolpe" representerar en dag), och det som synts på bloggtoppen är alltså den lilla mörkblåa tippen på varje stolpe. Så, hela den turkosa delen i nedre delen av stolpen, det vill säga de läsare som läser min blogg via mobilen, har ej räknats med i min statistik på bloggtoppen. Både väldigt störande och missvisande att det är så, när jag verkligen jobbat för att bygga bloggen större. Liksom en som tävlar i löpning knappast vill att hens tid mäts när hen har en ryggsäck full med stenar på ryggen, vill jag inte hänga kvar på 25-30e plats när min blogg statistikmässigt borde vara med i typ top 10-12.
 
En av de största orsakerna till varför jag registrerade mig på bloggtoppen från början var ju för att bloggen skulle få mer synlighet, eftersom mer synlighet leder till bättre statistik, och bättre statistik i sin tur leder till fler och bättre samarbetsmöjligheter (och flera andra möjligheter för den delen också). Men, på grund av det här statistikproblemet så uppnås ju inte riktigt det syftet, och nu orkar jag ej längre varken försöka klura ut hur jag skulle få mina mobila besökare att räknas med, eller leka att jag inte bryr mig om att de inte räknas med. Så, nu har jag bestämt mig för att avregistrera mig, både för att undvika missförstånd och för bli av med egen irritation. För ja, även om jag bloggar för att jag älskar det, så gör jag det också för att jag vill göra något mycket större av den här bloggen, och för att det ska lyckas, krävs växande statistik (finns inget silkespapper i hela världen som kan linda in det faktumet), inte förminskande siffror på bloggtoppen. Så, nu vet ni det, och då återstår väl bara att säga:
 
Tack & hejdå bloggtoppen. Eller ursäkta, låt mig rätta mig: Hejdå bloggtoppen. Och ja, kul att ni läsare blivit fler och fler - jag har sett det, även om bloggtoppen inte gjort det :)Hehe jag är nog som dig, klart som FAn man vill statistiken ska gå uppåt och jag analyserar mitt google analytics konto konstant :D

Svar: Ja alltså klart man vill, speciellt om man vill mer med bloggen än att bara ha den som oregelbunden hobby där man skriver av sig ibland (även om det såklart också är ok!). Hur är det annars med din statistik på bloggtoppen, funkar den som den ska?
Daniela Skoglund

Jenn - Forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Oj jag har aldrig reflekterat över det problemet. Bara sett att det kommer in lite trafik från bloggtoppen till min blogg - vilket är kul. Men - det jag tänker är att det förmodligen är missvisande för alla? Och på så sätt blir en rättvis jämförelse i alla fall? :D

Svar: Nja, har kollat med andra som bloggar från olika portaler också, och deras statistik tycks nog stämma rätt bra på bloggtoppen. Visst kastar det lite för några, men det att endast ca 30% av min statistik syns där är nog så pass missvisande, att det känns onödigt att vara med.
Daniela Skoglund

Håller så med och överväger också att avregistrera mig därifrån, speciellt när pointen med sidan just är statistiken. Jag tänkte att de skulle fixa det problemet, men det verkar ju inte så :/

Svar: Jag har också tänkt att det kanske löser sig med tiden, men det gjorde det ju inte. Och som du säger, kände jag bara att det var helt onödigt att vara med på en statistiksida där statistiken är helt fel.
Daniela Skoglund

Jag tänkte också avregga mig just för att den visar så fel (jämfört med t.ex. Google Analytics). Meeeen, så har jag ju glömt både användarnamn och lösen... :P såttdetdär, jag ska ta tag i avreggande "senare"

Svar: Skönt att höra att man inte är den enda som blir irriterad!
Daniela Skoglund

Grattis till nomineringen röstade såklart :)

Äsch då att statistiken inte stämmer på bloggtoppen vekrligen konstigt att det gör så.

Svar: Tack!! <3 Och ja, det känns faktiskt lite konstigt att det inte verkat vara i någons intresse att fixa saken.
Daniela Skoglund

Jag har velat så angående bloggtoppen.. Nu när du förde det på tal här så kollade jag av nyfikenhet upp och visst är det lite missvisande statistik där. När jag jämför bloggens visningar genom wordpress statistikmätning och bloggtoppens så saknas alltid ca. 50 visningar om dagen på bloggtoppen. Meen, jag låter nu den hänga kvar där för jag tänker att nån kanske hittar mig där via, ser på bloggen att ibland kommer det trafik därifrån. Ska fixa om på bloggen lite nu också så att jag äntligen kan börja använda google analytics.. Bloggkvällen i förra veckan fick mig att inspireras till tusen.

Svar: Före jag aktiverade mobilversionen fattades också ca 50 visningar om dagen för mig på bloggtoppen, men när jag aktiverade mobilversionen spårade det ur helt, så kändes inte längre vettigt att vara med på enstatistiksida där statistiken är helt åt skogen. Och att få följa med avancerad statistik är verkligen lärorikt, så säkert bra beslut av dig att skaffa google analytics!
Daniela Skoglund

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Jaa okej, jag förstår <3 Det borde ju ligga i deras intresse att lösa problemet - hur svårt kan det vara? ;)

Svar: Ja, har förstått att det är flera som gett feedback angående problemet!
Daniela Skoglund

tråkigt att det är så pass missvisande :/

Svar: Ja verkligen!!
Daniela Skoglund

Spännande! Var tvungen att genast kolla upp hur det är med min statistik och märkte att bloggtoppen missar en dryg fjärdedel av mina besökare jämfört med analytics. Tycker det är intressant.

Känner för övrigt igen mig som en som någon gång sagt att jag inte bryr mig om statistiken (men är inte så fåfäng att jag tror du tänkte på mig ;) och har faktiskt funderat på att skriva om det, för som med så många andra saker i livet har jag ju ändrat åsikt i frågan. För visst sporrar ju statistiken en att blogga vidare också om den inte är den största drivkraften. Roligare att skriva om en vet att någon läser tänker jag och ju fler desto bättre.

Svar: Ja och då är ju google analytics, i alla fall vad jag förstått, betydligt mer pålitligt. Och haha - som tur får man ju ändra sig! Du har så rätt i det du säger.
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Vad jag shoppade i Gdansk
Saker jag funderat på på sistone
Ett förlängt veckoslut i Gdansk, Polens pärla
Weekend i Gdansk coming up!
Vad vore jag utan er?Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Fest · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutssammanfattningarArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12