Pinsammaste gymtimmen någonsin...

Två saker som kännetecknar mig:
 
1) Jag gillar att träna
2) Jag är typ världens klumpigaste människa 
 
& Kombinerar man träning och klumpighet, så kan det hända lite allt möjligt... eh, osmidigt. Som till exempel förra veckans torsdag, när jag fick uppleva den pinsammaste gymtimmen någonsin =) Då gick det till så här: 
 
(Hur det kan se ut när en klumpig människa som gillar att träna försöker ta en snygg spegelselfie på gymmet)
 
Ja, det var som sagt torsdag. Jag hade redan avverkat ett pass bodyattack, ett pass fitball och ett pass bodybalance den veckan, så jag hade rätt trötta muskler och kände att jag bara ville köra något lättsamt och roligt på gymmet den dagen. Kollade dagens schema, och såg att det gick en danstimme strax efter att jag slutade jobbet. Perfekt! Jag älskar ju att dansa och har ofta saknat dansen sedan jag slutade ifjol, så att få dansa lite olika dansstilar igen på dancemix timmen skulle ju bli jätteroligt. Såg framför mig hur jag skulle få dansa lite inslag av hiphop, streetdance, showdance och andra roliga dansstilar medan jag packade ner en huppari, en lös t-shirt och mina lenkkare, och begav mig sedan mot gymmet. 
 
Att allt inte gick som på Strömsö förstod ni säkert redan, och om ni hunnit få bilder i ert huvud där jag råkar snubbla och falla omkull framför alla på danstimmen eller något, kan jag bara säga: I wish. När jag klev in i salen möttes jag nämligen av ett tiotal personer (främst äldre damer) klädda i någon form av konstiga klackskor, och där stod jag i mina lenkkare och ba eeeh wait what...
 
Kände ju direkt av att något inte var riktigt som det skulle (ni ba no shit Sherlock), och inte nog med att alla damer hade likadana skor på sig, de verkade alla vara gamla bekanta också... Typ ett gäng kompisar klädda i likadana kläder, och så jag då. Great! Längre än så hann jag inte tänka före läraren klev in, fäste blicken vid mig (jag stack ju liksom ut där lite med mina streetdanceskor och min huppari), och med en lite stel men ändå tappert uppmuntrande röst konstaterade att vi visst har någon ny här idag. Fick några andra snabba blickar och stela leenden också, och jag kunde riktigt känna av hur alla funderade vad i hela fridens namn jag gjorde där, lika mycket som jag själv i och för sig också gjorde.
 
Sen fick jag veta att vi skulle dansa rumba. R-u-m-b-a. Alltså, att vi knappast skulle dansa hiphop eller streetdance hade jag redan räknat ut, men rumba??? RUMBA? Och ja, inte nog med att vi skulle dansa rumba, vi skulle dansa en rumbakoreografi det här gänget övat på tillsammans i veckor. I samma sekund som jag fick veta det kände jag av en omedelbar fight or flight instinkt, och här kommer det sjukaste av allt: Jag hade hur lätt som helst i det skedet kunnat ursäkta mig och gå ut, men av någon ytterst oklar anledning tog fight instinken över, och jag som den vinnarskalle jag är, bestämde mig för att stanna och visa alla att jag minsann också kan dansa rumba. Vad fan, jag har ju sett typer som Samir Badran dansa rumba i Let's dance - kan de, så kan väl jag också. Dessutom har jag ju faktiskt också haft Marco Bjurström som danslärare, visserligen inte som någon rumbalärare, men SÅ stor skillnad kan det väl inte vara på dansstilarna? Liksom, hiphop-rumba, potato-potatoe. Ha, jag skulle minsann visa dem!
 
Nå... jag vet inte vad det var jag visade dem, men rumba  var det åtminstone inte. Inte ens nästan-rumba. När jag kollade i spegeln blev jag nämligen plågsamt medveten om hur mycket jag stack ut, och den här gången var det inte endast på grund av min avvikande klädsel. Jag sög verkligen. Mitt bland alla andras synkade rumba var jag liksom som en ko i en fårhage, en pastaskruv i ett rispaket, en Chanelväska i H&M och sannerligen inget likt Samir Badran på Let's Dance dansgolv. 
 
En halv timme senare ökade de på takten, och det hade inte spelat någon roll fastän jag hade haft självaste Marco Bjurström bredvid mig och räknat takten - det fanns inte en chans att jag skulle omvandlas ens till ett svart får i fårhagen eller ett fullkornsriskorn i rispaketet, snarare blev jag som en ko med brutna ben i fårhagen eller en potatis i det där arma rispaketet. Och äntligen, ÄNTLIGEN kickade förnuftet in, och jag kände att det var dags att kasta in handduken och fly. Så, mitt bland alla graciösa damer i sina högklackade skor gick jag och mina lenkkare fram till dansläraren, pep fram något om ett missförstånd och slank ut snabbt som attan.
 
Och det, mina damer och herrar, var historien om hur jag: 
 
1) Plötsligt fick en stor respekt för Samir Badran
2) Dansade rumba för första och sista gången i mitt liv
3) Lärde mig jag borde läsa igenom gymtimmarnas beskrivningar liiiite noggrannare. Josefina


Hahaha :D

Svar: :D
Daniela Skoglund

Men så roligt! Härligt att du bjuder på dig själv. Det var strongt gjort att inte vända på klacken i dörren i alla fall. Eller just det, du hade ju ingen klack;) ;) ;)

Svar: Ja men tycker man måste kunna bjuda lite på sig själv ibland. Och HAHA, den var bra!!!!! :D
Daniela Skoglund

hahahahahha ja dööööör av skratt :D:D:D:D men iaf, "Chanelväska i H&M" så du va nog classy iaf <3 hejar på dej

Svar: HAHA, så tänkte jag int alls :'D Borde ju nog ha omvänt de till H&M väska i chanel!
Daniela Skoglund

Hahahah alltså jag gråter :'DDDDDDDDDDD

Svar: Hoppeligen av skratt och inte för att du skäms så mycket för min skull :DDDD
Daniela Skoglund

Hahaha, du är så härlig Daniela :'D

Svar: Nå härlig vet jag inte, men klumpig åtminstone :DD
Daniela Skoglund

Hahahahaha! :D:D:D

Svar: :'D
Daniela Skoglund

Haha, oj nej stackarn! :D Annars är danstimmar mina favoriter just nu också på gymmet. :) Lättsam och rolig träning.

Svar: Ja, får helt enkelt se till att försöka pricka in någon mer passande danstimme nästa gång :D
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Hahahahahahga alltså älskade vän. Tack för ett riktigt gott skratt du är så härlig :D <3

Svar: :'D <3
Daniela Skoglund

Haha sååå roligt inlägg! Visst är det den timmen på Ladies Club? Har alltid varit rädd att gå in dit i missat haha

Svar: Jaaaa det är exakt den, HAHA!! :D
Daniela Skoglund

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Hahaha, gudars - jag hade missat det här inlägget innan. Fyyyy. Kan inte föreställa mig. Underbart att du inte gav upp på en gång, men tillslut ;) Och du överlevde ju - så som man gör även om man vill sjunka lite genom jorden, hehe.

Svar: :D :D :D Hahahaha borde nog bara ha gett upp direkt :'D
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Min sjukdom - redo att tala om skiten
Konepaja, Secret Santa och Tuomaan markkinat
Sju random punkter från denna vecka
Att fira årsdag vid Naantali Spa - två drömlika dygn
Ett år sen jag vann - vad har hänt sen dess?Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12