Random måndagstankar i listformat

Låt oss kicka igång bloggveckan med några ytterst osammanhängande tankar som kretsar omkring i mitt huvud!
 
 
Batatfranskisarna har stulit mitt hjärta
 
Ni vet ju kanske vid det här laget att jag är rätt dålig på att våga smaka på nya maträtter? Oftast är jag ju nöjd med att vara så, eftersom jag ändå inte brukar gilla de nya maträtterna jag smakar, och således oftast bara ångrar att jag inte bara köpte/beställde det där jag redan vet att jag gillar. Men, så hände det sig, att jag blev övertalad av Niko att byta ut franskisarna mot batatfranskisar när jag beställde mat, och jag föll pladask. Alltså HUR har jag kunnat leva utan batat i 25 år?! Mitt hjärta GRÅTER av tanken på hur många gånger jag beställt franskisar och hade kunnat byta ut dem mot batatfranskisar istället. Nästan så jag vill gifta mig med batatfranskisar alltså. Daniela Skoglund-Batat skulle jag kunna heta då. Hehe okej, nu spårade det ur lite :D Men alltså - batatfranskisar. Har ni inte smakat, bara gör det. Gör det nuuuuuuu. (Annars, batat är inte bara min nya favoritmat, utan kanske mitt nya favoritord också. Hur roligt är det liksom inte att säga ba-tat. Ba-tat. Batat batat batat. Skitgulligt ju)
 
 ● En enkel lösning på silvervattensdebatten
 
På tal om saker som spårat ur, så är det inte bara min kärlek till batatfranskisar som gjort det - jag pratar naturligtvis om silvervattensdebatten som nu pågått i svenskfinland i lite på en vecka. Folk pekar finger åt höger och vänster och tjafsar om det är farligt eller inte att dricka kolloidalt silver, och jag har följt med kommentarsfälten till diverse artiklar med ögon stora som tefat. Har exakt en sak att säga om det här, och det är att drick silvervatten om du vill, låt bli om du inte vill. Förstår inte vad det är att bli upprörd över över huvudtaget? Huhhu alltså, fast grannen skulle dricka silvervatten tills hen är helt blå som en smurf är det liksom fortfarande inte ditt problem, och det betyder fortfarande inte att du också behöver dricka silvervatten om du inte vill. Ett av påståendena "jag använde mig av kolloidalt silver när jag hade öronvärk för ett par veckor sedan" och "jag skulle aldrig vilja ha kolloidalt silver i min kropp" stämmer, men tänker inte ens berätta vilket, för det spelar fasen ingen roll för någon annans kropp än min egen. Så bara släpp den här silverdebatten nu, ta en batatfranskis eller två och chilla lite istället.
 
 ● Bodyattacken jag plågar mig igenom
 
Har ju både en och annan gång berättat hur glad jag är över mitt gymkort jag hyr här i Vasa fram till nästa sommar, men allt med mina gymbesök är ju inte en dans på rosor. När jag lyfter tyngder känner jag genuin lycka, men när jag tränar uthållighet känner jag genuin avsky, för usch vad jag ogillar konditionsträning. Eftersom jag ändå vet hur viktigt det är, har jag plågat mig igenom ett pass bodyattack varje vecka, och oftast på måndagar, eftersom måndagar annars också är ganska okivoga dagar, så jag har tänkt att man lika gärna kan sköta undan allt otrevligt på en och samma gång. Har verkligen hatat varje sekund av varje pass hittills, FRAM TILLS FÖRRA veckans pass då jag för första gången inte kände att jag höll på att dö. Jag kunde andas lite lättare, jag orkade lite mera och timmen gick lite snabbare som vanligt - yaaaaassss! Idag känns vetskapen om att det är bodyattack-dags på kvällen inte helt lika illa som vanligt, och jag har dessutom fått en ny träningskompis som hänger med. Känns nästan (obs, nästan!) som att det kan bli lite halvroligt. Crazy!
 
● Jag har beställt både en ny dator och nya glasögon
 
Fredagens besök på stan (klick) resulterade i både ny dator och nya glasögon! Speciellt valet av glasögon var så nervpåfrestande, att jag känner att det kräver ett helt eget blogginlägg. Vi tar det imorgon, va? Då kan ni kika in vid lunch för att få läsa om det svåraste valet på länge!
 
Drömmen om bloggpriset
 
Det pirrar fortfarande i magen när jag tänker på att jag var en av de två miljoner bloggare som blev nominerade till blogg.se priset 2017. Jag vet att det kanske känns som att jag tjatar om det här, men kan inte förklara det bättre än att jag så himla himla gärna vill att den här drömmen ska gå i uppfyllelse, och att jag inte vill gå miste om någon röst för att någon glömde (det kan verkligen vara just din röst som avgör). Så, om du inte ännu röstat, får du så väldigt, väldigt gärna gå in och göra det hääääääär, så är jag, efter ditt klick, ett steg närmare min dröm. Du hittar mig bland de blivande stjärnskotten (fast, det visste du hoppeligen redan, efter allt mitt tjat) =)
 
Det var mina måndagstankar det. Batat, silvervatten, bodyattack, glasögon och bloggpris - random var verkligen ordet. Hoppas ni tyckte det var rolig läsning trots att det var lite rörigt, och hoppas ni alla har en riktigt fin start på veckan! Haha, de va minsann random tankar. :D Röstade här om dagen, tyckte det var roligt att ni var två finlandssvenska bloggare som blivit nominerade så självklart fick ni båda mina röster. ;)

Svar: Ja, visst är det roligt att vi två finlandssvenska bloggare fick vara med bland de nominerade?! Tack för rösten! <3
Daniela Skoglund

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Åhh jag ska också beställa en ny dator - så pepp på den men inte på kostnaden ;)

Och jaaa alltså generellt kan jag hålla med dig om att man kan låta folk pyssla med vad de vill. Problemet jag tycker just gällande det här silvret (har inte sett några diskussioner nu utan bara tidigare erfarenhet) är att de som använder de verkar som frälsta och likt en sekt försöker få en att testa?! Tycker alltid sånt är lite obehagligt.

Svar: Ja, alltid otrevligt att lägga ut stora summor, speciellt på sånt som "känns tråkigt" men man verkligen behöver? Vet ej varför det är så :D

Gällande silvervattnet har jag inte upplevt samma som du, men visst, ifall det är fallet är det lite obehagligt. Tycker ändå överlag att folk får pyssla med vad de vill så länge de inte skadar/tvingar någon annan.
Daniela Skoglund

Rooliga tankar, håller med batatfransiskarna älskar att äta dem. Dessutom har visst McDonalds fått in såna mums :)

Svar: Oj, har mäccen fått batatfranskisar?! Nam! 😍
Daniela Skoglund

Anonym


Debatten handlar inte om att folk borde tvingas att sluta dricka silvervatten - den handlar om att allt fler misstror vetenskap och experter. Det är väldigt farligt på så många plan om folk tror mer på anekdoter, hälsobloggar och kvacksalvare än på forskning. Det är en del av samma fenomen som har lett till att Trump är president. En misstro mot auktoriteter och det så kallade etablissemanget, som gör att folk faller för populism och konspirationsteorier.

Svar: Oj, från silvervatten till Trump - den var oväntad! Men visst kan jag delvis förstå hur du menar, att det kan finnas en problematik i att folk tyr sig till alternativmedicin osv. Samtidigt tycker jag att man måste få tro på vad man vill, oavsett om det gäller alternativmedicin, religion eller annat, så länge man inte skadar någon annan.
Daniela Skoglund

Jaaaa alltså batat är ju typ det godaste som finns!!

Svar: Batat <333
Daniela Skoglund

Anonym


Jag ser två problem med användningen av silvervatten som påverkar mig trots att det inte är jag som dricker. För det förata går våra skattepengar till sjukvård vilket betyder att jag indirekt betalar för alla som drabbas av argyria. Men de är ju förståss samma som alla som snusar, åker skateboard, inte tränar alls... Eller vad man nu kan göra för att öka sin skaderisk.
Det större problemet är ju att silver trota allt är antibakteriellt och används vid t.ex. Sårvård. Men om folk dricker/använder silvervatten dagligen bildas det massor med resistenta bakterier vilket är ett problem i längden på samma sätt som överanvändningen av antibiotika. I övrigt får folk gladeligen färga sig blåa :D

Svar: Började direkt tänka "men tobak, alkohol, snus osv då?" efter att ha läst dina två första meningar, men så sa du det själv också. Och gällande det andra så undrar jag om det verkligen är så många som dricker så mycket silvervatten att resistenta bakterier blir ett problem?
Daniela Skoglund

Ida


Håller med Anonym om debatten. Tycker det är väldigt intressant hur silvervatten-anhängare anser myndigheterna är "köpta av big pharma", men så lyssnar de på någon som är VD i ett företag som säljer silvervatten och tjänar miljoner på sina uttalanden. Skulle vara intresserad av att höra hur man tänker där, inte för att döma någon utan för att jag genuint försöker förstå tankesättet.

Svar: Ja, det är i och för sig en bra frågeställning som det kunde vara intressant att få höra hur "anhängare" tänker där. Men, då tycker jag man kan fråga sakligt, istället för att just peka finger och beskylla, som många gör i den här debatten.
Daniela Skoglund

Leno


Föredrar ändå vanliga franskisar eftersom batat är ohälsosmammare o det inte finns inhemska sådana :)

Svar: Jag har igen förstått att det i hälsoperspektiv inte är så stor skillnad på potatis och batat, men att batat eventuellt skulle vara lite mer näringsrikt :) Att det inte finns inhemsk sötpotatis visste jag inte!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Två fyndiga finlandssvenska bloggar
Det fysioterapeutiska nyckelordet
Nikos examen, knärehabilitering, paket och vinnarna
Fina ni är!
VI HAR HITTAT LÄGENHETKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12