Saker en blivande 25-åring kan önska sig

- Inlägget innehåller adlinks -
 
När det är ynka två veckor kvar tills man fyller 25 och blir tvungen att inse att man snart är halvvägs till 50, då får man skriva en liten (eh, "liten"), önskelista på bloggen för att försöka lindra ålderskrisen ens lite, visst? Det var någon som frågade mig vad jag önskar mig för en tid sen och då kunde jag inte komma på någonting, men vid närmare eftertanke kom jag tydligen fram till hela tolv saker jag inte skulle tacka nej till. Oavsett hur man vänder och vrider på saken går det tydligen nog inte att komma undan att jag är svag för vissa materiella saker, och att det alltid finns något jag gärna skulle skaffa. I och med att jag blev vuxen (i alla fall enligt lagen) för ganska länge sen och nu har jobbat heltid i år är det ju ingen omöjlighet att skaffa sånt jag vill ha åt mig själv, mennn ifall någon skulle råka vilja ge mig en present den "stora" dagen till ära, kan jag ju lika gärna ge lite tips på hur man kan hjälpa mig på traven. Så, tolv grejer jag inte skulle tacka nej till just nu: 
 
(Bildkällorna presenteras skilt vid varje punkt och adlinks är utmärkta med en * )
 
1. Ett presentkort till ett spa, t.ex. Vaasa Day Spa. Oavsett hur gärna och hur ofta jag än skulle vilja unna mig någon spa-behandling, oavsett hur nödvändigt det skulle kännas att gå på massage eller dylikt och oavsett hur mycket jag tror vet att jag skulle njuta av det, så är det här helt enkelt ingenting jag unnar mig själv. Men, med ett presentkort kunde jag med gott samvete ringa och boka en tid på två röda. bildkälla
 
2. Longchamps Le Pliage M, för jag har ju inte alls tillräckligt många väskor... Nej men har faktiskt en rätt bra motivering till varför jag skulle vilja ha denna i min ägo (helst i mörkblått), och det är att den skulle vara så himla smidig att ta med på resor i och med att den går att vika ihop. Så, tror faktiskt jag skulle ha mycket användning av den, trots att min väsksamling redan är rätt stor. bildkälla
 
3. Spons till en ny daaaaator. Alltså, det är nog det jag skulle behöva mest av allt. Allt annat på listan är liksom sådant som jag bara gärna vill ha, men en ny dator behöver jag faktiskt, för den jag har just nu har varit trasig i månader och kommer att dra sina sista andetag när som helst, så atttt. Den på bilden är en av kandidaterna jag spanat på från Gigantti, och den hittas här
 
4. Örhängen från &Other stories. Har fått dille på örhängen, och kärat ner mig speciellt i & Other Stories örhängen. Både deras mindre och större silverfärgade örhängen är så himla stilrena och snygga att jag mer än gärna skulle använda allihopa, och dessutom tål mina öron dem hur bra som helst, vilket naturligtvis är ett stort plus (mina öron reagerar lätt på andra örhängen). Örhängena från collaget och resten av deras sortiment hittas här, och ja, på Alexandersgatan i Helsingfors då. 
 
5. Lättanvänd och effektiv locktång. Fortfarande osäker på om en förmånlig, effektiv och lättanvänd locktång som klarar av mitt hår ens existerar, men skulle åtminstone väldigt gärna vilja äga en sån. En modell i stil med denna* tror jag skulle passa mitt hår bäst, har för mig att en frissa en gång lockade mitt hår med en sån, och det funkade faktiskt bra. 
 
6. Två vita soffbord från Jysk. Med det här önskemålet härmar jag helt kallt av en kompis som hade dessa hemma hos sig, och jag tyckte det var så snyggt att jag bad om lov att få skaffa likadana. Har dock inte gjort det än i och med att det inte är någon brådska så länge jag bor hemhemma, så passade på att slänga in dem på önskelistan nu när jag ändå en gång håller på. Det mindre hittas här och det större här.
 
7. Gröna växter, t.ex. en Monstera som denna från Plantagen. Har nog flera gånger fått konstatera att mitt rum jag bor i just nu inte är värst hemtrevligt, men i och med att jag vet att jag bara ska bo här i några månader, orkar jag inte riktigt göra något åt saken. Några grönväxter skulle ändå vara ett lätt sätt att snabbt pigga upp stämningen i rummet, gärna sådana som lever länge så att de kan hänga med sen när det är dags att flytta =)
 
8. Dessa skor från Din Sko, strl 38. Skulle behöva ett par lite snyggare vinterskor att variera användningen av uggsen med, och dessa föll jag pladask för direkt jag såg dem. 
 
9. En vattenkokare! Kan ej förstå att jag fortfarande inte äger en vattenkokare med tanke på hur mycket te jag dricker. Så, när jag sa att det enda jag egentligen behöver är en ny dator blir jag nog tvungen att tillägga att behovet av en vattenkokare också är ganska stort. Känns både jobbigt och ohygieniskt att alltid koka tevattnet i kastrull... bildkälla
 
10. En varm och skön pyjamas, gärna i bomull. Har typ aldrig använt pyjamas utan brukar bara sova i någon gammal t-shirt och söndriga långkalsonger (inte ens ett skämt :DDD), men nu börjar jag känna mig redo för att ge pyjamasvärlden en chans. T.ex. denna från H&M ser inte så tokig ut. 
 
11. Ett telefonskal till min Iphone 7! Har ju haft telefonen i flera månader, men fortfarande inte skaffat något skal. Drömmen vore ett från Malene Birger, antingen detta* i blått eller sen i ljusrosa (om det ens finns i ljusrosa?).
 
12. Och sist men inte minst: Böcker. Tar alltid tacksamt emot böcker, bokmal som jag är. Johannes Hansens Fuck your fears* står högt på läslistan just nu, likaså Modershjärtat* av Katerina Janouch.
 
Japp, det var den lilla listan det. Och, så får vi ju inte glömma det ett av de billigaste och mest uppskattade presenttipsen: KLICK. Och, så slänger jag ännu in en påminnelse om presenten som är hundra procent gratis, men ändå skulle vara den bästa presenten av dem alla: KLICKSonja


Jag skulle gärna tipsa dig om en väldigt bra och tidsparande locktong från Babyliss. Nämligen babyliss curl secret, checka in på youtube, jag hade tidigare själv en remington men den har nog lämnat efter att jag fick Babylissen till julklapp.

Sonja


Märkte nu att det lät som ett sponsrat inlägg. Heh. Men nä, jag är nog bara nöjd med den. :-)

Svar: Haha, det tänkte jag inte ens på att det skulle ha gjort! Tusen tack för tipset :)
Daniela Skoglund

Åh, vi hade Johannes som pepptalker på vår gymnasieskola för några år sedan och jag läste hans bok efteråt, som för övrigt är riktigt bra. Kan varmt rekommendera dig att läsa den. :)

Svar: Ja vill verkligen jättegärna läsa den!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Min sjukdom - redo att tala om skiten
Konepaja, Secret Santa och Tuomaan markkinat
Sju random punkter från denna vecka
Att fira årsdag vid Naantali Spa - två drömlika dygn
Ett år sen jag vann - vad har hänt sen dess?Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12