20 saker du kanske inte visste om mitt bloggande

Foto: Jarina
 
1) Jag har skrivit totalt 4464 (!) blogginlägg.
 
2) Före jag skaffade eget domännamn var min bloggadress ddanielas.blogg.se.
 
3) Jag har alltid bloggat på denna bloggportal. Har fått förfrågningar av andra portaler flera gånger, men tackat nej alla gånger på grund av att jag trivs så bra här. 
 
4) Jag skriver oftast alla veckans blogginlägg på söndag, och tidsinställer dem sedan måndag-fredag. 
 
5) Mina blogginlägg har återpublicerats hos Nyheter24 sammanlagt tre gånger (ett två tre), och en fjärde gång är på kommande.
 
6) Ett av mina blogginlägg har även återpublicerats i en av Sveriges största skvallerbloggar (klick). 
 
7) Min bloggkamera är en Sonya5000.
 
8) Det är väldigt sällan jag lägger ner mindre  tid än en timme på ett blogginlägg.
 
9) Mitt besökarrekord ligger på 8476 unika besökare och 9974 sidvisningar på en dag.
 
10) Chevelle, Corinne, Emma, Jennifer, Karro och Sara är några av de trevliga typer jag träffat enbart på grund av bloggandet. Idag efter jobbet ska jag dessutom på en kaffedejt med en ny bloggbekantskap, spännande!
 
11. Jag får en del elaka, anonyma kommentarer som oftast handlar om mitt utseende, men de syns sällan i kommentarsfältet eftersom jag brukar radera dem.
 
12. När jag började blogga år 2009 hade jag aldrig föreställt mig att bloggen skulle bli så här viktig och ett så här stort intresse för mig.
 
13. Jag har aldrig använt samma rubrik två gånger på mina blogginlägg.
 
14. Mina inlägg publiceras oftast 11-tiden i och med att jag då har matpaus på jobbet och möjlighet att dela inlägget på bloggens Facebooksida (om du inte ännu gillar den, in och gilla häääär) och i Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare.
 
15. Storbloggarna som inspirerar mig mest är Kissie och Egoina
 
16. Före jag publicerar ett blogginlägg läser jag igenom det ca tre gånger.
 
17. En gång var det någon som kopierade bilder från min blogg, klippte bort texten "danielasdagbok.com" jag har på alla bilder och skapade en falsk Facebookprofil med dem (klick). Väldigt obehagligt!
 
18. Jag har ännu aldrig upplevt bloggtorka (peppar peppar), tvärtom har jag oftast så mycket idéer att jag inte vet hur jag ska hinna skriva allting. 
 
19. Flest läsare har jag i Helsingfors, Vasa, Stockholm och Jakobstad.
 
20. En av mina stora drömmar är att nångång vinna ett bloggpris, och jag fick nyss veta att det just nu pågår en bloggtävling jag väldigt  gärna skulle vinna. Mer om detta imorgon, så glöm inte att kika in då för att få veta hur ni kan hjälpa mig att förverkliga den drömmen!
#MeToo

Något "Me too" inlägg kom aldrig av mig den veckan kampanjen var som störst, på grund av att jag befann mig på Madeira utan dator då. Hade ändå väldigt gärna deltagit i kampanjen genom att skriva ett inlägg i och med att det handlar om en så himla viktig sak, men när jag väl kom hem tänkte jag att det nog var för sent att börja delta nu. Sen tänkte jag om, och kom fram till att det aldrig är för sent att prata om sådana här saker, så länge som samhället ser ut som det gör. Så, visst kan (tyvärr) även jag säga me too, och det är bland annat på grund av: 
 
 
● De tre männen som för några år sedan förstörde mitt nyår genom att på krogen i ett avskilt utrymme trycka upp mig mot väggen och börja ta på mig. Tack vare att jag lyckades sparka till en av dem så hårt att han tappade greppet om mig kunde jag börja vifta och ropa på hjälp, och det räckte inte många sekunder före både en vakt och flera andra ingrep i situationen. Trots att det inte handlade om mer än några sekunder är detta utan tvekan bland det obehagligaste som hänt mig, och det är efter den händelsen jag börjat gå med nycklarna i handen när jag går ute ensam när det är mörkt. 
 
● Den vidriga mannen som tyckte det var en bra idé att dra ner byxorna och runka lite framför mig och min kompis en kväll mitt i Helsingfors centrum. 
 
● Spårvagnsmannen som satt på sätet bakom mig, och kom fram till att det visst var ett passligt tillfälle att att tafsa på mig bakifrån. Första gången drog jag mig bara undan, andra gången sa jag med klar, tydlig och hög röst "lopeta" (= sluta) och tredje gången slog jag bort händerna, vände mig ilsket om och hotade med att ringa polisen. "Saatanan sairas huora" (= satans sjuka hora), var svaret jag fick.
 
● Gubben på krogen (som för övrigt måste ha varit äldre än min pappa) som plötsligt lade sig arm runt mina axlar vid bardisken och med ett stort flin och nöjd röst talade om för mig att jag nog var "ihan vitun nussittava tapaus" (= jävligt knullbar). Jag skakar av mig armen och ber honom dra dit pepparn växer, men han närmar sig på nytt med ett ännu större flin och säger "heiiii muru, älähän nyt" (= men sötnos, ids nu inte vara sån). Nu hänger hela han över mig och jag har ingen chans att skaka av honom den här gången i och med att han är ungefär dubbelt större än mig, så jag sänder en nödblick åt min kompis (som råkar vara en man), och det räcker med att kompisen ställer sig bredvid oss och ger en nick åt gubben, för att han ska ge sig av. 
 
● Alla de män som under tiotals gånger (om inte mer) tagit sig friheten att röra mig emot min vilja. Lite gnid på dansgolvet här, en hand på baken där, ett kläm på bröstet här, en klapp på rumpan där.
 
& Nu sitter jag här och ser på texten jag skrivit, och tvekar på om jag kan publicera ett inlägg som innehåller så här fula ord. Jag funderar på om jag borde censurera texten eller ens varna för starkt språk i början av inlägget, men konstaterar sedan, att nej, jag vägrar, för det här är verkligheten. Det här är sådant som har hänt mig, som har hänt miljontals andra tjejer och som kommer hända ytterligare miljontals tjejer om vi inte får ett stopp på saken, och jag vägrar vara en av dem som hjälper till med att sopa verkligheten under mattan och försköna det som hänt. Vägrar.
 
Att jag av skam känner att jag borde censurera något som vidrida män sagt/gjort MOT MIG är nästan lika sjukt som att jag samtidigt som jag skrev märkte att jag kände mig lättad över att inget värre än så här hänt mig. Fatta att sexuella trakasserier och våldtäkter är en så vanligt förekommande sak i tjejers liv, att jag känner mig LÄTTAD över att det värsta jag blivit tvungen att utstå är det som hände på krogen det där nyåret. Kan du, som man, ens försöka sätta dig in i den tanken? Att du skulle vara lättad över att flera personer som är både större och starkare än dig trycker upp dig mot en vägg där ingen ser och börjar ta på dig medan de håller handen för din mun så du inte kan ropa på hjälp? Tänkte väl det. Så kom inte och säg att "det inte är så farligt", att "man inte ska ta det så hårt" eller att "det bara är så killar är". Me Too kampanjen har exploderat, och ingen kan längre blunda för det faktum, att bakom varenda Me Too, finns en man som gick för långt. "Boys will be boys"? .
 
Boys will be held accountable for their actions. 
Halloween 2017

Halloween tycks nog bara vara högtiden då jag har som roligast år efter år. Tror att det dels har att göra med att pressen inte är lika hög som vid t.ex. nyår och midsommar, samtidigt som man får klä ut sig vilket jag tycker är jättekul. Ibland har jag satsat mer och ibland mindre på mina halloweenoutfits (se mina halloweenoutfits genom åren här), och i år var helt klart ett år när jag satsade mindre eftersom min "utklädnad" bestod av en mask jag panik-köpt från Lidl dagen innan, men lika roligt som alltid hade jag ändå. Och alltså, låt mig bara ägna en mening åt den fantastiska platsen kallad Lidl - där finns ALLT man behöver, och oftast för en väldigt billig slant dessutom. I år lade jag liksom 3,99 euro på min halloweenoutfit - goalz, som Chevelle skulle säga. 
 
 
Hur som helst, halloweenförfesten ägde rum hemma hos Josefina i år, och kvällen till ära hade vi bestämt oss för att matcha. Vad vi föreställde var väl ytterst oklart, jag hade liksom bara tänkt kalla oss två svarta damer, men sen tyckte Janina vi på något sätt påminde om Fifty Shades of Grey (semi-förståeligt när man kollar på t.ex. den här bilden), men i vilket fall som helst tyckte jag vi hade riktigt lyckade outfits med våra svarta masker, helsvarta kläder och röda läppstift. Vi hade nog funderat på lite andra alternativ också, men till sist kom vi fram till att det inte behövde vara så omständigt den här gången. Bra blev det så här också =)
 
 
Jag frågade annars Josefina före om jag skulle ta med mig något, och hennes svar var att det inte behövs, hon ska bara fixa "nåt smått". Sen kliver man in i lägenheten och möts av värsta halloweendekorationerna (till och med pumpasugrör och en freaking PUMPABLOMMA), en tacopaj, en sallad, en kaka, chips och dipp (eller ursäkta, låt mig rätta mig, tre  olika dippar), choklad och bål. Jepp, nått smått bara. Skulle liksom ta mig en vecka att fixa något sådant, och ändå skulle det varken bli hälften så fint eller hälften så gott. Hatten av bara, bättre förfestvärd får man nog leta efter. 
 
 
Många påfyllningar av tallriken, många skratt och många bra diskussioner senare fortsatte vi till Ollis, där zebran gick in för att ställa sig bakom DJ-båset och de två svarta damerna förfärades över hur lång kön var redan klockan tio. Men, är det Halloweenfest på Ollis så är det ju, och vi råkade dessutom få riktigt bra kösällskap i form av bl.a. Cindy, så den där halv timmen ute i regnet gick som tur snabbt. Sen var det bara att kliva in och börja trängas med typ resten av Vasas befolkning, men, trängseln störde faktiskt inte så mycket igår, med tanke på hur bra fiilis det var och hur många bekanta man fick träffa. Verkligen jättejätterolig kväll från början till slut, så tack för det alla inblandade! Nu är planen att ligga i sängen, äta god mat, läsa böcker, blogga och kolla serier hela resten av dagen, och jag måste erkänna att jag är nästan ännu mer taggad på det än jag var på festen igår hehe :D Skön söndag på er också!Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

20 saker du kanske inte visste om mitt bloggande
#MeToo
Halloween 2017Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Fest · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning · VeckoslutssammanfattningarArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12