Bloggbeteenden som irriterar mig

- Detta är ett av de tidsinställda inläggen som borde dyka upp medan jag är på Madeira - 
 
Vet inte om det är jag som varit mer lättirriterad på sistone eller om folk inom bloggvärlden faktiskt varit mer irriterande än vanligt, men nu har jag faktiskt blivit så störd på så många bloggrelaterade grejer den senaste tiden, att jag inte kan hålla mig ifrån att lista dem. Vad jag vill uppnå med listan? Nå, drömscenariot skulle ju vara att folk ska bli mindre irriterande (hehe), mennnn eftersom det känns ganska osannolikt, så kanske ett mer logiskt önsketänkande skulle vara en massa kommentarer av folk som ba "I feel u sister!". Men, vi får se hur det går. Här kommer en hel hop bloggrelaterade som mer eller mindre får det att ryka ur öronen på mig: 
 
bild från Pixabay
 
X Click baits
 
Visst är det smart att formulera sina rubriker på ett sådant sätt att de är så pass intressanta att folk känner att de vill läsa inlägget i och med att det leder till bättre statistik, men ibland tycker jag det går mer åt det desperata än smarta hållet... Som när någon skriver en rubrik i form av "NI KAN INTE TRO VAD SOM HÄNDE IDAG" och så handlar inlägget typ om att personen glömde köpa en gurka när hen åkte till butiken. Okej, lite dåligt exempel, men ni vet, typ om någon döper rubriken till "När jag plussade", och så handlar inlägget om en dröm där personen fick veta att hon var gravid. Då känner jag nog mest bara att men kom igen.... Men nåja, vill man att ens läsarskara ska bestå av slumpmässiga besök där läsaren klickar på en intressant rubrik bara för att sedan bli besviken och irriterad, så varför inte. Då är detta säkert en utmärkt taktik =)
 
X När någon försäger sig i kommentarerna
 
Sen finns det ju de gånger, när man har skapat en intressant rubrik där innehållet i inlägget faktiskt är relevant och har med rubriken att göra, och så går någon och försäger sig i kommentarerna. Exempel: Jag döper rubriken till "Hit skall jag resa i höst", och så berättar jag i inlägget att jag ska resa till t.ex. Australien. Så hinner jag redan tänka att jag skapat ett smart sätt som både leder till bra statistik samtidigt som nyfikna läsare får svar på det de undrar över, och så delar jag inlägget i t.ex. Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare. Fem minuter senare går någon dumbom och kommenterar UNDER FACEBOOKLÄNKEN "Åh, Australien, dit har jag också alltid viljat åka!", och vips är allt förstört. Vet dock inte om folk faktiskt gör så här för att jävlas eller om folk helt enkelt inte tänker på saken, men i vilket fall som helst - plz stop. 
 
X Omärkt reklam
 
Gaaaah vill riva mig i håret bara av att skriva ner orden "omärkt reklam". Alltså vet ni hur många bloggare (även storbloggare) som antingen märker ut sponsrade inlägg dåligt, eller struntar i det helt och hållet? Vet ni hur många bloggare som proppar sina inlägg fulla av adlinks utan att säga ett knyst om saken? Svar: Många. Ser det nästan dagligen, och usch vad bittert det känns när man själv med sina några hundra läsare per dag snällt märker ut varenda en liten adlink, och sedan kommer någon med tiotusentals läsare i veckan undan med att smyga in reklam och adlinks här och där? Fattar för det första inte hur de täcks vara så oproffsiga, och fattar för det andra inte hur de ens vågar. Sånt kan ju faktiskt få ganska ordentliga konsekvenser. 
 
X Företag som ber en göra smygreklam
 
När vi nu en gång är inne på smygreklam, kan vi ju lika gärna diskutera företag som ber en göra smygreklam också. Det är inte bara en eller två gånger företag mejlat mig med samarbetsförslag som låtit riktigt lovande, och sen när allt varit så gott som klappat och klart så kommer de med den "lilla detaljen" att de önskar att man inte ska märka det som reklam i inlägget. Suckkkkk. Har vi på riktigt inte kommit längre än så? Minst lika oproffsigt av företag att ge sådana förslag, som det är av bloggare att inte märka ut reklam. 
 
X När någon tar åt sig äran av ens inläggsidéer
 
Regel nummer ett gällande god moral i bloggvärlden: Har någon annan skapat en blogglista, en bloggserie eller någon annan inläggsidé, och du känner att det var ett så bra inlägg att du också vill skriva om det i din blogg, DÅ HÄNVISAR DU TILL BLOGGEN DÄRIFRÅN DU FÅTT IDÉN. Punkt. Minns när jag t.ex. publicerade Mom Tag:en och ännu till skrev så här i inlägget "Jag tog inspirationen till en del av frågorna härifrån (källa), men en stor del av frågorna har jag ändrat om och lagt till själv, så kopierar ni listan får ni gärna komma ihåg att hänvisa hit", och ändå fanns det personer som kallt av bara kopierade listan till sina bloggar utan att någonstans nämna varifrån inläggsidén och frågorna härstammade. Man ba tack tack. 
 
Sen finns det ju andra irriterande grejer, som folk som målar upp helt falska bilder av sig i sina bloggar, nättroll som skickar iväg fega anonyma kommentarer och att bloggtoppens statistik är åt skogen, men de sakerna orkar jag inte gå in på desto mera nu, utan den här listan får lov att räcka till. Så, nu har vi alltså kommit till den punkten när det är läge för er att klicka på "kommentera" och skriva "DET DÄR STÖR MIG OCKSÅ SÅÅÅÅÅ MYCKET!". Och ja, så är det ju fritt fram att fylla på listan med irriterande bloggbeteenden också, ifall ni känner att nånting fattas. Bara att sätta igång. Alltså ja! Så störande saker, speciellt det där med clickbaits. Men jag brukar bara låta bli att läsa såna inlägg som obviously är clickbait :D Sen tycker jag att det fortfarande är sååå störande att människor hänvisar till Google då dom använt någon annans bild. Gahhh, Google är ingen bildkälla!

Svar: Ja alltså man borde ju lära sig att inte klicka... Och "källa: google", ahahah den är legendarisk alltså!
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Håller med om mycket, speciellt angående reklamen. Kan bli så irriterad när något lyser reklam och inte är utmärkt någonstans. Så viktigt att märka ut reklam!

Svar: Ja eller hur!!
Daniela Skoglund

Fotografen


Något jag stör mig så otroligt på är då bloggare helt tydligt använder bilder de inte själv tagit och inte nämner källor. Irriterande!

Svar: Ja, där håller jag helt med!
Daniela Skoglund

Sandra Emilia

http://sandraemilia.com


I feel u sister!

Haha nämen alltså sååå sant och jaa speciellt det där med att märka ut sponsrade inlägg HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VAAAAAAAAAA

Svar: TACK! Och ja man undrar ju?!?!!?
Daniela Skoglund

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Älskar detta inlägg, skönt att få ryta ifrån lite ibland ;)

En sak jag kommer och tänka på apropå sista punkten, att vara BJUSSIG. Jag försöker själv länka till andra SÅ FORT JAG FÅR CHANSEN, för jag ser inte meningen att inte göra det? Och jag vet själv hur glad man blir av den där lilla länken. Så självklart om man kopierar en inläggsidé, eller till och med om man "bara" inspireras av någon annans inlägg tycker jag det kan vara schysst att länka till andra bloggaren. Tror folk på riktigt att deras läsare ska försvinna till alla man länkar till och sluta följa en om man länkar frikostigt??? Jag fattar inte??

MVH RAGE!!!

Svar: Precis så tänker jag också!!
Daniela Skoglund

Omärkt reklam gör mig också galen!! Aargh det är inte så svårt att markera! Tappar direkt respekten för både bloggaren o företaget när det inte är korrekt märkt.

Svar: Samma här.
Daniela Skoglund

Jaa, speciellt det där att inte nämna att det är sponsorerat på ett eller annat vis är irriterande. Vi borde börja kommentera dessa inlägg så kanske de sker en förändring.

Svar: Det var en jättebra idé, det ska jag komma ihåg att göra nästa gång!
Daniela Skoglund

Anonym


Haha, nästan så jag kände din vrede igenom telefonskärmen, men jo håller nog med dej i många punkter.
Speciellt clickbaits, det stör mej fruktansvärt mycket eftersom det känns som om de då medvet ödslat tid av mitt liv på ett värdelöst inlägg.

Svar: Hehe. Men ja eller hur!
Daniela Skoglund

Anonym


Oj glömde Anonym här ovanför = MyEmily haha :D

Svar: 😃👍🏻
Daniela Skoglund

Men alltså verkligen!! Kan relatera sååå hårt till det du skrev om clickbaits, fattar inte poängen med sånt??

Svar: TACK 😃
Daniela Skoglund

Jättebra inlägg, speciellt med reklammärkning!

haha, kan relatera lite. Och jag brukar oftast ha länkar till saker när jag kan, eller vet. Speciellt med listor. Det är sjukt viktigt ju. Samma sak om någon fotar, alltid hänvisa fotografen osv. Sen är jag själv inte alltid perfekt såklart, men man lär sig ju :)

Svar: Åh, det där med att någon snor bilder utan lov och inte ens meddelar bildkällan glömde jag helt att ha med på listan!
Daniela Skoglund

För mig uppkommer inte dessa problem så ofta då jag aldrig länkar min blogg på fb eller så, men andra grejer, såsom omärkt reklam och så är ju väldigt störigt, speciellt eftersom det är lag på att marknadsföra sig rätt. :) Inom den genre jag bloggar är det god samarbetsvilja mellan bloggarna och vi länkar i alla fall alltid varandra när vi lånar listor och så :D Så himla härligt! Känns skönt att blogga i en "snäll" kategori!

Svar: Oj vad härligt att läsa! Jag länkar också andra så ofta jag bara kan, tycker det är mycket trevligare än att bara försöka framhäva sig själv. =)
Daniela Skoglund

Jag håller med om allt. En sak som jag vill lägga till är det här med kommentarer. Svarskommentarer är det värsta jag vet och de godkänns aldrig. Kan man inte anstränga sig lite mer liksom?

Svar: Nu är jag inte helt säker på att jag förstår vad du menar. Menar du när bloggaren svarar på kommentarer eller när man kan svara på andras kommentarer i kommentarsfältet? Eller något helt annat?
Daniela Skoglund

svenskabanor.blogg.se

http://svenskabanor.blogg.se/


Det är väl bara artigt att kommentera länken "Hit ska jag åka i höst" med att berätta vad länken handlar om, så att den som är helt ointresserad av Australien inte behöver läsa den? Jag skulle hundra gånger av hundra kalla ditt exempel för click-bait. Är inte alla länkar med rubriker som inte säger vad länken handlar om att definiera som click-bait??

Svar: Alltså, jag förstår hur du tänker, men ur min synvinkel är det en väldigt stor skillnad på att click baita på ett sätt som bara lurar läsarna, och formulera rubriken på ett sådant sätt som motsvarar inläggets innehåll men ändå får läsarna att bli intresserade.
Daniela Skoglund

Jennifer - vår regnbågsfamilj

http://jexeiilive.blogg.se/


Ååh, jag håller helt med! Speciellt delen med att folk kopierar saker från ens blogg och lägger in på sin egen, arghh.

Svar: Ja men eller hur!!
Daniela Skoglund

Ser nu att min kommentar var lite luddigt skriven. Jag menar alla typer av svarskommenterarer i min blogg där man inte brytt sig om att läsa inlägget också som man kommenterar i. Jag tycker att det är störande. :-)

Svar: Ja, men då förstår jag! Och kan hålla med också!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Två fyndiga finlandssvenska bloggar
Det fysioterapeutiska nyckelordet
Nikos examen, knärehabilitering, paket och vinnarna
Fina ni är!
VI HAR HITTAT LÄGENHETKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12