Ett foto i timmen hos frissan

Som jag redan berättade hade jag frissatid hos Chevelle i förrgår. Snabb bakgrund: Jag har alltid haft väldigt tjockt hår, men det har ofta varit både slitet och kort på grund av dåliga produkter, dramatiska färgningar (ljusbrunt till svart, svart till blondt, osv) och att jag använde plattång och hårfön dagligen. För några år sen bestämde jag mig sen för att det var dags att börja ta hand om håret bättre, så jag började satsa på ordentliga hårprodukter och slutade använda värmeverktyg nästan helt och hållet, och håret började växa i raketfart. Nu, några år senare, är inte håret bara megatjockt, utan det har också blivit jättelångt, och är nu för tiden det jag får överlägset mest komplimanger för (i Paris hände det TVÅ gånger att någon kom fram  och pekade på mitt hår och frågade "can I please touch it?" :'D).
 
Sen gick ju Niko och klippte mitt hår så det blev väldigt snett, och att fixa detta var utmaningen Chevelle tagit sig an - så inte nog med en utmaning i form av väldigt långt och tjockt hår, utan det skulle såklart vara snett också. Och ja, inte nog med klippning heller - jag ville även få i en kallare blond färg blandat med mörkare slingor till hösten, så att håret skulle få mer djup. I förrgår var då dagen D när Chevelle skulle ta itu med detta, och ett så stort projekt valde jag förstås  att fota till bloggen i form av ett "ett foto i timmen inlägg". Och nu kanske ni tänker "meh, hur många timmar kan man vara hos frissan egentligen?", och svaret är många. Väldigt många. Åtminstone om man heter Daniela Skoglund. Tänk liksom vad ni tror skulle vara max-tiden för mig i en frissastol och dubbla det med två, så tror jag ni kommer ganska nära =) Men ja, till processen och bilderna: 
 
 
Strax över 16 sa navigatorrösten "Du är framme", och då befann jag mig mitt vid en åker där det fanns... ja, absout ingenting. Förutom en fallfärdig lada, då. Blev redan lite rädd att det var i den Chevelle höll till, men ringde och fick ordern att ännu köra upp för backen, så jag lydde snällt, och ett par minuter senare klev jag in vid Maya's Work. Chevelle välkomnade mig varmt och vi kollade igenom lite färgkartor tillsammans och diskuterade mina önskemål, och sen tog vi ta före-bild och Chevelle konstaterade att hon aldrig haft en kund med så långt hår förr (vi hade liksom problem med att få allt hår på en och samma bild :'D) och gick efter saxen.
 
 
Eftersom jag åkte ut rakt efter jobbet och var förberedd på att få sitta i stolen rätt länge, hade jag före bett om lov att ta med mat. Så, när Chevelle satte igång och klippte satte jag igång med att öppna min Arnold's påse som innehöll både en bagel och en donits, mmmmm. Dock kändes det ju nog lite konstigt att sitta där och äta medan hon klippte, så jag frågade om det är vanligt att kunder äter i frissastolen, och hon ba "Alltså, jo... Nog har folk med nå smått ibland... Men du e kanske första som har med hela måltiden" :'DDD Det blev med andra ord många "första gången" i tisdags - första gången hon behandlade så långt hår, och första kunden som har med sig en hel måltid, haha. Nåja, har ju aldrig viljat vara en i mängden ändå, så hellre att man sticker ut lite då.
 
 
Ungefär 45 minuter senare hade 10 cm rykt av håret och en stor hög samlats på golvet. Hade haft i tankarna att jag kunde skänka håret någonstans, men det var visst inte så lätt som jag hade trott. Så, håret hamnade i roskisen, och Chevelle gick iväg för att börja blanda färg. Om jag förstod rätt var det tre olika färger som skulle i; blekning, en kall blond färg och lite mörkare slingor. Helt ärligt brydde jag mig inte så mycket fast jag inte hade full koll, litade nog bara på att Chevelle kunde sin sak. 
 
 
De två första timmarna gick jättesnabbt, Chevelle smetade i en massa olika färger i en massa olika lager medan vi pratade om dittan och dattan. Vid det laget jag tog den här bilden började det ändå kännas lite  tungt på huvudet, hade ju fortfarande en hel del hår kvar trots att vi både klippt bort av längden och tunnat ur, så foliepapperspaketen började trycka på mer och mer vartefter att lagren samlades. Inte alltid en dans på rosor att ha tjockt hår, om ni trodde det. 
 
 
En bild tagen strax före Chevelle gick och blandade mer färg för hundrade gången. Eller okej, kanske inte hundrade, men har helt ärligt INGEN aning om hur många gånger hon sa "måst gå och blanda mera färg". Tyckte nästan riktigt synd om henne så som hon fick springa fram och tillbaka alltså...
 
 
19-tiden började jag tycka synd om mig själv också, det började nämligen kännas riktigt tungt (fysiskt alltså). Kändes som att jag hade ett ton på huvudet och att öronen var helt mosade under allt foliepapper, fick riktigt kämpa för att orka hålla huvudet rakt. Började också få myror i brallorna och bli kissnödig efter att ha suttit så länge...
 
 
...så när Chevelle hade lagt klart alla slingor och gick och äta, hoppade jag upp, sprang till vessan och dansade sen omkring en stund i rummet, tills Chevelle kom tillbaka och sa att det ÄNTLIGEN var dags att börja ta bort folierna och börja skölja ur färgen. Hallelujah moment! När Chevelle ännu till berättade att stolen jag skulle halvligga i var en massagestol, hade jag nog inte kunnat skutta dit snabbare. Jag skulle bli av med foliepapprena OCH jag skulle få massage samtidigt, aaaaah. 
 
 
Fick ligga kvar i massagestolen en bra stund eftersom Chevelle ännu la i en toning, men inte mig emot - hade ju det riktigt skönt och bra. När jag strax före nio fick lov att stiga upp kändes det nog ändå skönt att veta att vi var på slutrakan, för oavsett hur trevlig frissa man än har och oavsett hur bra man blir behandlad, så börjar man nog bli trött nio-tiden på kvällen om man inte varit hem emellan efter jobbet (eller nå, så är det i alla fall för mig). Så, vi kämpade vidare, och medan Chevelle fönade och fixade det sista hann jag nästan läsa ut Blå Villan. 
 
 
Strax före tio var vi färdiga, och då tror jag nog att vi båda hade sån voittajafiilis ATT HUHHU. Vi var äntligen klara - och med ett riktigt bra slutresultat, dessutom. Inga flera ojämnheter i varken längden eller färgen, en kallare ton ovanpå, mörkare slingor under, inga fler slitna toppar och bara så mycket lättare och fräschare fiilis överlag. 
 
 
Sen några snabba efterbilder innan jag betalade, tackade för mig, sa godnatt och åkte hem och sova, medan Chevelle säkert bad en tyst bön om att jag aldrig mer skulle komma tillbaka :D :D Nä, men helt allvarligt - tusen tack Chevelle för jätteproffessionellt och trevligt bemötande, enormt tålamod och enorm noggrannhet och ett skickligt slutresultat. You did great. Mvh nöjd kund vars hårsnoddar äntligen orkar hålla håret i en tofs igen. Wow, vilket resultat! Jättesnyggt, kanske ja äntligen blir så inspirerad nu så ja får bokat en frissatid :')

Svar: Taaaack!! :)
Daniela Skoglund

Wow så snyggt det blev :D Känner så igen mig med tiden, mitt hår är väldigt tjockt och krävande så vid färgning går det lätt 5h minst. Och det får gärna vara 2 som fönar mitt hår sen :D

Svar: Tack!! Och haha, skönt att höra från någon som känner igen sig :D
Daniela Skoglund

Wao vilket snyggt hår. Jag behöver också verkligen boka in mig hos min frisör igen det är på tiden om man säger så.

Kramis Kamilla

Svar: Tack så mycket! :)
Daniela Skoglund

Wow, jag visste inte att det var möjligt att vara så länge hos frissan haha! :'D Men vad snyggt det blev!

Svar: Haha, inte jag heller :D Men, värt besväret! Tack =)
Daniela Skoglund

De blev verkligen jättesnyggt, passar dej så bra! <3

Svar: Tack så mycke =)
Daniela Skoglund

Så fint det blev! :)

Svar: Tack! :)
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Födelsedagsveckoslutet
Mina födelsedagsfiranden genom åren
Fem minidrömmar på min bucket list
Recenserar (och tävlar ut) värmeverktyg från Lyko
Hur träffar man nya människor och var hittar man nya vänner?Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12