Veckans blogglista: Bucket list

Åh, denna lista kände jag att jag ville fylla i direkt jag såg den! Veckans blogglista på Sevendays är alltså en bucket list (= lista på saker man vill göra innan man dör), och åtminstone jag tycker att detta överlägset är deras roligaste blogglista hittills. För en person som både drömmer stort, älskar att uppnå sina mål och skriver listor titt som tätt, blir ju en blogglista inte bättre än så här, liksom. Så, låt oss ta en titt på deras frågor, och mina svar!
 
INNAN JAG DÖR:
 
 
Hit vill jag resa: 
 
Har ju faktiskt redan fått checka av mina tre absolut drömresemål från min bucket list (Dubai, New York och Florida), men visst finns det ändå en hel del länder/städer kvar på listan att besöka. För att nämna några vill jag ännu återvända till USA för att besöka åtminstone Kalifornien (gärna även Nevada och Havaiji), åka till grannlandet för att besöka St Petersburg, och roadtrip:a genom typ Schweiz, Österrike och Slovenien. Thailand må kännas lite uttjatat men visst vill jag dit nångång också, och så känns ju nog Australien som ett land man någon gång borde besöka. Marocko lockar också lite, likaså Tel Aviv och Kanada. Som sagt, för att nämna några :)))
 
Det här vill jag äta:
 
Min egen bröllopskaka, duh. Och den ska NATURLIGTVIS vara en chockladkaka, och helst världens godaste chokladkaka också. No pressure åt den stackaren som ska anta den utmaningen sen när det är dags =)
 
En artist jag vill se live:
 
Ed Sheraan. Och Selena Gomez. Och Zara Larsson. De är top 3! Sen skulle jag inte heller tacka nej till Taylor Swifts, Ellie Gouldings, Demi Lovatos, P!nks, Beyoncés eller Rihannas konsert (Mr Sheraan får minsann känna sig hedrad som är med på min top 3 lista bland alla dessa begåvade kvinnor!).
 
Det här vill jag uppleva:
 
Att bli tvåbarnsmamma. Och ja, förlossningar som går bra och inte tar lika förbaskat ont som jag fasar (önska kan man ju alltid...).  
 
Ett språk jag vill lära mig:
 
Nå här borde jag väl svara typ spanska, eftersom det känns som ett språk man kunde ha ganska mycket nytta av, men dessvärre intresserar varken spanska, ryska, franska eller andra "nyttiga" språk mig speciellt mycket. Norska skulle jag kunna vilja prata, just because världens gulligaste språk - Ikke sant?
 
En sport jag vill prova på:
 
Att surfa. Har ju snowboard:at så länge jag kan minnas, så att ställa sig på en bräda på vattnet istället för snön skulle kännas som kul omväxling och en ordentlig utmaning. Tänk om jag nångång skulle åka iväg på en surfresa ensam? Det vore ju allt något, att både testa på att surfa och dessutom testa på att resa helt ensam! Dock MÅSTE detta i så fall förverkligas på ett ställe där ej finns risk för att jag blir hajmat, för i så fall finns det noll chanser att jag ger mig ut i vattnet. 
 
Här vill jag bo:
 
En av mina drömmar är att nångång testa på att bo i Helsingfors centrum, så det vill jag väldigt gärna uppleva nångång. Talar vi boendeformer, hoppas jag på att kunna köpa en rad- eller parhuslägenhet på ett bra ställe sen när det (hoppeligen) blir dags att sluta hyra och köpa istället.  
 
Den här boken vill jag läsa:
 
 Fuck your fears av Johannes Hansen.
 
En kraftansträngning jag vill klara av:
 
En pistol squat med båda benen och tio chins!
 
En utmaning jag ska klara:
 
Att få bloggen att växa så pass mycket att den snittar på minst 1000-1500 unika läsare per dag! Ifall ni inte ännu tipsat alla era familjemedlemmar, vänner och bekanta om den fantastiska bloggen Danielas Dagbok, börjar det väl vara hög tid att göra det nu? ;)
 
Ett äventyr som jag vill vara med om:
 
Är ju nog inte riktigt någon äventyrare, menmen.... Ääää!!! Nu vet jag!!! Fara ut på en båttur, se vilda delfiner och hoppa i och simma med dem! DET vill jag vara med om!
 
Det här vill jag äga:
 
Nå den där rad- eller parhuslägenheten. Gärna med kivoga möbler. Och så en bil (en blå!) i uppfarten som är lite fräschare och nyare än den jag har nu. Ska vi go crazybananas och spinna vidare skulle en stor walk in closet full med lyxiga väskor och fina kläder, samt en massagestol och en bubbelpool också vara okej. Men, tänker vi lite mer logiskt och här och nu, vill jag äga en ny dator. Den jag har nu är skräp med stort S. 
 
Ett jobb jag vill prova på:
 
Nå radiopratare. Föreläsare. Programledare. Eller något annat jobb där man får stå (eller varför inte sitta) och praaaata. Tror jag skulle vara rätt grym på det. Sen skulle det ju vara ganska coolt att nångång ha bloggen som jobb också, åtminstone en tid. Kanske halvtid vid sidan om något annat halvtidsjobb? Typ skådis? Haha omg vilken klyscha jag ääääär. Liksom, "Jag ska bli programledare, skådis, författare och bloggare" :DDD Nåja, som tur är jag ju nog nöjd med mitt nuvarande yrkesval också, ifall de andra karriärdrömmarna inte skulle gå vägen.
 
Ett mål med min hälsa:
 
Att undvika h*lvetet aka magsjukan resten av livet - har upplevt den skiten tillräckligt många gånger nu alltså. Ska vi tänka i lite större perspektiv vill jag väl helt enkelt leva så friskt som möjligt så länge som möjligt. 
 
En person jag vill träffa:
 
Chuck Bass. Räcker om jag får sitta och se på honom i fem minuter!! Plz. 
 
En restaurang jag vill äta på:
 
Öh... Fazers fabrik? =)
 
En känsla jag vill få känna:
 
Med handen på hjärtat: Att nångång få slippa denna ständiga kamp om att vara nöjd med mig själv, och bara nångång få känna att jag är bra och tillräcklig precis så här. 
 
Det här vill jag skapa:
 
En god självkänsla. Stabil ekonomi. Ett bra uppväxt för mina barn. Svenskfinlands bästa lifestyleblogg. Mera muskler. En bok. Ett lyckligt liv. Osv.
 
Huhhu, dags att ta tag i dagens to do - har ju, som ni fick läsa ovan, mycket att jobba med. Det där med att skapa svenskfinlands bästa blogg har jag ju redan jobbat för idag när jag skrev detta fenomenala inlägg, och till näst väntar projekt bygga mer muskler och planera nästa resa. Gällande den stabila ekonomin ska jag prissätta lite grejer inför morgondagens loppis, och sen kan jag väl ställa mig framför spegeln och upprepa tio snälla saker åt mig själv, så har jag jobbat på självkänslan också. Och vem vet, kanske springer jag in i Chuck Bass på stan och hittar några delfiner vid Strömsö att hoppa i mig, så får jag avcheckat de punkterna också =) Sounds like a plan, ha en bra lördag, ni med! 
Lite av vad jag kommer sälja på Bocks bloppis!

Hej på er och glad fredag! I dagens inlägg tänkte jag visa lite av vad ni kan vänta er att fynda på mitt bord på Bocks bloppis (för ni har väl inte missat att jag och en drös andra bloggare ska sälja på Bocks på söndagen? I så fall hittar ni mer info i det här inlägget!). Har gjort en ordentlig garderobsrensning och kommer sälja en hel del bra grejer, även sådana plagg som jag fortfarande gillar och har svårt att släppa taget om. Orsak? Nå, dels för att jag inte behöver så här mycket saker, dels för att en stor del av mina kläder (och andra saker) helt enkelt av olika orsaker inte blir använda trots att de är fina och i gott skick, dels för att göra plats för lite nytt. Så ja, bland annat följande saker kommer ni kunna köpa av mig, och dessutom svinbilligt eftersom jag verkligen vill bli av med så mycket som möjligt:
 
 
Två "läderjackor", en fransväska, marmormönstrade dekorationer och lite annan heminredning.
 
 
En festklänning, en oanvänd sommarklänning och två väskor. 
 
 
En hel del kläder, främst i storlekarna M och 38.
 
 
En Björn Borg springjacka, en Hollister väst, en Ivyrevel tröja, en ny locktång (endast testad en gång) och ett par solbrillor (ena paret av det svenska kända märket Chimi Eyewear).
 
 
Två par snygga byxor från Zara, ett par sprillans nya slitna jeans från Pull & Bear, "läder"shorts från Mango, lite mera heminredning och en helt oanvänd vinställning.
 
Yes, detta och mycket mer kommer jag att försöka bli av med. Hoppas ni tycker det ser lovande ut och är påväg på bloppisen! Och ifall ni inte är påväg men ändå ser något ni verkligen skulle vilja köpa, kan ni antingen lämna en kommentar eller mejla mig så kan jag kontakta er ifall jag fortfarande har kvar dem efter bloppisen, och vid behov posta iväg dem. Trevligt veckoslut, ses på söndag!
 
P.s. Tack för kloka synpunkter på gårdagens inlägg! Läste era kommentarer med stort intresse.
Om "Ladies only" utrymmen på gymmen

Ingen av er som följer min blogg kan ha missat hur glad jag är över att kunna gå på mitt favoritgym igen (och ifall någon, mot förmodan, skulle ha missat det; jag är så himla glad över att kunna gå på mitt favoritgym igen!), och jag har verkligen inget att klaga på gällande hela gymmet. Däremot blev jag lite fundersam  över en grej jag lade märke till när jag var och tränade senast, och det tänkte jag fundera kring idag. Jag hittade nämligen ett utrymme med texten "Ladies only" där. 
 
Jag har testat rätt många gym genom åren, och det här var inte första gången jag stötte på den texten, utan har även i andra gym sett att det funnits utrymmen som varit avsedda endast för kvinnor. Och jag bara undrar: Vad är riktigt syftet med dessa utrymmen?  För mig ger nämligen "Ladies only" utrymmen tyvärr endast negativa vibbar, och jag kan inte låta bli att tänka på dem som utrymmen dit kvinnorna ska gå och underhålla sig med lätta vikter för att inte störa de "stora starka kararna" som lyfter riktiga  tyngder. Urk, blir riktigt irriterad bara av att tänka tanken - det är nämligen få saker som gör mig lika provocerad, som när jag går till gymmet och tar plats bland tyngderna, och får både blickar, kommentarer och fnysningar av män, som antyder att jag minsann inte borde vara där och stå i vägen. 
 
Men, eftersom jag varken vill eller kan tro att det skulle vara den verkliga orsaken varför "Ladies only" utrymmena finns till, så jag försökte fundera ut några andra teorier också. Dock tycker jag inte riktigt att argumenten för någon av teorierna håller, men, kanske vi kan fundera på saken tillsammans:
 
 
1) Kanske gymägarna tror  att kvinnor vill ha ett eget utrymme. Fast... om gymmen skulle ha skapat ladies only utrymmen med tanken att vissa kanske bara vill träna tillsammans med personer av samma kön, varför finns det då inte ett skilt utrymme för män också? För det har jag då aldrig stött på på något gym. Ett skilt utrymme på gymmet avsett för män, alltså. Ofta "Ladies only", men aldrig "Men only".
 
2) Kanske kvinnor faktiskt vill ha ett eget utrymme på gymmet? Men... Varför? För att de föredrar lättare vikter? Det känns ju himla ologiskt med tanke på att man ändå kan välja sina tyngder själv på alla maskiner i alla andra utrymmen på gymmet också. Om fallet då inte är att kvinnor helt enkelt tycker det är obekvämt att träna i samma utrymmen med män, vilket leder mig till följande punkt:
 
3) Kanske kvinnor inte får vara ifred på gymmet, ifall det inte finns ett skilt utrymme avsett endast dem? Tänker främst trakasserier, fnysningarna och blickarna jag pratade om ovan, och så vidare. Fast, i så fall borde ju fallet vara att det finns ett "Men only" utrymme på alla gym för alla män som inte kan fokusera på det väsentliga på gymmet (= att träna), och de som trakasserar borde ju kort och gott bli avstängda? 
 
4) Kanske antalet män på gymmet är mycket större än kvinnor, och gymägarna därför anpassar största delen av gymmet efter männen? Okej, nu märker jag själv också att teorierna börjar ta slut och att jag bara med våld krystat fram en fjärde punkt.... Att orsakerna skulle vara statistiska känns ju bara öööööööö... inte vet jag, stenålders, med tanke på att typ varannan människa som kommer emot en på gymmet är en kvinna? 
 
Så, ja, frågan återstår fortfarande: Vad är egentligen syftet med "ladies only" utrymmen på gymmet? Och jag vill ännu understryka att detta inte är menat som någon direkt kritik mot gymmen som har skilda utrymmen för kvinnor på gymmet, utan att jag uppriktigt undrar. Och ifall det är så att kvinnor faktiskt går till gymägarna och önskat ett utrymme endast avsett för kvinnor, FÖRSTÅR jag ju att det ur företagets synvinkel är smart av gymägarna att förverkliga det (kunden har alltid rätt, osv), men tycker ändå att det i så fall skulle vara intressant (och nödvändigt?) att fundera på VARFÖR kvinnorna vill ha ett separat träningsutrymme?
 
Jag tänker väl ungefär så, att jag skulle vilja att man kom ifrån den stereotypiseringen, att gymmet endast är menat för stora muskelknuttar, och att gymmet istället skulle bli en plats där alla känner att de har lika rätt att vara och träna - svag som stark, kvinna som man. Och då känns det åtminstone enligt mig inte som rätt lösning att ha "Ladies Only" utrymmen på gymmet, tvärtom tycker jag det sänder ut helt fel signaler, även om tanken bakom dessa utrymmen skulle vara god. Men, låt oss fundera tillsammans, så kanske jag blir lite klokare jag också. Så, varför tror ni det finns "ladies only" utrymmen på gymmet, och tycker ni att det finns ett behov för dessa utrymmen? Varför/varför inte? Hit me!  Vem vet, kanske jag får någon aha-upplevelse och plötsligt förstår varför "Ladies only" utrymmen egentligen är världens bästa grej. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Veckans blogglista: Bucket list
Lite av vad jag kommer sälja på Bocks bloppis!
Om "Ladies only" utrymmen på gymmenKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Fest · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning · VeckoslutssammanfattningarArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12