Mitt veckoslut var bättre än ditt veckoslut

När jag skrev på mitt 9-månaders jobbkontrakt i Vasa i september 2017, lovade jag mig själv att jag skulle ta ut allt av den här tiden, och se till att göra en massa roliga grejer som inte är lika lätta att göra då jag är i Helsingfors. Har nog lyckats med det bra överlag tycker jag, men speciellt det här veckoslutet kommer jag nog minnas som ett av de bästa veckosluten under dessa månader. Så här såg det ut;
 
 
På fredag åkte jag till Intersport rakt efter jobbet. Hade sett att de hade en massa bra erbjudanden och tänkte att det nu om någonsin var rätt tillfälle att slå till och köpa nya sneakers till våren. Efter lite beslutsångest och en omröstning på mina Instastories föll valet på ett par vita, fräscha, snygga, bevkäma Nikes med silverfärgade detaljer - kanske lite opraktisk färg, men det var ändå kärlek vid första ögonkastet. Skuttade ut ur butiken väldigt glad och nöjd. Ändå få saker här i livet man blir lika glad över som nya Nikes.
 
 
Sen bar det av raka vägen till gymmet. Befinner man sig i Vasa på en fredag kväll, så är ju nog nästan det ända rätta stället att befinna sig på kl 19.15 fredagsbodypumpen på WSC. Hade (ofc) sällskap av Filippa, och pumpen drogs (ofc) av Janna. Bättre start på veckoslutet får man leta efter, tror nog fredagspumpen är både mitt och Filippas absoluta favoritpass att gå på!
 
 
Efter pumpen bänkande jag mig i sen i soffan här hemma, för att kolla Let's Dance med mamma. Första avsnittet för mig för i år, har liksom bara inte blivit av tidigare även om jag varit väldigt nyfiken på programmet i och med årets deltagare (Viktor Frisk, Margaux Dietz, Britt Ekland, Jon Henrik Fjällgren osv). Men, denna fredag så kunde jag äntligen ägna en och en halv timme åt att se på detta underhållande program, och besviken blev jag inte (förutom lite på Viktor Frisk, där hade jag faktiskt förbättrat mig bättre dansskills)! Kan nog bli bästa säsongen hittills, tror jag. Och Jon Henrik är nog den som tar hem det i år, tror jag. 
 
 
På lördag morgon var jag lite irriterad på mig själv, eftersom jag hade möjlighet till en riktigt ordentlig sovmorgon, men ändå vaknade av mig själv klockan 8.15.... Så störigt. Men nåja, humöret blev betydligt bättre sen när klockan närmade sig tolv, och jag åkte till gymmet igen för att gå på Bodybalance. ÄLSKAR lördagsbalancen - om fredagspumpen är veckans bästa träningspass, kommer nog lördagsbalancen som en väldigt stark tvåa. Att dagen efter ett tufft pass Bodypump få fokusera på att andas, sträcka ut sig, öva balans och stärka musklerna i ett lite långsammare tempo i ett varmt rum - aaaah. 
 
 
Efter balancen var det bara att åka hem, hoppa i duschen, smätta lite smink i ansiktet, packa väskan, sätta sig i bilen, koppla i hörlurarna och påbörja färden mot Jeppis (för ja, det var till Jeppis jag skulle och bo på hotell och åka hem till en kändis det här veckoslutet). Gillar verkligen gillar att köra bil ensam, och konstaterade att sträckan till Jeppis är en riktigt behaglig sträcka att köra. Lagom lång (man hinner liksom koppla av men ändå inte bli uttråkad), inga onödiga kringelikrokar och man kan hålla jämn fart så gott som hela vägen. Lyssnade igenom två poddavsnitt, feat:ade Pikku G i några låtar, och vips var jag framme. 
 
 
Sen gick jag och checkade in på mitt hotellrum. Eh, "hotellrum". Jag brukar ALLTID göra jättebra research före jag bokar hotell, men den här gången bokade jag mest bara första bästa med tanken "äh, hur fel kan det gå en natt i Jeppis". Vi kan säga så här: Det kan gå fel. Väldigt fel. Man kan t.ex. hamna i ett hotellrum med GLASDÖRR där folk som går förbi bara kan kika in och se vad man har för sig??? Mvh person som offrade sin handduk åt att hänga upp den över glasrutan samtidigt som hon lovade sig själv att aldrig, aldrig mer skippa researchen.
 
 
Lämnade "hotellrummet" snabbt som attan, och for till Friends & Brgrs och mötte upp Heidi istället. Att hänga med Heidi var lika bra som vanligt, men kan tyvärr inte säga samma om hamburgaren. Att den var lika bra som vanligt, alltså. Alla tidigare gånger jag ätit här har jag älskat att maten känts så fräsch, men den här gången smakade hampparen faktiskt mer flottigt än fräscht. Jättesynd. Nåjo, bättre lycka nästa gång. Och franskisarna var åtminstone lika goda som vanligt. #positivethinking #positivevibesonly osv
 
 
Sen hoppade jag i bilen igen och körde hem till KarroFick dock dubbelkolla att jag faktiskt hörde adressen rätt före jag matade in den i navigatorn, för det var nog den märkligaste adressen jag någonsin hört. Tycker annars också att Jeppis valt lite mystiska gatunamn och så där, för medan jag körde möttes jag plötsligt en skylt där det stod "LONDON" åt höger, och vips befann jag mig i Australia??? Liksom, Jeppis, ja, du är helt mysig, men har du inte liiiiite för höga tankar om dig själv nu??? :D Nåjo, anyways, hittade fram, och hängde med Karros familj medan Karro sprang omkring och fönade håret, valde outfit inför kvällen och letade sin halsduk, och jag kom ganska snabbt fram till att det nog inte är så konstigt att Karro har blivit en så bra typ som hon är. Kan liksom knappast gå på så många andra sätt, om man växer upp med så trevliga människor som hennes föräldrar verkade vara. Helt härlig familj. 
 
 
När håret var fönat, outfiten vald och halsduken hittad for vi till Prisma. Karro skulle nämligen också hänga med hem till kändisen, och vi ville ju inte åka dit tomhänta, när vi nu skulle hälsa på hemma hos någon för första gången. Eftersom vi vet att personen gillar att laga mat och dessutom lagar väldigt annorlunda mat än t.ex. jag som helst äter kycklingpasta eller makaronilåda, kom jag på den brillianta idén att vi skulle ta med oss lite kryddor. Sagt och gjort, och till kassan gick vi med Anis, Juustokumina och Garam Masala - de tre konstigaste kryddorna vi kunde hitta i hyllan.
 
 
Sen var det bara att traska iväg hem till kändisen, som då tydligen hellre blir kallad Ellen än kändis. Delade ut kryddorna åt henne och Pär (tror dom blev glada) (eller så var dom bara artiga), och sen slog vi oss ner i sofforna och pratade, och där satt vi fortfarande fem timmar senare då Karro plötsligt utbrast "oj hörni nu måst vi nog gå om vi ska hinna till Netti och Melody!". Måste väl ändå vara ett tecken på en ganska bra kväll, om man liksom åker hem till någon för första gången, och inte märker att klockan plötsligt är mitt i natten. Och ja, på tal om mitt i natten - jag, Ellen och Karro stannade på Melody till typ fem minuter före valomerkki???? Det om något är åtminstone ett mycket väl godkänt betyg från min sida, jag som alltid åker hem typ senast klockan två. Nääääe alltså, bara så trevlig och så rolig och så bra kväll på alla sätt och vis. Så glad över att vi fick till detta! Och så glad över att jag anlände till hotellet så sent (eller egentligen tidigt) att jag inte behövde spendera mer än några timmar där :'D
 
 
På morgonen steg jag tappert upp klockan 9, då väckarklockan började ringa. Ville ju inte missa hotellfrukosten, och tänkte att äta hotellfrukost ensam dessutom skulle vara ett utmärkt sätt att öva på att bli lite bättre på att vara bekväm med att göra saker ensam. Skadar väl liksom aldrig att öva på att trivas i sitt eget sällskap, och då är väl ett utmärkt sätt att göra det, att t.ex. äta frukost ensam på ett hotell. Och ensam, ja det fick jag sannerligen vara också, för jag var nämligen den enda människan i hela salen :D :D :D Inget mig emot dock, det betydde ju bara att jag fick ha all mat för mig själv, plus att jag ju verkligen fick öva på att trivas i enbart mitt eget sällskap. Så, drack en kopp te, åt upp det som syns på bilden, och tackade sedan för mig och checkade (ganska lättat) ut. Liksom, helt intressant upplevelse att sova där ensam en natt, jo, men återvänder knappast inom någon snar framtid, om vi säger så. 
 
 
På hemvägen hämtade jag pizza (att jag satt 30 min utanför Kotipizza och väntade på att de skulle öppna behöver vi inte prata om), och sedan kom jag hem och slängde mig i sängen med pizzan och Jaga Vatten. Jaga Vatten, ja. Frågade Ellen hemma hos dem om hon har ett exemplar att sälja åt mig (har ju liksom viljat beställa boken ända sen den kom ut men Ellen är så poppis att den blev slutsåld på Adlibris i ett nafs), och då gick hon iväg till något av alla deras rum i lägenheten, rotade en stund och kom sedan skrockande tillbaka med boken i handen och överräckte den med orden "du får den" (alltså ♥). Recension kommer så fort jag har läst - men det kan hända att det räcker en stund, eftersom att jag överväger att spara den till resan. Kan dock hända att jag inte kan hålla mig så länge pga jättenyfiken, meeeeeen, vi får se, helt enkelt.
 
& Nu börjar veckoslutet lida mot sitt slut, och jag kan bara konstatera att mitt veckoslut nog varit bättre än ditt veckoslut. Eller, så kanske jag inte riktigt borde säga eftersom 1) jag har ingen aning om hur ditt veckoslut har sett ut, och 2) fast mitt veckoslut kanske varit bättre än ditt behöver jag väl ändå inte rub it in your face, liksom. Så, jag säger väl istället, bara att jag hade ett bra veckoslut. Väldigt bra. Tack för det, alla inblandade! Eller ja, alla utom Ellens ena katt, då. Den jäveln bet mig i handen. 



Ellen


Jag har ju tränat katterna att attackera bloggare just! Hehehe

Svar: Bra tränare du e isf 👌🏻
Daniela Skoglund

Anonym


London känner jag till, men visste inte att man hittar Australia i Jeppis 😂 I min hemby finns England, btw!

Svar: Haha alltså what's up med österbotten 😂😂😂😂
Daniela Skoglund





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12