Emppen och jag, jag och Emppen

För åtta år sedan träffade jag Emppu för första gången på en nyårsfest. Tyckte direkt att hon verkade jättetrevlig, men inte kunde jag då ana att hon skulle bli en av de viktigaste människorna i mitt liv. Två år senare råkade vi nämligen hamna på samma klass då vi båda började studera fysioterapi, och ever since kan man kort och gott säga att det har varit Emppen och jag, jag och Emppen. 
 
 
Förutom att hennes namn börjar på E, ÄR hon också en massa bra saker som börjar på E; Energisk, elegant, ekonomisk, effektiv, engagerad, eftertänksam, enastående, entusiastisk, enkel att ha att göra med och enormt bra på alla sätt och vis. Lika många saker som börjar på E är hon INTE - elak, efterhängsen och egoistisk till exempel, för att nämna några. 
 
 
En otroligt efterlängtad vän var hon också -  Emppu är nämligen en sån där typ som man lugnt kan ta med över allt, för man vet att hon klarar sig och kommer överens med alla. Skulle kunna ta med henne på vilken fest som helst, till läkarmottagningen, och hälsa på min farmor och farfar eller fast till Afrika, och vara 100% säker på att hon både kommer sköta sig och bli omtyckt. För sån är hon - en sån som alla gillar. Och så är hon en sån som kommer och hjälper en att bära flyttlådor fast det är snöstorm ute. En sån som far och handlar jaffa och blåbärssoppa åt en då man ligger hemma i magsjuka. En sån som säger "du kan sova här" om man inte vill sova ensam. En sån som pluggar biomekanik med en när man själv inte förstår. En sån som bokar tågbiljett direkt ifall man råkar befinna sig på andra sidan Finland när man har födelsedag. En sån som alla borde ha, helt enkelt. 
 

Tillsammans har vi gått på otaliga studiefester, rest till Sverige, Köpenhamn och Turkiet, firat flera nyår och midsomrar, ägnat många svettiga timmar åt att träna och säkert en miljon timmar åt att prata, och imorgon är det dags att skapa ännu fler minnen till samlingen! Det är nämligen så att Emppu, som på dagen är tre månader äldre än mig, fyller år, och det ska såklart firas. Det känns som om varenda en födelsedagspresent jag fått av Emppu alltid varit så jättejättegenomtänkt och exakt on point, att jag verkligen försökt mitt allt för att uppnå samma nivå i år. Brukar vanligtvis inte tycka om att se på då folk öppnar presenter, men ser faktiskt fram emot att se vad Emppen tycker om presenterna imorgon =)
 
Grattis på förhand världens bästa Emppemp - imorgon firar vi! ♥
 
P.s. Vill ni se ett ytterst långt, fint och kvalitativt inlägg jag skrev om Emppu för x antal år sen - klicka här :D
Melondrinkar på Tin Tin Tango

 
Igår var det dags för ännu en "bloggdejt", jag träffade nämligen Nicole på Tin Tin Tango. Vi hade setts som hastigast några gånger innan och hon verkade vara en sån jag gärna skulle lära känna bättre, så jag blev jätteglad när hon frågade om jag ville ses! Kvällen blev väldigt trevlig och det kändes som att vi klickade bra, så ser fram emot att hoppeligen ses mer i framtiden :) Vad jag dock inte ser fram emot är att någonsin igen dricka Tin Tin Tangos melonvatten, det LÄT ju liksom gott med melonvatten och det SÅG ju gott ut, men alltså nej... Nicole beskrev smaken som en melonglass som blivit värmd i micron - då vet ni :D
 
Hur som helst, före jag sticker iväg på jobb, vill jag bara ännu en gång rekommendera att våga skicka iväg det där meddelandet ifall du följer någon via sociala medier du tänker att det skulle vara kul att lära känna! Visst, det kan hända att du får ett nej, men det kan också hända att du får en ny kompis. Att träffa nya vänner ÄR ju inte lika lätt i vuxen ålder som när man var yngre och gick i skolan, men det här med att utnyttja bloggvärlden, det har funkat bra åtminstone för mig. Jag menar, Karro, Chevelle, Jennifer, Sara, Ellen, Corinne, Sofie - allihopa exempel på människor jag endast kände till via bloggandet förr, som idag är vänner jag har regelbunden kontakt med.  Tänk så bra det kan gå! 
Livet som lättföretagare

- Inlägget är i samarbete med UKKO.fi - 
 
En nöjd egenföretagare lättföretagare som precis skickat iväg en samarbetsförfrågan
 
Ända sen jag började jobba med bloggen, har jag regelbundet fått svara på frågor som "hur tjänar du pengar på bloggen?", "hur mycket tar du för ett samarbete?" och "hur fakturerar/skattar du?". Många verkar väldigt nyfikna på att själva också ta sin blogg till nästa nivå och börja tjäna pengar på det man tycker så mycket om att göra, men samtidigt drar man i bromsspaken för att det känns så krångligt och invecklat. Trust me, I know - jag var själv länge en av dem som gång på gång tackade nej till betalda samarbeten, för att jag helt enkelt inte visste hur jag skulle gå till väga för att göra ett betalt samarbete på rätt sätt. Jag ville ju verkligen inte göra något olagligt, dvs  jobba svart och ta emot pengar utan att betala skatt, samtidigt som att starta eget företag kändes helt för övermäktigt. 
 
Sen hittade jag UKKO.fi, som visade sig bli lösningen på alla mina problem.
 
"Lättföretagare", kallas det fantastiska påhitt, som tillåter mig att fakturera utan företag - och på ett väldigt, väldigt enkelt sätt, dessutom. Jag tänkte att det lät för bra för att vara sant när jag läste orden "Lättföretagaren får det bästa av två världar. Du väljer vem du arbetar för precis som en företagare, fast utan pappersarbetet som hör till och du får din lön precis som en anställd. Vi tar hand om byråkratin åt dig", på UKKO.fi's hemsida här, men det är verkligen precis så bra som det låter. Jag registrerade mig gratis på mindre än 30 minuter, under samma dag meddelade de att min registrering blivit godkänd, och sen den dagen har jag fakturerat alla mina samarbeten via deras tjänst, och det utan att behöva få ett enda grått hårstrå.
 
"Ett enklare alternativ för egenanställning"
 
För mig som har ganska fullt upp med allt och "bara" har bloggen som deltidssyssla, är det helt perfekt att slippa lägga energi på pappersarbete och all byråkrati ett företag skulle föra med sig (speciellt med tanke på hur mycket jag avskyr allt som har med siffror att göra). Jag får liksom göra allt det roliga - välja samarbetspartners och planera/skriva samarbetsinlägg och se hur pengarna trillar in, medan UKKO.fi sköter allt det där jobbiga där emellan i utbyte mot en väldigt liten andel av min inkomst. Det är verkligen SÅ himla värt det både tidsmässigt och energimässigt för mig, och jag är så himla glad över att jag hittade den här tjänsten eftersom det är tack vare den jag både orkar, vill och kan jobba med bloggen så mycket som jag gör.
 
Jag & Karro pratar mer om UKKO.fi i podden, eftersom vi nu publicerat frågeavsnittet där vi svarar på era frågor, och vi som sagt båda får mycket frågor kring just det här. Så, ni kan höra oss prata mer om tjänsten (samt svara på de andra frågorna ni ställde!) i vårt senaste poddavsnitt HÄR, och har ni ytterligare frågor kring UKKO.fi kan ni såklart fråga oss, eller så bara kontakta deras världsbästa kundtjänst. De har precis lanserat tjänsten på svenska också (!), så vill du registrera dig kan du göra det helt på svenska här
 
Så, ja, glöm nu inte att lyssna på vår kära poddoch glöm inte heller att UKKO.fi inte endast passar bloggare, utan också dig som vill börja tjäna pengar på din hobby och kunna ta betalt för t.ex. dina fotograferingar, texter eller dylikt. Yes, he va allt för idag - ha en fortsatt bra vecka! Det tänker åtminstone jag ha - känns som en ganska lätt uppgift efter att ha fått presentera ännu ett samarbete med en samarbetspartner jag både genuint gillar och står bakom till 100% :)Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Emppen och jag, jag och Emppen
Melondrinkar på Tin Tin Tango
Livet som lättföretagareKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12