Ett aktivt viloveckoslut

 Jag har ju haft Niko här över veckoslutet, och orden jag tycker bäst beskriver vårt veckoslut, är ett aktivt viloveckoslut. Vi har liksom gjort mycket, men också vilat mycket, och nu när söndag kväll närmar sig känner jag mig så där passligt utvilad utan att vara det minsta uttråkad. Låt oss ta en titt på hur man ska bygga upp ett veckoslut för att åstadkomma en sådan känsla:
 
 
På fredag kväll åkte vi faktiskt till gymmet. Jag trodde ju inte att jag skulle få med Niko på fredagspumpen, men jag lyckades lura med honom med en sales pitch som löd ungefär "det känns alltid mycket bättre andra gången än första gången, och vi kan ju spela pingis och ligga i massagestolarna före timmen börjar". Så, vi åkte till gymmet, tog varsin 15 minuters massage i massagestolarna, spelade några svettiga pingismatcher i sisådär en halv timme och sedan....
 
 
...gick vi in i LesMills salen redo för Bodypump. Efteråt erkände Niko att jag hade rätt gällande vad jag sagt, att det kändes mycket bättre andra gången, så vi high five:ade, gav varandra en svettig puss och åkte sen hem och kollade Talang och ett avsnitt Bron före vi somnade. Så skön fredagskväll!
 
 
Sen vaknade vi förväntansfulla upp på lördag morgon. Vi hade nämligen bestämt att lördagen skulle bli en liten förskottsfödelsedag för Niko, eftersom han fyller nästa vecka men vi inte kan vara tillsammans den dagen. Så, vi steg upp 10-tiden, och gjorde oss färdiga för en dag full av roligt program. På bilden ser ni hur vi ser ut, ifall någon av er nu skulle ha råkat glömma. 
 
 
Vi började dagen med brunch på Cirkas. Jag har ju testat brunchen en gång tidigare och fullkomligt älskade den, men jag var liiiite orolig över vad Niko skulle tycka, eftersom det Niko brukar lassa mest på tallriken då vi brunchar är bacon och ägg, och Cirkas brunch inte riktigt innehåller så mycket av de där traditionella sakerna som brukar finnas på bruncher. Men, eftersom vi älskar brunch och det inte finns så stort utbud på olika brunchställen här i Vasa ville Niko ge Cirkas en chans, och det visade sig att min oro vad han skulle tycka var helt onödig - han åt nämligen så mycket att han var mätt ännu på kvällen.
 
 
Mätta i magarna åkte vi rakt in till stan, och traskade till Biorex för att se den tredje och sista Maze Runner filmen, The Death Cure.  Vi har också sett de tidigare två delarna tillsammans på bio och verkligen gillat dem båda två, och denna var minsann inget undantag - välgjord, spännande och väldigt rörande. Kan hända att jag grät i slutet, och kan också hända att jag efteråt fortfarande var så inne i filmen att jag i misstag kallade Niko för "Thomas" i bilen. Ups. 
 
 
Efter bion hade vi suttit sammanlagt i tre timmar, först på brunch och sedan i biosalen, så då kände vi för att aktivera oss lite igen. Av Nikos önskemål åkte vi till skidspåret igen, och den här gången gick det betydligt bättre än senast. Vi skidade spåret runt Skogsberget den här gången som vi båda gillade betydligt mer än Gerbyspåret, och jag kände mig inte det minst klumpig utan hade riktigt bra flyt den - det ni! Nästan så Niko hade svårt att hänga med, hehe. När vi skidat klart och Niko flåsande kom i kapp mig fick jag en ordentlig klapp på axeln med orden "huhhu sån skidmaskin du var idag". & Efteråt gick vi av Nikos önskemål bastun, även om jag inte är sådär superförtjust i att gå i bastu. Men, tänkte att man väl får ställa upp som sällskap när det nu ändå var Nikos förskottsfödelsedag. Kan väl erkänna att det faktiskt den här gången också var helt ok skönt efter en skidtur ute i spåret. 
 
 
På lördag kväll kollade vi sen Mello med mamma och pappa. Måste faktiskt säga att jag inte tyckte gårdagens bidrag var mycket att hänga i julgranen, inte ens favorit-Liam levererade? Hittills har jag alltid tänkt att om det nångång skiter sig med Niko satsar jag på Liam istället (höhö), men nu - nooooot so sure anymore.  Nåväl, bad pappa ändå knäppa en bild på tv:n (jag själv befann mig i dålig vinkel från tv:n och var för lat för att stiga upp) så jag skulle ha det dokumenterat inför detta inlägg, och bilden jag hittade i kameran idag såg ut så här. Öh.... Vet inte riktigt vad jag ska säga :D Svårt att avgöra om han försökte vara rolig (ser dock inte vad det roliga skulle vara), om han bara är extra stolt över sina tår (vilket jag inte heller ser varför han skulle vara, krokigare tår har man liksom sällan skådat) eller om han helt enkelt är en så dålig fotograf att han inte fattade att hans tår var med på bild (faktiskt det mest logiska alternativet), men nåja, här har ni hur som helst en bild på Mello-tvn och pappas fötter. Varsågoda bara.
 
 
Imorse steg jag upp lite före Niko, och sen fixade och trixade jag det sista med hans paket, före jag överräckte det åt honom. Även om han fyller 26 är han ännu som ett barn på det sättet att han när han får ett paket struntar i utsidan och bara sliter upp det, vilket vanligtvis irriterar mig lite men denna gång kändes lite som en lättnad, eftersom jag är helt hundra på att han inte ens kommer märka att jag hade använt ett gammalt julpapper till paketeringen (man tager vad man haver) :DDD Kortet hoppas jag dock att han kommer lägga märke till, det valde jag nämligen själv ut i butiken och skrev en liten text på baksidan om varför han är min superman (fattar nu i efterhand att det inte ens är superman på kortet, men nåja, tanken som räknas). Gulligt va.
 
 
Sen återstod den jobbiga åka-till-tågstationen-och-säga-hejdå-processen, men idag var det inte helt  lika farligt som det brukar vara. Orsak? Jag åker till Helsingfors om fem dagar, och efter det är det inte länge kvar tills vi får spendera några extra dagar tillsammans i Afrikas värme. 
 
 
Sist men inte minst, en bild tagen för ett par timmar sen. Från tågstationen åkte jag rakt till Sara (vars blogg annars nyss flyttat till Sevendays, ta en titt hääääär), för att gå och på söndagspromenad med henne och Bianca. Oj vad jag tycker om dom båda två alltså! Sara är alltid lika lätt att vara med och Bianca är alltid på lika gott humör och hänger glatt med, så man kan nästan omöjligt vara på dåligt humör när man går ut och gå me dem. Speciellt inte en vacker vinterdag som denna! Väldigt uppfriskande och trevligt.
 
& Nu återstår några timmars bloggjobb, ett pass Bodybalance och lite serietittande av denna dag, och sen börjar det här aktiva viloveckoslutet vara slut. Känns faktiskt helt okej, känner nämligen på mig att nästa vecka också blir en bra vecka. Håller tummarna att den magkänslan är rätt. Hoppas ni också haft ett fint veckoslut, och har en bra vecka framför er :) Heissulivei!Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Ett spännande veckoslut!
Randoms - vecka 21
Baksidan av bloggsamarbeten
En blogglista om min smak
Liggboxen - prenumerationstjänsten som gör livet (och liggen) lite bättreKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12