Mina 10 bästa blogginlägg genom tiderna

Jag närmar mig 5000 skrivna inlägg här på bloggen (fatta, femtusen!), och jag får väl konstatera att bland de 5000 inläggen finns det både gamla och nya, korta och långa, allvarliga och lättsamma samt bättre och sämre inlägg. Bland dessa finns också både inlägg som är jätteviktiga och mindre viktiga för mig, samt inlägg som får mig att vilja ta fram skämskudden men också inlägg jag är väldigt stolt över.
 
Idag tänkte jag lista tio av de inläggen jag är lite extra stolt över, inläggen som är lite extra viktiga för mig. Tänkte det skulle vara kul att se om ni minns något av dessa inlägg extra bra, och kanske ge er ny läsning också ifall ni missat något av dem! Vad dessa inlägg har gemensamt (förutom att jag är lite extra stolt över dem och att de är lite extra viktiga för mig), är att de alla är inlägg som representerar mig och vad jag står för, samt att de är inlägg jag lagt ner väldigt mycket tid och omtanke på. Många av dem har varit svåra att skriva och det har varit nervöst att publicera dem, men i slutändan har jag varit väldigt glad över att jag skrev dem och vågade trycka på publicera. Skulle kanske till och med vilja kalla dem mina 10 bästa blogginlägg någonsin. Låt oss ta en titt på dem, utan inbördesordning: 
 
Foto: Jennifer Sandström
 
 
★ "Min drömtjej väger under 50 kg" (KLICK) 
 
Ett inlägg jag skrev efter att jag kollat ett avsnitt "Ex on the beach", där en av deltagarna gapade om att hans drömtjej skulle väga under 50 kg så att han fritt skulle kunna kasta omkring henne och göra vad han vill med henne. Inlägget delades på blogg.se's framsida och nämndes i Lady Dahmers blogg, vilket ledde till att det fick väldigt stor spridning. Mår fortfarande riktigt illa när över när jag tänker på hur vidrigt killen uttryckte sig, och hoppas att jag åtminstone kunde påverka en tjej positivt med att skriva inlägget. 
 
 
★ Om avundsjuka och positivt tänkande (KLICK)
 
Ett inlägg jag publicerade ganska nyligen. Var väldigt nervös över att publicera det och nästan rädd för hur det skulle tas emot i och med att positivt tänkande är så hyllat i sociala-medier-världen, men var orolig helt i onödan, för det togs emot jättebra och det verkade som att folk förstod mitt budskap och min syn på saken. Någon kommenterade till och med på Facebook att det var det bästa blogginlägget hon någonsin läst, det kändes stort!
 
 
★ "V*ttu, tuossa istuu hurri" (KLICK)
 
"V*ttu tuossa istuu hurri" är mitt genom tiderna både mest lästa, gillade och delade inlägg. Det skrev jag när finlands riksdag beslutat att Vasa inte får behålla en omfattande jour, och inlägget lästes omkring 15 000 gånger på ett par dagar. Fick flera mejl av tacksamma läsare, delningarna på Facebook tänkte aldrig ta slut och Nyheter24 hörde för första gången av sig till mig och frågade om de fick återpublicera inlägget på sin sida. 
 
 
★ Att döma efter utseende (KLICK)
 
Tänk hur mycket en spårvagnstur kan lära en, och tänk vilken dubbelmoral man kan ha. Det här inlägget skrev jag efter att jag flera gånger irriterat mig på hur folk dömde mig efter mitt utseende på jobbet, och sedan en dag i spårvagnen fick konstatera att jag dömer andra efter utseendet minst lika mycket själv. En lärdom jag fortfarande bär med mig idag. 
 
 
 ★ En gång var det jag som inte fick vara med (KLICK)
 
"En gång var det jag som inte fick vara med" är helt klart det inlägget som jag tvekat längst och mest på att publicera. Inlägget handlar om mobbning, och ett år i mitt liv som var allt annat än trevligt och lätt. Minns hur jäkla svårt det var att våga trycka på publicera, men vilken stor sten som föll från mina axlar när jag äntligen gjorde det.
 
 
★ Ett inlägg skrivet åt alla män (KLICK)
 
När #metoo och andra liknande hashtags var som mest aktuella för någon månad sedan, reagerade jag på att många män, på basis av sina kommentarer, hade väldigt svårt att förstå vad kampanjen egentligen gick ut på. Så, jag samlade alla mina tankar i ett inlägg, och namngav det "Ett inlägg skrivet åt alla män". Det blev mitt andra mest lästa, gillade och delade inlägg någonsin, och jag fick knappt en enda negativ kommentar även om jag var förberedd på det (en eller två trångsynta män kunde inte hålla sig). Blev så glad över att även män delade, gillade och kommenterade, för det gjorde att det kändes som att inlägget hade effekt och att jag lyckades påverka något jättejätteviktigt!
 
 
★ Baksidan med bloggar (KLICK) 
 
Baksidan av bloggar skrev jag efter att jag för första gången fått mig en riktigt ordentlig wake up call gällande hurudana falska fasader som kan gömma sig bakom alla perfekta blogginlägg och Instagramflöden. Inlägget blev väldigt uppskattat i Facebookgruppen "Finlandssvenska bloggare", och återpublicerades även av den svenska skvallerbloggen Svenskabloggare. Efter det har jag väldigt aktivt försökt hålla mig långt ifrån allt det där falska, och bland annat spunnit vidare på saken i inlägget "Trött på allt det perfekta"
 
 
★ Är det verkligen hälsosamt att vara så jävla hälsosam? (KLICK)
 
Det äldsta inlägget som får vara med på denna lista. "Är det verkligen hälsosamt att vara så jävla hälsosam?" skrev jag i början av 2015, för mer än tre år sedan, men inlägget sammanfattar fortfarande mina tankar kring hälsa väldigt bra. 
 
 
 ★ Döda vinkeln (KLICK)
 
Ursäkta, nu ljög jag nyss ovan, för nu märkte jag ju att jag publicerade "Döda vinkeln" i slutet av 2014. Det här inlägget är således det äldsta inlägget som får vara med på listan, och även det inlägget som fortfarande berör mig allra mest. "Döda vinkeln" skrev jag efter att jag varit med i en allvarlig bilkrock på motorvägen, och även om jag minns hur förbaskat svårt det var att skriva det här inlägget, minns jag att jag inte kunde låta bli för att jag ville upplysa om vad som kan hända om man struntar i att kolla döda vinkeln i trafiken. 
 
 
★ Om att kommentera andras kroppar (KLICK)
 
Och sist men inte minst, har vi ett inlägg jag skrev för ungefär ett halvår sedan, när jag fick nog av hur mycket som kretsade kring kroppars utseenden. Var trött på att folk kommenterade hur min kropp, var trött på att mina vänner var bekymrade över hur deras kroppar såg ut och var trött på hur folk tar sig rätten att slänga ur sig saker om andras kroppar till höger och vänster. Kände en sådan enorm styrka och beslutsamhet när jag skrev det här inlägget, att jag varje gång någon kommenterat min kropp eller bett mig om någon kommentar gällande någon annans kropp sedan dess, sagt stopp. Att jag inte är intresserad av att höra vad personen tycker om min kropp, och att det viktiga för mig med mina vänner inte är hur deras kroppar ser ut, utan hur de är som personer. 
 
 
Ja, det var de tio inläggen jag klassar som mina allra bästa och viktigaste blogginlägg, det. Något inlägg ni minns extra bra? Något inlägg som är er absoluta favorit (skulle vara så intressant att höra vilket ni gillar mest!)? Något inlägg som ni missat tidigare och bekantat er med nu? Vad tyckte ni om det i så fall? Berätta gärna!SÅ många guldkorn till inlägg här, verkligen! :)

Svar: Tack!! <3
Daniela Skoglund

Anonym


Mångaav dihär hör ti di inläggen som fick mig att gå från att klicka mig in på din blogg via finlandssvenska bloggare nångång ibland till att aktivt följa den. Tycker du skriver så vettigt om viktiga saker :)

Svar: Den här kommentaren gjorde mig så himla glad, tack! <3
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm


Åh minns de flesta så tydligt! Tror att jag kommer tydligast ihåg "V*ttu tuossa istuu hurri" och "Min drömtjej väger under 50 kg". Så galet att du skrivit 5000 inlägg, imponerande <3

Svar: <3 <3
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sommarens familjeresa går till...
Tre osammanhängande
"Kanske det inte är meningen att jag ska vara lycklig"
Tintin, vinprovning och vinnaren av tävlingen
Den nya blogglistanKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12