Svettiga gymtimmar, avokadomackor och en katastrofal konsert

 Funtsar lite på om jag borde skapa en helt egen kategori åt veckoslutssammanfattningarna, nu när söndagstraditionen att skriva ett långt och utförligt blogginlägg om veckoslutet, verkar hålla i sig. Hmm, får klura vidare lite på den! & Eftersom jag är proffs på multitasking, passar jag på och slänger ihop dagens veckoslutssammanfattning medan jag håller på och klurar: 
 
 
På fredag eftermiddag förflyttade jag mig från jobbet till gymmet på mindre än femton minuter, eftersom jag och ma träningsbuddy Filippa skulle gå på ett pass som började 16.15. Vi testade Sprint för första gången, och ja, var så slut efteråt att jag hängde (alltså bokstavligen hängde ) på cykeln en god stund före jag klev av. Tänk hur mycket man kan ta ut sig på en halv timme?! Helt knäppt.
 
Förresten, att träna tillsammans med någon, har visat sig vara ett väldigt effektivt sätt att lära känna varandra! Under dessa få månader jag och Filippa har känt varandra har hon liksom redan fått se mig hungrig och trött efter en jobbdag, när jag ligger osminkad i en svettpöl och svär efter ett gympass, när jag gnäller över att jag är omotiverad och vill hem och äta choko istället, och så vidare. Så många av mina dåliga sidor hade jag aldrig  visat åt en ny kompis ifall vi lärt känna varandra på det "traditionella" sättet (ni vet, promenader, cafébesök osv). Den dagen jag och Filippa för första gången umgås utanför gymmet för första gången kommer hon ju få värsta chocken när hon märker att jag kan vara trevlig, pigg och fräsch också :D :D :D
 
 
Efter Sprint passet var det bara att åka snabbt hem, hoppa i duschen, leta fram lite festligare kläder, smätta lite smink i ansiktet och fara tillbaka till stan. Jag, Hannah och Josefina skulle nämligen gå på JVG's keikka tillsammans på kvällen, och skulle förfesta hemma hos Josefina. Josefina hade, som alltid när man far hem till henne, ställt i ordning med värsta fancy:ga drinkarna och värsta mysbuffén, och både Hannah och Josefina var lika stiligt och fint klädda som vanligt. Av alla jag känner är nog de två mina absoluta stilikoner, de har bara så himla fin stil båda två!! Förutom att de är trevliga att kolla på är de ju också trevliga att umgås med, och vi hade en jättejätte kiva kväll. Oj oj om vi hade vetat vad som väntade, när vi glada och taggade gick till Teatro elva-tiden...
 
 
...JVG's keikka var nämligen utan tvekan min (säkert vår allas) sämsta konsertupplevelse någonsin. Vanligtvis älskar jag att gå på konserter och få se artister jag gillar live, det är liksom bland det bästa jag vet, att stå och dansa på en riktig fiiliskonsert och vråla med i låtarna. Men, inte en chans att det hade gått på Teatro igår. Om jag säger att trängseln var värre och att folk betedde sig sämre än under Weekend Festivals sista artistframträdande, då kanske ni får lite perspektiv. Man knuffades fram och tillbaka helt utan kontroll, drinkar spilldes på en från både höger och vänster och det kändes verkligen som att man blev tvungen att koncentrera sig mer på att överleva än att njuta av konserten. Tänker inte ens försöka slänga in något typiskt bloggtrams om att "det ändå var kul att se dem live" eller att "jag nog är glad över att jag gick ändå eftersom jag fick spendera tid med mina vänner", för på riktigt - det sög. När Hannah sa de magiska orden "alltså ska vi skit i dehär å far å sjung karaoke iställe" kändes det som ett av de bättre förslagen jag någonsin hört, och även om vår tolkning av Britney Spears "Baby one more time" knappast var det bästa vår lilla publik (några andra hade också tröttnat på vad som pågick i rummet bredvid) hört, så var de minuterna vi sjöng typ kvällens höjdpunkt. Kommer ej gå på en konsert på Teatro på nytt inom någon snar framtid, om man säger så =)
 
 
På lördag blev det sedan dagen-efter-lunch med Chevelle och KarroHur tre köttälskare hamnade på Raawka kan man ju fråga sig, men nåja, det är ju bra att vidga sina vyer lite, och gillar faktiskt Raawka som ställe! Vi alla beställde avokadomackan med hummus och chili, och jag åt således, hör och häpna, min första avokadomacka någonsin. Var dessutom helt positivt inställd till smörgåsen (efter att jag plockat bort de konstiga bladen), eftersom jag gillar både avokado, hummus och chili. Men, alltså... måste nog säga att jag inte förstår what the fuss med avokadomackor is about. Tycker inte alls att avokado passar på smörgås, och tillsammans med hummusen blev allt nog bara helt för sössigt för min smak. Allt hade säkert varit gott skilt för sig, men konsistensen som uppstod då allt var uppradat på varandra på en smörgås... Bara nä. Håller mig nog till mina ost- och gurksmörgåsar i framtiden. 
 
 
Rawkakan däremot, den gjorde mig positivt överraskad! Smakade jätteonyttigt trots att den då borde vara ganska nyttig, vilket var ett stoooooort plus! Typ för första gången någonsin upplevde jag också att en kakbit var riktigt mättande  (vanligtvis fattar jag inte vad folk pratar om då de säger de bara kan äta några skedar kaka eftersom det är så mättande, liksom, wtf), och jag kände mig riktigt nöjd och belåten efter att jag ätit denna lilla skapelse bestående av kokos, kakao, blåbär, hallon och vad annat den nu kunde tänkas innehålla. Så, tummen upp för det! Och tummen upp för sällskapet också. Fattar inte alls varifrån folk har fått för sig att "tre tjejer inte kan hänga tillsammans", jag gör ju det jämt och har aldrig upplevt att det skulle ha varit ett problem? Liksom, i Helsingfors hänger jag ju ofta med Emppen och Ira, i fredags hängde jag med Hannah och Josefina och i lördags med Karro och Chevvan. Nemas problemas. Snarare så att three is a magic number. Oslagbara trion alla tre grupper, ju. 
 
 
Från Raawka sprang  jag och Karro till Kicks, Chevelle viftade nämligen stolt med en Kicks-påse innehållande två Aussie flaskor hon berättade att hon betalat endast 10 euro för. Kicks hade alltså ett erbjudande att man fick välja vilka som helst två Aussie produkter för sammanlagt 10 euro, och oj vilken ÄKTA GLÄDJE man kan känna när man fyndar så BRA ERBJUDANDEN alltså. Älskar älskar älskar Aussies hårprodukter (brukar liksom besöka Galna Dagarna alltid bara för att handla Aussie shampoo, typ), och ajaj vilken känsla att få välja två valfria Aussie produkter för 10 euro  Andra hoppar fallskärm för att få uppleva adrenalinkickar, men för mig räcker det riktigt fint att handla shampoo =)
 
 
På lördag kväll fixade jag sen hamburgare och batatfranskisar åt min älskade familj, och med hjälp av alla Nikos tips jag fick per telefon, blev det riktigt gott. Pappa åt så mycket batatfranskisar att han efteråt suckade att han nog inte behöver äta på en hel vecka, haha.
 
 
Borde ju nog kommentera Mellos sista deltävling också, även om jag inte riktigt vill... Alltså jag har säkert aldrig, under alla mina år som Mellofantast, varit så här besviken på Melodifestivalen? Inte under ett enda bidrag har jag tänkt "oj vitsi va bra!", och det har aldrig hänt tidigare. Oftast brukar det finnas typ 3-5 bidrag jag ÄLSKAR, en hel del helt okej:iga bidrag och några katastrofer. I år finns det knappt några bidrag jag tycker varit helt okej (typ Benjamin Ingrossos, Renaidas, John Lundviks och Mariettes då), och jag är så förvånad över att inte ens t.ex. Liam och Mariette, som vanligtvis är artister vars musik jag älskar, lyckades leverera i år. Nä alltså är bara så himla besviken. Har ingen aning om vem som vinner, och tycker inte det spelar så stor roll i år heller. Slutar väl ändå med att de skickar glitterbyxan till ESC, och kanske lika bra så - då sticker de åtminstone ut lite, till skillnad från om de skickar något av de helt okej-iga bidragen. 
 
 
Nåjo, till något betydligt bättre än Melodifestivalen; Dagens Bodypump-pass! Det började lite dåligt när jag fick jättebråttom och i bilen tänkte att jag aldrig kommer hinna plocka fram alla tyngder före passet börjar, men räddaren i nöden (= Filippa) hade ställt fram alla redskap åt mig färdigt ♥ Vilken träningskompis man har alltså! Humöret vände från noll till hundra, och jag har fortfarande så bra fiilis efter passet, att huhhu. Iofs har jag haft ganska bra fiilis hela veckan, tack vare alla lyckade träningspass. Fyra pass har jag gått på med Filippa, och två pass har jag avverkat på egen hand. Stolt över både mig själv och oss!
 
& Nu väntar ännu bloggjobb, som alltid på söndagarna. Och efter det väntar bloggläsning, som alltid på söndagarna. Och efter det väntar lite serietittande, som alltid på söndagarna. Nästan så jag gillar söndagar nu för tiden! Nästa söndag ser jag dessutom så mycket fram emot att jag nästan spricker, för då befinner vi oss i Marockkkkoooooo. Tur att jag har rätt mycket att göra nästa vecka (inget sportlov här, inte), så tiden borde gå snabbt. Fem ynka dagar kvar, sen åker vi. Får nog se till att packa idag också. Ja, det ska jag göra.
 
Hoppas ni alla haft ett fint veckoslut, och ni jävlar som får ha sportlov nästa vecka: Njut!



kul ändå att du gav avokadomackan en chans, nu kmr du säkert börja göra dina egna versioner hemma haha :D

Svar: Deeeeeet tror jag inte 😃 gurksmörgåsar for the win!
Daniela Skoglund

Har inte läst din blogg så länge, men kikat in lite grann. Vilket fullspäckad helg du har haft. Här har vi åkt skidor och tagit det lugnt!

Svar: Kul att någon ny hittat hit! Skidor och ta det lugnt låter 👌🏻👌🏻
Daniela Skoglund

heheheheh då jag såg på insta att ni va där :D så tänkt ja att... hehehehehhehe :D ja tycker int så värst mycket om raawka, går dit ibland om någon kompis påriktit massvismycket vill dit. int e de ju dåligt, men finns bara så myki som e bättre :D 10 pluspoäng för att dom har skapat instagramvänlig omgivning :'''D

Svar: :D :D :D alltså ställe e ju snyggt å dom har ju tydligen goda kakbitar, men annars e ju int vegemat min favorit, nej.
Daniela Skoglund





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12