Tågkatastrof, brunchfavorit och Nikos födelsedagsfest

Hej hopp från VR juna! Datorn har testat mina nerver i evigheter här i tåget så tyvärr kommer veckoslutssammanfattningen upp rätt sent idag, men nåja, bättre sent än aldrig: 
 
 
På fredag knäppte jag noll bilder (bilden ovan är från idag), vilket berodde på den lilla, mysiga tågkatastrofen som inträffade. Niko lovade att jag skulle få batatfranskisar och kyckling/getostburgare då jag kom hem, så efter att jag ätit lunch på jobbet strax före klockan 12, tänkte jag att struntar i att ta med mellanmål till tågresan, så jag orkar äta mera burgare på kvällen. Dumt tänkt, för redan i Tammerfors var jag svinhungrig (och annars också på dåligt humör pga störande person som satt bredvid mig i tåget), men tänkte att jag nog klarar mig til Helsingfors, det var ju ändå bara ca 1,5 h kvar. Nå, när vi var 20 minuter ifrån Helsingfors (fatta, TJUGO minuter) sa det poff, tåget stannade, allt blev mörkt och konduktören sa de berömda orden "meillä on hieman teknisiä ongelmia". Och där satt jag med skrikande mage och tänkte på batatfranskisarna - so close, but so far away. Och ja, inte nog med att jag satt där svinhungrig med extremt störande person bredvid mig, utan då började personen bakom mig spy också. Ville bara gråta.
 
Sen plingade det till i högtalarna igen och kusken lyckades muntra upp oss passagerare lite med orden "Joo tota niin kuin olette varmasti huomanneet meillä on hieman teknisiä ongelmia, ja mä ymmärrän täysin että teitä ärsyttää. Minuakin ärsyttää kun haluais kotiin viikonlopun viettoon, mutta tässä mä sen sijaan oon lumihangessa ja yritän korjata rikkinäistä junaa. Ei oo kyllä kivaa". Joo, ei ollu kivaa ei. Men nåja, till slut slapp vi äntligen fram, och ni förstår säkert varför inga bilder från vårt fredagsmys med batatfranskisar framför Bron existerar. Att plocka fram kameran var nog det sista jag tänkte på i det skedet, utan kastade mig över batatfranskisar som en vild, utsvulten hyena. Huhhu, mat har kanske aldrig varit lika gott som då. 
 
 
& Eftersom mat nog alltid är gott och inte bara efter hemska tågresor, kickade vi igång lördagen med brunch. Och inte vilken brunch som helst, utan Dylan Arabias brunch. Jag vet inte hur många bruncher jag testat i Helsingfors, men denna kniper nog utan tvekan en plats i top 3. Har ätit här flera gånger, men blir fortfarande varje gång chockad över hur stort utbudet är. Jag menar, på bilden ovan ser ni efterrättsbordet - då kan ni säkert tänka er hur stort resten av utbudet är. Sjukt prisvärt att betala 20-lappen för detta.
 
 
Mättare än mättast åkte vi hem och städade inför Nikos födelsedagsfest som skulle äga rum på kvällen. Och när vi var klara och blickade ut över de 47 kvadratmetrarna som varit vårt hem sedan 2014, så skar det nog lite i hjärtat då vi tänkte på att vi högst antagligen kommer bli tvugna att ge upp lägenheten på sommaren. Ja, den är liten, och nej, den är inte speciellt vacker (ingen av oss är speciellt bra på inredning och allt är skaffat med studerandebudget), men fy fasen vad bra vi trivts här ändå. Kommer nog bli en jäkla stor utmaning att hitta en lägenhet som kommer kännas som mera tryggt hem än den här. *Håller tillbaka tårarna*
 
 
Nåjo, ville ju inte vara på sorgligt humör på en festdag, så dukade fram lite tulpaner (vårens första) och ett vinglas, medan jag samtidigt förberedde lite inför kvällen. Vinunderlaget har jag fått av Emppen för något år sedan, klockrent. Och tulpaner är ju riktigt trevliga, dom också. Mina favoritblommor, utan tvekan. 
 
 
En annan trevlig grej med lördagen var ju vädret. När allt var städat och framdukat satte jag hörlurarna i öronen och gick på en fem kilometers promenad. När jag varit i Helsingfors på veckoslutsbesök under de senaste månaderna har jag (självklart) viljat spendera så mycket kvalitetstid med så många som möjligt, men jag måste säga att det var helt otroligt skönt att få den där timmen för mig själv också. En av de sakerna jag saknar mest med Helsingfors är ju mina promenader längs Arabiastranden, och när jag gick min vanliga runda på lördagen kändes allt för en liten, liten stund helt som vanligt igen. Lördag dag, ute och går ensam med musik i öronen, och sedan komma hem till Niko i lägenheten. Helt som förr. 
 
 
Effter min promenad, var det dags att fortsätta förbereda festen. Jag älskar ju att ordna program till fester, och hade således naturligtvis planerat en liten programpunkt till denna fest också, och eftersom det var Nikos födelsedag vi firade, skulle han naturligtvis få stå i centrum. Som ni kanske kan räkna ut på basis av bilden handlade det om en frågesport, och som ni kanske kan räkna ut på basis av temat, handlade frågorna av Niko. Ifall ni också vill klura på några av frågorna gästerna fick svara på under kvällen, kan jag ge exempel på fem av frågorna som dök upp:
 
1. Vad heter Niko i andra namn?
A) Mathias
B) Erik
C) Kristian
 
2. På morgnarna lyssnar Niko helst på...
A) Aamulypsy
B) X3M morgon
C) Loopin aamu
 
3. En av Nikos otippade sysslor är...
A) att baka
B) att kolla X factor klipp på Youtube
C) att ordna fotbad åt sig själv
 
4. Av följande är Niko mest rädd för...
A) Getingar
B) Hajar
C) Ormar
 
5. Vad brukar Niko göra samtidigt som han spelar playstation?
A) Brummande ljud med munnen
B) Vicka på båda fötternas tår
C) Sitta i en konstig ställning på golvet
 
Någon som vågar sig på att gissa svaren? ;) I så fall kan jag ge er facit i kommentarsfältet sedan!
 
 
Jag och födelsedagsbarnet taggade och redo för fest! Fatta annars att han fyllt t-j-u-g-o-s-e-x? Jisses, snarare en födelsedagsgubbe än ett födelsedagsbarn, ju. 
 
 
Typ den enda bilden jag knäppte under hela kvällen (har förresten ingen aning om hur alla rymdes in, på bilden ovan hade nämligen mindre än hälften av gästerna anlänt). Så kan det gå när man har galet roligt, vilket vi sannerligen hade. Hittar verkligen inga bättre ord än "galet" och "roligt" att beskriva kvällen med, vi var liksom ett gäng som satt på golvet och typ bokstavligen skrattade så vi grät flera timmar i sträck. Ojoj om ni hade varit där och lyssnat alltså :'D Iofs kanske lika bra att ni inte var det, nu när jag tänker efter. Men ja, sjukt kul kväll!
 
 
Eller förresten, en bild till knäppte vi faktiskt! Här har ni gänget som var "sist" kvar som vi sedan åkte in till stan med (illa kvickt dessutom, när vi märkte att vi fortfarande var kvar ungefär en halv timme efter att tystnaden i huset hade börjat...). Dock var denna kväll ett typiskt exempel på "roligare på förfesten", för igår kändes det faktiskt riktigt ovärt med hela processen att åka in till stan bara för att gå ut. Usel musik, konstiga ljuseffekter man nästan började må illa av, trängsel och lite för mycket och lite för fullt folk. Men, det var kul så länge det varade hemma hos oss, och tack vare att vi åkte hem rätt tidigt från stan har jag hunnit sova 10 timmar förra natten också, så sist och slutligen slutade allt riktigt bra. 
 
 
Imorse hade vi det så här mysigt, i sisådär tio minuter före Niko tyckte vi skulle gå upp och städa. Okej, kan jag snälla få upprepa den meningen: NIKO TYCKTE VI SKULLE GÅ UPP OCH STÄDA. Det har aldrig  hänt tidigare. Att det antagligen skulle göra honom gott att bo ensam i några månader hade jag nog räknat ut, men att såna här mirakel skulle ske hade jag aldrig kunnat föreställa mig ens i min vildaste fantasi. Är nästan fortfarande i chocktillstånd. 
 
 
När lägenheten var skinande ren igen for vi in till stan för att gå runt i Kampen en stund, och jag gjorde ett sånt där löjligt perfekt fynd. Jag har nämligen letat de perfekta djupblå träningsbrallorna hur länge som helst, och när jag drog på mig dessa i Stadiums provkoppi, var det nästan som att jag hörde en lyckokör sjunga i bakgrunden. De satt perfekt, de var superbekväma, galet snygga och ja, bara de mest perfekta träningsbyxorna någonsin (för ett riktigt förmånligt pris dessutom). Filippa, om du läser detta - dessa bör testas på en Bodyattack timme asap!
 
 
Sen kramade & pussade jag mirakelkillen hejdå, och gick till tågstationen. Den här gången var det saknade Nina som stod för tågstationskaffet, och vi hann catcha up i ungefär en timme före det var dags för mig att stiga på tåget. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: 1. Jag har sjukt bra kompisar, 2. Tågstationsdejter är sjukt smidigt, effektivt och najs.
 

& Nu sitter jag här i ett tåg, som *surprise surprise* nyss drabbades av "hieman teknisiä ongelmia", med en dator som bråkar mig. Alltså den här datorn måste nog vara ett av mina sämsta köp någonsin, det har inte varit annat än krångel med den sen jag startade den för första gången. Men, samtidigt som jag är ledsen/besviken/arg på både VR och skitdatorn, så är ändå ljusglimten att jag har en pojkvän som både skaffat Spotify Premium åt mig och köpte en take away chokokaka åt mig från Espresso House strax före jag steg på tåget, så jag kunde ju ha det betydligt sämre. Är nog arg, men svårt att vara skitarg då man äter chokokaka med High School Musical i öronen, liksom. Och när man ÄNTLIGEN dessutom får trycka på "Publicera" efter att ha försökt få ihop ett blogginlägg med skitdatorn.
 
Kompisar, hoppas ni haft ett kiva veckoslut. Och hoppas ni får befinna er på ett bättre ställe än i ett teknisiä-ongelmia-tåg just nu. Höres nästa vecka! Så kul med frågesport, men jag vågar inte svara.

Svar: Hehe 😃😃 då kommer inga svar heller! 😉
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Det fysioterapeutiska nyckelordet
Nikos examen, knärehabilitering, paket och vinnarna
Fina ni är!
VI HAR HITTAT LÄGENHET
En liten lägesrapportKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12