Vilka pass går jag på på gymmet?

Länge sedan jag publicerade ett träningsrelaterat inlägg, så tyckte det började bli dags nu! Tänkte att jag idag kunde berätta vilka pass jag brukar gå på på gymmet, hur jag tänker när jag delar upp passen, vilka pass som är mina favoriter och så vidare, eftersom jag nu när jag har kort till ett gym där variationen på pass är väldigt stor, vill utnyttja det till max och främst går på pass just nu. Hoppas ni gillar! Vi börjar med passen jag brukar gå på och vad jag tycker om dem: 
 
 När jag äntligen nail:ade mermaid pose på Bodybalancen förrförra veckan!
 
● BODYBALANCE
 
En träningsform jag för några år sen aldrig  trodde jag skulle börja gilla, verkligen a-v-s-k-y-d-d-e yoga och kunde inte förstå hur någon kunde tycka om det. Nu har jag gått på Bodybalance (som är en blandning av yoga, pilates och tai chi) regelbundet i mer än ett års tid, och det har verkligen blivit en av de allra viktigaste träningsformerna för mig. Inte nog med att jag lärt mig att tycka om Bodybalance, utan det är en av de få timmarna som får mig att glömma allt annat under passet, och som får mig att må allra bäst efteråt. Dessutom är detta ju också en väldigt viktig träningsform med tanke på att upprätthålla rörlighet och de djupa musklernas styrka, och resultat har jag märkt väldigt snabbt!
 
● CORE
 
Ett 30-minuters pass som jag brukar gå på då jag känner att jag vill träna men har tidsbrist. Kort men effektiv träning, med fokus på bålstyrkan. Tycker dock att dessa pass brukar vara rätt enformiga och tråkiga och att jag helt enkelt får ut mycket mer av andra pass, men som sagt, kort och effektiv träning då det råder tidsbrist. 
 
● BODYPUMP
 
Ett pass som hört till favoriterna ända sen jag började gå på gym som 15/16-åring. Jag älskar ju att lyfta tyngder, och att ägna en hel timme åt att få träna igenom hela kroppen på ett effektivt sätt med hjälp av just tyngder, är något jag aldrig tröttnar på. Älskar också att varje pass känns som en utmaning även om jag gått på just det här passet år ut och år in, och att jag ständigt kan utvecklas och bli lite uthålligare under dessa timmar. Är alltid lika svettig, glad och slut i kroppen efter ett Bodypump pass.
 
● BODYATTACK
 
Lika mycket som jag gillar att lyfta tyngder, ogillar jag konditionsträning. Vet ändå hur viktigt det är och hur jäkla bra det känns varje gång när man märker att konditionen blivit bättre och man plötsligt blir lite mindre andfådd då man går upp för en lång backe och orkar hoppa lite högre under timmarna, så siktar på att plåga mig igenom ett pass varje vecka. Kan dock inte påstå att jag skulle njuta av det. Inte ens lite. Tycker faktiskt bara att det är plågsamt, jobbigt och vidrigt, och är alltid lika glad när timmen tar slut. Men, vet att kroppen tackar och att det är en förbaskat effektiv träningsform, så jag fortsätter ändå. 
 
● ZUMBA
 
Faktiskt mitt absoluta favoritpass just nu, om jag skulle bli tvungen att välja ett. Jag tycker sällan att talesättet "väljer du en träningsform du tycker är rolig märker du knappt att du tränar" stämmer, men när det gäller Zumban som går på WSC på torsdagar stämmer det faktiskt. Ända sen jag slutade gå på danslektionerna i Helsingfors har jag verkligen saknat att dansa, och nu får jag äntligen dansa en gång varje vecka igen, helt kravlöst till en massa korta, lätta roliga koreografier, medan heeeeeelt awesome musik strömmar genom högtalarna. Så jäkla BÄST.
 
● FITBALL
 
Ett pass som just nu tyvärr inte finns på schemat, men som jag ännu för några veckor sen glatt gick på varje vecka. Så annorlunda, skojig, utmanande och intressant träning - TÄNK hur mycket man kan göra med en jumppaboll alltså! Har aldrig upplevt någon liknande träningsform och passet kändes verkligen som den perfekta mixen av roligt och tungt, så håller alla tummar och tår att passet snart läggs tillbaka i schemat igen här under våren. 
 
● BODYVIVE
 
Får jag inte in både ett pass Bodypump och Bodyattack under en vecka, brukar jag satsa på att gå på ett pass Bodyvive istället - det känns som den perfekta timmen för både muskeluthållighet och konditionsträning. Dock har jag inte riiiiktigt fattat tycke för detta pass (åtminstone ännu), men kan hända att det är en vanefråga och ändrar ännu. Hur som helst väldigt effektiv och bra träning, som man bra kan anpassa enligt egen nivå. 
 
● TABATA
 
Det nyaste tillskottet i min träningsrutin. Eller okej, kan väl knappast kalla det rutin ännu då jag testade passet för första gången i förrgår (haha), men gillade det så mycket att jag vet att detta pass kommer bli en del av min träningsrutin. Tabata passen är korta (15/30 min, jag har testat halvtimmesversionen), och går kort sagt ut på intervallträning där man jobbar i 20 sekunder och sedan vilar i 10 sekunder. För mig som ogillar konditionsträning var detta ett väldigt passande sätt att träna kondition, eftersom passen är så korta och tiden går så snabbt när man hela tiden fokuserar på de där 20 och 10 sekunderna. Hann knappt blinka förrän jag plötsligt tränat i 30 min, kändes det som. Skitbra.
 
Camel pose, som jag också utvecklats mycket i sen jag började med Bodybalancen!
 
Hur jag brukar tänka när jag planerar veckans träning, är att jag siktar på att få in ett pass minst varannan dag. Zumba och Bodybalance är nästan måsten varje vecka (dem vill jag verkligen inte vara utan), och helst vill jag få in ett Bodyattack- och Bodypump pass på det också. Men, har jag mycket att göra, kan det hända att det blir ett Bodyvive pass istället, och har jag riktigt mycket att göra, kan det hända att jag bara svänger in på ett Core pass. Men, i regel försöker jag få in ett pass med fokus på djupa muskler, rörlighet och avslappning (= oftast Bodybalance), ett pass med fokus på muskeluthållighet (= oftast Bodypump), ett pass med fokus på konditionsträning (= oftast Bodyattack) och ett pass med fokus på att endast ha roligt (= dans), och med jämna mellanrum försöker jag också testa något nytt. Ett "schema" som passar mig väldigt bra just nu!
 
Extra roligt har det också varit att träna nu, när min nyfunna gymkompis Filippa oftast hänger med. De dagarna träningen smakar trä lyckas hon på något märkligt sätt göra mig taggad igen, och de dagar jag försöker stanna hemma i sängen brukar hon på något märkligt sätt också lyckas med att lura mig till gymmet ändå :D Bra att ha gymkompisar, tydligen. Dock gillar hon varken Zumba eller Bodybalance, men de är som sagt de passen jag gillar bäst, så där brukar jag inte behöva någon som motiverar mig, haha. Idag har jag dock lyckats övertala henne att komma med på kvällens Zumba med villkoret att vi ska träna armar efteråt, så dagens träning ser jag fram emot massor! Nästan alla träningspass nu för tiden, faktiskt. Wasa Sports Club måste nog vara världens bästa gym, jag säger då bara det. Helt klart en av de bästa sakerna med att bo i Vasa. Helt klart.Vilket roligt inlägg att läsa! Själv föredrar jag att träna ensam och gillar därför inte riktigt att gå på ledda timmar/pass. Jag tror att det beror på att jag någon gång haft dåliga träningsledare som fått mig att känna mig som piss, vilket ju är synd.. Om du bara fick gå på ett träningspass för resten av ditt liv – vilket hade du valt då? :-)

Svar: Kul om du gillade!! 😍 vad tråkigt att du har så dåliga erfarenheter, kanske dags att ge det en ny chans? 😊 och hmmm... då hade jag nog valt bodypump!
Daniela Skoglund

Zumba är så jävla roligt! Jag gick regelbundet på det i ca ett år och jag saknar det faktiskt lite. :D Nu är jag sugen på någon annan dansform, typ discodans eller nåt :D

Svar: Eller hur!!! Jag dansade discodans då jag bodde i Helsingfors, sjukt kul det också! 😍
Daniela Skoglund

Det låter precis som mina träningskompisar. Eller ja, just nu går vi helst på Shbam, som är typ som zumba. Men Bodybalance får jag helt enkelt lov att gå på själv för de flesta tycker att det är så himla tråkigt. Men jag njuter så av de passen. Har haft en svacka i träningen nu och inte riktigt kommit mig iväg om kvällarna, men kanske min lediga vecka nästa vecka får ändrat på det. :)

Svar: Men alltså jag FÖRSTÅR ändå dem som tycker det är tråkigt - tyckte ju så själv förr också. Tror bodybalance är något man måste komma in i lite före man börjar njuta av det?
Daniela Skoglund

Har du prövat Sprint/FIT på wsc? Roligaste passet tycker jag :) !

Svar: Tänkte faktiskt försöka våga mig på sprint för första gången idag! 😬
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Det fysioterapeutiska nyckelordet
Nikos examen, knärehabilitering, paket och vinnarna
Fina ni är!
VI HAR HITTAT LÄGENHET
En liten lägesrapportKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12