Fyra random bilder från min telefon

No further explanations needed, rubriken berättar allt. Låt oss ta en titt på fyra (väldigt) random bilder från min telefon och fundera lite kring dem: 
 
 
1. Fazers nyhet
 
Okej, alltså när Chevelle snappade en bild på denna chokladstång åt mig för någon vecka sen, var min första reaktion att någon har hört mina böner och besvarat dem (kanske fult att skämta om böner på det sättet förresten, så vi säger önskemål istället!). För ja, den här chokladstången är ju verkligen allt man vill ha? Liksom, FAZERS BLÅ MED KOKOSFYLLNING, vad mer kan man be om (äh, där kom det igen - önska. ÖNSKA)?? Och fyi, på bilden ser ni ju en stång, men åt obviously fler än det. Tre, för att vara mer korrekt =) Totally worth it. Ska nog göra samma sak idag, tror jag.
 
 
2. Skrållans liv i ett nötskal
 
Ifall någon inte ännu är bekant med Skrållisen, är det nog hög tid att jag presenterar henne för er ordentligt nu! Så, här har ni vår älskade Skrållanbollan, aka världens lyckligaste (och tjockaste) katt. Liksom, kolla nu på bilden - hur gött kan en katt ha det??? Bilden beskriver verkligen hennes liv i stora drag, för precis så där ligger hon och spinner största delen av dagarna. Däremellan är hon ute på gården och motionerar i skogen samtidigt som hon jagar möss och kör bort andra katter från gården, och när hon är klar hoppar hon upp på fönsterbrädet och blir insläppt. Sen möts hon av en massa klappande och kliande under hakan innan hon får mat, och när hon är mätt kryper hon ner under filten igen. #lifegoals
 
 
3. Min stackars Monstera
 
Mina fingrar är ju verkligen så icke-gröna som ett par fingrar bara kan vara, men när jag fick ett par fina växter på min 25-års dag bestämde jag mig för att göra a-l-l-t för att hålla dem vid liv så länge som möjligt. Så, jag har vattnat dem och sett till att de fått tillräckligt med ljus och att de inte haft för kallt, och det har sett riktigt lovande ut (!), ända tills förrförra veckoslutet då Niko var här... Han utbrast förvånat "oho, växterna från din födis lever ännu!" och jag svarade stolt "japp", och gick och inspekterade på dem på lite närmare håll... bara för att upptäcka att Monsteran nog inte sen heller mår så bra. Tvärtom, ser den nästan kusligt sjuk ut. Typ så sjuk att jag blev rädd för att en alien smygit sig in i mitt rum och förgiftat den, och att jag måste göra mig av med den snarast för att ej bli smittad :DDDD Men, bestämde mig nu först för att kolla med er, ni som brukar ha svar på allt - VAD har min stackars Monstera fått för fel, finns det något jag kan göra för att hjälpa den eller är det kört och jag måste göra mig av med den snarast för att ej bli smittad av aliengift? Mvh ytterst tacksam för svar. 
 
 
4. Jullan-boken
 
"Vad är det riktigt du säger??? " frågade jag mamma när hon en dag gick omkring här hemma i köket och nynnade "Jullan är liten, Jullan är rädd". "Men va, minns du inte?! Det är ju från din absoluta favoritbok när du var liten! " sa mamma halvupprört, och gick upp på vinden efter Jullan-boken hon då tydligen läst åt mig tusentals gånger när jag var liten. Och jag kunde verkligen inte sluta förvånas när jag bläddrade igenom boken. För, tänk att DET HÄR, en liten skruttig bok med med svartvita enkla bilder och några ord om lilla Jullan, var det jag allra helst bläddrade i och lyssnade på då jag var liten? Min absoluta favorit som jag aldrig tröttnade på? Ja alltså fatta att denna bok var DEN BÄSTA UNDERHÅLLNINGEN enligt mig?? Huhhu, nu för tiden behöver ju små barn egna telefoner och Ipads och leksaker som pratar och bajsar och äter och sjunger och dansar för att de ska räknas som underhållning, och den här Jullan-boken skulle väl snarare vara något de trodde var typ skräp som hamnat bredvid roskisen i misstag. Känns ju nog onekligen lite synd att det är så det blivit. Från det bästa någon visste till skräp. Stackars Jullan alltså =( Och stackars barn? Liksom, när blev det så här? Ska banne mig spara denna bok åt mina ungar och vara den där jobbiga morsan som inte köper en telefon åt dem före de fyller typ tolv. Muhahahaaa. 
 
Jepp, det var mina onsdagsfunderingar det. Vad funtsar ni på en vinterdag som denna?
The Commuter

Sällan går det lika många intressanta filmer på bio som just nu, liksom filmer man riktigt längtar  efter att gå och se. The Commuter var en av dessa filmer, en ny thriller med Liam Neeson i huvudrollen. Ända sedan jag såg trailern första gången har jag bara räknat ned tills filmen skulle släppas på bio, för en thriller med Liam Neeson kan omöjligt gå fel.... Eller kan den? 
 
 
Filmen hade premiär i Finland 26,1, och 27.1 satt jag och Niko bänkande i biosalen, båda fans av både thrillers och mr Neeson. Förfilmerna tog slut, lamporna släcktes och det var dags att öppna karkkipåsen och luta sig tillbaka, och de följande 105 minuterna hoppeligen få njuta av en riktigt bra film.
 
Neeson må ha hunnit åldras i 10 år sedan första Taken filmen hade premiär, men skådespelartalangerna sitter fortfarande, och så även charmen, förmågan att få tittarens uppmärksamhet från första minut och hålla den tills sluttexten rullar in. Gubben närmar sig liksom 70 år, men orkar fortfarande slåss precis som förr i tiden för att ta sig ifrån alla kniviga situationer han hamnar i, och precis som alltid är det så där olidligt spännande (utan att vara för  hemskt) medan man väntar på att få se om han klarar sig, även om man egentligen vet att han löser det på ett eller annat sätt. Neeson löser det alltid, och Neeson levererar alltid. Så tycks det nog bara vara - aldrig har jag blivit besviken på en film där han spelar huvudrollen, och denna film var inget undantag. Visst, man kanske inte blir hemskt överraskad utan man får exakt det man förväntar sig (slagsmål, spänning, pang pang, mysterium osv), men man är nöjd ändå, för det är ju liksom exakt det man vill ha av en film. Åtminstone om man heter Daniela Skoglund =)
 
The Commuter hamnar helt klart i toppen på min lista av favorit-thrillers (där ni även hittar Taken, Taken 2, Taken 3, Non-Stop, Unknown, Run all night och säkert en massa andra filmer med Neeson jag inte kommer på just nu), och på IMDb har den fått 6,5 i betyg, så jag tycks inte vara den enda som gillar den. Bästa filmen jag sett på bio på länge, helt klart. Kolla trailern ifall ni tvekar, den ger en bra och rättvis bild av hur spännande och bra filmen är utan att avslöja för mycket! Sen är det bara att fara till Finnkino, Biorex eller vad det nu finns, och tacka mig för tipset efteråt. Varsågoda på förhand bara =)
 
P.s. Efterlyses: Person som skulle vara intresserad av att komma och se The Greatest Showman med mig på bio (helst någon jag känner då, annars vågar jag inte pga rädd för skummisar :D)! Det är nästa film jag jag riktigt lääängtar efter att gå och se på bio, och vill således helst se den asap. Kompisar, hör av er. 🙏🏻
20 favoritkänslor

 1. När man varit sjuk i ett par dagar och äntligen orkar ta sig till duschen igen
 
2. När ens nagel brister och det faktiskt råkar finnas en nagelsax nära till hands
 
3. När ens favoritlåt spelas på radion
 
4. När man har en riktigt gosig katt eller hund i famnen
 
5. När man länge haft ett skräp i ögat och äntligen får bort det (exempel: ögonfrans)
 
6. När man vaknar mitt i natten, ser på klockan och konstaterar att man ännu får sova vidare
 
7. När man tar den där första klunken av iskall cocis
 
8. När Bodyattack-timmen äntligen är över
 
9. När någon kliar en på ryggen, pajar en över håret eller pussar en på pannan
 
10. När man länge haft resefeber och äntligen klickar på "boka"
 
En bild som minsann representerar många bra känslor - värme, att vara på resande fot, frihet, att förverkliga sina drömmar, att upptäcka en ny plats, sand mot tårna, och så vidare, och så vidare. Aaaah. 
 
11. När man får höra orden "maten är klar"
 
12. När man ser att något man länge viljat ha är på grym rea
 
13. När tandläkaren meddelar att man inte har några hål
 
14. När man fyllt heeeela korgen på Lidl och ändå betalar med lähimaksu
 
15. När man befinner sig i ett varmt land och får hoppa ner i poolen och svalka sig
 
16. När ett nytt avsnitt av Teen Mom dyker upp på mtv's hemsida
 
17. När klockan blir 16.00 på fredagarna
 
18. När man lyckats göra någon annan superduperglad
 
19. När någon svarar "VA, jag trodde jag var den ända som tänkte/gjorde så!"
 
20. När man får riktigt kivoga, fina och uppumuntrande kommentarer på bloggen (vink vink)
 
 
Denna lista skrev jag och sparade i utkast förra veckan då jag hade en riktigt usel dag, och ville den skulle kännas mindre usel. Idag har jag en betydligt bättre dag, och har redan fått pricka av trean (River spelades på radion imorse), fyran (Skrållanbollans morgonkram) och sexan (vaknade kissnödig 3-tiden på natten) och hoppas på att ännu kunna pricka av åttan och nummer tjugo idag. Må även er måndag innehålla så många som möjligt av punkterna från listan!
 
P.s. Eftersom jag råkar tycka om att blogga om saker jag inte tycker om, balance is the key in life och jag gillar rättvisa osv, kommer jag naturligtvis också att skriva en lista med de 20 värsta känslorna. Coming soon. Stay tuned. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Fyra random bilder från min telefon
The Commuter
20 favoritkänslorKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12