Snapshots från jullovet

10 dagars underbar ledighet, 22.12.2017-01.01.2018. Låt oss ta en titt på mitt jullov, i kronologisk ordning från början till slut:
 
 
22.12.2017
 
Inledde jullovet med att fira ledigheten tillsammans med Josefina. Började med att gå och äta pizza och skåla med varsitt vinglas på O Sole Mio, och fortsatte sedan till 1h+Kök för att dricka glögg. Så fin kväll och så bra start på jullovet!
 
 
22.12.2017
 
Före jag la mig i sängen för att se julfilm den där första jullovsfredagen, såg jag till att piffa upp vår julgran lite. Mamma hade visst tagit lite illa vid sig när jag någon dag tidigare kritiserat vår gran och sagt att den ser ynklig ut, så hon hade varit och handlat mera julpynt hon smällde (ok, överdrift, satte) framför mig på bordet med orden "här har du" :D Så, riktigt så fridfull stämning som det ser ut att vara på bilden var det kanske inte, mennn tror nog mamsen konstaterade att jag hade rätt sen när hon såg slutresultatet ;) Less is more kanske stämmer gällande mycket, men inte när det gäller julgranar!
 
 
23.12.2017
 
Okej, låt oss prata om en av jullovets härligaste stunder - när jag gick på Bodybalance dagen före julafton. Älskar, alltså verkligen ÄLSKAR, det nya programmet, och kände ett sådant enormt lugn efter den timmen att det inte är klokt. Jullovets bästa beslut var LÄTT att gå på den där timmen, för när jag gick ut därifrån med en lugn och behaglig känsla i hela kroppen, då inföll verkligen julefriden också.
 
 
23.12.2017
 
Senare på dagen gick jag på bio med mamma och pappa, och det var naturligtvis Solsidan som stod på schemat. Jag och pappa tyckte den var skitkul, mamma var inte helt lika imponerad. Men ja, alltså Ove måste ju vara en av de bästa karaktärerna som någonsin uppfunnits, och även om filmen kanske "hoppade" lite konstigt från scen till scen, så kändes det ändå som en film jag kunnat sitta och se på hur länge som helst. Blev typ ledsen när den tog slut, för att jag så gärna hade fortsatt se på den i minst ett par timmar till. Så, helt klart godkänt betyg av mig!
 
 
25.12.2017
 
Juldagen spenderades som vanligt hos farmor och farfar, och i paketen gömde sig bland annat dessa sockor. No further comments :D
 
 
25.12.2017
 
På juldagskvällen samlades vi traditionsenligt med mitt högstadiegäng som består av typ tjugo tjejer och killar, och jag måste då bara säga att det bara är något så fantastiskt fint över det här gänget. Det är helt otroligt vilken sammanhållning vi fortfarande har efter alla dessa år, och det är helt otroligt hur bra stämning det är alla gånger vi ses. Hoppas våra traditioner kring villa-avslutningsfirande och juldagsfirande håller i sig många, många år ännu - helst ännu då vi är pensionärer. (P.s. Under kvällen ordnades en frågesport om året som passerat, och det var jag och mitt par som tog hem vinsten! Kanske något som goes without saying hehe, men värt att nämna ändå ;)). 
 
 
26.12.2017
 
På annandag jul packade jag sedan väskan och hoppade på tåget till Helsingfors. 20-tiden på kvällen var jag framme, och då for vi efter hämtmat med Niko före vi parkerade oss i soffan framför en film. Och vet ni, där och då kände jag mig nog nöjdast vad jag känt mig på länge. Skulle i den stunden inte ha bytt ut den där soffan, den där famnen, den där filmen, det där anspråkslösa vardagsrummet och den där maten mot något i världen - där och då hade jag precis allt jag behövde och allt jag ville ha.
 
 
27.12.2017
 
På onsdagen begav jag mig sedan in till centrum för att hänga med Corinne och Jennifer. Först skötte jag och Jennifer ett bloggrelaterat uppdrag, och sen traskade vi till Paulig Kulma där vi mötte upp Corinne och bänkade oss i övre våningen för att luncha, prata och hänga i timmar. Blev (naturligtvis) en hel del bra bloggsnack, men även annat snack, och det var en sådan härlig jullovskänsla att vi alla tre kunde sitta kvar länge utan att ha bråttom någonstans. Gillar verkligen dessa tjejer, gillar verkligen att jag har träffat så här fina människor tack vare bloggandet och gillar verkligen tjejernas bloggar också. Är ni inte bekanta med dem, då ska ni bekanta er bums genast via länkarna ovan! It's an order!
 
 
27.12.2017
 
Efter vår några timmars lunch tog jag mina julklappspresentkort i handen och begav mitt ut på Helsingfors gator för att se om jag skulle fynda något på mellandagsrean. SOM jag njöt av att helt själv i lugn och ro gå omkring i min älskade stad och titta i butikerna, och dessutom göra jättejättebra fynd. Sen när det var dags att släpa hem alla shoppingkassar i en överfull spårvagn njöt jag kanske inte lika mycket längre, men nåja, det var kul så länge det varade. Tänkte annars visa upp mina fynd i ett annat inlägg, så håll utkik!
 
 
28.12.2017
 
På torsdagen ringde Nikos väckarklocka sju då han var tvungen att åka iväg på jobb, och jag kunde skadeglatt ligga kvar i vetskapen om att jag fick sova vidare precis så länge jag ville. Somnade om på några sekunder, slog upp ögonen följande gång klockan tio, men kände mig inte heeelt redo att stiga upp ännu då, så jag sov vidare till halv tolv (helt utan samvete dessutom). 11.30 hade Niko skickat åt mig "Int sover du väl fortfarande din jävel", och när jag väl steg upp svarade jag "Jepp, har sovlov istället för jullov =)". Och ja, sovlov har jag verkligen haft hela den här veckan - SÅ välbehövligt och SÅ skönt. Har sovit så himla mycket att jag i skrivande stund nästan känner mig trött på att sova, och det, mina damer och herrar, har aldrig hänt tidigare :D
 
 
28.12.2017
 
Efter frukosten (eller nå, lunch heter det väl när man äter klockan 12) drog jag på mig träningskläder och åkte till mitt älskade före detta gym, Fresh Fitness i Vik. Uppskattade det gymbesöket precis lika mycket som allt annat vardagligt från "mitt gamla liv" under den veckan - att handla i gamla matbutiken, gå på gamla gymmet, komma hem till Niko i gamla lägenheten, och så vidare. Sånt som förr var vardag, men nu kändes som lyx. Och Niko, han uppskattade det att jag var hemma igen så mycket, att han till och med tyckte att maten jag lagade smakade gott :'D Då vet ni. 
 
 
29.12.2017
 
På fredag kväll när Niko sedan både skulle jobba övertid och fara och spela fotboll bjöd jag över Emppu och Ira på vinkväll, och som så många gånger tidigare, satt vi runt vårt köksbord och pratade i timmar. Det är verkligen ett speciellt band vi tre har, och jag hoppas av hela mitt hjärta att det bandet håller livet ut, för dessa två vill jag aldrig aldrig aldrig mista. Är oändligt tacksam över att just vi råkade hamna på samma klass då 2012. 
 
 
30.12.2017
 
På lördagen hade Niko planerat en dejtdag åt oss, och jag var naturligtvis jättetaggad och förväntansfull. Kändes också skönt att jag för en gångs skulle inte hade behövt planera något, utan bara fick åka med... Bara att det ju inte gick riktigt så smidigt, eftersom ja, det inte var jag som hade planerat allt :D  Först berättade Niko att han skulle föra mig på en brunch jag inte testat tidigare, och när jag frågade om han hade bokat bord sa han "Nä, men Danne, livet e int bara en massa bokningar, klart man bara kan fara dit och äta". Nå, det gick ju inte riktigt eftersom stället visade sig vara stängt just den dagen (:'D), men det löste sig ändå helt bra i och med att vi sedan råkade promenera förbi Torni där det utanför stod en skylt med texten att de serverade brunch. Så, sist och slutligen blev det en ny brunch inte bara för mig utan även för Niko, och en riktigt god sådan dessutom (dessvärre förbaskat dyr också).
 
 
Efter brunchen for vi hem och sova en stund (som sagt, sovlov), och på eftermiddagen sa Niko att vi skulle och bowla. "Okej, var och när har du bokat bana?" frågade jag, och Niko upprepade "men Danne, livet e int bara en massa bokningar, klart man bara kan fara dit och bowla" :'DDDD YTTERST skeptisk satte jag mig i bilen, och ja, vi fick ju besöka tre olika bowlingställen före en ledig bana hittades... Då var Nikos humör redan lite si och så eftersom han insett att jag än en gång hade rätt och att livet visst är en massa bokningar (hehe), och sen när jag ännu till vann honom ö-v-e-r-l-ä-g-s-e-t så var jag nästan rädd för att jag skulle bli tvungen att sova på soffan :D Men, efter att Niko surat en stund och försökt skylla på både skorna, banan och kloten, klappade han mig på ryggen och sa "jaja Danne, du var sjukt bra idag och jag borde ha bokat före", och sen var vi kompisar igen och avslutade dejtdagen med att äta kladdkaka och blåbär. Fint så.
 
 
31.12.2017
 
Årets sista dag började vi med att gå min älskade promenadsträcka längs Arabiastranden (ännu en sak som förr var vardag och nu kändes som lyx). När man kollade på vädret hade man nog aldrig kunnat tro att det var 31:a december (snarare april), men skönt och uppiggande var det ändå. Sen gick vi in och surprise surprise, sov en stund, innan vi började göra oss i ordning inför kvällens fest, som ni ju redan fick läsa om i gårdagens inlägg
 
 
 01.01.2018
 
Och så har vi kommit fram till sista jullovsbilden, knäppt på måndag morgon, första dagen av 2018. Vad bilden föreställer? En påse hembakade kokosbollar jag fick av Emppu, för att nå, det är sådan Emppu är och det är sådant Emppu gör. Bakar kokosbollar hon packar med åt mig för att hon vet att jag älskar kokosbollar men aldrig skulle laga sådana själva. Som jag brukade säga då jag bodde i Helsingfors, att Emppu både är min bästa vän och min extra mamma. Så, tack än en gång Emppen, tågresan var mycket kivogare än vanligt då jag hade så här bra färdkost =) 
 
& Det var det jullovet det, som inte bara var mitt härligaste jullov någonsin, utan även det mest välbehövliga och det mest lugna jullovet någonsin. Mitt mål för det här jullovet var att inte behöva ha bråttom en enda gång och endast göra sådant jag känner för, och det uppfylldes verkligen. Så, tack för det alla inblandade - det här jullovet har verkligen varit allt jag önskade och behövde och helt enkelt bäst på alla sätt och vis! Nu: tillbaks till jobbet och rutinerna. Känns som tur bra, det också



Vilket härligt jullov du haft!

Svar: Verkligen 🙏🏻
Daniela Skoglund

Så mycket du hunnit med! Lyxigt med så många lediga dagar :D

Svar: Jaa det kändes verkligen som värsta lyxen!
Daniela Skoglund

Det ser väldigt trevligt ut! :)

Svar: Det var det! 🙏🏻
Daniela Skoglund





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12