Veckoslutet enligt Nikos önskemål

Dags att ta en titt på förra veckoslutet! Niko kom ju till Vasa och överraskade mig redan i torsdags, och jag blev så glad att jag skrev att han ska få välja precis allting vi gör under hela veckoslutet. Så, på följande sätt såg veckoslutet enligt Nikos önskemål ut: 
 
 
På torsdag kväll fick jag höra de romantiska orden "Danne, jag har hållit mig nu i två veckor från att se på Bron för att jag tänkte det är roligare att se tillsammans med dig". Det om något är väl en kärleksförklaring som heter duga! Eller så kanske han bara var för rädd för att kolla själv, hehe :D Hur som helst kollade vi då de två första avsnitten tillsammans på torsdag kväll, och jag konstaterade tre saker: 1. Att Bron var lika bra som jag kom ihåg, 2. Att jag dock inte kom ihåg tillräckligt mycket för att hänga med till 100%, hade t.ex. inget minne av vad som gjorde att Saga hamnade i fängelse. 3. Att jag har blivit så bortskämd med Netflix och alla andra möjligheter man har att kolla serier typ när man vill var man vill, känns ju nästan olidligt att endast få se ett avsnitt per vecka???? Gaaahh.
 
 
På fredag jobbade Niko hemifrån oss medan jag var på jobb, och när jag sen kom hem på eftermiddagen hade han lust att fara och träna efter att ha suttit stilla hela dagen. Det passade mig bättre än bäst, så vi packade träningsväskorna, åkte till WSC och gick på Bodypump tillsammans. Efteråt fick jag en trött men stor (och blöt) klapp på axeln med orden "f*n vad bussig du är som utsätter dig för det här en gång i veckan". Han hade så hård träningsvärk ännu på igår kväll att jag nästan fick hjälpa honom lyfta väskan in i tåget.
 
 
Efter bodypumpen tyckte han det skulle smaka med pizza, så vi åkte via Dallas på hemvägen. På bilden ovan ser ni alla drömingredienser på en och samma pizza, det vill säga tonfisk, skinka, champingjoner och mögelost. Oslagbar kombination! Och ja, pizzorna åt vi sedan framför det första avsnittet av den nya säsongen av Talang. Mamma sa att jag påminde mycket om breakdancing-tjejen (minus just själva dansen då, klumpigheten fanns där redan från ung ålder :D) då jag var liten. Hade ingen aning om att jag var så cool som barn? Coolt ändå att man varit cool ens nångång. 
 
 
På lördagen ville Niko att vi skulle åka till Kristinestad och hälsa på farmor och farfar (svärmorsdröm med stort S som vill hänga med farföräldrarna på en lördag?). Eftersom jag både gillar Kristinestad och fammu & faffin passade även detta mig utmärkt, så strax före tolv hoppade vi i bilen och körde mot Kstad. Fammu var lika överlycklig över att se oss som vanligt, och kvittrade glatt "Tässä on Niko Helsingistä, se on ihan niin kuin mun oma poika!" åt var och varannan människa som kom emot. På ett sätt lite gulligt, men på ett sätt ganska creepy. Jag menar, ifall Niko var fammus son skulle det ju liksom betyda att jag var ihop med antingen min pappa eller min farbror... Nåja, kul ändå att fammu och faffin gillar Niko :D Dock mindre kul att de gillar honom typ mer än mig. 
 
 
& Så blev vi ju bjudna på mat i Crazy Cat också. Gällande mycket brukar vi ha olika åsikter, jag och Niko, men det att Crazy Cats bernaiseschnitzel är det godaste man kan äta, det är vi helt eniga om. Och vet ni, nu fick vi höra att de har schnitzelbuffé på fredagar, o-m-g!!!!! Måste testas snarast.
 
 
Lördag kväll spenderades sedan i skidspåret. Ja, ni läste rätt, skidspåret.  Varken jag eller Niko hade skidat på säkert tio år, men Niko har nu i flera års tid tjatat om att vi borde fara och skida tillsammans, så nu när det var "veckoslutet enligt Nikos önskemål", passade han på att utnyttja sin makt. Jag kanske inte var sådär jättetaggad, men tänkte att det ändå kunde bli kul att göra något nytt tillsammans för första gången på länge, så vi släpade med oss ett par gamla skidor från vinden och åkte till skidspåret. Och ja, att skida var väl nästan precis som jag kom ihåg det; helt ok kul överlag, jättekul i nedförsbackarna och jättelitekul i uppförsbackarna.
 
När vi hade skidat i en timme kände vi oss riktigt nöjda och flitiga, och Niko hann just konstatera hurudant mirakel det var att jag, som den klumpeduns jag är, hållits på fötter hela tiden, före han plötsligt försvann. Jag ropade oroligt på honom varpå jag fick ett ynkligt "hääääär" till svar, och då visade det sig att Niko i sista backen fallit omkull rakt in i en snöig buske typ :D Det såg så roligt ut där han låg med uppstickande skidor att jag inte kunde hålla mig för skratt (ok, skrattade tills jag grät), men karma is a bitch, för när Niko tagit sig upp och det var min tur att åka ner, föll jag omkull på exakt samma ställe....Jag hade dock inte lika bra tur som Niko, för jag landade rakt på en sten istället för i busken, och fick jäkligt ont i röven =( Till råga på allt konstaterade vi ännu att vi hade tappat bort oss efter att Niko hade hjälpt mig upp, och att vi i misstag skidat in på någons bakgård :'D Nåväl, hittade fram till sist, så slutet gott, allting gott. Ja, förutom att jag verkligen fick ett helt brutalt blåmärke av fallet. Hade gärna satt in ett bildbevis, men med tanke på att det är typ rakt mellan skinkorna, hade det kanske varit lite opassande.
 
 
När vi återhämtat oss från skidkatastrofen färgade Niko sedan mitt hår åt mig. Just den punkten kanske inte direkt  hörde till hans önskemål, mennn efter att jag mutat honom med lite öl och massage, drog han snällt på handskarna och började blanda färgen. Dock blev det ju lite problematiskt att dricka ölen med kladdiga färghandskar, så jag var snäll och matade honom rakt från flaskan med jämna mellanrum. "Huhhu, om nån skulle se oss nu, hur vi håller på", sa Niko i något skede. ”Alla bloggläsare ska få se”, svarade jag.
 
 
På söndag vaknade vi rätt sent, och låg i sängen och spelade QuizTaisto typ ända tills Niko skulle till tåget. Fattar ej varför han envisas med att vi alltid ska spela det när han ändå alltid förlorar och blir lika sur varje gång, men nåja, eftersom "veckoslutet enligt Nikos önskemål" fortfarande höll på och han ville spela QuizTaisto, fick det bli så då. Vi spelade tre varv. Jag vann alla. Undrar om han månne någonsin kommer att acceptera att jag helt enkelt är så mycket smartare än honom????? =) Hehe nånä, men alltså, Niko må vara bättre på mig gällande det mesta, men när det gäller allmänbildning vinner jag honom överlägset i typ alla kategoerier förutom sport. Tacka vetja meganörden inom mig som till och med lyssnade uppmärksamt under kemitimmarna i skolan, trots att det var urtråkigt. /Mvh tjejen som fortfarande utan någon som helst tvekan kunde svara på den kemiska förkortningen/beteckningen för koppar. 
 
 
Efter Nikos tredje förlust bestämde vi oss för att skita i spelet och mysa sista tiden istället. Bra beslut. Kolla nu va mysiga vi var. Mysigt värre. Myselimys. Megamys. Ok, kanske det räcker. Hur som helst, bra veckoslut. Borde kanske ha veckoslut då Niko får bestämma allt (eller ens en del :DDD) oftare! 
 
Nu: Räkna ner dagar, än en gång. 12 dagar kvar. Sen ses vi igen.
 
P.s. Intresset för att få läsa mer om hur vi upplevt distansförhållandet var ganska stort (klick), så ett inlägg är in the making!
 ...ooooch här kom en till kommentar från lilla mig. Att myselimysa megamysigt är det mysigaste som finns! Man kan aldrig göra det för mycket.
Kramis

Svar: Hehe, sant :D
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Dessa träningskonton följer jag
Bekännelser part 3
Dejtveckoslutet
En thriller & en dokumentär
Kallio vs Arabia vs TölöKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12