Serier med dåliga slut

- Detta är ett av de tidsinställda inläggen som borde dyka upp medan jag är i Slovenien -  
 
På min lista av irriterande saker, är serier som har dåliga slut väldigt  högt uppe. Har en film ett dåligt slut är det inte hela världen, men ägnar man tiotals timmar åt att kolla en serie och den sedan har ett dåligt slut, blir man ju för det första förbannad på att det känns som att man slösat bort en massa tid i onödan, och för det andra blir man förbannad på att ett dåligt slut liksom kan förstöra en hel serie, även om man tyckt den varit bra medan man kollade. Så, i mitt sista tidsinställda inlägg före jag kommer hem tänkte jag därför gå igenom fem serier som jag tyckt haft katastrofala slut, så jag hoppeligen kan ventilera lite med er som också kollat samma serie och eventuellt tyckt likadant. Och ja, i det här skedet hör det väl då till att säga SPOILER ALEEEEERT. 
 
 
1. The Rain
 
Den senaste serien jag och Niko kollade tillsammans var The Rain, en nykomling på Netflix som handlar om ett gäng ungdomar som lyckats överleva trots att ett virus i regnet förstört typ resten av världen. Vi tyckte serien var väldigt spännande, speciellt eftersom man redan i första avsnittet fick veta att en av killarna hade något mystiskt att göra med viruset, och var nyckeln till allt. Lite senare fick man veta att det berodde på att killen var immun och att hans pappa hade något att göra med saken, och det enda jag väntade på att få veta under hela serien var 1. Vad betyder detta, 2. Kan världen räddas, 3. Kommer killen att överleva, 4. Exakt vad gjorde pappan och varför, och så slutar serien med ett härligt *ÖpPeT sLuT* och alla frågor lämnas obesvarade =) =) =) Typ som att en mord-deckare som slutar med att man aldrig får veta vem mördaren är. Sånt är ju kul. Not. 
 
2. Pretty Little Liars
 
Av alla serier som gjort mig mest förbannad, kniper nog Pretty Little Liars hem första priset. Serien var intressant och spännande typ de två första säsongerna, men när säsong tre, fyra och fem kom och de fortfarande malde på om samma saker (A skickar likadana hot, de får in ledtrådar om vem A är, det visar sig att det var falskt alarm, ingen vet vem A är) utan att komma fram till ett skvatt, började man ju minst sagt tröttna. Allt blev rörigt, konstigt och så jäkla invecklat att jag tror att de som skapade serien till slut inte själva heller längre hade någon koll på vad de höll på med, och så slutade serien väldigt platt med värsta antiklimaxet. A hoppade typ fram å ba moj moj jag är A, och alla flickorna ba "vaaaaa oj är du A", klart slut. Det krävdes det ju sju säsonger för - ELLER SÅ INTE?!
 
3. Dexter
 
Dexter är en av mina favoritserier genom tiderna, och orsaken till att jag kan säga det trots att det slutgiltiga slutet var sämst, är att alla säsonger ändå hade separata, ordentliga slut, typ. Så, när den sista säsongens slut var en katastrof så var det ändå inte en katastrof, om ni fattar vad jag menar, men visst tycker jag det är orättvist att ge en så bra, intressant, annorlunda och spännande serie ett så dåligt slut. Det är nog över två år sen jag såg det där sista avsnittet, men ser fortfarande framför mig hur han satt i den där arma båten, och vill bara skrika NI GJORDE FEEEEEEEEEEL, DET VAR INTE SÅ DET SKULLE SLUTA!!! Iofs har jag ju själv inte heller några bättre förslag på hur det skulle ha slutat istället, men för f*n, det är ju de som är proffsen och inte jag. Något  bättre kunde de väl ändå ha kommit på. 
 
4. The Arrangement
 
Minns ni att jag prisade The Arrangement i bloggen för ett tag sen (klick)? Nå, jag kan ju säga, att nu är det nog no more prisa The Arrangement. Första säsongen var sjukt bra och jag längtade ihjäl mig efter andra säsongen, och när den äntligen kom kollade jag fortfarande slaviskt bara för att hoppeligen få veta att Megan och Kyle egentligen älskar varandra och kommer leva lyckliga i alla sina dagar (man vill ju ändå ha lyckliga slut, liksom). Men, tji fick jag, och hela resten av världen, för den delen också - serien slutade nämligen med att Megan var otrogen, Kyle söndrade ett fönster efter att han fick veta och så lovade de att förgöra varandra strax före sluttexten rullade fram. Yeeez. 
 
 5. The O.C.
 
Skitgammal men skitbra serie. Eller ja, skitbra serie fram tills sista säsongen - denna serie har nämligen inte bara ett dåligt slut, utan en dålig sista säsong. Sörjer fortfarande att Marissa dog, sörjer fortfarande att Ryan blev ihop med helt fel person, sörjer fortfarande att hela Summer ändrades och sörjer att jag inte ens minns vad som hände med Seth. Nää-ä alltså, The O.C. hade helt enkelt förtjänat ett SÅ MYCKET BÄTTRE SLUT. Håller ni inte med om det???? Ni MÅSTE ju hålla med om det.
 
Jaja, färdig-gnällt från min sida - över till er (om någon av er vågade läsa inlägget till slut trots spoiler alterten, dvs). Om ni sett någon av dessa serier, visst ogillade ni slutet lika mycket som jag? Visst visst viiiiiisst???? Ordet är fritt i kommentarsfältet, låt oss beartbeta sorgen över alla dåliga slut tillsammans!Märta Nummenmaa

http://martas.blogg.se/


Håller med till 100 procent!! Till den här listan hör också How I Met Your Mother, så förbannat dåligt slut på en bra serie....

Svar: Yeah!!!! 👊🏻 och då vet jag att det inte lönar sig för mig att börja kolla den serien 😀
Daniela Skoglund

Julia


Jag har sett Pretty little liars, och jag håller absolut med dig. Jag blev besviken över hur det slutade, det var för "enkelt", precis som du säger.

Svar: Ja verkligen...
Daniela Skoglund

Emma


Herregud, det du skrev om pll är så jäkla sant! Jag var skitförbannad då jag sett sista avsnittet

Svar: Japp, kände precis likadant 😒
Daniela Skoglund

Emilie


Jag älskade OC och när Marissa dog så höll jag länge hårt på att jag inte ska titta den sista säsongen eftersom jag inte vill förstöra serien. Levde länge med att OC tar slut när Marissa dör, men sen i något skede när jag tittade om serien så tänkte jag att jag ska se den sista säsongen också. Så jäkla skit slut. Kan inte göra annat än hålla med allt vad du skrev om huvudkaraktärernas slut och sörja tillsammans med dej.

Svar: Åh jag borde också bara ha slutat kolla då. Men, jepp, vi sörjer tillsammans!
Daniela Skoglund

Har sett Dexter och PLL och håller med dig helt, de där sluten var sämst....

Svar: Visst var de 😓😓😓
Daniela Skoglund

Tess


Håller med om PLL och OC verkligen.
Kunde slutat såå myclet bättre.
En serie ja kommer o tänka på som har superdåligt slut med är nya beverly hills som kom för några år sen. Ledsen att de inte blev fler sesonger och man fick aldrig se vad som hände sen.

https://nouw.com/thessans

Mvh tess

Svar: Ja, visst hade de! Beverly hills har jag inte sett, men nu vet jag att det inte lönar sig att se heller. Så, tack för varningen!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sommarhår med Kérastase och Bonacure + TÄVLING
Påsklovet 2019
Påskäggsjakt, matlagningstips och loppisfynd
Att vara anhörig till någon med kronisk sjukdom
Ord & uttryck jag inte gillar, del tvåKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12