Ett veckoslut i mitten av juni

Hur ett veckoslut i Helsingfors kan se ut i mitten av juni? Nå, till exempel så här; 
 
 
På fredag mötte jag upp Oona på Vapiano. Vi satte oss på terrassen, beställde in den enda rätta pastan (crema di pollo med tagliatelle) och lite fredagsvin (Vapiano hade typ det godaste rosévinet jag någonsin druckit?) och satt och pratade i en och annan timme. Älskar att prata med Oona - våra diskussioner är liksom alltid bara så bra. Deep shit blandat med dålig läppä, typ. Blev en bra aw för Oona, och en bra dagens-första-och-enda-aktivitet för mig, tack och bock för det, Onkku!
 
 
På lördagen ringde väckarklockan tidigt - jag, Emppu och Ira hade nämligen en tradition att hålla vid liv, och möttes således vid Borgbackens portar vid öppning. Vår Borgbackentradition startade vi 2013 (!), så det här blev sjätte (!) gången vi besökte nöjesparken tillsammans. Och en bra tradition är det minsann, för våra dagar på Borgbacken brukar vara bland sommarens höjdpunkter. I år blev dagen dessutom extra bra, främst tack vare att solen sken från molnfri himmel under alla timmar vi var där, men också för att vi fick testa något nytt - det nya lustiga huset har nämligen öppnat, och vi ÄLSKADE det :D Kommer typ aldrig mer att sörja Vekkula, gillade liksom det här tio gånger mer. Mvh Daniela 10 år =)
 
 
Efter Borgbacken var det dags för en annan sommartradition, så jag hoppade i bilen och körde mot Sibbo, där jag möttes av ett gäng svettiga karar som spelade typ sin tionde (okej kanske femte) match för dagen. Det var alltså Sibbo-cup:en som ägde rum igår, och Niko var såklart bäst, säger jag 100% partiskt och subjektivt. Har nämligen ingen som helst aning om hur man ser om någon är bra eller dålig på planen och Sibbo-cupen är den enda matchen (av alla världens matcher) jag brukar se varje år, så att, ja. Men, klappade när alla andra klappade, hejade lite extra varje gång Niko sparkade bollen och nån skrek "hyvä Niko!!!", gav en ispåse då han fick en spark i benet och berömde honom efter matchen, så skötte mitt, liksom =)
 
 
På kvällen åkte Niko sen ut till en stuga med laget, så jag hade tagit tillfället i akt och bjudit hem några fd kollegor på en liten reunion. Och ja, liten var verkligen ordet eftersom vi blev ganska många färre än det var tänkt, mennnnn det lämnade mer plats på balkongen, mer skumppa och mer chips och vattenmelon åt mig, Calle och Julia, så, det gick ingen nöd på oss. Tvärtom hade vi det riktigt bra. Så bra att vi satt kvar tills det blev tystnad i huset, då var jag en duktig hyresgäst och sa att nu, nuuu får vi avlägsna oss. 
 
 
& Idag var det meningen att dagen skulle börja på bästa möjliga sätt, vilket den också gjorde, med brunch på Fazer tillsammans med Ira, Maria och Victoria. Dessvärre blev brunchen helt för kort för min del pga fick svinont i magen, men nåja, var ändå kul att träffa tjejerna en stund och det jag hann smaka på före jag blev sjuk var ändå gott. Men, surt ändå att först betala för en brunch, sen glädjas över att man får jättebra platser och ser fram emot att sitta kvar med sina vänner i timmar, men sen blir tvungen att åka. Jaja, så kan det gå ibland. 
 
Nu: Vila resten av dagen, och planera både poddsläppet och miniresan. För, juste! Bokade ju faktiskt en liten resa åt mig och mamma igår också. Men, kan berätta mer om det en annan dag, för nu tar magkramperna över i den grad att jag mest vill ligga och tycka synd om mig själv en stund. Så, hoppas ni alla haft ett bra veckoslut, vi hörs imorgon DÅ NI ÄVEN KAN LYSSNA PÅ FÖRSTA AVSNITTET AV VÅR PODDDDDDDD.




En blogg, en podd och en Instagramprofil

Yo fredag! Fredag är ju allmänt en bra-fiilis-dag (lätt veckans bästa dag, åtminstone enligt mig), så tänkte försöka sprida lite bra fiilis här på bloggen idag, fredagen till ära. Hur jag tänkte göra det? Nå, jag tänkte hissa en finlandssvensk blogg, podd och Instagramprofil jag fått upp ögonen för lite extra på sistone. Låt oss ta en titt på vilka dessa är;
 
 
Bloggen: juliaholmqvist.org 
 
Julias blogg har jag redan läst länge, och jag har alltid gillat den, men på sistone har det verkligen känts som att bloggen bara blir bättre och bättre för varje vecka som går? Bloggens nya design är ursnygg, alla inlägg känns genomtänka och proffsiga och bilderna är otroligt snygga, men det bästa är ändå hur intressant bloggens innehåll är! Det är mycket reserelaterat (vilket jag älskar), men också en del mat, träning, mode och skönhet (vilket jag också helt gärna läser om). Det jag gillar mest med bloggens innehåll är ändå att följa med Julias karriärsresa - finner det enormt fascinerande att läsa om hennes vardag som egenföretagare, och slutar aldrig imponeras över allt hon lyckas åstadkomma. Bara wow! Har ni ej bekantat er med bloggen ännu - gör det. Nu. 
 
 
✰ Podden: Allt vi måste tala om ✰
 
Ända sen jag och Karro började spela in podd och märkte både hur mycket jobb det är med en podd och hur svårt det är att få till bra avsnitt av hög kvalité, kan man lugnt säga att jag blivit myyyyycket mer kritisk när jag lyssnar på andras poddar. Hur är podden klippt? Hur funkar samspelet mellan personerna som talar? Är ämnet intressant? Är rösterna behagliga? Är avsnittens längd passliga? Gillar jag introt? Hur är musiken? Är ljudet bra? Och så vidare, och så vidare. Så, när det kom fram att två andra finlandssvenska bloggare, Carola och Rebecka, hade i planerna att starta podd ungefär samtidigt som vi, var det således med väldigt stort intresse jag lyssnade igenom första avsnittet av Allt vi måste tala om. Nu har jag lyssnat igenom alla avsnitt som släppts hittills, och jag måste då säga, även om jag inte direkt hör till poddens målgrupp, så tycker jag den är bra! Otroligt välgjord och verkar väldigt bra planerad, och håller hög kvalité både vad gäller klipp, ljud och allt det där. Tycker också att Carola och Rebecka kompletterar varandra bra och de lyckas hålla mitt intresse uppe trots att jag ej har barn själv, så, hatten av bara.
 
 
Instagramprofilen: @sandravaihela 
 
Och sist men inte minst, har vi Instagramprofilen (som även har en blogg), Sandra Vaihela. Vågar påstå att hon nog är en av kvinnorna i svenskfinland som inspirerar mig mest just nu, och orsaken är helt enkelt att hennes Instagram är så HÄRLIG. Och inte härlig på ett sånt där perfekt-feed-härligt sätt (tycker sånt är mera yäk än härligt, faktiskt), utan härlig på ett sånt där genuint sätt. Som man blir glad av. Som man blir berörd av. Som man blir peppad av. Och framför allt - som ger en tankeställare. Bra tankeställare. Tankeställare som handlar om kroppspositivitet, att acceptera sig själv, att inte ha för hårda krav på sig själv osv osv osv. Och inte alls så att det blir tjatigt, utan så att man på riktigt blir glad och peppad. Skulle LÄTT gå och lyssna om Sandra började föreläsa om ämnet, kommer liksom redan på mig själv med att tänka "SLUUUUTAAAA, what would Sandra do" när jag tänker fula tankar om mig själv. Så, Sandra, om du läser det här - keep up the good work! Du har åtminstone haft en stor positiv inverkan på mig, men säkert på många andra också. 
 
He va he, nu har jag hyllat klart för idag och ska iväg på fredagsvin med en kompis - trevligt veckoslut på er! 




Onsdagspadel

"Hej puppe, kan jag boka in överraskningsprogram åt oss ikväll?"
sa Niko igår då han ringde mig på dagen.
 
"Mm, bara jag får powernap:a först"
svarade jag, trött efter att ha varit och simmat i en timme före.
 
Lite senare kom Niko hem, väckte mig och berättade att vi skulle och spela padel. Blev ivrig, hoppade upp ur sängen, drog på mig träningskläderna och så åkte vi iväg. 
 
 
Jag och Niko brukar ibland spela tennis och squash tillsammans, men ingen av oss hade tidigare testat padel (som är lite som en blandning av båda ovannämnda), så det var med stor spänning vi klev in i padelhallen. Fick en snabb genomgång av reglerna och tekniken av en kille från personalen, och sedan fick vi tid att träna lite, innan han skulle komma tillbaka lite senare och kolla hur det gick. 
 
 
Det bor ju en liten pingisguru inom mig och jag är inte helt usel på tennis heller, så om jag får skryta lite så fattade jag padel-galoppen ganska snabbt. När killen ca femton minuter senare kom och kollade läget konstaterade han bara att "hyvin menee, mua ei kyllä täällä enää tarvita", så då kunde vi sätta igång och spela ordentligt. Svettigt, utmanade och otroligt roligt, så skulle jag nog beskriva padel i ett nötskal! Så kul onsdagsaktivitet - får hoppas på liknande överraskningsdejter i framtiden =)







Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Ett veckoslut i mitten av juni
En blogg, en podd och en Instagramprofil
Onsdagspadel



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning



Arkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12