Den mystiska resan - hur, när, vart, vem, varför?

Förra veckan nämnde jag i veckoslutssammanfattningen att jag och Niko plötsligt spontanbokat en väldigt otippad resa, och jag lovade att berätta mer i ett separat inlägg. Så, hur gick det till när vi plötsligt bokade? När ska vi åka? Vart ska vi åka? Vem ska med på resan? Och varför har vi bokat en resa igen? Låt oss gå igenom svaren gällande den mystiska resan!
 
 
HUR?
 
När jag och Niko kom in genom dörren efter den katastrofala hemresan från Marocko, uttalade jag orden "jag tänker aldrig mera resa". En vecka senare började vi fundera på vart vi ska resa nästa gång. Jag sa att en weekendresa på våren skulle vara trevligt, och Niko höll med, så länge där finns en strand. Sen diskuterade vi inte saken desto mera, förrän förra veckoslutet, då Niko var hos oss. Han kollade på någon tråkig match på tv, så jag började på skoj kolla igenom hurudana destinationer vårt älskade Norwegian flyger till från Helsingfors på våren. Hittade en destination jag aldrig tidigare hört talas om, som dessutom var beläget i ett land jag aldrig ens tänkt på att besöka. Men, efter en snabb googling, hade jag konstaterat att det såg fint ut. Att där fanns en strand. Att flygresan var kort. Att priset var nästan löjligt billigt. Och att tidpunkten skulle vara exakt den rätta. Bad Niko att i några minuter rikta uppmärksamheten mot min dator istället för tv:n, och sen räckte det inte länge förrän bokningsbekräftelsen trillade in i mejlkorgen.
 
NÄR?
 
I början av maj, så där passligt tajmat med kristi himmelsfärdsdag och min semesterdag dagen efter kristi himmelsfärdsdag. Mindre än två månader kvar till avfärd, med andra ord.
 
VART?
 
Okej, nu kommer vi till den mest spännande delen - en stad vi aldrig hade hört talas om i ett land vi aldrig ens funderat på att åka till, VART är det riktigt vi ska? Nå, till *trumvirveeeeeeeeeeeeeel*......... Burgas. Ringer det en klocka? Inte? Nej, det gjorde det inte för oss heller. Men, det är alltså en stad i Bulgarien, som ligger vid Svarta Havet. Nu när jag läst på lite har jag ingen aning om hur jag missat att bekanta mig med destinationer åt det här hållet tidigare, verkar helt perfekt för oss ju!
 
VEM?
 
Duh, "du och Niko, vilken onödig fråga", tänker ni kanske nu, mennnn när jag och Niko hade bokat och jag till köket för att hämta vatten, ropade jag halvseriöst till mamma och pappa "hänger ni med till Bulgarien på förlängt veckoslut i maj?", och jag blev föga förvånad då svaret var ”joo”. En dag senare bokade vi flygbiljetter och hotell åt dem också, och i samma veva sa mamma, "borde vi fråga med Alexander och Becka också?" (= brorsan och hans flickvän), och nu funderar de också på att joina. Så, vi blir åtminstone fyra stycken som åker iväg, men eventuellt sex. Får se hur det går! Hoppas på sistnämnda, skulle vara sjukt kul att åka iväg med Niko, mamma, pappa, bror och hans flickvän. Värsta spontana, otippade familjesemestern i så fall ju.
 
VARFÖR?
 
Egentligen är väl svaret så enkelt som att två personer som älskar att resa hittade en billig resa till en spännande destination vid en passlig tidpunkt. Men det som avgjorde mest den här gången var nog faktiskt priset. Ni skulle inte tro era öron om jag berättade vilken struntsumma vi betalade per person för raka flyg och 4-stjärnigt hotell. 
 
 
Så, det var infon om vår mystiska kommande resa, det. Och nu när jag besvarat frågorna som ni kanske funderat på, så återstår en fråga jag vill ställa åt er; HAR någon av er nångång varit i Bulgarien (kanske till och med just i Burgas?!) och har ni några tips i så fall? :D Vi vet som sagt väldigt lite om denna destination, så allt som kunde vara bra att veta, är välkommet!World by Tina

http://worldbytina.se


Där har jag varit (fast kanske mer känt som Sunne beach), det är väldigt turistigt, men det finns stort utbud av restauranger och stranden är bra. Ett äkta charterresmål med andra ord. Jag gillar alla typer av resor, även om jag nu mer fokuserar mest på längre resor med separat flyg och boende. Charter är ju ett utmärkt sätt att komma iväg på kortare semestrar!

Ett litet smakprov: http://worldbytina.se/2011/september/sunnybeach.html

Kan speciellt rekommendera att åka till Gamla Stan, Nessebar massa marknader och gamla byggnader, lite som en medeltidsby.

Svar: Sunny Beach är en annan stad, vi ska inte dit 😊 men tack för din kommentar, tar gärna en titt på ditt inlägg ändå!
Daniela Skoglund

MADDISENJ.SE

http://maddisenj.se


Spännande, jag har aldrig heller hört talas om den staden.

Svar: Ja visst blir det 😍
Daniela Skoglund

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Det låter superhärligt! Vilken fin idé! Och hallå, vadå avsluta inlägget sådär?! Nu får du ju berätta - vad betalade ni :O ;) Har tyvärr inte varit i Bulgarien så sitter inte inne på några tips.

Svar: Visst gör det 😍 och hehe, förstår det - men vet inte varför det tar emot lite att skriva exakt vad man betalat för en resa?! Känns av någon anledning för privat för att skriva ut på bloggen 😂 men skickar pm åt dig!
Daniela Skoglund

Vad härligt med spontaniteten, det gör ni helt rätt i! Ser fram emot att höra vad ni tyckte om platsen. Att resa och ha något att se fram emot är viktigt och så härligt!

Ha en fortsatt fin torsdag.

Svar: Härlig kommentar, tack! ❤️
Daniela Skoglund

Gjorde en liten snabb google-sökning och det såg ju superdrömmigt ut! Hoppas ni får det toppen. :) Hälften av det roliga är ju att gå och se fram emot det också!

Svar: Visst gör det! Och eller hur - håller helrt med 😍
Daniela Skoglund

madabouttea.se

http://madabouttea.se/


Så roligt :) hoppas ni får en mysig resa!

Svar: Det tror jag absolut! :)
Daniela Skoglund

Wow, låter jättefint! Lyxigt att ni har/tar möjligheten att åka på en till resa så snabbt efter den förra. :) Är glad för er skull <3

Svar: Tack Maria ❤️❤️
Daniela Skoglund

Johnny Friskilä

http://johnnybajdzjan.com


Jodå, jag har varit i Burgas, lagom dagsutflykt från strandorterna bredvid. Det var dock några år sedan så särskilda tips jag har nog inte tyvärr. Trevlig resa!

Svar: Kul att höra att någon annan också varit där, men synd att du inte har några tips! Tack 😊
Daniela Skoglund

Ja ha o vari ti Bulgarien fö många år sen, vi va ti Sunny Beach typ 2004. Minns tyvärr it så myky från resan annars förutom hu hotelle såg ut, att e va nära ti stranden där vi bodd o att ja lärd mej ti dyk i poolen med huvu före där :D Hoppas ni får en härlig resa! <3

Svar: Ooooh visste int att du ha vari där! Men bra minnen ändå 😃😃 tack vännen ❤️
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sju saker jag inte förstår mig på
Vinnaren av Liggboxen + specialerbjudande!
Det somrigaste sommarveckoslutet
Randoms vecka 29
Tankar kring att unna sigKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12