Vasa highlights

Att spendera nästan nio månader i Vasa. Visste ju att det knappast skulle gå någon nöd på mig här i och med att jag har min familj och många vänner här och så vidare, men att jag skulle få SÅ HÄR många fina minnen härifrån under dessa månader hade jag i-n-g-e-n aning om. Att blicka tillbaka nu när det är bara några dagar kvar känns ganska passligt, så låt oss ta en titt på mina Vasa highlights från september 2017 - maj 2018 (i någorlunda kronologisk ordning):
 
 
1. Det första veckoslutet jag spenderade i Vasa ordnade jag mini-kräftis på vår villa med Emilia, Jenna och Miili. Fin start på Vasavistelsen. 
 
 
2. Halloween 2017 spenderade jag med Janina & Josefina, och det var utan tvekan ett av mina roligaste Halloweenfiranden hittills. Josefina hade fixat med värsta pynten, bålen och maten, Janina dj:ade under kvällen, jag & Josefina hade matchande outfits och bara jaaa, allmänt bra fiilis hela kvällen.
 
 
3. Haha, det legendariska frissabesöket måste naturligtvis också vara med på listan! Jag och Chevvan träffades ju nämligen för första gången när jag satte mig i frissastolen hos henne. Då visste vi varken 1) Att besöket skulle räcka typ 6 timmar, och 2) Att vi skulle bli väldigt bra kompizar.
 
 
4. Bock's Bloppis! Kuuul upplevelse att få sälja där och både träffa andra finlandssvenska bloggare och lite bloggläsare. Blev av med ok-mycket grejer också, så stort plus för det också. 
 
 
5. När jag hälsade på Heidi i Jeppis en lördag! Vi besökte Gamla Hamn, åt på Friends & Brgrs, drack kaffe på Kaffia, handlade i Prisma och sånt som man nu gör i Jeppis. 
 
 
6. Får jag bara välja ett favoritminne från dessa månader säger jag utan tvekan min 25-års dag, som blev min bästa födelsedag någonsin. Emppu, Ira och Niko tog sig hit från Helsingfors, Heidi och Ron tog sig hit från Jeppis och även en massa härliga Vasavänner fyllde vårt hus på kvällen. Det blev en massa lekar, helt sjuuuuuukt fina presenter, härlig stämning och dans på Ollis. Full pott, helt enkelt. 
 
 
7. Ett event på Wasaborg syncenter. Själva eventet i sig kanske inte var en absolut höjdpunkt, men det kändes som att det här eventet var startskottet till att vi "Vasabloggare" började hänga mer tillsammans, plus att det öppnade dörrarna för det fantastiskt fina samarbetet jag inledde med Wasaborg Syncenter någon månad senare. 
 
 
8. Cirkas brunchHar besökt Cirkas två gånger under dessa månader, och deras brunch har ju nog LÄTT varit en av höjdpunkterna. En gång var jag dit med bloggbrudarna och en gång var jag dit med Niko, och lika gött var det båda gångerna. Nog min all time favoritbrunch, tror jag. 
 
 
9. Kvällen på Butcher & Banker. Alltså, den här kvällen måste nog ha varit en av de absolut roligaste kvällarna under den här Vasatiden? Var ut med Chevelle, Karro, Nina och Sara, och det var så himla kul att man liksom ej kan annat än le förbaskat stort då man tänker tillbaka på den. 
 
 
10. Vi fick ju en väldigt bra vinter vädermässigt i år, så jag och Niko har begett oss ut i skidpåret flera gånger, och det har faktiskt varit riktigt roligt och skönt. Förutom den där gången då vi båda vurpade, slog oss och tappade bort oss, då =) 
 
 
11. Photoshooten med EmelieÄr SÅ glad över att jag tog beslutet att efterlysa fotograf på bloggen, för fotograferingen med Emelie hade jag INTE viljat gå miste om. Inte nog med att hon tog helt fantastiska bilder, utan hon var också helt fantastiskt duktig på smink, och jag fick för en gångs skull känna mig rätt fin..
 
 
12. Vinkvällen på Fondis med Karro. Har för länge sedan tappat bort räkningen på hur många kvällar jag och Karro hängt under dessa månader, men den här kvällen på Fondis kommer jag ihåg extra bra. Vi hade så himla många bra och roliga diskussioner att jag tror vi talade non-stop i fem timmar. Gott vin också. 
 
 
13. Vändagsöverraskningen.Jag bestämde mig ju för att överraska mina vänner på vändagen, och satt och jobbade med det här projektet i otaliga timmar på mitt rum. Som tur visade det sig vara värt allt slit, för alla blev riktigt, riktigt glada =)
 
 
14. Alla fredagar då jag fått hämta Niko från tåget (så stolt och glad över att vi höll målet att ses MINST varannat veckoslut under hela den här tiden!) har naturligvis varit fina stunder, men jag kommer aldrig glömma bort den där gången jag INTE behövde åka och hämta honom från tåget på fredagen - han överraskade mig nämligen och dök upp en dag tidigare 
 
 
15. Med några få undtantag har jag inlett alla mina lördagar i Vasa med att gå på Bodybalance, och speciellt två av gångerna kommer jag ihåg med extra stor värme. Första gången var jullovs-Bodybalancen, och den andra var Bodybalancen jag åkte på den där vintersolen då det knastrade under skorna och solen sken från molnfri himmel. Härligare start på en dag får man minsann leta efter. 
 
 
16. I slutet av mars tog jag och Karro farväl av Pampasveckan genom att delta i kvällsfesten och på lördagspartyt (antagligen) en sista gång. Hade jätteroligt på både fredagen och lördagen, och det har nog aldrig hänt på Pampasveckan tidigare. Slutade på topp, med andra ord. 
 
 
17. Om lördagarna inletts med Bodybalance, har fredagstraditionen varit Bodypump. Har också med några få undantag spenderat alla fredagkvällar i Vasa på fredagspumpen, och den allra roligaste av dem var när jag hade med mig både Niko och pappa. Så roligt att träna med dem!!
 
 
18. Och här kan jag väl också passa på och slå ett slag för min fantastiska gympartner Filippa, som piggat upp så många av mina pass på världens bästa gym Wasa Sports Club under dessa månader. Väldigt glad över att vi började träna tillsammans!
 
 
19. Snöskoterturen vi åkte på med Niko och pappa under en av alla härliga vinterdagar. 
 
 
20. Karros & Matias inflyttningsfest - hör nog till top 3 roligaste kvällarna under den här tiden!!!
 
 
21. Bloggfrukosten på Loftet. Nog det mest lyckade bloggeventet jag någonsin varit på, tror jag?
 
 
22. Alla laxsallader. Har nog ätit Sweet Vaasas laxsallad minst en gång i veckan ända sen september, men jag ångrar inte en enda en, trots att vi nu kommit till den punkten då det känns som att hela personalen på Sweet Vaasa inombords skriker "VI VEEEEEEEEEEEEET" varje gång jag går in och uttalar orden "En laxsallad utan tomat, tack" :DDDD
 
 
23. Helgen i Jeppis då jag och Karro (orkar fasen inte länka till henne en enda gång mer i det här inlägget :DDDD) åkte och hälsade på Ellen. Både Ellen och Karro var tydligen på förhand väldigt nervösa över hur detta skulle gå, men jag tyckte hela tiden det bara skulle bli roligt, och det var (naturligtvis) jag som hade rätt. Inget nytt under solen där. Hehe.
 
 
24. Marimekko eventet med mamma. Är såklart jätteglad och tacksam över hur mycket jag fått umgås med mamma under alla dessa månader, men speciellt den här kvällen tror jag vi båda kommer minnas extra bra. 
 
 
25. Sleepover:n hos Hannah. Är så himla glad över att vi hittade ett datum som passade för oss alla tre (alltså Hannah, Heidi och mig), för det var allt för länge sen vi hann hänga tillsammans riktigt ordentligt. Bästa, bästa Kristinestadsbrudarna! Plus Felli då, såklart, men hade blivit en liiiite större process att flyga över henne från Norge till Vasa för bara en natt. 
 
 
26. Chevelles födelsedagsfest. Vad får man då man kombinerar Chevelle, ett stort hus, en stor gård, en födelsedag, en massa god mat och galna skäriboar? Jo, en megalyckad fest som man sent glömmer. 
 
 
27. Tisdagen på vår villa. Ja, den här tisdagen måste nog också få finnas med på listan, men jag bloggade ju om den alldeles nyss, så känns som att det blir lite tårta på tårta om jag rapporterar om kvällen pånytt :D Så, ifall någon missade det inlägget, får ni klicka på länken!
 
 
 28. Vår tyky-päivä som ägde rum igår. Vi spenderade dagen i Ähtäri & Tuuri med mina kollegor, och det blev verkligen en dag att minnas! Road trips fyllda av skratt, alldeles underbart väder, att få se pandorna, att äta en god middag ute i solen och att shoppa i Tuuri. Dagen hade nog inte kunnat bli mycket bättre alltså. Pandorna var btw de mest fascinerande djuren jag någonsin sett, de käkade fasen bambu i snabbare takt än jag äter choko. 
 
 
29. En härlig kväll vid Strömsö. Igår kväll hade jag planerat att fara på Bodyattack, men när man får frågan om man hänger med och spelar kubb och petanque istället, är det ju liksom inte som att man tackar nej (SPECIELLT inte en kväll som igår). Så, packade med mig en cider, åkte till Strömsö och spelade i ett par timmar. Skulle ju ha varit trevligt annars också, men var extra extra extra trevligt för att jag ägde sönder alla i kubben. Tillåt mig citera Anton: "Jag har kanske aldrig sett någon vara lika bra på att spela kubb som Daniela". Ha!
 
 
30. Och avslutningsvis, när jag fick det här kortet och en present av en förälder på jobbet efter att vi haft vår sista fysioterapigång med barnet före jag slutar. Fick tårar i ögonen redan när jag såg kortets framsida, men när jag vände på det och fick läsa orden "Ett stort tack till dig Daniela för ditt engagemang med *Smulan, vi kunde inte ha önskat oss en bättre fysioterapeut! Smulan har varje gång haft så kul med dig och alltid sett fram emot sin jumppa. Allt gott till dig och ha en trevlig sommar, önskar Smulan med familj" blev jag tvungen att gå in i en skrubb och lipa.
 
TÄNK vad allt jag hade gått miste om ifall jag inte tagit chansen och flyttat hit, hörni. Huhhu, kommer nog vara evigt tacksam över dessa månader alltså. Och än är tiden här inte riktigt slut - tre dagar kvar på jobbet, fem dagar kvar i Vasa. Vem vet, kanske listan fylls på med ännu mera fina minnen före flyttlasset går på söndagen.
 
*Smulan = påhittat namnEi jestas ja blir helt gråtmild här nu, FA INT :(

Svar: =(((((((((( </3
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sju saker jag inte förstår mig på
Vinnaren av Liggboxen + specialerbjudande!
Det somrigaste sommarveckoslutet
Randoms vecka 29
Tankar kring att unna sigKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12