Önskeinlägg 4 - Min vardag

Dags för det fjärde och sista önskeinlägget för denna gång! Jarina önskade att jag skulle beskriva "Hur en vanlig vardag ser ut i ditt liv, från att du vaknar tills att du går o lägger dig", och svaret lyder på följande sätt: 
 
 
Jag stiger upp klockan 6, och det första jag gör är att klä på mig och kolla dagens morgonfrilla. Sover oftast med håret fast och har kommit fram till att jag måste röra på mig i sömnen mycket mer än jag tror att jag gör, för håret brukar se väldigt  annorlunda ut när jag vaknar jämfört med när jag lagt mig. På bilden ovan ser ni denna gångs morgonfrilla, och ja, det som började som en stram hästsvans omvandlades på något mystiskt sätt till en lös sidohästsvans med en massa fritt hängande nackhår på några timmar. Hur????
 
 
Nåjo, sen borstar jag tänderna, tvättar ansiktet, sminkar mig på typ tre minuter (mascara + eyeliner + bryn), käkar frukost, går ut och skrapar bilen, sätter mig i bilen och gör mig redo för en ca 45 minuters bilresa till jobbet genom att knäppa på X3M. Det brukar göra att bilresan går ganska fort faktiskt, tycker Simon & Märta gör morgonprogrammet väldigt bra! Diggar speciellt "Simons sanning" och då de killgissar, men tycker att de överlag också kompletterar varandra och är underhållande att lyssna på. Lägg ännu till lite bra musik på det, och jag brukar vara på riktigt bra humör när jag kommer fram till jobbet. 
 
 
Strax före åtta är jag ombytt och redo i mitt rum, och de kommande åtta timmarna bor jag i mina älskande Birkenstocks och gör mitt bästa för att hjälpa människorna som kommer till mottagningen. Som ni säkert förstår kan jag varken berätta/visa mycket mer än så, men ja, dagarna är väldigt varierande, arbetsbilden passar mig som handen i handsken och tiden brukar gå supersnabbt. Ibland får jag nästan likadant flow när jag får gå in i mitt fysioterapi-mode till 100%, som jag brukar få när jag bloggar. Ändå bra yrkesval man lyckats göra. 
 
 
Klockan 16 är det dags att säga hejdå åt Skelett-Siv (som jag så fint kallar mitt demonstrationsskelett), välja dagens poddavsnitt inför hemresan, sätta sig bakom ratten och köra iväg. (P.s. Kolla rynkorna i min panna! Min "perus-min" är att alltid ha ögonbrynen lite höjda, så nu har jag som 26-åring redan en massa rynkor i ansiktet, även då jag är helt avslappnad. Hej hej botox som 30-åring!)
 
 
De flesta dagarna åker jag rakt till gymmet från jobbet, och tisdag brukar innebära antingen Bodybalance eller Bodycombat. Fun fact: Bodybalance-instruktören är en Salkkarit-skådis. Eller ok, kanske det inte är en fun fact för någon annan än mig som slaviskt följt med Salkkarit sen jag var typ 10 år, men nåja, nu vet ni det ändå :D Kände en blandning av awkwardness/starstruckness i början när jag plötsligt skulle vända och vrida mig i en massa krävande yogapositioner några meter ifrån någon jag ser på tv dagligen, meeeen nu har jag vant mig och faktiskt utvecklats rätt mycket också. Det har nämligen visat sig att hon inte endast är en skicklig skådis, hon är en jäkligt bra Bodybalance-instruktör också!
 
 
Mellan klockan 18 och 19 klampar jag in genom dörren här hemma, och möts då oftast av en kram, en puss i pannan och ett "hur har din dag varit?" före jag hoppas i duschen, äter, diskar, städar och allt det där. Sen väntar den bästa stunden på dagen: CHILLA. Far Niko på träningar kryper jag högst antagligen ner under täcket och kollar Younger/Teen Mom, läser eller scrollar igenom bloggar, och har Niko inte träningar brukar vi välja något att se på tillsammans. Denna dag blev det Beck (+ Salkkarit, såklart), och sen pratade vi tills jag somnade typ mitt i en mening 23-tiden. 
 
Och ganska exakt så, ser mitt liv ut varje vardag. Väckning 6, jobb 8-16, träna 17-18, nödvändigheter 18-20, chill 20-23 och sen sova. Ganska enformigt och rutinstyrt, men det funkar bra för mig och jag trivs väldigt bra med att ha det så, plus att det bidrar till en väldigt härlig fredagskänsla i och med att mina veckoslut är raka motsatsen till enformiga och rutinstyrda. Blir en bra mix så, kontraster och balans ska det va! & Med de orden vill jag önska ert trevligt veckoslut, hoppas ni gillat önskeinläggen jag publicerat denna vecka! =)
Önskeinlägg 3 - Mina tre bästa och tre sämsta resor

Dags för önskeinlägg nummer tre, som passligt nog ska handla om de tre bästa och tre sämsta resorna jag varit på. Eftersom alla mina resor ändå varit mer eller mindre viktiga/kivoga för mig på ett eller annat sätt, kändes det ändå lite harsh att komma fram till vilka jag ska kalla bäst och sämst (mmmm resorna tar säkert illa upp), så valde att göra det lättare för mig själv genom att tänka vilka tre resor jag hade valt ifall jag bara hade fått uppleva tre av dem, och vilka resor jag skulle ha klarat mig utan ifall jag hade blivit tvungen att välja bort tre stycken. Kom fram till följande:
 
 
Ifall jag bara hade fått uppleva tre av resorna jag varit på, hade jag valt:
 
♥ Turkiet 2013. Känns kanske lite otippat att jag faktiskt väljer den turistiga orten Belek i Turkiet av alla ställen jag har att välja på, men veckan jag spenderade där med Emppu, Niko och Ode år 2013 var hands down en av mina lyckligaste veckor någonsin. Fy tusan vad bra och roligt vi hade det den veckan, minns fortfarande att jag flera gånger under resan tyst uppmanade mig själv "kom ihåg den här stunden Daniela, för så här bra har du kanske aldrig mått tidigare". Bilder från resan hittar du bland annat här
 
♥ Florida & Bahamas 2017. Solklart att denna resa ska vara med - ifjol blev nämligen min absoluta drömresa förverkligad, när jag och Niko spenderade två veckor i Florida och på Bahamas. Vi började med några dagar vid Miami Beach, sen for vi på Bahamaskryssning i några dagars tid och sen road trip:ade vi genom Florida för att hänga ytterligare några dagar i Orlando (= Disney World) och Tampa (= NHL). Precis allt under denna resa var precis lika bra som jag föreställt mig (utom dagen på Nassau), och jag drömmer mig fortfarande tillbaka minst en gång i veckan. Finns en massa inlägg om resan så orkar inte länka till alla, men här kan du i korthet läsa om Miami Beach, här om kryssningen, här om Orlando och här om Tampa. 
 
♥ Madeira 2017. På den här tredje punkten fick Madeira verkligen slåss om sin plats tillsammans med resan till Island 2016 och Slovenien 2018, men valde sist och slutligen Madeira på grund av följande: 1. Vi alla (åkte med föräldrarna + Niko) trivdes väldigt bra, 2. Ön var väldigt imponerande på alla sätt och vis, och 3. Vi hann med så många fina upplevelser under veckan. Vill du åka till ett ställe som är exotiskt och annorlunda men inte så långt borta, då rekommenderar jag verkligen Madeira! Här hittar du min Madeira-guide. 
 
 
& Ifall jag blivit tvungen att välja bort tre resor jag upplevt, hade jag klarat mig utan: 
 
✖ Köpenhamn 2015. Hit åkte jag och mina kompisar på tjejweekend år 2015, och även om jag verkligen inte skulle klassa resan som dålig, hade vi mycket otur under resan. Dessutom föll jag inte riktigt för staden och vädret var rätt dåligt, så ja, hade jag blivit tvungen att välja bort tre resor (och jag inte får ta någon av alla kryssningar till Tallinn/Stockholm!), då hade nog  denna  varit en av dem. 
 
✖ Paris 2017. Man skulle ju tro att en spontan, romantisk avstickare till Paris är typ det bästa som kan hända ett par, men icke. Jag är nog glad över att jag besökt Paris eftersom jag annars säkert alltid hade undrat hur det är där, men längta tillbaka, det gör nog varken jag eller Niko. Visst, det var fint och så (eller ja, jag tyckte det var helt fint - Niko tyckte det var "fulare än Helsingfors" :'D), men kände oss rätt malplacerade där på något sätt, och känner absolut inget behov av att åka tillbaka dit igen. 
 
✖ Marocko 2018. I början av det här året spenderade vi några dagar i Agadir, och jag vet helt ärligt inte om jag ska skratta eller gråta när jag tänker tillbaka på den resan. Niko brände sig under första dagen (som för övrigt var resans typ enda soliga dag) så brutalt att han mest låg och pep i sängen de kommande dagarna medan jag smörjade honom och la kalla gurkskivor på hans ansikte, när han börjat återhämta sig fick jag matförgiftning och däremellan öste regnet ner från morgon till kväll. Det kändes verkligen jättesynd för Agadir som stad och resemål hade nog annars passat oss jättebra, men så som denna resa gick till, hade jag valt bort den. 
 
Jepp, det var mina tre "bästa" och "sämsta" resor det, och nu håller vi som bäst på att fundera vilka resor vi vill åka på nästa år. Kan knappt vänta tills jag vet vilka destinationer vi kommer besöka under 2019, och ska bli spännande att se om någon av dem lyckas sno någon av platserna jag listat i detta inlägg...
Önskeinlägg 2 - Detta äter jag en vanlig dag

Karro tycker tydligen att jag äter så konstig mat (her own words), att det skulle vara intressant att se vad jag äter under en helt vanlig dag. Jag tycker igen att jag äter så basic mat som man bara kan äta att jag inte riktigt förstår det intressanta i detta (:D), men lovade ju att blogga enligt era önskemål, så det är väl bara att leva upp till mina egna ord nudå. Huruvida mitt matintag under en vanlig dag är konstigt eller inte får ni avgöra själva, men så här ser det åtminstone ut:
 
 
Till frukost äter jag nästan utan undantag antingen bananplättar eller gröt med bär (oftast hallon eller blåbär) och frukt (oftast päron eller melon). Och ja, så en kopp te, ALLTID en kopp te. Denna dag åt jag, som ni kan se, två bananplättar med blåbär, och några skivor honungsmelon. För att spara tid brukar jag steka en hög bananplättar i början av veckan så jag har att värma i flera dagar framåt, och så käkar jag gröt torsdag-fredag då plättarna tagit slut. Frukten står också oftast färdigskivad i kylskåpet från kvällen innan, allt för att spara tid på morgonen. Vet inte hur smart det är att göra så ur hygienisk vinkel, men nåja, har sportat med det i flera månader nu, och tycker det har funkat bra.
 
 
När det gäller lunchen finns det tre olika alternativ: Antingen har jag köpt en sallad, eller så har jag med mig rester hemifrån, eller så äter jag i jobbets matsal om det råkar serveras typ fisksoppa eller pumpasoppa (= sånt som är gott men vi aldrig lagar hemma). Denna dag åt jag laxsallad med en massa dressing, och den rätten hör nog till en av mina absoluta favoriträtter, men annars äter jag helst varm mat - även till lunch. Tycker inte man får samma mättnadskänsla av kall mat (typ sallad), och så är det fysiskt jobbigt att äta sallad också :D Räcker så länge att tugga, ju.
 
 
Mellanmålet består nu för tiden oftast av kvarg, som jag oftast slevar i mig före jag åker till gymmet efter jobbet. Klarar dock ej av "naturell" kvarg utan de måste vara smaksatta för att jag ska få ner dem, och just nu är blåbärssmaken favoriten. Innehåller säkert en massa socker och annan skit, men, må så vara då - det är lätt att ta med, relativt billigt och går snabbt att äta.
 
 
De dagarna jag åker och tränar efter jobbet brukar Niko ha middagen serverad när jag kommer hem, och de dagarna jag inte åker och tränar åker jag raka vägen hem för att laga mat. De gångerna jag lagar mat är det relativt (väldigt) enkla rätter, t.ex. paj med svamp och kött plus en sallad bestående av t.ex. paprika, gurka, salladsblad och fetaost. De gångerna Niko lagar blir det oftast både godare och mer avancerad mat, han brukar experimentera flitigt med både såser, kryddor och nya recept. 
 
 
 Efter middagen brukar jag äta efterrätt i form av choko, en glass, en bulle eller något kex. Den här dagen blev det ett par kex (nej, åt inte upp allihopa :D), och jag åt dem naturligtvis i sängen. Som jag nämnt tidigare, att äta i sängen = bland det bästa som finns. 
 
 
Kvällsmål äter jag max ett par kvällar i veckan, och då brukar det bli en smörgås, en morot, ett kokt ägg eller så. Men, är oftast inte så hungrig på kvällarna, så en till kopp te brukar räcka för att jag ska hålla mig nöjd.
 
...och ungefär så äter jag en riktigt vanlig dag. Tycker inte själv att jag äter det minsta konstig mat, utan gillar så "enkel" mat som möjligt, typ lax med ugnsgrönsaker, broilerpasta med broccoli, makaronilåda med gurka och paprika som sallad, tortillas med en massa guacamole, osv osv osv. Men, kanske anses det konstigt att äta så nu för tiden, utan att följa några som helst dieter eller övriga "riktlinjer" gällande maten, när så många äter vegetariskt, glutenfritt, ekologiskt och så vidare (och obs, menar absolut inte att det är något fel med det!). Min enda "regel" gällande maten är att undvika helfabrikat (och sånt jag är allergisk mot, såklart), annars äter jag nu bara sånt som jag tycker är gott och som gör mig mätt och försöker att äta mångsidigt och någorlunda vettigt - mer spännande nyheter än så har jag tyvärr inte att komma med gällande mitt matintag :D Ledsen om jag gjorde dig besviken, Karro!Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Önskeinlägg 4 - Min vardag
Önskeinlägg 3 - Mina tre bästa och tre sämsta resor
Önskeinlägg 2 - Detta äter jag en vanlig dagKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12