Produkter för torrt, slitet och färgat hår + TÄVLING

- Inlägget är i samarbete med shampookauppa.fi
  
KOLLA vilken fin ton och glans mitt hår fått efter några tvättar med nya produkterna!!
 
Ni brukar rätt ofta be mig tipsa om bra hårdprodukter och läsa mina hårrelaterade inlägg flitigt, så nu när den här höstens stress satt sina spår efter alla förändringar som skett och mitt hår inte har mått så bra på sistone, tänkte jag att det vore passligt att ta en titt på några bra och ändamålsenliga hårprodukter tillsammans. När jag hittade sidan Suomen Shampookauppa och märkte att de sålde typ alla mina favoritmärken (Colormask, Fudge, Morrocanoil, Osis, Redken och System 4, för att nämna några) kontaktade jag dem för att fråga om de kunde hjälpa mig och mitt supertjocka, superlånga, superfärgade, superblonda, supertorra, superslitna och superlösande hår, och tillsammans med dem kom jag fram till att det vore värt det att ge följande produkter ett försök:
 
Moroccanoil Treatment Light - hittas här för 11,20 euro (25 ml) och 39,20 euro (100 ml)
 
Jag har använt Moroccanoil i många, många år, men hade ingen aning om att det fanns en skild olja för blondt hår före Shampookauppas kundtjänst upplyste mig om att detta! Så, nu har jag använt light versionen i ett par veckor, och visst märker man att den här oljans konsistens är mer anpassad för blondt hår. Har alltid tyckt att Morrocanoil gör under med torrt hår, men det har ibland lämnat en lite väl "fettig" känsla i håret efteråt - något man slipper helt och hållet med light versionen. Skönt! Och skönt med pump i flaskan också, tidigare har jag alltid hällt oljan rakt i handen, och det är det ju nog betydligt smidigare så här. Och förresten, det här är första gången jag nu blivit ägare till en 100 ml flaska, och det känns som att den kommer räcka för typ resten av livet - har nämligen tidigare klarat mig med en 25 ml flaska per år. 
 
System 4 Climbazole Shampoo 2 & Hydro Care Conditioner hittas här & här för 7,90 euro (100 ml), 10,90 euro (215 ml) och 15,90 (500 ml)
 
System 4:s produkter kan beskrivas ungefär så här: De tråkigaste men bästa hårdprodukterna jag vet. Förklaring: De doftar absolut ingenting och flaskorna ser mer ut som något som borde stå i apotekshyllan än i badrummet, MEN resultatet har a-l-l-t-i-d varit bra. Jag har testat flera olika sorter från deras serie förut (bl.a. en för normalt hår, en mot mjäll och en mot kliande hårbotten), men nu blev jag rekommenderad att testa shampoot och balsamet för färgat och torrt hår, och de är verkligen som gjorda för mig och mitt hår. Nej, det blir inget sniffa-på-hår-som-doftar-gott-efter-tvätt, och nej, förpackningarna är varken fina, charmiga eller uppiggande för fem öre, men oj vad gott de gör - riktigt känner  hur mitt hår tackar mig efter varje gång jag valt att tvätta håret med dessa. (Obs! Lägg märke till priserna - för 7,90 euro får du en 100 ml flaska, men för 15,90 får du en 500 ml flaska. Lönar sig alltså att välja största flaskan för att få överlägset mest för pengarna!)
 
Kérastase Nutritive Masqueintense - hittas här för 42,00 euro
 
Kérastases produkter kan jag helt ärligt säga att jag varit för snål för att bekanta mig med desto mera tidigare pga priserna, men nu när mitt hår mått jättedåligt och lossnat i sådan takt att hårborsten dagligen blivit full med hår (bildbevis här) och jag fick möjligheten att testa denna produkt tack vare samarbetet, var det dags att ge Kérastase en chans. Den här hårinpackningen är menad för torrt och tjockt hår och lär vara en av de bästa av de bästa, och jag blev lovad att denna burk skulle omvandla håret till mjukt, välmående och lättkammat. Efter ett par användningsgånger kan jag säga att vi inte riktigt är där än, MEN vi är en god bit på vägen, och jag har till min lättnad märkt att produkten är väldigt dryg och således inte borde ta slut i första taget. Jag har typ mer hår än en häst och klarar mig ändå med en liten klick per hårtvätt, och det är ett STORT plus - skulle ju vara lagom snopet om en burk värd nästan femtio euro tog slut efter ett par hårtvättar =) Dessutom gillar jag doften i och med att den doftar precis lagom - inte äckligt starkt, men inte ingenting, det vill säga just the way I like it. Så, skulle rekommendera Kérastases hårinpackning om ditt hår har riktigt något specialbehov och  du har en ekonomi som gör att det inte känns som hela världen att lägga en femtiolapp på en hårinpackning, annars klarar du dig säkert fint med t.ex. kombinationen System 4 + liten Moroccanoilflaska också. (Tips: om du bestämmer dig för att köra på Kérastase, kolla gärna med kundservicen vilken produkt de tror passar just ditt hår bäst före du beställer, så kan de ge råd gällande vilken sort som är optimal för dig! Finns nämligen flera olika produkter med flera olika syften)
 
 Fudges Clean Blonde Shampoo hittas här för 4,76 euro, DS Perfume Free Blond Shampoo hittas här för 6,90 euro och L'Oréal Expert Silver Shampoo hittas här för 9,90 euro
 
Sist men inte minst vill jag lyfta upp en grej (okej, två grejer) jag tycker är sjukt bra med just Suomen Shampookauppa. För, som blondin vet jag hurudan djungel det där med silvershampoon är och hur svårt det är att hitta ett silverhampoo som passar just en själv allra bäst, och därför tycker jag det är SÅ bra att Suomen Shampookauppa säljer även sina silvershampoon i olika storlekar! Du kan alltså beställa hem mini-silvershampoon för några ynka euron för att se vilket du gillar bäst (eller för att ta med på resa), och sedan beställa hem mer av det bästa shampoot i större storlek när du hittat rätt. Hur bra som helst ju. Är du känslig för starka dofter kan du således klicka hem DS inhemska och doftfria silvershampoo, vill du bli ägare till ett riktigt perus-silvershampoo kan du välja bland L'Oréals olika storlekar och vill du testa Fudges hajpade silvershampoo (min favorit ♥) kan du nu göra det för ynka 4,76 euro. 
 
Och ja, sen den andra grejen - Suomen Shampookauppa har en outlet på sin hemsida där man kan fynda riktigt bra produkter för riktigt bra priser. Och nu snackar vi produkter som är bra på riktigt (exempel: Wellas hårinpackning för 2,90 euro, Paul Mitchells volymgivande balsam för 3,00 euro och Kérastases saltvattenspray för 15,90 euro), inte "typiska outletgrejer" som ingen egentligen vill ha men kanske nu köper för att det är billigt. Lönar sig verkligen att ta en titt! Just saying. 
 
 
Sammanfattningsvis kan jag alltså rekommendera Suomen Shampookauppa av flera orsaker (finskt företag som säljer flera finska produkter, bra urval av märken, tydliga och bra kategorier på hemsidan, hjälpsam och kunnig kundservice som svarar på mejl snabbt, bra priser jämfört med den övriga marknaden, möjligheten att själv välja storleken på produkternas förpackningar, osv osv), ooooch....
 
...nu ska jag ge en av er möjligheten att shoppa hos dem för 50 euro!
 
Känns verkligen så kul att jag får göra det, i och med att det verkar som att ni gillar när jag ordnar tävlingar och jag vet hur mycket nya, bra hårprodukter kan pigga upp en (och ens hår, såklart)! Allt du behöver göra för att vara med och tävla om presentkortet är att senast på söndagen kl 23:59 lämna en kommentar där du fyller i din e-mail och berättar vad du skulle använda presentkortet till om du vann, så presenterar jag vinnaren under nästa vecka. LYCKA TILL :)Amanda


Jag skulle köpa fudge silverschampot! 😍

Linn


Jag skulle använda presentkortet till Moroccanoil treatment light och till fudge silvershampo, dessa 2 verkar super!

Roligt med ny sida, har inte hört om denna tidigare :) Jag har väldigt torrt hårbotten just nu så skulle definitivt köpa från System 4 Serien för att få ordning på det. För resten av presentkortet skulle jag unna mig Kerastase produkter :D Bra tävling och samarbete :)

julieth


Har alltid bara köpt billiga hårprodukter från mataffären eftersom jag varit för snål för att satsa på riktigt bra produkter. Nu börjar jag dock känna att mitt super torra, tunna hår borde få lite kärlek. Lite jobbigt liksom att hela tiden gå runt och klia sig i hårbotten. Eftersom jag tidigare inte har någon erfarenhet av ”bättre” produkter skulle jag säkert testa någon av de produkter du rekommenderat.

Ida


Jag skulle köpa något åt mitt torra och blonda hår, älskar silvershampo men det sliter ganska mycket på mitt hår så en inpackning vore perfekt :)

Janina


Jag tappar helt sjukt myki hår för tillfälle, så sku va i behov av nån bra inpackning! 👍

Jennifer


skulle jag vinna så skulle jag unna mig att testa någon kerastase produkt! Har alltid som dig velat testa, men inte gjort det p.g.a priserna. skulle va så kul att få chansen att testa!

Sandra


Bra mes tips!
Om jag vann skulle jag använda presentkortet så skulle jag definitivt testa någon återfuktande produkt från Moroccanoil eller från Kevin Merphy. Jag blekte håret hos frisör för första gången i våras och frisören total förstörde mitt hår. Det kommer vara en lång och dyr resa för mitt hår att återhämta sig. Som tyr är har jag nu hittt en jätte duktigt frisör som här respekt och är försiktigt med håret. Men det hade varit bra för mitt hår att hitta lite bra produkter som kan hjälpa mitt hår på vägen tillbaka :)

Eleonore


Jag skulle använda det till en hårolja, den du beskriver här låter ju underbar, och någon bra inpackning. Så roligt då du ordnar tävlingar! 😊

Jag skulle leta fram en passande hårinpackning till mitt slitna hår! :)

Oona


Kerastase! Har redan länge tänkt jag borde testa men bra hårprodukterna är ganska dyra. Desperado need of bra produkterna.. pus o kram önskar Onski ❤️

Ellinore


Skulle använda det till shampo och kanske nån hårolja :)

Emme


Jag skulle köpa något bra shampoo och balsam för mitt slitna hår 😊

Martina


Jag skulle definitivt köpa någon olja och inpackning för mitt supertorra och tunna hår. Gärna från Kérastase för deras produkter har jag aldrig testat för att de är så dyra. :)

SandraE


Jag har torrt, tjockt hår så hårolja tror jag att jag skulle välja. Och en hårinpackning, gillar kerastase så kanske en sån 😊

Tias


Jag skulle testa System 4 produkterna. Min frissa använde något av dem under mitt senaste frissabesök och de verkade fungera bra!Kanske blond-oljan också skulle vara värt ett försök🤗

KiaMen åh, älskar Moroccanoil, så jävla bra produkt! Jag skulle unna mitt hår några bra basprodukter i lite dyrare prisklass för som student går man kanske mot dom lite billigare alternativen, heh. Också sugen på att prova System 4, hört mycket bra om dem!

Anna


Jag skulle testa Kevin Merphy shampo o balsam som min frisör använder eller unna mig en inpackning från kerastase

Hårprodukter är något jag snålar på. Köper ofta första bästa billiga schampoo så om jag sku vara den lyckliga vinnaren, sku jag använda presentkortet till schampoo och balsam - av kvalité! :)

Joakim


Jag skulle ge presentkortet till min hustru.

Julle


Jag är i STORT behov av en "fukt- och lyster räddning" till mitt hår. Jobbar mycket i klor vatten så håret blir grönt, slitet och väldigt torrt. Håret har inte heller alls någon lyster eftersom jag inte alls färgar håret mera på grund av att det blivit så slitet. Nu har jag inte färgat håret på 2 år(!!), vilket betyder att jag hemskt gärna skulle använda mig av prima hårvårdsprodukter så att det iallafall ser något så när ut.. :D Försöker spara ut håret tillbaka som det var förut, men antar att det är för torrt och slitet för att orka. Så jag skulle både köpa alla dessa fuktande hårprodukter samt silverschampot!

Jag skulle satsa på en bra hårolja samt schampo och balsam som gör mitt hår mindre elektrisk om vintern. Mitt hår blir verkligen KAOS på vintern! Samt en ny hårborste som passar mitt självlockiga färgade hår som är utsatt för plattången dagligen.

Ellinor


Har tappat mycket hår under senaste året på grund av stress, så jag skulle köpa produkter som är skonsamma. Helt enktelt ett bra schampo + balsam och hårinpackning!

Paula


Jag skulle anväda det till någon bra shampoo😊

Steffi


Jag skulle satsa på produkter till mitt slitna hår eftersom jag måst få det att skina extra fint till februari då jag skall gifta mig :)

Anonym


Jag skulle använda presentkortet till en riktigt bra och lyxig hårinpackning som jag inte unnar mej annars 😊❤️

My


moroccanoil för blont hår och kerastase verkar vara toppen produkter så det skulle jag välja!

janina kronlund

http://yae.blogg.se/


Skulle köpa Moroccanoil och Fudge silverschampoo 😍! Fugde e överlägset bäst på mitt hår hehe

Åh skulle vara härligt att vinna det här! Med presentkortet skulle jag få beslutsångest hehe, men åtminstone köpa Moroccanoil för blont hår för jag har länge velat pröva deras hårolja men jag är så snål när det handlar om att köpa saker som jag "egentligen inte behöver". Just nu är dock både mitt hår och min hårbotten otroligt torrt så skulle verkligen sitta bra med några riktigt vårdande produkter. Kanske något specifikt för hårbottnen. Och så skulle jag vilja testa Fudge silvershampo också. Skulle nog sätta ner en hel del tid på att välja ut mina produkter haha :D

Evelina


Håroljor!! I mäng och massor! 🙌🏼🙌🏼

Anonym


jag skulle köpa Kérastase Nutritive Masqueintense , har verkligen int alls nå mask ti håre å tror ja verkligen sku va i behov av att börja använd de! 😊

Helena


Vad roligt att du igen fått ihop ett samarbete och en rolig tävling!
Om jag vann presentkortet så skulle jag nog beställa hem några olika små silvershampon att testa och för att ta med på resor, det var ett supertips!
Och så skulle jag beställa någonting från märket Evo, har testat några produkter av det märket tidigare och verkligen gillat dem så de skulle vara kul att testa lite fler :)

Josefine


Skulle nog köpa moroccanoil, mitt hår behöver den :)

J


Jag skulle köpa ett ordentligt silverschampoo och en hårinpackning eftersom mitt hår känns som ett höstlöv för tillfället (gult, torrt och livlöst) :)

Nicole


Jag skulle använda det på moroccanoil (har testat de förut o de äger)!!

Alexandra


Skulle testa på någon kerastase produkt eller någon hårolja 😍

A


Moroccanoil för ljust hår! visste inte heller att det fanns :)

Ååh jag vill vara med å tävla! :D Jag har spenderat flera månader i Spanien och mitt hår har blivit i så dåligt skick pga. allt saltvatten :/ Om några veckor kommer jag till Finland och borde verkligen starta en hårkur så Moroccanoil produkterna sku vara perfekta för de! :D kram!

Steffi


Jag skulle satsa på produkter till mitt slitna hår eftersom jag måst få det att skina extra fint till februari då jag skall gifta mig :)

Harriet


Skulle verkligen bli överlycklig om jag vann. Har en hudsjukdom som orsakar bland annat irriterat och kliande hårbotten, samt att håret falle av super lätt. Och det blir bara värrre desto närmare vintern man kommer. Skulle investera i nått återfuktande och nått som skulle passa mitt känsliga hårbotten. Härligt med tävling

Paulina


Skulle köpa produkter för mitt platta hår 😅

Sara Sandberg


Jag skulle unna mej något bra shampoo o balsam! :) ❤

Moroccan Oil skulle jag unna mig för presentkortet! :)

Så kul med en tävling!! Jag skulle helt klart använda presentkortet till Moroccan Oil-produkter, älskar dem och de gör verkligen under för mitt slitna hår! <3 :)

Nina


Jag skulle utan tvekan köpa moroccanoil och Kérastase hårinpackningen då jag i vanliga fall inte skulle lägga så mycket pengar på det. :)

Jag skulle använda det till någon hårinpackning eftersom hela jag blir så torr på vintern. :D Sen skulle jag gärna köpa ett torrschampo och någon hårolja, eftersom det är något som alltid behövs och kommer till användning.

Elin h


Skulle åtminstone köpa nåt som hjälper mot torrt hår, får lätt supertorrt hår, framförallt i topparna!

Lovisa


Skulle köpa några produkter från Kerastase om jag vann :)

Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag absolut köpa en colormask för att försöka rädda mitt arma hår som är GRÖNT 😣 Japp, du läste rätt.. fick för mig ifjol att bleka och färga underhåret blått för att pigga upp mitt annars svarta hår. Jo men hejsan, vad tror du hände sen? Det blåa tvättades ur och ingen annan färg fastnar på det så trots svindyra frisörbesök skiftar mitt hår fortfarande i grönt.. det enda som hjälper är en röd colormask så jag får en slags bayalage. Med resterande pengar skulle jag köpa en hårinpackning från Kerastase för iom blekningen och nu under graviditeten är mitt hår så jäkla torrt. Vetetusan om det bara är hormoner men känner mej så jäkla ful varje gång jag ser mig i spegeln och mitt hår är kaos! Vad lär man sig, färga inte håret blått för att det skulle va kul..

Skulle absolut köpa hårolja, nytt schampo o balsam. Allt är slut på en gång o budjeten tänjer inte egentligen för det just nu :D

Cassandra


Åh jaa, mitt hår har mer eller mindre alltid varit ett kaos. Otroligt svårt att hitta rätt produkter! Och nu gör inte konstant sol och saltvatten heller jätte mums.. Håret skulle verkligen behöva och uppskatta en dos eller annan av Moroccan oil och också Kerastase inpackningen, vill att mitt hår skulle bli glatt och lyckligt igen👸🏼

Jag skulle helt klart köpa en hårmask till mitt hår, något som gör att mitt hår blir starkare! Det behöver det verkligen nu när vinterhalvåret är på kommande! :)

Ååh, verkligen en vinst jag skulle behöva. Mina dyra superbra frissaschampon tog slut för två veckor sen. Och just nu tillåter inte budgeten inköp av samma. Så jag måste gå för butiksschampoo. Och vilken skillnad... till och med min frissa kommenterade att mitt hår var lite torrt och risit när jag klippte det i onsdags! Så nån vårdande produkt skulle jag absolut också behöva.

Jag hade ingen aning om att en sån butik fanns. Tack för tipset! Jag skulle vilja köpa produkter till mitt hår som har blivit jättetunt och torrt på grund av många år med en massa starka mediciner. I somras föll det av mycket igen, så man kan inte få ihop till mera än en råttsvans. Jag hade en liten provflaska med moroccan oil som jag tyckte jättemycket om. Och den doftade jättegott! Dom har säkert bra tips på vad man kunde göra :)

Amanda


Precis som dig skulle jag satsa på ordentliga återfuktande produkter för mitt blonda hår till vintern! Blev riktigt sugen på moroccan oil oljan för blont hår! :)

Alice


Något för tjockt, glansigt hår (som aldrig hålls några lockar i) skulle passa mig utmärkt :D

Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Jag skulle köpa inpackningar och oljor så att jag inte behöver kapa 10 cm vid frissan nästa gång :DDD

Sabina


Skulle köpa någonting från system 4, har känslig hårbotten så tror det skulle passa super!

Julia


Åh nu öppnade du upp en helt ny värld för en hårfantast(och frisör) som mej! Aldrig hört om denna sida förut men verkade som en guldgruva när man som jag är mån om vad jag använder till mitt hår, och gärna vill ha av de bästa produkterna, inga billiga från mataffären. När jag gick i skolan så hade vi kerastase produkter där så jag är rätt bekant med dessa, men som du skriver, de är väldigt dyra så man unnar sig ju väldigt sällan sådana produkter, även fast jag vet att de verkligen är så bra som de faktist medges vara. Skulle definitivt använda presentkortet till att bunkra upp lite nya godsaker i mitt hårvårdsskåp, haft lite ”produktbantande” nu på senare tiden då det samlades väldigt mycket i mitt skåp under en period, men nu har jag använt upp de flesta produkter och kan börja införskaffa nya godingar igen ;) håller tummarna! ❤️

Ronja Strömvall

http://sevendays.fi/ronja


Jag har väldigt platt hår när jag inte använder volymspray eller liknande i roten. Jag skulle använda presentkortet till att köpa ett riktigt bra volymshampo. Har aldrig använt det, men länge tänkt att jag borde slå till! Annars älskaaar jag Maroccanoil produkter samt Kerastase så några sådana produkter skulle jag också vara sugen på! :)

Madelaine


Jag skulle köpa mig en ny flaska olja till mina toppar och silvershampo 😊

Rebecca


Jag skulle använda presentkortet till Moroccanoil light versionen och så skulle jag testa på Fudge silvershampot :) Vad roligt att du ordnar tävlingar!

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Weekend i Ruka, Kuusamo
Att tänka på när man köper bostad
Svar på era Instagramfrågor
Första biobesöket, förlovningsbrunch och magisk nationalpark
En massa "första"Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12