Tio bekännelser

Idag tänkte jag bekänna tio saker jag inte alltid är så stolt över - vill du hänga på idén skulle det vara kul att läsa dina bekännelser också, så skriv gärna ett blogginlägg du med, eller lista några bekännelser i kommentarsfältet! Här kommer mina: 
 
 
 
1. Jag jobbar bäst (och helst) själv
 
Gillade jag grupparbeten i skolan? Önskar jag att jag hade skrivit mitt examensarbete tillsammans med någon? Pluggar/bloggar jag gärna tillsammans med andra? Söker jag mig till jobb som kräver konstant samarbete? Svar: Nej. Det anses ju vara en fin egenskap att vara duktig på att samarbeta, men jag måste säga att jag helst jobbar själv. Det handlar inte om att jag inte kan  samarbeta när det behövs, men får jag välja mellan att jobba själv eller tillsammans med någon, väljer jag att jobba själv. Tycker det är så jobbigt när det alltid är någon som slöar/slarvar, man inte riktigt kommer någon vart och inte kan fatta några beslut på egen hand. Trivs bäst när jag själv bär ansvaret över det jag gör, får göra på mitt sätt, enligt min tidtabell och i min egen (snabba) takt. 
 
 
 2. Jag tycker dregel är äckligt
 
Annars är jag inte alls äckel-känslig av mig (liksom, spya, blod, bajs, snor - I can handle it), men dregel, det har jag lite svårt för. Och det spelar ingen roll om det är en hundvalp, en häst eller en gullig bebis som dreglar på mig heller, har till och med tyckt det varit äckligt de gånger jag själv dreglat på kudden i sömnen.
 
 
3. Jag är livrädd för spöken
 
Jag är verkligen löjligt rädd för spöken - det är liksom på den nivån att jag är rädd för att sova själv och för att gå till toaletten på natten då det är mörkt, enbart för att jag är rädd för att se ett spöke. Klarar inte av att se spök-filmer för fem öre, och sov knappt alls på en vecka efter att jag varit dum och lyssnat på Två systrar en podd - Spöktimmen. Är fortfarande rädd för "svarta damen" varje gång jag rör mig i Gerby/Västervik då det är mörkt också. 
 
 
4. Jag läser vissa bloggar jag egentligen inte tycker om
 
Det finns vissa bloggar jag läser trots att de mest irriterar mig. Oftast läser jag dem under dagar jag redan färdigt är på dåligt humör (tänker att jag liksom kan maxa och lika gärna bli på asdåligt humör när jag en gång är igång), och sen är jag på ännu sämre humör efteråt. Smart beteende, va =)
 
 
5. Jag köpte rosa bandet för första gången i år
 
Alla år har jag tänkt " i år ska jag köpa det!", men jag har aldrig gjort det... förrän i år. Och SOM jag skäms över det. Har verkligen inga vettiga ursäkter till varför jag valt att inte stödja något så viktigt som dessutom varit så lätt att stödja, bandet kostar liksom ynka tre euro och finns tillgängligt i typ alla butiker under oktober månad varje år. Skamligt, Daniela, skamligt. 
 
 
6. Jag ångrar hur mycket som helst
 
Ni vet när folk säger saker i stil med "jag ångrar inget jag gjort för att det är tack vare de sakerna jag blivit den jag är idag och jag har lärt mig något av allt" och så vidare? Tja, jag har kanske också förr försökt intala mig själv att det är så, men nu i efterhand har jag nog kommit fram till att nä, jag ångrar fasen hur mycket som helst. Hade jag fått göra om några val/saker jag gjort hade jag 100% säkert valt och gjort annorlunda idag, och det trots att jag då kanske blivit annorlunda på något sätt/inte fått lära mig allt jag nu lärt mig. 
 
 
7. Jag älskar att se på tv
 
Att kolla tv är verkligen bland det bästa jag vet. Vet att det säkert anses slött och ocharmigt och dåligt och att många tycker "man borde lägga sin tid på vettigare saker", men finns inte en chans i världen att jag skulle börja prioritera bort mitt tv-tittande. Behöver minst en timme tv-tittande per dag för att må bra, det är typ mitt favoritintresse nummer ett och bästa möjliga avkoppling för mig. 
 
 
8. Jag var kär i Robin Hood när jag var liten
 
Ni vet Disney's ritade version av Robin Hood, räven? Jag var dödskär i honom (och Peter Pan) när jag var liten. I EN RITAD RÄV. Var jätteledsen över att jag aldrig skulle kunna gifta mig med honom, eftersom han, ja, 1) var en ritad figur, och 2) var en räv (och dessutom kär i skit-Marion). Stora problem man hade som liten :D
 
 
9. Jag är mitt allra fulaste jag i tvättstugan
 
Ifall ni nångång stött på mig när jag varit påväg till tvättstugan, ja då kan ni vara säkra på att ni fått se mitt allra fulaste jag. Det finns INGA gränser på hur jag ser ut när jag går till tvättstugan, har bland annat gått dit barfota, i håliga långkalsonger och i pyjamas för att jag helt enkelt inte _orkar_ bry mig om hur jag ser ut när jag ska göra något så tråkigt som tvätta. Orkar liksom inte ens skämmas trots att någon annan kliver in i hissen samtidigt och jag står där och ser ut som någon som klätt på sig i sömnen, allt jag kan tänka på är den stunden då jag äntligen tvättat klart. 
 
 
10. Jag håller fortfarande helst i näsan då jag dyker
 
Även om jag både gått badvaktsutbildning, dragit bassängterapier, lett vattengymnastik och jobbat i simhall, är vatten inte mitt favoritelement, och den gamla vanan att helst hålla i näsan då jag dyker hänger kvar. När jag var liten så kunde  jag inte dyka utan att hålla i näsan för att jag automatiskt andades in under ytan om jag inte höll i näsan, men det är något jag lärt mig att inte göra - nu för tiden handlar det mer om bekvämlighet. Gillar inte känslan av när det kommer vatten i näsan, och har dessutom så känsliga slemhinnor i näsan att jag lätt börjar blöda näsblod om klor får mysa i mina näsborrar tillräckligt länge. Så, näsklämma eller hålla i näsan då jag dyker, det är vad som oftast gäller, fortfarande idag.
 
 
& En elfte bonus-bekännelse: Jag brukar aldrig skjuta upp saker annars, men att boka tandläkarkontroll, det är något jag skjutit upp i flera år nu. Mitt mål är att ta tag i att boka tid under denna vecka, men det är nog tveksamt om det kommer lyckas - tandläkare är en av de få saker jag är mer rädd för än spöken. Pepp, någon?Hahaha, nummer tio – HEJ JAG OCKSÅ! Mina kompisar skrattade så i somras när vi var i Kroatien och alla hoppar från en klippa, vi tog både bilder och filmer, och jag hoppar med en handen på näsan, förstås... :))) Brukar säga att jag "inte kan andas under vatten", men kan typ inte stänga min näsa under vatten?? Eller vågar inte testa.

Tandläkaren – ta med någon som kan hålla i handen. Efter hemska tandoperationer går jag aldrig längre ensam dit!

Svar: Haha, tur man inte är den enda! Och jo, ABSOLUT tar jag med någon - men först borde jag få den där tiden bokad...
Daniela Skoglund

Haha min syster var också kär i Robin Hood när vi var små :)

Svar: Vah?! På riktigt 😀😀😀 vitsi vad roligt haha!
Daniela Skoglund

Gillar din hårfärg är det färgat eller ditt eget.letar efter hårfärg som din om du färgat det vilka produkter har du använt eller är det gjort hos en frisör? Tack för svar 😁

Svar: Hej! 😊 Kolla in dessa inlägg:

http://danielasdagbok.com/2018/october/produkter-for-torrt-slitet-och-fargat-har-tavling.html

http://danielasdagbok.com/2018/october/hostlovsbloggen-dag-4-2.html
Daniela Skoglund

Edit


Hahaha jag läser också bloggar/kollar youtubers jag inte gillar när jag är på dåligt humör för att klämma in allt "skit" då man ändå har en "skitdag"! trodde nog jag var ensam om detta halvt destruktiva beteende haha. Jaa, och jobbar helt klart bäst ensam också :)

Svar: Nej, du är inte ensam! 😀 men hoppas mina bloggar inte hör till en av dem, hehe.

Och skönt att höra att någon annan också helst jobbar ensam!
Daniela Skoglund

Simone


Även jag har otroligt grym skräck för tandläkare! Sa i många år att denna vecka ska jag boka eller denna månad ska jag boka. Vilket jag till sista aldrig gjorde. Då tyckte till sist min pojkvän att nu får det räcka, han frågade hur jag jobbade och så bokade han in en tid åt mig. Ett till plus i kanten var att han frivilligt erbjöd sig att komma med och hålla mig i handen. Detta skede ifjol och nu i år har jag varit en gång själv till tandläkaren. Så jag rekommenderar att pojkvännen ska boka! 😇

Svar: Vilken bra idé!!! Måste föreslå åt Niko direkt!
Daniela Skoglund

Elin h


Dog av skratt åt robin hood-grejen :D 2. Han var en räv :DDD hahah

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

En Jeppisdag i äkta bloggar-anda
Tjocka tanter och tröga idioter
Första semesterveckoslutet
SEMESTER
Nikos citat del tjugoettKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12