Sommarhår med Kérastase och Bonacure + TÄVLING

- Inlägget är i samarbete med shampookauppa.fi
 
Så var det dags för vårens tredje och sista samarbetsinlägg med Shampookauppa! Dagens tema kommer vara sommarprodukter för håret, men före vi går in på dem vill jag bara snabbt berätta lite om vad dessa samarbetsmånader gett mig, för det har verkligen varit både lyxigt och ögonöppnande att ha så regelbunden kontakt med riktiga hårproffs - SOM jag lärt mig. Man kan nog säga att de ändrat nästan hela min syn på hårvård och vad god hårkvalité och bra hårdprodukter är, och jag är så otroligt tacksam över all tid de lagt ner på att söka fram produkter som passar mig och mitt hår. Från att tidigare ha sett hårprodukter från matbutiken som det "normala" och dyrare hårprodukter som undantag, har det blivit helt tvärtom - att produkterna från matbutiken definitivt blivit undantaget och att jag förstått varför det lönar sig att satsa på bättre produkter och se dem som "det normala".
 
Jag vet att bättre hårprodukter kan vara riktigt as-dyra, och jag vet att det både är lättare och billigare att nappa med sig en 2-euros shampooflaska från matbutiken istället för att sätta sig in i vilken lyxprodukt som skulle passa en bäst och sedan betala tio gånger mer för den. Men vet ni vad jag också vet nu? Att jag efter en vår med enbart "bättre" hårprodukter behöver tvätta håret betydligt mer sällan, medan jag förr ofta gjorde det varannan dag. Att jag nu inte blivit tvungen att rengöra min hårborste på en månad, medan jag förr drog bort stora mängder hår från den minst en gång i veckan. Att jag nu varken behöver störa mig på hårstrån på kudden, i soffan eller på mattan, medan det var vardag förr. Att jag nu bara behöver en klick shampoo för att håret ska bli rent, medan jag förr ofta fick skrubba och skrubba och tömma ungefär en femtedel av shampooflaskan före den känslan uppenbarade sig. Så, blir det egentligen i slutändan mycket dyrare och krångligare med kvalitativa produkter? När man tvättar håret mer sällan, inte behöver använda lika mycket av produkten och slipper krångla med annat såsom en massa lösa hårstrån överallt? Värt att fundera på!
 
 
Hur som helst, när gänget på Shampookauppa föreslog att sommarprodukter för håret skulle bli temat i det här inlägget, var min första spontana tanke "ska man verkligen behöva specifika produkter till sommaren?", bara för att sedan strängt säga stopp åt mig själv, backa bandet och påminna mig själv om att 1) inte återgå till gamla vanor och tankebanor, och 2) lita på att Shampookauppa kan sin sak - de har ju alltid haft rätt hittills också. Så, med ett öppet sinne lyssnade jag på vad dessa skulle vara bra för, och efter en stund kändes det mest logiskt att anpassa sina hårprodukter enligt årstid - liksom, när man tänker efter är det ju egentligen inte jättekonstigt att håret har olika behov t.ex. på vintern och sommaren. Så, nu har jag bekantat mig med både Kérastases och Bonacures sommarserier, och kommit fram till följande (spoiler: ni kan vinna de typ bästa hårdprodukterna jag någonsin testat) (ej överdrift): 
 
 Hur man får till den vågiga frisyren ovan? Spraya detta i håret, virvla upp håret i en knut/fläta, låt verka en stund och öppna sedan. Voilà!
 
Av Kérastases sommarserie har jag testat Soleil Bain Apres-Soleil shampoot, Soleil Creme UV Sublime, Soleil Masque Apres-Soleil (VEM HAR KOMMIT PÅ DESSA NAMN) samt sprayet ovan. Kérastase är ju, som känt, inte det mest förmånliga märket, men man får nog vad man betalar för. Dock har Shampookauppa poängterat att det när det gäller Kerastase är väldigt viktigt att man väljer rätt produkter i Kerastase-djungeln så de verkligen passar ens hår, samt att man använder dem på rätt sätt (t.ex. här finns en video som demonstrerar hur man använder Kérastases hårinpackningar). Så, skulle säga att Kérastase är till för främst dem som vill ha ordentligt lyx för håret, men är beredda på att både betala och lägga tid på att lära sig om produkterna för att få det. 
 
I sommarserien rengör shampoot håret från salt, klor och sand samtidigt som det ger håret glans och ett uv-filter, cremen är ett leave-in balsam som återfuktar och skyddar håret från solen (väldigt dryg!), inpackningen ger håret näring och hjälper det att återhämta sig från solen och sprayet ger även solskydd men främjar också snygga vågor i håret. Kommer använda dessa i förebyggande syfte nu i vår, men definitivt ta med dem i reseförpackningar på sommarens resa också. Min favorit ur serien har hittills varit cremen eftersom den är så dryg, och sprayet på grund av det ni ser på bilden ovan =) Mvh typ som starkt gillar vågigt hår
 
 Komplett Bonacure BC Sun Protect paket HÄR
 
Sen har vi kommit fram till Bonacures produkter, som 100% otippat har blivit mina absoluta favoriter bland alla produkter jag testat under denna vår (och kanske någonsin?!). Jag hade noll förväntingar på produkterna i och med att jag aldrig ens hade hört om märket tidigare, men jag är helt blown away av effekten och har märkt en otroligt tydlig skillnad (som andra tydligen också har märkt, för jisses vilken mängd komplimanger jag fick bara under första dagen efter att jag testat dessa för första gången!). Förpackningarnas utseende faller mig i smaken, de är lätta och smidiga att använda, doften är väldigt behaglig och god och håret blir både fluffigt, mjukt, luftigt och fräscht samtidigt som det hålls både rent och skinande i flera dagar efteråt. Upplever att de också framhäver hårfärgen på ett väldigt snyggt sätt, vilket är ett stort plus - hatar när vissa produkter får min hårfärg att se gul och sunkig ut. 
 
Shampoot kan användas för både hår och kropp och kostar 17,90 euro, balsamet fixar håret efter både havsvatten och klorvatten och löser upp vilka knutar som helst för 19,90 euro, leave-in krämen fixar glow:et för 18,90 och så finns det även ett solskyddsspray som skyddar håret från solen för 18,90. Med tanke på hur himla mycket jag tyckt om dem känns priset mer än rimligt, och ifall man vill köpa hela paketet får man produkterna för ett nästan 10 euro billigare paketpris här. Ska försöka få till en ordentlig närbild på håret i dagsljus så ni får se hur det ser ut efter att jag använt dessa produkter, håll utkik på min Instagram @danielaskoglund!
 
 
TÄVLING
 
Känns lite sorgligt att det här inlägget nu närmar sig sitt slut eftersom jag varit så nöjd med Shampookauppa som samarbetspartner att vårt vår-samarbete gärna hade fått fortsätta i all oändlighet, men nåja, vi får i alla fall avsluta på topp - jag kommer nämligen att få tävla ut ett Bonacure-paket, det vill säga super-produkterna ovan! Allt du behöver göra för att vara med är att lämna en kommentar där du i korthet berättar om hur din sommar kommer se ut i år, så är det bara att hålla tummarna för att det är just du som också kommer få hem världens bästa sommarpaket på posten =) Tävlingen pågår fram till 28.4 klockan 12, så se till att slänga iväg en kommentar före det, och glöm inte att skriva din email så jag får tag på dig ifall det är just du som vinner! Lycka till & tusen tack till Shampookauppa. 
 
P.s. Läs också min Moroccanoil Color recension här och Loreal Blondifier recension härNominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sommarhår med Kérastase och Bonacure + TÄVLINGKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning · VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12