Sommarhår med Kérastase och Bonacure + TÄVLING

- Inlägget är i samarbete med shampookauppa.fi
 
Så var det dags för vårens tredje och sista samarbetsinlägg med Shampookauppa! Dagens tema kommer vara sommarprodukter för håret, men före vi går in på dem vill jag bara snabbt berätta lite om vad dessa samarbetsmånader gett mig, för det har verkligen varit både lyxigt och ögonöppnande att ha så regelbunden kontakt med riktiga hårproffs - SOM jag lärt mig. Man kan nog säga att de ändrat nästan hela min syn på hårvård och vad god hårkvalité och bra hårdprodukter är, och jag är så otroligt tacksam över all tid de lagt ner på att söka fram produkter som passar mig och mitt hår. Från att tidigare ha sett hårprodukter från matbutiken som det "normala" och dyrare hårprodukter som undantag, har det blivit helt tvärtom - att produkterna från matbutiken definitivt blivit undantaget och att jag förstått varför det lönar sig att satsa på bättre produkter och se dem som "det normala".
 
Jag vet att bättre hårprodukter kan vara riktigt as-dyra, och jag vet att det både är lättare och billigare att nappa med sig en 2-euros shampooflaska från matbutiken istället för att sätta sig in i vilken lyxprodukt som skulle passa en bäst och sedan betala tio gånger mer för den. Men vet ni vad jag också vet nu? Att jag efter en vår med enbart "bättre" hårprodukter behöver tvätta håret betydligt mer sällan, medan jag förr ofta gjorde det varannan dag. Att jag nu inte blivit tvungen att rengöra min hårborste på en månad, medan jag förr drog bort stora mängder hår från den minst en gång i veckan. Att jag nu varken behöver störa mig på hårstrån på kudden, i soffan eller på mattan, medan det var vardag förr. Att jag nu bara behöver en klick shampoo för att håret ska bli rent, medan jag förr ofta fick skrubba och skrubba och tömma ungefär en femtedel av shampooflaskan före den känslan uppenbarade sig. Så, blir det egentligen i slutändan mycket dyrare och krångligare med kvalitativa produkter? När man tvättar håret mer sällan, inte behöver använda lika mycket av produkten och slipper krångla med annat såsom en massa lösa hårstrån överallt? Värt att fundera på!
 
 
Hur som helst, när gänget på Shampookauppa föreslog att sommarprodukter för håret skulle bli temat i det här inlägget, var min första spontana tanke "ska man verkligen behöva specifika produkter till sommaren?", bara för att sedan strängt säga stopp åt mig själv, backa bandet och påminna mig själv om att 1) inte återgå till gamla vanor och tankebanor, och 2) lita på att Shampookauppa kan sin sak - de har ju alltid haft rätt hittills också. Så, med ett öppet sinne lyssnade jag på vad dessa skulle vara bra för, och efter en stund kändes det mest logiskt att anpassa sina hårprodukter enligt årstid - liksom, när man tänker efter är det ju egentligen inte jättekonstigt att håret har olika behov t.ex. på vintern och sommaren. Så, nu har jag bekantat mig med både Kérastases och Bonacures sommarserier, och kommit fram till följande (spoiler: ni kan vinna de typ bästa hårdprodukterna jag någonsin testat) (ej överdrift): 
 
 Hur man får till den vågiga frisyren ovan? Spraya detta i håret, virvla upp håret i en knut/fläta, låt verka en stund och öppna sedan. Voilà!
 
Av Kérastases sommarserie har jag testat Soleil Bain Apres-Soleil shampoot, Soleil Creme UV Sublime, Soleil Masque Apres-Soleil (VEM HAR KOMMIT PÅ DESSA NAMN) samt sprayet ovan. Kérastase är ju, som känt, inte det mest förmånliga märket, men man får nog vad man betalar för. Dock har Shampookauppa poängterat att det när det gäller Kerastase är väldigt viktigt att man väljer rätt produkter i Kerastase-djungeln så de verkligen passar ens hår, samt att man använder dem på rätt sätt (t.ex. här finns en video som demonstrerar hur man använder Kérastases hårinpackningar). Så, skulle säga att Kérastase är till för främst dem som vill ha ordentligt lyx för håret, men är beredda på att både betala och lägga tid på att lära sig om produkterna för att få det. 
 
I sommarserien rengör shampoot håret från salt, klor och sand samtidigt som det ger håret glans och ett uv-filter, cremen är ett leave-in balsam som återfuktar och skyddar håret från solen (väldigt dryg!), inpackningen ger håret näring och hjälper det att återhämta sig från solen och sprayet ger även solskydd men främjar också snygga vågor i håret. Kommer använda dessa i förebyggande syfte nu i vår, men definitivt ta med dem i reseförpackningar på sommarens resa också. Min favorit ur serien har hittills varit cremen eftersom den är så dryg, och sprayet på grund av det ni ser på bilden ovan =) Mvh typ som starkt gillar vågigt hår
 
 Komplett Bonacure BC Sun Protect paket HÄR
 
Sen har vi kommit fram till Bonacures produkter, som 100% otippat har blivit mina absoluta favoriter bland alla produkter jag testat under denna vår (och kanske någonsin?!). Jag hade noll förväntingar på produkterna i och med att jag aldrig ens hade hört om märket tidigare, men jag är helt blown away av effekten och har märkt en otroligt tydlig skillnad (som andra tydligen också har märkt, för jisses vilken mängd komplimanger jag fick bara under första dagen efter att jag testat dessa för första gången!). Förpackningarnas utseende faller mig i smaken, de är lätta och smidiga att använda, doften är väldigt behaglig och god och håret blir både fluffigt, mjukt, luftigt och fräscht samtidigt som det hålls både rent och skinande i flera dagar efteråt. Upplever att de också framhäver hårfärgen på ett väldigt snyggt sätt, vilket är ett stort plus - hatar när vissa produkter får min hårfärg att se gul och sunkig ut. 
 
Shampoot kan användas för både hår och kropp och kostar 17,90 euro, balsamet fixar håret efter både havsvatten och klorvatten och löser upp vilka knutar som helst för 19,90 euro, leave-in krämen fixar glow:et för 18,90 och så finns det även ett solskyddsspray som skyddar håret från solen för 18,90. Med tanke på hur himla mycket jag tyckt om dem känns priset mer än rimligt, och ifall man vill köpa hela paketet får man produkterna för ett nästan 10 euro billigare paketpris här. Ska försöka få till en ordentlig närbild på håret i dagsljus så ni får se hur det ser ut efter att jag använt dessa produkter, håll utkik på min Instagram @danielaskoglund!
 
 
TÄVLING
 
Känns lite sorgligt att det här inlägget nu närmar sig sitt slut eftersom jag varit så nöjd med Shampookauppa som samarbetspartner att vårt vår-samarbete gärna hade fått fortsätta i all oändlighet, men nåja, vi får i alla fall avsluta på topp - jag kommer nämligen att få tävla ut ett Bonacure-paket, det vill säga super-produkterna ovan! Allt du behöver göra för att vara med är att lämna en kommentar där du i korthet berättar om hur din sommar kommer se ut i år, så är det bara att hålla tummarna för att det är just du som också kommer få hem världens bästa sommarpaket på posten =) Tävlingen pågår fram till 28.4 klockan 12, så se till att slänga iväg en kommentar före det, och glöm inte att skriva din email så jag får tag på dig ifall det är just du som vinner! Lycka till & tusen tack till Shampookauppa. 
 
P.s. Läs också min Moroccanoil Color recension här och Loreal Blondifier recension härP


Jag väntar mitt andra barn i sommar å sku verkligen vara i behov av bra schampoo å balsam me tanke på hur håret ändras (negativt) under amningen, å föhoppningvis kommer vi vistas mycket utomhus å solen torkar ju lätt ut håret. Hoppas på vinst ✌️😃

nadjuska.blogg.se

http://nadjuska.blogg.se/


Vilken rolig tävling! :D Min sommar är ännu nästan heeelt oplanerad, så jag antar dagarna kommer fyllas av sol och bad, nån glass på stan, utflykter till grann-städerna och parkhäng med familj och vänner. Förhoppningsvis får vi in en eller två mindre resmål också, men det är ännu inte spikat! :)

Jag kommer att ha (betald) sommarsemester första gången i mitt liv! Och det ser jag helt megamycket fram emot 😄

Börjar sommaren med att flytta från studiestaden Åbo. Lämnar möblerna och sakerna hemma hos föräldrarna i Raseborg medans jag själv åker iväg till Åland för att för första gången jobba som hälsovårdare! Där kommer jag alltså spendera min sommar, nytt jobb, nya människor och nya erfarenheter. Nya hårprodukter skulle ju passa in i mitt liv bland alla andra nyheter!

Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Jeee, är med! I sommar kommer jag att bo i Vasa!!! (FÖR FÖRSTA SOMMAREN NÅGONSIN <3)

Cecilia


Oj, sommaren kommer starta med en efterlängtad utlandsresa till mallorca, examenspresent från min älskade mamma. Jag kommer ta en magisterexamen såhär 20 år efter jag först startade utbildningen, livet kom emellan kan man säga. Så jag hoppas att jag slipper en arbetslös sommar som nyexaminerad. Ifall det blir så ska jag hoppa på en ny utmaning och börja ta körkort. Så antingen nytt jobb eller börja ta körkort blir sommaren. Eller vem vet, kanske båda :)

Ååh, sommar <3 min sommar börjar med studentfest då syster blir student, sen två månader hemhemma i Kronoby med jobb, massa häng med vänner, sol och träning. Längtar <3!

Jenni


Vill delta i tävlingen men kan inte berätta hur min sommar kommer se ut. Har nämlingen ingen aning om jag kommer jobba hela sommaren, vara arbetslös, jobba och ha lite semester? Som sagt, inte en blekaste aning. Men he ska väl no var bra tillsist. :)

Wow vilka grymma produkter!
Jag kommer att spendera min första sommar i Vasa, supertaggad! Det kommer bli lite jobb men även mysigt häng i parker, många härliga vinkvällar på uteserveringar och en sommar där mitt mående ska vara i fokus. Jag vill njuta till 100% av livet just nu! :)

Min sommar kommer att vara P-E-R-F-E-K-T. En underbar blandning av utomlandsresor, terasshäng, massa skratt och lugn takt på jobbet

Julia Holmqvist


Älskar Kérastase, vi använde enbart deras produkter under estenomstudierna :)
I sommar kommer jag resa hem till Vasa och spendera den med (förhoppningsvis) hela tre jobb! Men det blir superkul. Jag ska också spendera så mycket tid jag kan med mina kompisar och familj- och en liten resa blir det i alla fall :)

Jag kommer att spendera min sommar utomhus på både jobb och i skären, så behöver ett schampoo som verkligen funkar och lämnar emellan tvättdagar! Mitt hår blir lätt skitigt, och tror det beror på billiga produkter. SÅ jag behöver vinna för att mitt hår ska få den vård mina hårstrån förtjänar! 😍🧖‍♀️🌼

Anna


Kommer vara vårdledig och passa på att hänga så mycket som möjligt vid föräldrarnas samt vid svärisarnas villor.

Paulina


Jag kommer att vara på semester i juli och tänker åka till landet och på en söderresa 😊

Mia


På sommarstugan och i min egen trädgård! Blir kanske även nån resa.

Ella


I sommar kommer jag att få gifta mej med mitt livs kärlek! 😍 Att ge mitt hår en extra lyxboost med dessa produkter inför bröllopet skulle ju vara helt perfekt 👌🏻☺️

Michaela


Jag ska vara med barnen i sommar,vi ska simma och sola och leka. Sen hoppas jag på mysiga grillkvällar med min man,min syster och mina fina vänner. Det ska vara strålande sol och varmt hela sommaren har jag bestämt ❤️❤️

Lina


Min sommar kommer bli fantastiskt. Efter en tuff vår med massa jobb skall jag tillbringa sommarmånaderna i skärgården. Ligga på bryggan med en god bok i handen eller radio vega i lurarna. Och morgondopp varje morgon trots knaggligt väder.. Längtar!

Helena


Neej vad synd att samarbetet är slut, jag har älskat att läsa (och vara med o tävla!) dessa inlägg. Jag har inga speciella planer för sommaren, men förhoppningsvis spenderas semestern i ett varmt o soligt skären. Samt någon liten utflykt någonstans hoppas jag på 😍❤

Elin


Ska drischa på villan mest i sommar tror jag, kan va bra för håret med lite omvårdnad efter (förhoppningsvis) mkt sol :) :)

Ellinore


Kommer bygga hus i sommar och också försöka hinna vara på villan :)

Minna


Lite jobb, en vecka i södern, kompisars bröllop och massa härligt terass-/parkhäng! Kan nog inte klaga :)

Jag och min fästman planerar en resa till Frankfurt, Tyskland nån gång i juni eller juli 😍 Hans syster ska också komma med och så ska vi gå och hälsa på hans bästa vän där. Jag har blivit färdig närvårdare också så jag hoppas jag kommer få glädjande besked från olika jobb jag har sökt till. Sen måste jag självklart också besöka min vackra hemstad Kristinestad och sommar marknaden 😄

Sommaren kommer att spenderas delvis på jobb, delvis med graduskrivande. Jag hoppas också att jag hinner ta det lugnt och njuta av sommaren, kanske med en lösglass här och där.

A


Vill gärna vinna detta paket! I sommar ska jag ta det lugnt, vara på villan kanske åka på nån bilsemester, gå på bröllop.

E


I sommar kommer jag att va på villan så ofta jag kan på samma gång som vi renoverar vårt ny inköpta hus 🏡

Annika


Kommer att jobba och förhoppningsvis göra en weekendresa någonstans. Skulle gärna vilja testa produkterna då jag har ett "omöjligt" hår. Fint (inte snyggt) och spikrakt. Hjälp!

Lotta


Härligt! Jag har inte spikat nånting direkt ännu. Men en resa åtm. hoppas jag få prickat in. Annars spenderas sommardagarna på villan om vädret tillåter! 😊

Evelina


Jag har snart avklarat mitt andra år som lärare och kommer därför snart inleda min andra lediga sommar! Och det är SÅ behövligt! Jag var den som inte trodde att det var så värst tungt att va lärare.. men oj så jag hade fel! Ibland är det så stressigt och tungt att mitt hår blir riktigt risigt!
Kanske det vore bra med lite reparations produkter till sommaren då 😉

Rebecca


Jag har inga klara planer för sommaren förutom att jag ska jobba, men hoppas på att jag hinner med någon resa iallafall :)

I sommar ska jag jobba nästan hela sommaren, men hoppas få in lite brygghäng och äventyr där emellan! : D


Nicolina

Cass


Hej o hopp! Ja, här på denna sidan jordklotet har vi nästan haft sommar året om vilket givetvis är nice men gör också att man måste tänka o satsa mycket mer på hud- OCH hårvård då du utsätter dig för gassande sol varje gång du går ut. Därför skulle ett hårpaket sitta som smort. Också här glider vi in i "vinter" säsongen, med 30grader varmt😅 men till den Finska sommaren, så kanske jag till och med kommer och hälsar på en sväng i sommar💙
..drömmer redan om finska bär o vaniljglass!🙏🏼🥰

Cass


Hej o hopp! Ja, här på denna sidan jordklotet har vi nästan haft sommar året om vilket givetvis är nice men gör också att man måste tänka o satsa mycket mer på hud- OCH hårvård då du utsätter dig för gassande sol varje gång du går ut. Därför skulle ett hårpaket sitta som smort. Också här glider vi in i "vinter" säsongen, med 30grader varmt😅 men till den Finska sommaren, så kanske jag till och med kommer och hälsar på en sväng i sommar💙
..drömmer redan om finska bär o vaniljglass!🙏🏼🥰

Eivor


Trevlig tävling! Skulle behöva kvalitetsprodukter för mitt ”klimakteriehår”, trott och sprött! Ska njuta av sköna sommarkvällar med grillat, vara vid sommarstugan och hälsa på barnen, som bor i Sverige.

Simone


De är så roligt med olika sorters tävlingar! 😄 Jag väntar mitt första barn och har bf i början av juni så jag kommer att spendera sommaren med en ny familjemedlem och såklart resterande av familj samt vänner ❤️ Vad jag har förstått så kan håret slitas en del under amningen plus att jag har från förr slitet hår så detta skulle vara perfekt för mig! 😊

Sjukt att vi redan pratar sommar, blev det inte nyss år 2019?
Sommaren 2019 kommer jag få prova på mitt drömjobb, att jobba som reporter på en nyhetsbyrå. Utöver det ska jag också hälsa på min bästa vän som flyttar till Åland, njuta av mängder av färska jordgubbar och dricka allt för mycket vin. Jaa, och hoppeligen vårda mitt hår med bra hårprodukter ;)

Helena


I sommar skall jag spendera min semester i trädgårdslandet. Samla hela familjen och bara umgås utomhus. Plocka jordgubbar och bär i skogen. Äta glass med bär och dricka kaffe på verandan. Framförallt unna mig själv vila.

Camilla


Aldrig hört om Bonacure produkterna tidigare men blev riktigt intresserad! :) sommaren spenderas i Vasa med jobb och en resa till Prag. Hoppas på en bra sommar!

Anonym


Hej! Ny läsare här från Sandras blogg ☺️ uppskattar dina texter! Min sommar består av framförallt fyra veckors ledighet. Läsa, bada, sola, grilla och bara vara. Så härligt!

Helén


Rätt så ny läsare här hej! :)

I sommar kommer jag att få uppfylla en dröm, jag kommer att få se P!nk live! Som jag längtar!

Edit


Jag är mammaledig så min sommar kommer troligtvis spenderas i parken, på stranden eller på stugan. Har jag tur får vi kanske till en minisemester till något trevligt ställe i Finland.

Sabina


Förhoppningsvis jobba hela sommaren, fast jag ännu inte riktigt fått tag på ett sommarjobb. Annars kommer mesta tiden troligtvis spenderas i vattnet 🙂

Eveliina


Jag kommer ha semester för första gången på 10 år i sommar!

IK


Jag kommer att få vara hemma med barnen i nästan tre månader och ser väldigt mycket fram emot det efter en hektiskt vår i skolan. Är mycket tacksam över att inte behöva sommarjobba!

Ronja Strömvall

http://sevendays.fi/ronja


Jag kommer jobba, möjligen resa till Norge 2 (!) gånger för att hälsa på mina kusiner, umgås med vänner och familj och så hoppas jag få spendera mycket tid på villan :)

IK


Ska få vara hemma med barnen i hela tre månader efter en stressig vår i skolan. Så tacksam över att inte behöva sommarjobba!

Anonym


Jag kommer jobba vid ett ålderdomshem, 5:e året i rad nu. Utöver det ska jag klämma in villa häng, fester, sommarkvällar med kompisar och bara njuta! 🥰☀️
Eme898@hotmail.com

Lotta


Kommer i sommar att njuta av några veckors semester och förhoppningsvis mycket sol! ☀️

Heidi P


Jag kommer ordna min och min nyblivna fästmans förlovningsfest, jobba ganska mycket och förhoppningsvis åka på resa till Sverige! Skön sommar så att säga! :)

Jag har inte alls så mycket planerat ännu inför sommaren vilket jag tycker är SUPERSKÖNT! 🙌🏼😊 hoppas på att kunna koppla av lite extra, träffa vänner, dricka rosevin, och så kanske åka på en och annan weekend-resa kanske! 😊

anna...


Mina enda spikade planer för sommaren är att sommarjobba! Annat jag vill göra är att resa lite, kanske till och med utomlands men gärna också inrikes något veckoslut. Vill också bada massor i havet, fjällvandra, paddla kanot, vara på villan, grilla med kompisar (hoppas det inte blir grillförbud) och så vore det kul att klämma in en festival också. Har många planer men tror ganska lite kommer bli av, sommaren är ju inte hur lång som helst och det bästa är trots allt att längta dit ;)

Chasmine


Deltar i tävlingen :) i sommar ska jag jobba i juni och i juli har jag en efterlängtad semester i hela 4 veckor. Har inga planer för sommaren justnu o blir de inget inplanerat före sommaren lär man knappast ha tråkigt ändå eftersom sambon har semester på samma gång. 😊

chasmine


glömde att skriva in min email i min komentar så skriver hit den istället 😊

Alexandra


Jag ska njuta, vara på villan me min pojkvän och så ska ja jobba inom hemsjukvården🌸 caring på alla sätt å vis! 🥰

H


Jag kommer mest att jobba eftersom ja byter jobb från och med maj och inye får någon betald semester. Men förhoppningsvis hinner jag njuta lite av sommaren och solen också och det vill jag gärna göra med ett fint sommarhår :)

Min sommar kommer att innebära tid hemma på lande, tid med min pojkvän i Tyskland, jobb på läger för personer med funktionsvariationer, Ed Sheeran konsert och troligtvis avslutas med en resa till Nordamerika för att hälsa på en vän 😍 Förhoppningsvis med fantastiskt välmående hår efter att jag vinner dessa produkter 😉

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Weekend i Ruka, Kuusamo
Att tänka på när man köper bostad
Svar på era Instagramfrågor
Första biobesöket, förlovningsbrunch och magisk nationalpark
En massa "första"Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12