Randoms - vecka 27

Randoms vecka 23 här
 
 
● Ett besök till Plantagen
 
Jag och Niko har varit lediga tillsammans i Helsingfors den här veckan. Vi har inte gjort så mycket speciellt, utan mest hängt på balkongen, prioriterat att sova länge, tränat, städat, kollat serier och så vidare. Men, en dag var vi faktiskt till Plantagen - alla våra växter hade nämligen dött (kaktusarna hade förvandlats till mögliga klumpar och palmen hade torkat ihop till en liten risig kvist), så vi behövde nya. Skam den som ger sig, osv! Så, vi plockade vagnen full med en massa random växter som såg ut att passa hemma hos oss, och jag fotade till och med alla lappar där det stod hur man tar hand om växterna. Förutspår ändå att deras livslängd inte blir hemskt lång, men, som sagt, skam den som ger sig. Vi verkar åtminstone ha valt rätt tåliga sorter, med tanke på att de ännu står upprätt, trots att de vurpade omkull minst tio gånger i bilen under hemfärden =) 
 
● Killing Eve och GoT-sveket
 
På tal om att kolla serier och inte göra så mycket speciellt, så har vi hittat en ny serie vi fastnat för. Eller ja, egentligen var det Felicia som hittade den åt oss, eftersom vi började kolla på den efter att jag läst hennes tips på bloggen. Anyways, serien heter Killing Eve, och hittas på HBO. Handlar om spioner, mördare och grejer - väldigt spännande och ytterst fängslande! Huvurollen spelas dessutom av Christina från Grey's, och hon gör rollen som Eve alldeles utmärkt. Något som däremot inte är lika utmärkt som Killing Eve, det är att Niko börjat kolla Game of Thrones... Känns typ som värsta sveket. Vår GREJ var typ att vi INTE kollade Game of Thrones, och nu är jag plötsligt ensam med min bojkott??? Liksom, vad kommer hända härnäst? Kanske han blir en riktig torrboll och slutar skratta åt mina skämt? Slutar känna resesug och skickar iväg mig ensam på framtida resor? Inte längre har lust att kolla Salkkarit? Huuu, vågar knappt tänka tanken...
 
 
● Det sämsta med min semester
 
I övrigt är jag nästan beredd att ge min semester 10/10 poäng (seriöst, har haft det så tusans bra), men under de två första veckorna saknade jag verkligen mina träningsrutiner som försvann i samma sekund jag åkte från Helsingfors. Visst, jag tränade ett par gånger under min vecka i Vasa och promenerade extremt mycket i Montenegro, men det är ändå inte samma saaaaaak som mina älskade gymtimmar. Så, det första jag gjorde när jag återvände till Helsingfors, det var att gå till gymmet, och ai ettttttä vad bra det kändes! Ville nästan springa fram och krama min pilatesinstruktör, på DEN nivån var det. Idag blir det dock gympaus på grund av enorm träningsvärk från Bodypumpen, men anyways. Feels good to be back!
 
● Isabella Löwengrips sommarprat
 
Isabella Löwengrips sommarprat har ju varit rätt omtvistat, så jag kunde inte hålla mig ifrån det under resan, utan lyssnade igenom det en dag. Jag har ju tidigare skrivit om hur min syn på Isabella Löwengrip ändrats, och när jag började lyssna på sommarpratet var jag beredd på att min syn på henne skulle ändras igen, kanske till och med till det bättre? Hade liksom tänkt mig att hon eventuellt skulle kännas lite mer mänsklig i sommarpratet, och att hon kanske skulle gå in mer på djupet och berätta om hur hennes skilsmässa kändes, hur hon har upplevt det att bli mamma men endast ha barnen halva tiden, hur mängden kritik hon fått påverkat henne, och så vidare. Vad allt som finns under ytan, liksom. Men, istället kändes hela sommarpratet som samma visa man redan hört tusen gånger om, och jag insåg efteråt att jag ställde mig ganska likgiltigt till hela pratet. Liksom, förstår varken dem som blev jätteupprörda över pratet eller dem som tyckte det var fantastiskt - man fick ju inte höra något nytt? 
 
 
● Att inte känna sig så ensam
 
Ni var rätt många som hörde av er efter att jag publicerade mitt fjärde inlägg med bekännelser, främst för att berätta att ni kände igen er i det jag skrivit. Och jag konstaterade att det nog är en av sakerna jag gillar mest med att blogga - att jag sällan behöver känna mig ensam med mina tankar och funderingar. Oavsett om det gäller stort eller smått, är det alltid en lättnad att få höra att någon känner igen sig och tänker likadant. Var rädd för att jag skulle uppfattas som otacksam när jag skrev att jag saknar ett stort kompisgäng och känner att jag inte riktigt hör hemma någonstans trots att jag har många vänner, men istället var det flera som bekräftade att de kände precis likadant. Hade också funderat mycket på hur det är möjligt att ingen annan verkar tycka det är jobbigt att köa en halv dag till en konsert utan att alla andra bara är taggade, men nu vet jag att det inte stämmer, utan att det är flera andra som också övervägt att skippa på grund av hur omständigt och krångligt det verkar. Och det är en sådan tröst! Så jag hoppas verkligen att ni inte slutar kommentera och skicka åt mig, trots att sånt minskar i bloggar hela tiden. Önskar så att min blogg kommer få fortsätta som den gjort hittills, att ni hör av er mycket. Uppskattar det stort, ska ni veta!
 
● Jobbstarten som närmar sig
 
I skrivande stund är det bara ett ynkligt litet veckoslut kvar före jag ska befinna mig på jobb igen. På ett sätt känns det som att det var igår jag skrev mitt semestern-är-här-inlägg, på ett sätt känns det som att det var månader sen, men oavsett vilket, så känns det lite deppigt att det är över nu. Jag har som sagt haft en jättebra semester, men oj vad jag önskar att den kunde fortsätta liiiite liiiiiite till. Trivs jättebra på mitt jobb, men får ändå lite ångest av tanken att det snart är dags för vardag igen och att väckarklockan kommer ringa 06.15 på måndag och sedan fortsätta göra det typ varje vardag fram till julen efter det. Nu har jag liksom ingen semester att se fram emot längre, utan den är slut, och det är jobb jobb jobb som gäller igen. Känner mig själv så pass bra att jag vet att det alltid känns jobbigt för mig att återgå till vardagen efter ledighet men att jag brukar vänja mig snabbt och att det således brukar gå mer smärtfritt än jag tror, men ändå. Jaja, nå, kommer åtminstone att få avsluta min semester på ett väldigt trevligt sätt, så ska försöka njuta av dessa tre dagar jag har kvar nu. Hör som vanligt i veckoslutssammanfattningen på söndag - trevligt veckoslut på er!men fina du! Kul att du valde att börja se Killing Eve, jag hoppas på en tredje säsong!!!!!

Svar: Jaaaaa vi vill också ha en tredje säsong!!
Daniela Skoglund

IA


Nu har ju inte jag hängt med alls i denna "influencer" världen men jag tror Isabella Löwengrip har blivit promotad lite för mycket så hon har gått från att vara influencer till ett varumärke. Det ska man nog vara lite försiktig med om man vill vara kvar bland följare och i den "vanliga publiciteten". Det går liksom inte riktigt hem.

bara en tanke..

Svar: Tror många influencers har gått mer mot varumärkeshållet idag, och ja, många verkar nog kritiska mot det!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Vara med om en fin musikupplevelse - check
Drinkställen och cocktailbarer i Helsingfors - min Helsingforsguide 2/5
Randoms vecka 9
Fem serier jag gett en chans på sistone
En vidrig men viktig biofilm & uppiggande besökKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12