Sju saker jag inte förstår mig på

 Alla bilder i inlägget är lånade från Pixabay
 
För rätt länge sen skrev jag inlägget Fem typer av människor jag inte förstår mig på, och eftersom det inlägget både var roligt att skriva och blev omtyckt av er, tänkte jag fortsätta i samma bana idag och skriva om sju saker jag inte förstår mig på;
 
 
1. Långa naglar
 
Jag har varit och fixat naglarna tre gånger i hela mitt liv, och har alla gånger tyckt att det varit en riktigt trevlig upplevelse - vore det inte för mitt jobb (och för att jag är lite snål när det gäller sånt), skulle jag med andra ord gärna gå och fixa naglarna regelbundet. Jag förstår således dem som väljer att gå och fixa naglarna med jämna mellanrum, men det jag inte förstår, är när vissa väljer att fixa naglarna på ett sånt sätt att de blir typ en halv meter (ok ok, liten överdrift) långa? Ni vet, så där att de ser ut som neonfärgade klor? Huruvida man tycker det är snyggt eller inte är säkert en smaksak, men ALLA måste ju tycka det är sjukt jobbigt ur praktisk synvinkel? Liksom, typ allt måste ju bli svårt med långa klo-naglar? Ryser nästan bara av tanken på hur det måste kännas att tvätta håret, torka sig i röven, gå och träna och krafsa en hund med långa klo-naglar, huuu... Och då har vi inte ens pratat om den hygieniska aspekten. Nee-e alltså, förstår helt enkelt inte hur det kan vara värt det, hur snyggt man än tycker att det är. 
 
2. People watching
 
Det känns som att det är en vanlig grej att gilla, att sätta sig på något café och spana på människorna som går förbi? People watching, som det kallas. Vet inte HUR många gånger jag sett posts på Instagram från olika caféer med captions i stil med ”I just love sitting here watching people, could continue all day” eller läst blogginlägg där bloggaren berättar om hur hen tycker det är så intressant att sitta och kolla på folk och fundera på vad de jobbar med, hurudana liv de har, och så vidare. Jag testade det här en gång, och tyckte det var ungefär lika kul som att fönstershoppa, det vill säga: ZzzzZzzZzzz =)
 
 
3. Coffee table books
 
Nu för tiden köper man tydligen inte längre böcker för att läsa dem, nej nej, nu för tiden ska böcker fungera som dekorationer! När mina böcker ligger framme på bordet städar jag undan dem och ställer dem tillbaka i bokhyllan, medan andra ställer fram sina böcker med flit för att sedan låta dem ligga framme som dekorationer...? :D Haha, alltså jag låter säkert som en stenålderskärring nu, men jag tycker verkligen det här är det dummaste fenomenet på länge. Liksom, lägga dyra pengar på en bok man inte ens tänker läsa utan bara staplar i en hög med ett gäng andra ”coffee table books” för att man tycker de är fina (gärna med ett doftljus eller något på, också) - wtf.
 
4. Mukbangs
 
Jag hänger egentligen inte så mycket på Youtube, men tydligen ändå tillräckligt mycket för att fatta att Mukbangs är en grej. Och för er som hänger ännu mindre på Youtube än jag: nej, det handlar inte om något snuskigt porrfenomen även om det kanske låter så, utan en Mukbang är en video där en person spelar in medan hen äter och pratar, typ. Har kollat några Mukbangs nu för att försöka fatta grejen, men, fattar fortfarande inte. Blir bara irriterad pga blir hungrig själv och tycker det är störigt med alla pauser/oklarheter i talet som uppstår pga mat i munnen.
 
 
5. Gin & Tonic
 
Min regel nummer ett när jag beställer drinkar ute är att allt som är genomskinligt smakar illa. Liksom - Vodka soda, Martini, Mojito och FRAMFÖR ALLT Gin Tonic - blääääää. Känns typ som diskvatten med gurka och kvistar och grejer i? Vem vill dricka sånt och sen ännu till BETALA för det? Känner typ att jag borde betalt ifall jag utsatte mig själv för att dricka någon av ovannämnda...
 
6. Keps på gymmet
 
Använda keps eller mössa när man tränar utomhus för att skydda huvudet från sol eller kyla? Förståeligt. Men att använda keps på gymmet??? 100% obegripligt. På alla gym jag gått har det alltid funnits både tjejer och killar som envisats med att ha keps på sig medan de tränar, och det enda jag kan tänka på när jag ser någon ha keps på gymmet, är hur fruktansvärt ofräsch den där arma kepsen måste vara. Den enda orsaken att ha keps på gymmet måste väl vara att man tycker det är snyggt, och då går mina tankebanor rätt lika som med de långa naglarna - är det faktiskt värt det? Oavsett hur snyggt man än tycker det är, så är det faktiskt värt det att ha en svettdränkt huvudbonad som begränsar synen medan man tränar? 
 
7. Gul/grön/röd/blå
 
Det känns som att jag är typ den enda människan på planeten som inte tycker ”Omgiven av idioter” verkar vara världens intressantaste bok. Så mycket vet jag att den delar in folk i färger enligt personlighet, men har ingen aning om vilken färg jag själv är eller vad de olika färgerna står för. Gav det ett försök att sätta mig in i det här för ett tag sen eftersom det lär öka ens förståelse för andras beteenden något EnOrMt (tillåt mig vara skeptisk), men det blev inte till något - tyckte helt enkelt det var så fruktansvärt tråkigt och ointressant. Så, varje gång diskussioner i stil med ”Åååh är du gul?! Jag är också gul, men med en släng av rött!” drar igång, kan jag inte låta bli att stänga öronen lite. Det är nästan på den nivån att kemitimmarna om det periodiska systemet i högstadiet var mer spännande.
 
 Något du håller med mig om eller inte alls håller med mig om? Fritt fram att gå loss i kommentarsfältet!
 
*Ser framför mig hur alla som brukar ha keps på gymmet och fixa långa naglar börjar skriva så tangenterna bara smattrar* (eller ja, åtminstone kepstyperna - alla med långa naglar kanske måste ta det lilla lugna 😉) Det är väl inte direkt så att jag peoplewatchar som en hobby, men det är en mycket tacksam sysselsättning när jag soloreser och ska äta på restaurang eller ta en drink och inte har nåt sällskap 😊 Då är det smart att sätta sig så man kan glo på folk som går förbi på gatan t.ex. Speciellt de gånger stället inte har Wi-Fi 😉

Svar: Haha, good point 👆🏻😀😀
Daniela Skoglund

Anonym


Fun fact! Min hund älskar att bli krafsad med mina långa naglar. 😂

Svar: Haha ja men säkert skönt för hunden nog 😂😂
Daniela Skoglund

haha vilken kul lista! Alltså jag har haft semi-långa naglar i flera år nu och tycker det är skitsvårt att göra saker utan dem! Typ att klia sig, bläddra i papper, skriva på tangentbordet osv. Måste vara en vanesak :D Enda problemet för mig är spela piano med långa naglar, men har lärt mig.
Håller med dig om kepsen men kanske den kan ha samma funktion som när man har hårband, dvs fångar upp svett?? Hoppas bara att man tvättar den mellan varje gång!
Övrigt: Älskar allt med gin, hatar söta, sliskiga drinkar och känner att då får man lära sig gilla vodka eller gin typ :D

Svar: Kul om du gillar! 😀 och jag har också semi-långa naglar i korta perioder ibland, men menar naglar som sticker ut typ 1-2 cm! Och huuu, en svettuppfångande keps 😨 hoppas VERKLIGEN den tvättas efter varje träning i så fall, haha.
Daniela Skoglund

Åh, älskar dessa inlägg!! Tycker själv färgpersonlighetstyperna kan vara rätt så intressanta vid vissa tillfällen (typ jobb), men däremot tyckte jag inte alls om boken omgiven av idioter, som alla andra verkar älska (precis som du skriver).

PS. jag gillar inte heller alls gin & tonic! :D

Svar: Hehe, kul att höra! Och ja - Sangria for the win! 😍🙌🏻
Daniela Skoglund

Håller med om allt förutom people watching som jag ibland kan tycka är roligt 😄

Svar: Ganska många punkter ändå!! 😀😀👌🏻
Daniela Skoglund

Anonym


Coffee table books för mig är böcker som är intressanta - fina bilder etc. - som ligger framme så gäster kan bläddra i dem om du t.ex. behöver gå fixa nåt, istället för att ta upp telefonen. Tips!

Svar: Ah, nåmen det låter ju mer vettigt än att bara ha dem som prydnader!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Weekend i Ruka, Kuusamo
Att tänka på när man köper bostad
Svar på era Instagramfrågor
Första biobesöket, förlovningsbrunch och magisk nationalpark
En massa "första"Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12