Bekännelser part 3

Bekännelser part 1 här & part 2 här
 
Taktiskt val att inleda med gollo, snäll och oskyldig bild
 
1. Jag snyter mig flera gånger i samma papper
 
För en tid sen la flera bekanta upp en meme i stil med "säga vad man vill om vår generation, men jag känner åtminstone ingen som snyter sig och sedan lägger pappret i fickan igen", och jag ba, det gör ni visst det :)))) De papper jag har i mina fickor just nu har jag snutit mig i minst fem gånger, och samma gäller nog snytpappren jag har under kudden i sängen också. Miljövänligt, om inte annat!
 
2. Jag äter inte "gammal" mat
 
Något som däremot inte är helt lika miljövänligt, är att jag inte äter mat vars "bäst före" datum passerat. Men här får jag faktiskt försvara mig lite med att jag redan har så mycket problem med min mage, att jag inte vågar riskera att äta dålig mat och börja må ännu sämre. Men jo, erkänner nog att en del av maten jag slänger säkert skulle vara helt ätbar, även för mig. 
 
3. Jag betalade en gång min bror fem euro för att få klämma en finne på hans rygg...
 
...och jag skulle lätt göra om det. Klämma finnar är livet!
 
4. Jag är egentligen ganska oromantisk av mig
 
Jo, jag gillar tända ljus och att få blommor och choko och hela den faderullan, men har nog egentligen i grund och botten en ganska oromantisk (eller ja, enligt mig rationell) syn på förhållanden och kärlek. Tror inte på kärlek vid första ögonkastet, tror inte soulmates eller "den rätta" existerar, tycker äktenskapsförord och sånt verkar vettigt, osv osv osv
 
5. Jag lämnar använd tandtråd efter mig överallt 
 
Jag är väldigt noga med mina tänder, och att tandtråda är således en självklar daglig rutin för mig. Dessvärre är jag inte lika noga med vart jag lägger den där tråden när jag tandtrådat klart, utan det brukar ligga använd tandtråd på nattduksbordet, på diskbänken, i soffan och i bilen... Får det inte att gå ihop med att jag annars blir tokig om saker (framför allt skräp) ligger framme??? Tandtråd är uppenbarligen, av någon ytterst konstig orsak, ett tydligt undantag.
 
6. Jag älskade The Sims när jag var yngre...
 
...men brukade ibland döda mina Sims, oftast genom att lägga dem och simma i poolen och sedan ta bort stegen..... Haha alltså hemska saker, minns ännu när den där dödsskallegubben sedan uppenbarade sig och familjemedlemmarna grät och allt, fy vad hemskt!!! Har ingen aning om varför jag gjorde så och känner mig som värsta freak:et nu när jag skriver det här SÅ SNÄLLA SÄG ATT JAG INTE VAR DEN ENDA?????? 
 
7. Jag är fördomsfull mot meditation...
 
...även om jag aldrig testat. Och jag VET att man inte borde uttala sig och döma saker man inte ens testat eller har erfarenhet av, men jag kan inte hjälpa att jag ändå tänker "huhhu sånt flum" varje gång någon skriver eller berättar om dagens meditationsstund. Känns mest som att ett försök att förfina att man blundat och försökt fokusera på att andas en stund, men återigen, vad vet jag - har ju aldrig testat. Förutom om meditation faktiskt innebär att blunda och andas. I så fall mediterar jag hela tiden. 
 
8. Jag har varken startat diskmaskinen eller tvättmaskinen en enda gång här hemma
 
Som ni kanske vet har vi nu för första gången både egen diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten, men jag måste vara helt ärlig och säga att jag inte startat någon av dem en enda gång. Det har liksom bara blivit så att jag nog fyller dem men sedan lämnar dem så tills Niko går och sätter igång dem, och det har lett till att jag inte ännu heller lärt mig hur man gör :D Visst skulle jag kunna be honom visa mig hur man gör, men, samtidigt känner jag lite - varför ändra ett vinnande koncept? Har ju funkat bra så här hittills!
 
9. Jag har som mest haft fem streamingtjänster samtidigt
 
Jag älskar ju att kolla på tv (kolla på tv som i att koppla-datorn-till-tv:n) och tycker serier i livet, faktiskt i den grad att jag i ett skede hade så mycket som fem streamingtjänster samtidigt (Netflix, Cmore, HBO, Ruutu+, Viaplay). Visserligen var det inte bara jag som kollade på dem utan vi delade ju med Niko, men ändå. Nu när vi testat så många har vi hur som helst kommit fram till vilka vi gillar mest, och är således just nu nere i två streamingtjänster vi betalar för. Känns betydligt bättre än fem.
 
10. Jag har kört på en människa
 
...ja, det är sant. Jag ska berätta, inte bara för att förklara mig, utan för att det också är en rätt, eh, underlig historia: Det finns alltså ett övergångsställe i Helsingfors som är riktigt knepigt, dels på grund av en mur som begränsar sikten, dels på grund av att det är mitt i en nedförsbacke där folk brukar komma cyklande i hög hastighet. Jag stannar således ALLTID vid det där övergångsstället och kollar noga flera gånger åt båda hållen före jag kör framåt, och så gjorde jag även den där dagen, men ändå kände jag en tydlig smäll när jag väl körde över övergångsstället. I och med att jag inte såg någon var min första tanke "åh nej, jag har kört på ett litet barn!", men gissa vad jag istället möttes av när jag sprang ur bilen med hjärtat i halsgropen? Jo, en fullvuxen man som satt och svor i en låda. Japp, ni läste rätt - en man hade byggt en låda med hjul under, och bestämt sig för att åka ner för backen i den. Ingen skadade sig, men mannen var skitarg över att lådan gick sönder, och det fick jag minsann höra om ("Perkeleen perkele mä olin just rakentanu tän valmiiks eilen!!!" gastade han ilsket där han satt). Vågade inte påpeka att det kanske inte var världens smartaste idé att åka ner för just den backen i en låda, så sa istället bara "no, onneks sä ainakin oot kunnossa", och sen fortsatte vi färden åt varsitt håll - jag sittandes i bilen, han släpandes på den söndriga lådan. Definitivt en händelse jag aldrig kommer glömma, känns fortfarande helt absurt då jag tänker på det :'DMatilda


Roligt inlägg! 😁 Håller med om en hel del punkter! 1 är så jag, 2 sådär halvt, är absolut inte rädd för att äta gammal mat, men håller dålig koll på allt i kylskåpet o slänger ändå allt för mycket när det verkligen gått ca en vecka efter bäst före datumet... 3an klämma finnar är livet! Har dock aldrig betalat för att få klämma någon annans finne (än så länge 😂). 4an är också sååå jag, blir typ lite jobbigt äcklad av romantiska gester o romantiskt pratande osv. 6an alltså vem gjorde INTE det där i Sims?! Stängde alltid in dem i brinnande rum eller tog bort stegen till poolen när de simmade.. 😅

Svar: SÅ lättad att du kände igen dig även i sjätte punkten!!!! :D
Daniela Skoglund

Här har vi en till som återbrukar snytpapper 🙋 Och det kliar alltid i fingrarna när jag ser att nån har en saftig pormaskfylld finne 😂 Och mannen som blev påkörd får ju nog bara skylla sig själv, höjden av dumhet liksom 🤔

Svar: Haha, härligt!! Och ja, det håller jag faktiskt med om.
Daniela Skoglund

Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Okej den där lådan hahah. Jag har varit med om exakt samma grej, förutom att gubben kom farande på helt vanlig cykel. Skitförbannad var han, trots att jag rullade lååååångsamt framåt och tittade till höger och vänster och höger och vänster, tills han sen bara PANG cyklade ut rakt framför bilen, eh.

Svar: Ja nå nu i efterhand kan man ju skratta åt de, men då va de nog int roligt :D Men visste int du ha vari me om liknande!
Daniela Skoglund

Amanda


Döda sina simar gjorde väl alla? ^^ Stänga in dom i en labyrint och låta dom svälta ihjäl för att sen skapa en helt kyrkogård med alla döda, hahaha!

Svar: Gjorde de?! Vilken lättnad att höra, haha!!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 4
Veckoslutet som innehöll två flippar och två floppar
Lyx VS budget med Cocopanda + tävling
Tips på tre bra thrillers
Resa till Rovaniemi, finska LapplandKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12