Mina svenska favoritinfluencers just nu

I mitt inlägg om perfektionshets i sociala medier frågade jag om ni vore intresserade av ett inlägg där jag listade mina favoritinfluencers som jag tycker lyckats undvika perfektionshetsen, och eftersom intresset fanns, ska jag göra det idag. Valde att fokusera på svenska influencers eftersom jag så många gånger skrivit om finlandssvenska influencers jag gillar (klick, klick) och knappt följer influencers från andra länder, så hoppas ni tycker det är okej! Och som ett litet förtydligande före vi börjar; Perfektionshets i sociala medier handlar för mig INTE om att välja att inte dela med sig av vissa (t.ex. privata) saker eller att jag skulle tycka det är något fel på fina bilder, utan med perfektionshets syftar jag främst på att ge en bild av att allt är mycket bättre, roligare och häftigare än det egentligen är, genom att t.ex. ljuga om att en kväll som var tråkig var rolig, att en maträtt man inte ens åt var goals och att man photoshopar sina bilder för att se ut som samhällets ideal, osv. Så, de influencers jag nu kommer lista, är helt enkelt sådana jag tycker känns äkta, har en personlig touch jag gillar och sprider viktiga budskap; 
 
*influencer-spanarn at your service*
 
EGOINA (egoinas.se)
 
Min absoluta favoritinfluencer nummer ett. Hon om någon har visat att man kan lyckas trots att man håller sina kanaler både ganska enkla och vardagliga - i hennes blogg finns inga chanelväskor, vita sandstränder eller spraytans så långt ögat kan nå, och ändå är succén ett faktum. Det är fokus på vardagliga bilder, roliga texter och en massa annat man kan relatera till, och istället för att känna press av hennes sociala kanaler, vill man liksom bara bli hennes kompis.
 
FANNY KLEFELT (@tjafanny)
 
Om Egoina är min favorit i bloggvärlden, är nog Fanny Klefelt min favorit på Instagram. Tror det var Karro som tipsade mig om hennes insta, och det är jag väldigt glad över att hon gjorde, för ojjjjj vad jag gillar typ ALLT den här människan lägger upp. Så jäkla klipsk och vettig samtidigt som hon är rolig och bjussig! Bästa kombinationen, helt enkelt. 
 
ELLINOR LÖFGREN (ellinorlofgren.se)
 
 Okej, enligt hennes bilder bor hon verkligen i det perfekta hemmet och de bilderna gör mig ibland liiiite stressad pga mängden perfektion, men tycker att allt det viktiga hon gör väger upp! Blir jätteberörd av hennes texter, och tycker hon är så himla modig och inspirerande med tanke på hur öppet hon pratat om allt från ångest och adhd till svåra relationer och osund träning. 
 
MIA SKÄRINGER (@miaskaringerlazar)
 
Om jag fick dela ut ett pris åt Sveriges mäktigaste kvinna, då skulle jag ge det åt Mia Skäringer. Vitsi vad världen skulle behöva fler Mia Skäringers, alltså. Och vitsi vad jag skulle vilja se hennes föreställning No more fucks to give - är helt övertygad om att den är en föreställning i världsklass. Turné till Finland önskas!
 
ALEXANDRA BRING (@alexandrabring)
 
Alexandra Bring är en influencer jag funnit på nytt efter några års paus, och det känns verkligen som att hon sadlat om helt på sistone. Från perfektion:igt och opersonligt flöde till humoristiskt och jordnära, typ så, och jag måste säga att jag nog hade fel bild av henne då tidigare. Hon verkar seriöst vara värsta sköna människan, både på Instagram och i hennes och hennes systers podd, samtidigt som jag också får bilden av att hon är väldigt klok. Bjuder både på många skratt och vettiga funderingar!
 
AMANDA COLLDÉN (@amandacollden)
 
Amanda är en av tjejerna bakom succépodden Alla våra ligg, och även om hon gör ett grymt bra och viktigt jobb i podden, tycker jag hon är riktigt bra på Instagram också (HUR kan hon "bara" ha 4579 följare, hallå?!?!). Hon är rolig, hon har bra poänger, hon informerar om viktiga saker och hon lägger upp bilder på sig själv både då hon är svettig, sitt snyggaste jag, äter/dricker, gör miner, är osminkad, osv osv osv. Känns så coolt att jag fått förverkliga ett samarbete med denna coola kvinnas företag, ai että!
 
LUCAS SIMONSSON (@lucas_simonsson)
 
Vet ej om Lucas själv titulerar sig influencer, men har man närmare 750 000 följare på Instagram, då är man väl nog en influencer, vare sig man ville det eller inte :D Om jag skulle ge Mia Skäringer priset för "Sveriges mäktigaste kvinna", då skulle Lucas få priset "Sveriges roligaste och bjussigaste prick". Brukar sällan skratta högt då jag ser bilder eller videos, men skrattar så jag tänker kissa på mig varje gång den här människan lägger upp något på Instagram. Är ni inte ännu bekanta med hans insta ska ni bli det nu bums direkt!
 
MARGAUX DIETZ (Margaux Dietz)
 
Margaux är faktiskt en av de ytterst, ytterst få jag följer på Youtube. Tycker hon verkar så himla härlig och äkta, och hennes son Arnold måste ju vara den gulligaste typen på hela planeten. Blir enbart glad av att kolla hennes videon, och tycker det är superhärligt att hon filmar även då hon är osminkad, hemmet inte är perfekt städat, och så vidare. 
 
CAMILLA GERVIDE (bloggbevakning.se)
 
Mobbare, tycker vissa, en otroligt viktig del av bloggvärlden, tycker jag. Influencers har SÅ länge kommit undan med saker som smygreklam och att kasta ifrån sig ansvar gällande hur de uttalar sig, att det är hög tid att någon tänker steget längre och lyfter fram sådant som åtminstone enligt mig också bör lyftas fram. Visst att hon ibland skriver med en ton jag förstår att alla inte uppskattar, men tycker aldrig hon passerar gränsen till elakhet och mobbning, och anser att bloggens fördelar väger betydligt tyngre än nackdelarna.
 
SANDRA BEIJER (sandrabeijer.elle.se)
 
Medan allt fler svenska influencers påminner om varandra allt mer, tycker jag Sandra Beijer är en av dem som verkligen lyckats hålla sina kanaler otroligt personliga. Det går liksom inte att ta miste på att det är hon som står bakom materialet i hennes sociala kanaler - man ser DIREKT att "japp, detta är Sandras stil" när man går in på hennes blogg. Sandra är den som inte lyckats försvinna i mängden, och efter att ha läst hennes blogg från och till i flera år, har jag nu äntligen också beställt hennes böcker. Ser fram emot att börja läsa!
 
LINNÉA CLAESON (@assholesonline)
 
Ännu ett pris jag skulle vilja dela ut: Sveriges modigaste människa, åt Linnéa Claeson som driver Instagramkontot assholesonline. Hon är utan tvekan en av dem som gör skillnad på riktigt, och jag hoppas så att hennes Instagram bara växer och växer, så fler och fler läser och (förhoppningsvis) lär. Med tanke på mängden hat och hot hon får stå ut med är det helt otroligt att hon orkar och vill fortsätta, men oj vad jag beundrar henne för det. In och stötta kontot om ni inte redan gör det, det här är SÅ viktigt!
 
HUGO ROSAS (hugorosas.se)
 
Hugo Rosas känns som en frisk fläkt i bloggvärlden, och jag har följt honom väldigt länge. Även om jag inte alltid håller med honom i det han skriver tycker jag det är väldigt intressant att läsa om hans funderingar om allt från träning till pappaliv, och uppskattar hans humor i ungefär 9/10 fall. Så, bra betyg, ändå!
 
STINA HÄGGLUND (@stinastils)
 
Sist på listan har vi en influencer jag börjat följa ganska nyligen, blev nämligen tipsad om Stinas konto i samma veva som jag bloggade om min magsjukdom för första gången. Stina har alltså en stomipåse, och det är så himla skönt att följa någon annan som också har en icke-normalt-fungerande-mage, och a) inte skäms över det, och b) försöker leva ett "normalt" liv ändå. Sådant som jag själv också strävar till, men ibland behöver påminnas om att andra också klarar av!  
 
Och, avslutningsvis, några favoriter utanför Sveriges gränser:
@ulrikkefalch@bodyposipanda@saggysara @celestebarber
 
Yes, det var mina favoritinfluencers det - nu vill jag veta vilka dina är! Så, släng gärna iväg en kommentar där du listar en eller flera favoriter du tycker är värda att följa, så kanske man på den vägen hittar nya, bra influencers att följa själv också :)Jag följer nog väldigt få större konton (tycker de flesta är ganska tråkiga för att vara ärlig), men en som jag tycker är helt amazing är Jonna Jinton. Hon gör allt så fruktansvärt genuint, följer verkligen sitt hjärta och lägger ner sin själ i sitt arbete: https://jonnajinton.se/

Svar: Hennes blogg har jag aldrig läst, måste ta en titt!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Weekend i Ruka, Kuusamo
Att tänka på när man köper bostad
Svar på era Instagramfrågor
Första biobesöket, förlovningsbrunch och magisk nationalpark
En massa "första"Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12