Vinn ett presentkort till mångsidiga Loftet!

- Inlägget är i samarbete med Restaurang Loftet / Hemgården -
 
 
Då var det dags för mig att stolt presentera min nya samarbetspartner, som är ingen mindre än *trumvirveeeeel*... Restaurang Loftet! Känns så kul att få samarbeta med ännu ett inhemskt (och dessutom österbottniskt!) företag, speciellt med tanke på förändringen Loftet gått igenom på sistone. Har man nångång bott i Vasa har man nog inte på något sätt kunnat missa det här orangebruna huset som agerat café och sålt hantverk sedan väldigt långt tillbaka, men det som ni kanske inte vet, är att Loftet nyss genomgått en renovering, och nu öppnat på nytt med samma charm men ett förnyat koncept. Så, en solig lördag i maj traskade jag och en vän till Rådhusgatan för att bekanta oss med "nya" Loftet, och ut kom vi väldigt glada, nöjda och inspirerade (och fullproppade med glass :DDD) ett par timmar senare. Så, idag ska jag inte bara tävla ut ett presentkort till denna nyrenoverade pärla, utan också räkna upp några orsaker till varför det lönar sig att svänga in till Loftet nästa gång man har vägarna förbi - låt oss ta en titt: 
 
 
GLASSEN
 
Hemgården har nyligen börjat tillverka egen glass, och i och med att dessa nu säljs på Loftet, fick vi till vår glädje några smakprov. Och söta öde vad de skämde bort oss - vi blev serverade vaniljglass med karamellsås, salmiakglass (trodde först att dekorationerna var jalapeños, haha), blåbärsglass, kanel-citronglass och jordgubbssorbet i ytterst Instagramvänliga portioner, och jag kan tala om för er att de var MINST lika goda som de såg ut. Måste jag välja ett par favoriter blir det jordgubbssorben och (något oväntat) salmiaken, men även blåbärsglassen och kanel-citronglassen var båda lika goda som de var fina att titta på. Alla glassar är laktosfria, sorbeérna är även äggfria, och det bästa av allt - en sån här hemlagad, fräsch och satsad glassportion kostar ynka 3,50 euro, det vill säga samma som man får betala för en helt vanlig bollglass vid ungefär vilken glasskiosk som helst nu för tiden. Så, är det någonstans man ska fara då man blir sugen på glass i sommar, då är det minsann till Loftet. Glöm inte #ravintolaloftet och #loftetvaasa då du Instagrammar!
 
 
CHOKLADEN
 
Förutom hemgjord glass säljer Restaurang Loftet också hemgjord choklad, och även den står Hemgården för. Jag var, som ni kanske minns, på Hemgårdens chokladprovning för ett par månader sen, och kan således efter att ha testat på flera olika sorter, garantera er om att den chokladen är värd att betala några euro extra för - jag köpte hem lite choklad efter den provningen, och SOM jag njöt av de bitarna. Visst ser jag alltid fram emot att äta choko, men det blir liksom en annan grej när man valt ut några handgjorda praliner/tryfflar som man vet att det ligger både tid och omtanke bakom, än när man bara nappar med en platta från butikshyllan. Vill du också gå på chokladprovning? Då hittar du mera info här!
 
 
PRESENTIDÉERNA
 
Minns ni att jag för ett tag sen skrev att jag hade köpt en födelsedagspresent åt en vän från en liten lokal butik, och att det kändes mycket bättre än att köpa från en kedja eller beställa från någon stor nätsida samtidigt som det uppskattades stort? Nå, den möjligehten erbjuder även Loftet, och deras utbud av presentidéer är så pass bra och fiffigt, att jag vågar påstå att man hittar något åt de allra flesta, oavsett ålder eller intressen. Så, nästa gång du är på jakt efter en present åt någon, testa att skippa kedjan och stötta lokalt istället - känslan i presenten blir en helt annan då. Eller ja, det tycker åtminstone jag.
 
 
TAITO SHOP
 
I och med renoveringen har Loftets shop också fått sig ett ordentligt lyft, och ser nu för tiden mest ut som en mysig inredningsbutik. Så, det är inte enbart presenter åt andra man kan fynda på Loftet, utan här kan man minsann fynda åt sig själv också =) Det är liksom choklad, det är kort, det är inredningsprylar, det är textiler, det är köksredskap, det är smycken och det är bara väldigt mycket fint. Ljust och stort utrymme också - en riktig fröjd för ögat.
 
 
LUNCHEN
 
Inne i salen kan man äta lunch - på vardagarna är det klockan 11-16 som gäller, och på lördagar serveras det fisksoppa (dvs bästa maträtten) från klockan 11-14. Deras mångsidiga lunchlista (det serveras tre alternativ varje dag) hittar ni här, OCH allt kött som serveras är finskt - det är faktiskt är mycket ovanligare än man tror, jag har nämligen på sistone börjat fråga varifrån köttet kommer när jag äter ute, och svaret är förvånansvärt ofta något helt annat än Finland. Så, tummen upp för att Restaurang Loftet prioriterar inhemskt kött!
 
 
EFTERRÄTTERNA
 
Och sist men definitivt inte minst, har vi efterrätterna. När vi fick frågan om vi ville ha efterrätt var det ju liksom inte som att vi tackade nej, så en stund senare hade jag och Josefina varsin efterrättsportion bestående av brownie, rabarberglass och kalvdans framför oss. Alltså, jag vet inte om jag blivit serverad en så fin efterrätt någonsin??? För att inte tala om hur GOD den var. Kalvdans må låta äckligt (det ordet hamnar nog på min lista av ord och uttryck jag inte gillar :D), men det betyder i princip bara en enklare variant av crème brûlée gjord på råmjölk, och det i kombination med brownie och glass - ALLTSÅ NAMMM. Josefina fotade min reaktion från att jag fick tallriken tills jag smakade på första biten, och som ni säkert ser ovan, var betyget mycket väl godkänt :D Även Josefina, som brukar vara ganska svårimponerad, gav denna portion fulla poäng, så det om något är ett bra betyg!
 
 
TÄVLING
 
Så, när ska man besöka Loftet? Exempelvis när man är på jakt efter studentpresent. Ska boka lokal för någon grupp eller boka choklad/vinprovning. Vill hänga på en solig, vindstilla terrass i sommar. Är sugen på lite lyxig choklad. Behöver ett bra lunchställe. Eller vill testa stans både bästa och mest prisvärda glass. Inget dåligt ställe det där Loftet, minsann! Och, vet ni vad? En av er kommer vinna ett 50 euros presentkort som ni fritt kan spendera på alla Loftets tjänster och produkter, det vill säga både på restaurangsidan och i shopen! Allt ni behöver göra för att delta, är att före söndagen klockan 12 lämna en kommentar där ni berättar vilken av alla tjänster/produkter som väckte störst intresse hos er efter att ha läst detta inlägg, så är ni med! Och obs, glöm inte att fylla i emailen - den behövs så att jag kan få tag på vinnaren sen :)



Johan


Lunchen!

Butiken!

Chokladprovningen skulle ju vara toppen, chokladälskare som man är!

Tiina


Allt verkar intressant, men glassen kammar nog hem högsta poängen. 😋

Tiina


Allt verkar intressant, men glassen kammar nog hem högsta poängen. 😋

Monica


Maten och speciellt glassen är ju supergod :D

Hedvig


Glassen och kalvdansen -helt suveränt !

Lizette


Jag deltar i tävlingen! Har länge velat testa deras lunch, så den fångade mitt intresse! 😍

Anna


Den glassen vill jag smaka!

Ann-Caroline


Lunch och glass - till att börja med! Hela Loftet är ju en skattkista!

Ellinore


Efterrätten och glasserna! 😍

chasmine


chokladprovningen lät som nånting som jag o sambon sku kuna gå på!😍😃

Kevin


Glassen😋

Nina


Glassen :)

Helena


Har inte ännu smakat på lunchen men chokladen får mig att le :)

Johanna


Glassen och butiken!

Mikaela


Glassen ser otroligt god ut och även presentidéerna inför många födelsedagar här i sommar. :)

Ulla-Maj


Provat lunchen flera gånger och den är superb

Julia


Lunchen 🍴 och chokladen 😍

Jag har testat "gamla" Loftets lunch och storgillat den. Därför skulle det vara trevligt att även testa "nya" Loftets lunch och hoppas att den är lika bra! Glassutbudet låter ju som rena rama himmelriket, så det skulle jag gärba testa också :)

Camilla


Lunchen, men även alla sötsakerna får snålvattnet att rinna.

Rebecca


Svårt att välja när allt verkar så lockande, men tror jag skulle välja en choklad- och vinprovning!

Ojj, glassen!! <3 Den blev jag ju lite sugen på, sen så har jag alltid velat testa deras lunch! :D

Helena


De har alltid haft fina luncher på Loftet och nu vill jag prova dem på nytt

A


Glassen ser god ut och det skulle vara intressant med chokladprovning!

Jennifer


Taitoshop och chokladen!
Har aldrig besökt Loftet tidigare, så tack för tipset!

För mig som nu jobbar så centralt i Vasa, så skulle nog lunchen vara det som intresserar mest!

Michelle


Alltså glassen och efterrätten, YUM!!

Camilla


Efterrätten blev jag sugen på😋

Typ allt :D Men allra mest efterrätterna och butiken! :)

Elin


Glassarna! Såg sjukt gott ut!

Alexandra


Efterrätten & glasserna låter underbara!! 😍

Amanda


Jag fick genast ett till café som jag kommer vilja besöka, på grund av glassen och att de har terass med sol, terasser med sol har vasa tyvärr alltför lite av☺ Så vindstilla och solig terass samt glassen fångade mitt intresse! 😍💛

Amamda


Jag fick genast ett till café som jag kommer vilja besöka, på grund av glassen och att de har terass med sol, terasser med sol har vasa tyvärr alltför lite av☺ Så vindstilla och solig terass samt glassen fångade mitt intresse! 😍💛

Josefina


Lätt lunchen och efterrätterna 😍

Simone


Om jag ska säga helt ärligt så lät ju allting helt otroligt spännande! Men om jag måst välja så skulle jag vara mycket intresserad av att få prova på lunchen som de har där (visst inte att de hade sådant erbjudande) och glassen samt efterrätten såg för gudomlig ut så den skulle jag även vilja ge en chans som jag är helt säker på skulle falla i min smak 😊

Simone


Om jag ska säga helt ärligt så lät ju allting helt otroligt spännande! Men om jag måst välja så skulle jag vara mycket intresserad av att få prova på lunchen som de har där (visst inte att de hade sådant erbjudande) och glassen samt efterrätten såg för gudomlig ut så den skulle jag även vilja ge en chans som jag är helt säker på skulle falla i min smak 😊

Anna


Helt klart glassen! 😍

Jenna


Sku gärna fara å shoppa lite till Taito shop! Tycker de har så sjukt fina saker där!

Maria


Fisksoppan och efterrätterna vill jag absolut prova! Men allt annat lät också gott och butiken såg ut att ha mycket fint :D

Merja


Taitoshop och glass - och annat gott!

Lunchen. Har tänkt tidigare att jag borde testa deras lunch nån dag 😍

M-L


Glassen helt klart 😍

M-L


Glassen helt klart 😍

Ja! Har faktist inte ätit lunch där, så det väckte absolut mitt intresse! Längtar ihjäl mig efter rejäl, finsk mat som fisksoppa och dendär glassen. Det skulle jag absolut använda presentkortet till vad annars ska man göra än att äta sig igenom sin hemstad ;)

Janika


Deltar i tävlingen! Nu blev jag så sugen på glass!

Glassen helt klart, skulle gå hem hos både barn och sambo efter en dag på stan! :D

Glassen helt klart, skulle gå hem hos både barn och sambo efter en dag på stan! :D

M


Glassen såg magisk ut och Taito-shoppen ser ut att vara värt ett besök :D

Mimmi


Ååh, håller just nu på med en 6 veckors diet å kunde döööda för glass! Efterrätten såg också sjukt god ut 😍 vet också att det finns massa fint i butiken, å Hemgårdens choko e ju to die for!

Camilla


Min pappa somnade in i tisdags efter en tids sjukdom. Skulle vara skönt att få ta mamma på en lunch och njuta av livet en stund.

M


Efterrätterna :)

Hilkka


Äta goda saker i en trivsamma miljö!

Mariah


jag har alltid velat smaka på kalvdans☺️

Anonym


Hit går jag gärna på lunch! 😋

Eivor


Så fina bilder och allt låter lockande! Lunch med dottern vore toppen

Marina


Vore toppen att få smaka chokladen där och alla mumsiga produkter

Anonym


Glassportionerna 😋

Henrica


Glassen 😋

Nå helt klart glassen, men också lunchen. 😊 Om jag vann skulle jag bjuda med två mamas på lunch å glass. 😊

Jennifer


Deltar! Sku ja vinna sku jag helt enkelt sitta där väldogt ofta å käka glass i sommar :)

Patricia


Glassen 😋





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12