Tio saker jag finner riktigt ointressanta

Nu känns det sen ett bra tag sen jag publicerade ett riktigt typiskt, avreagerande, gnälligt och irriter:igt Daniela-inlägg i stil med "Sju saker jag inte förstår mig på", "Mat jag inte gillar" och "Tolv saker folk gör som stör mig", så nu tyckte jag det började vara dags igen! Idag tänkte jag således lista tio saker jag finner riktigt ointressanta, för, let's face it - det är ganska kul att skriva om (och kanske läsa om också?) saker som är irriterande/störiga =) Visst kan jag nångång väga upp med att skriva en lista på saker jag finner riktigt intressanta också, men vi börjar åtminstone med de ointressanta! Så, torrbollar vänligen sluta läsa här, för nu följer tio saker som får mig att himla med ögonen, stänga öronen och sucka djupt;
 
Foto: Janina
 
1. Renovering
 
Det verkar som att de allra flesta tycker det är otroligt kul att planera hur man kan göra om där hemma, att välja material och färger, kolla på tapeter och så vidare. Folk kan liksom vara helt lyriska på Instagram för att de ska öppna en burk kalklitir (eller vad den där hajpade målfärgen heter), för att de beställt ett nytt kök eller för att de råkat hitta en sååå-åååååå fin tapet, samtidigt som de verkar kunna ha riktigt mycket beslutsångest när det gäller att välja mellan tio olika nyanser av grått på något tyg de ska klä en soffa med. Jag känner absolut noll behov av att göra om där hemma så länge väggarna inte är, inte vet jag, knallgula, och ska något göras om, då ska det göras så snabbt och effektivt som möjligt så man slipper skiten och får vara ifred sen. Liksom, stå och välja kakel och målfärg och tapeter i timmar? Aldrig i livet. För att inte ens gå in på att sedan börja måla och ha sig... Sa jag aldrig i livet? =) 
 
2. Motorer
 
Ai din bil har fyrhjulsdrift och en miljon hästkrafter? Vad intressant! Min bil har en ratt, en koppling, en gaspedal och en broms, och det är allt jag a) behöver, och 2) behöver veta. Så länge bilen rullar framåt, har ett fungerande säkerhetsbälte, inte förbrukar överdrivet mycket bensin och går sönder så sällan som möjligt, är jag riktigt nöjd. Allt annat känns orelevant.
 
3. Sport på tv
 
De värsta perioderna enligt mig? Hockey VM, fotbolls-VM, VM i friidrott, vinter-OS, och så vidare. Ni vet, då alla ska kolla på sport, alla ska prata om sport, alla ska skriva om sport och man möts av sport när man knäpper på tv:n, lyssnar på radion, scrollar på nätet och läser tidningen. Fy fa-an, säger jag bara. Niko är fortfarande av den åsikten om att det är en av de bästa sakerna han varit med om i hela sitt liv var när han var till Ryssland och kolade fotbolls-VM, och jag kan. bara. inte. förstå. Hur jag än försöker, så kan jag inte förstå. Tycker det är så olidligt tråkigt och ointressant att jag hellre sitter och stirrar på torkande kalklitirfärg. Då vet ni. 
 
4. Poesi
 
Skulle jag skriva en dikt, skulle den låta ungefär så här: Rosor är röda, violer är blå, dikter, det är något jag inte kan förstå. Jag älskar böcker och jag älskar att läsa, men poesi, det är nog något jag aldrig förstått mig på. Har nog aldrig läst en dikt jag tyckt om/fastnat för, och jag minns fortfarande när vi skulle tolka dikter på modersmålslektionerna i skolan. Annars var modda ett av mina absoluta favoritämnen, men den där gången vi fick en knippe dikter framför oss som vi skulle analysera och tolka, ja då var det nästan så jag började längta till mattelektionen.
 
5. Bildredigering
 
...och det mesta som har att göra med foto, för den delen också. Det här kanske låter kontroversiellt i och med att jag har en blogg, men det är nog just det som är orsaken till att jag håller hårt fast vid just bloggen istället för att börja fokusera och satsa mer på Instagram - här är det texten som står i fokus, inte bilderna. Visst fotar jag mycket material till bloggen, men när jag fotar är det oftast så att jag ställer kameran på "auto", knäpper ett par bilder för att ha något att visa upp och sen får det lov att vara bra. Har faktiskt, för att vara helt ärlig, noll intresse för att börja sätta mig in i kamerans alla olika funktioner och inställningar, och när det gäller att sen efteråt ännu börja pilla med bilderna i något avancerat bildredigeringsprogram, ligger intresset nog på minus tio.
 
6. Personlig utveckling
 
Känns som att jag beger mig ut på ett minfält bara genom att uttala de här orden, men ja, jag tycker faktiskt det är ganska ointressant att prata om personlig utveckling. Tycker att man matats av självhjälpsböcker, självhjälpsföreläsningar och självhjälpskurser i den grad, att det nästan fått motsatt effekt för mig. Visst att det är bra att utvecklas och bla bla bla, men orsaken till att jag blivit lite allergisk mot orden "personlig utveckling", är väl att det känns som att man nu för tiden borde sträva efter att vara den bästa versionen av sig själv hela tiden och ständigt utvecklas i den grad, att man aldrig får andas en stund, vara nöjd med sig själv och bara.... vara? Jag tänker väl mer att man utvecklas ganska automatiskt genom upplevelser man är med om, människor man träffar och saker man lär sig, än genom att med våld sätta sig ner med en självhjälpsbok för att nu prkl ska man  minsann utvecklas. Men ja, det är väl mest jag då, som jag förstått det. 
 
7. Hudvård
 
Detta är nog något som får mig att känna mig minst lika udda som det faktum att jag inte är intresserad av att höra om/läsa om personlig självutveckling - att jag inte är ett dugg intresserad av hudvård. Jag har fått uppfattningen om att de flesta andra spenderar både enormt mycket tid och pengar på att hitta de rätta och bästa hudvårdsprodukterna och att folk har en massa olika hudvårdsprodukter för olika syften, medan jag fram tills jag var typ tjugofyra år tvättade ansiktet med tvål och smörjade det med samma body lotion jag smörjade kroppen med. Nu har jag ändå kommit så långt att jag använder ansiktsrengöring, ansiktskräm och ögonkräm (det sistnämnda har Emppen typ tvingat mig att börja använda), men beställer alltid samma produkter om och om igen (från Dermosil och Yves Rocher), så jag varken ska behöva ägna mer tid eller pengar åt detta än nödvändigt. 
 
8. Handarbete
 
Försök nångång lära mig sticka eller sy, och jag lovar jag har somnat före du ens hunnit plocka fram garnet och nålarna. Jag har alltid varit OTROLIGT ohändig och opysslig av mig, och har alltid varit överlägset sämst i klassen både på bildkonst-timmarna och handarbetstimmarna. Skäms fortfarande när jag tänker på teckningarna och målningarna som skulle hängas upp på skolans väggar (det rådde aldrig något tvivel om vilka jag hade målat/ritat, om man säger så), för att inte ens prata om den där gången då vi skulle sy våra egna plagg och ha en modevisning framför en annan klass. Jag hade lika gärna kunnat ha på mig en roskispåse. 
 
9. Svartvita filmer
 
Jag tror jag nångång nämnt här på bloggen att jag tycker det mesta som är gammaldags är rätt ointressant, och samma gäller gamla, svartvita filmer (för att inte ens prata om gamla, svartvita bilder). Orkar helt enkelt inte se svartvita filmer, de blir liksom automatiskt ointressanta för mig för att de är svartvita (gäller till och med Tuntematon Sotilas) (den nya varianten som kom ut 2017 var dock riktigt bra!). 
 
10. Trädgårdsarbete 
 
Om jag gillar växter? Ja. Om jag kan ta hand om växter? Icke. Mina fingrar är så o-gröna de bara kan bli, och det har förmodligen att göra med att göra med att jag inte har något som helst intresse för att sätta in mig i hur man ska ta hand om växterna. Har aldrig bytt någon mylla eller planterat om något, utan jag vattnar ibland när jag kommer ihåg och klipper av delarna som vissnat/möglat, men that's about it. Blir riktigt stressad bara av att se fina trädgårdar för det enda jag kan tänka på är hur himla invecklat det måste vara och hur mycket tid det måste ta att ta hand om allt. Bara nej.
 
Voi vitsi hörni, det var uppfriskande! Nu över till er - vad tycker DU är riktigt ointressant? Berätta gärna, skulle vara allt annat än ointressant (hehe) att höra! :DKarolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Nå me sån babyhy som du har så sku jag också vara ointresserad av hudvård haha. Håller med på förvånansvärt många punkter ändå. Men blir minst lika triggad av t.ex. 3, 4 och 5... :)

Svar: 😄😄😄😄
Daniela Skoglund

Roooligt inlägg (än en gång)! :D Jag håller med dig på de flesta punkter, men sport på TV och bildredigering är ju i de flesta fall hur kul som helst, he he.

Svar: Haha jeee om du tyckte det! 😍🙌🏻
Daniela Skoglund

Håller med om flera av dina punkter, t.ex. handarbete. Jo, jag är en kreativ person, men jag målar och fotar hellre. Lyckades aldrig sticka ihop ett par användbara stickasockor i skolan och jag försökte verkligen lära mig sy mina egna kläder i högstadiet men fick inse att det helt enkelt inte funkar.. Något annat jag tycker är sjukt ointressant är när någon sitter och skvallrar om vad random folk i min by sysslar med. Varför skulle jag vilja veta saker om folk jag inte känner ordentligt och heller inte har intresse av? Jag vill inte slösa min hjärnkapacitet på att hålla reda på vad alla i min by har för sig 🤯

Svar: Haha, det sista 😂😂
Daniela Skoglund

Sport på tv, jag byter kanal. Hudvård, ja i den mån att jag använder dermosils produkter och trivs med dem. Fotoredigering, ändrar storlek, ljusar upp och sätter på ett filter på de som publiceras på instagram. Har gått fotokurser men just nu fotar jag bara för att det är kul. Något som jag är totalt ointresserad av är andras resor. Både att se miljoner bilder och höra om. 😂 Vill typ veta hur de har haft de, om de rekommenderar stället, nån kort kul story å sen e de bra. 😊

Svar: Och jag som sluuuukar alla andras blogginlägg och historier om resor 😀
Daniela Skoglund

Fredrica


Check på renovering (och inredning överlag), sport, hudvård, personlig utveckling och trädgård. Motorer lite njaaa... men kan vara kul att hjälpa sambon ibland med någon bil.

Svar: Haha, önskar så att jag också kunde tycka det var kul att hjälpa till med någon bil 😂
Daniela Skoglund

Matilda


Så roligt inlägg :D Håller med om i princip alla punkter förutom det där med personlig utveckling som jag för bara några månader sedan började sätta mig in i ordentligt. Bildredigering är sådär semi-kul, skulle aldrig orka börja med photoshop eller nåt, men tycker bara lite om att typ ändra färger och klippa bilder och så, men inget mer avancerat ;)

Svar: Kul om du gillade!! 😀
Daniela Skoglund

Edit


OMG jag håller med på alla punkter, utom kanske poesi (hade en fas då jag skrev dikter som tonåring) men jag föredrar nog prosa. Känner mig inte så udda nu, haha! :)

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

CAIA Cosmetics recension - mascara & läppstift
Getter, hästar och Inre Hamnens Terrass
Randoms vecka 28
Tre ord folk ofta stavar fel
Alias, Zip Park och en massa bostäderKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12