15 konton jag följer på Instagram

Inläggsidén är till 100% snodd av Caroline
 
Efter x antal Instagramdetoxar, känner jag att jag och Instagram börjar ha ett ganska hälsosamt förhållande. Har avflöjt de flesta konton jag innerst inne vet att jag inte mår bra av att följa, ägnar inte för mycket tid åt appen, har börjat hitta min egen Instagramstil (vill ni följa mig hittar ni mig @danielaskoglund) och tycker helt enkelt att Instagram är ganska... kul? Åtminstone för det mesta! Och som rubriken avslöjar, ska vi idag ta en titt på femton stycken konton jag följer:
 
Ett utplock från mitt flöde - den enda strategin jag har är att var tredje publicering ska bestå av fler än en bild, haha
 
1. Alice och Bianca (@aliceochbianca)
 
Jag hade aldrig sett Alice & Biancas podd som en stor favorit och hade inte heller sett mig själv som ett fan (även om jag lyssnat på alla avsnitt de släppt och var på deras Showcast i Globen i maj), utan har mest tyckt att de är roliga att lyssna på och kul att följa, typ. Men, jag måste faktiskt säga att det kändes förvånansvärt mycket när de plötsligt meddelade att de skulle sluta podda, som att de lämnade ett sorts tomrum efter sig? Märkte att jag fortfarande följer dem på Instagram, och tyckte det kändes lite sorgligt när jag insåg att det kontot nog inte längre kommer uppdateras. Synd att de slutade, verkligen. 
 
2. Sara Parikka (@saraparikka)
 
Sara Parikka började jag först följa eftersom jag som äkta Salkkarit-fan (där är det verkligen ingen fråga gällande om jag är något fan eller ej, solklart fall :D) följer flera Salkkarit-skådisar och Sara spelade Peppi förr, men ju längre jag följde henne, desto mer märkte jag att det inte var kiva att följa henne bara för att hon varit med i Salkkarit, utan också för att hon verkade otroligt symppis. Idag är hon nog min absoluta favorit bland finska influencers - hon känns äkta, har sunda åsikter och väderingar och en kiva stil - både när det gäller kläder, inredning och sociala medier överlag. Förutom att jag följer henne på Instagram lyssnar jag även på hennes (& Johanna Puhakkas) podd Papupata, och även den gillar jag starkt!
 
3. Ulrika Forsberg (@ulrikaaforsberg)
 
Ett konto som känns väldigt uppfriskande! Ulrika var med i Paradise Hotel för några år sen, men har efter det gått en lite annorlunda väg än "de typiska" ph-deltagarna: hon har två barn, hon vågar gå emot normen både i bild och skrift och känns på många sätt som en ganska sund förebild. Förutom det har hon också fått kämpa sig igenom cancer, men är idag, åtminstone vad jag förstått, frisk. 
 
4. Chelsea DeBoer (@chelseahouska)
 
Hehe, ibland känns det som att typ 50% av alla jag följer på ett eller annat sätt är kopplade till serien Teen Mom :DDD Den serien har jag följt slaviskt ända sen den första säsongen, och en av veckans höjdpunkter är fortfarande när ett nytt avsnitt kommer ut. Orsaken till att jag valde med just Chelsea på denna lista? Nå, för att hon är min favorit-teen-mom-nummer-ett. Håller SÅ tummarna för att det skulle komma ut åtminstone en säsong ännu där hon är med!
 
5. Kaj Korkea-Aho (@kajk)
 
Man kanske kunde tro att jag började följa Kaj Korkea-Aho för att jag lyssnar på hans & Ted Forsströms podd, för att han är lite av en finlandssvensk kändis eller för att han bara allmänt verkar vara en vettig typ, men sanningen är faktiskt den, att började följa honom i samband med att han gifte sig i somras. Det var nämligen så, att han och Ted råkade komma gåendes emot mig i sina kostymer en sommardag, och jag blev så nyfiken på vems bröllop de skulle på, att jag började följa dem i hopp om att få se bröllopsuppdateringar - bara för att inse att det ju var självaste Kaj som skulle gifta sig! Men, har faktiskt fortsatt följa honom även efter bröllopet just för att han har en bra podd och verkar ha vettiga åsikter och så vidare, så allt handlade ju inte bara om bröllopet (som btw såg väldigt fint ut, hehe), även om det var det som fick mig att klicka på ”följ”. Ja, jag är en väldigt nyfiken själ. 
 
6. Linda Ekroth 2.0 (@lindaekroth2.0)
 
Bjussiga människor vinner ju torrbollar alla dagar i veckan, och bjussig, det är exakt vad den finska influencern Linda Ekroth är. Gillar verkligen hennes podd (jepp, alla har verkligen en podd nu för tiden) (få som når upp till Två blondiner och ingen tiger’s nivå, dock 😉) Pyjamabileet och kollar även hennes Youtubevideos ibland, men hennes Instagramkonto lindaekroth2.0 tar ändå priset. Så jäkla bjussigt och roligt!!
 
7. Project Liv (@projectliv14)
 
Project Liv känns som en självklarhet att följa - att det finns en Österbottnisk förening som vill skapa mer glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer är inte bara otroligt fint, utan också så otroligt viktigt. I och med att jag är inriktad på barnfysioterapi är det ofta en en stor del av min vardag att jobba med sjuka barn och deras familjer, och jag blir riktigt varm i hjärtat av att tänka på hur mycket Project Liv verkar brinna och kämpa för att göra dessa familjers liv lite lättare och ljusare. In och följ, du med!
 
8. Robert Herjavec (@robertherjavec)
 
Om Chelsea DeBoer är min självklara favorit bland alla Teen Moms, är Robert Herjavec (från Shark Tank) min självklara favorit bland alla Sharks. ÄLSKAR att kolla den här serien och försöka gissa vem som kommer investera i alla olika idéer, hur det kommer att gå för alla företag, och så vidare, och har nyligen börjat följa även sharktankabc på Instagram. 
 
9. Emelie Svenlin (@emmisvenlin)
 
Vanligtvis är "vibe" inte ett ord jag använder speciellt ofta, men när jag ska beskriva Emelie Svelins Instagramkonto, kommer jag inte på något bättre sätt att säga det, än att jag gillar hennes vibe! Emelie är en finlandssvensk tjej som flyttat till Oslo för att studera juridik, och hennes Instagram består av allt från snygga kläder och träning till studier och fest! Helt enkelt ett livsstilskonto jag tycker är riktigt nice. 
 
10. Annies Bucketlist (@anniesbucketlist)
 
I och med att ett av mina största intressen är att resa (här kan ni läsa om mina resor) följer jag också en hel del resekonton på Instagram, varav Annies Bucketlist hör till en av favoriterna. Kolla in hennes bilder, så förstår ni nog varför =)
 
11. Sari Somppi (@sari.somppi)
 
Tillåt mig presentera Österbottens bosslady: Sari Somppi! Hon är kriminolog, hon är psykolog, hon är fullmäktigeledarmot och hon är regiondirektör för brottsofferjouren - vad är hon liksom INTE? Till och med förbaskat stilig är hon, och vad jag hört, är hon även trevlig och en skicklig talare. Hade jag bott i Vasa hade jag med 100% säkerhet röstat på henne i riksdagsvalet i våras. 
 
12. Konsta Punkka (@kpunkka)
 
Jag är ju, som ni kanske vet, inte särskilt fotointresserad, men det finns faktiskt ett par fotokonton på Instagram som lyckats förtrolla mig helt, och det ena är Konsta Punkkas konto. Alltså, har ni SETT något vackrare och mer imponerande än hans bilder?! Tror inte det. Det här kontot får mig också att vilja och sträva efter att göra mer miljövänliga beslut i min vardag, för den naturen och de djuren han visar upp på sina bilder, är fasen något man inser att man vill ta vara på. 
 
13. Celeste Barber (@celestebarber)
 
Efter att ha hyllat Celeste Barber här på bloggen upprepade gånger, antar jag ingen av er är speciellt chockad över att hennes namn dyker upp även på denna lista. Men, alltså, hon är verkligen en kvinna man inte kan hylla tillräckligt! Samtidigt som hon är den absolut roligaste jag vet, sprider hon också så otroligt, otroligt många viktiga budskap. Ifall jag bara fick följa ett konto på Instagram, hade jag följt henne. 
 
14. Petter (@petteralexis)
 
De flesta av mina favoritartister (Molly Sandén, Ed Sheraan, Linnéa Henriksson, Zara Larsson, Norlie & KKV, Melissa Horn, osv) har jag sett live, men Petter, han finns fortfarande kvar på listan! Har hållit koll på hans konserter i flera år nu för att försöka pricka in någon passlig, men än så länge har jag inte lyckats. En sak är dock säker, och det är att jag kommer vara en väldigt lycklig typ den dagen det händer. 
 
15. Alexander Skoglund (@axxxu)
 
 Och sist men inte minst, följer jag såklart min älskade lillebror Alexander. Förundras fortfarande än idag över hur det är möjligt att vi är så olika (både utseende- och personlighetsmässigt) trots att vi har samma föräldrar och har vuxit upp i samma hem, men olika, det är vi, och det kommer VÄLDIGT tydligt fram även på Instagram. Han har dock privat profil så ni slipper inte in och snoka så där bara, och jag är ytterst tveksam till om han skulle godkänna ifall ni skickade iväg en förfrågan om att få följa honom, meeeeen, man kan ju alltid försöka!
 
P.s. Läs också:
"Mina svenska favoritinfluencers just nu"
"Dessa träningskonton följer jag"Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

CAIA Cosmetics recension - mascara & läppstift
Getter, hästar och Inre Hamnens Terrass
Randoms vecka 28
Tre ord folk ofta stavar fel
Alias, Zip Park och en massa bostäderKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12