Fråga frisören & vinn 50 euros presentkort!

- Inlägget är i samarbete med shampookauppa.fi
 
Oftast när hösten anländer får jag fara raka vägen till frissan för att få ordning på mitt torra post-sommar-hår, men i år är fallet lite annorlunda, och det är nog helt och hållet tack vare mitt långa samarbete med Suomen shampookauppa. På våren fick jag nämligen, som ni kanske minns, hem en hel hög med sommarprodukter för håret (något jag inte ens visste existerade före vårt samarbete), och dem använde jag flitigt under hela sommaren. Resultatet? Välmående hår trots sol, saltvatten och klorvatten - bara kolla!
 
Fluffigt och glänsande istället för risigt och torrt, ai etttttä
 
När jag och Shampookauppa nu i höst tog upp kontakten igen och började diskutera om att fortsätta vårt samarbete, var jag med andra ord väldigt positivt inställd - jag har varit så nöjd med dem att jag visserligen hade fortsatt som deras kund i vilket fall som helst (stötta inhemskt mindre företag som har den bästa servicen, erbjuder produkter för förmånliga priser i olika storlekar och verkligen brinner för hårdvård istället för att handla hos gigantiska kedjor HALLÅÅÅÅ), men det är klart det är ännu roligare att få samarbeta. Dock kändes det som att det vore kul med någon form av omväxling till alla produktrecensioner (1, 2, 3, 4) jag skrivit i samarbete med dem (det är, som ni förhoppningsvis vet, jätteviktigt för mig att mina samarbetsinlägg ska kännas personliga, påhittiga och intressanta att läsa) plus att jag gärna ville framhäva hur mycket kunskap personerna bakom Shampookauppa har, så jag kom på följande idé:
 
Några av produkterna jag använt i sommar (GISSA hur många försök som krävdes före blinken fastnade på bild, haha) 
 
...VI ORDNAR EN Q&A! Tack vare alla frågor jag fått ställa Shampookauppa har jag nu betydligt bättre koll på hur jag ska ta hand om mitt hår, vilka produkter som passar mig bäst och så vidare, och därför började jag tänka - varför inte låta Shampookauppas ägare, Outi, svara på era frågor också? Outi äger nämligen inte bara Shampookauppa utan driver även en egen frisörsalong, så kunskap, det har hon vitt och brett om både hårprodukter, hårvård och hår överlag, och med tanke på hur många frågor jag hade, kan jag tänka mig att det finns hårrelaterade saker ni också går omkring och funderar på? Nu mår mitt hår bättre än någonsin och jag har bytt ut min vanliga hårolja mot en Moroccanoil Light som är menat för ljust hår (kan nu köpas för endast 11,20 euro!!), jag har hittat ett nytt favoritspray och jag kunde ta hand om mitt hår på ett helt annat sätt i sommar med bland annat denna produkt, allt tack vare Outi. Nu är hon redo att svara på era frågor och funderingar också! 
 
Hur glad jag blev när Outi gav tummen upp för Q&A-idén
 
FRÅGA FRISÖREN & VINN ETT PRESENTKORT
 
Så, hur fungerar det? Jo, ni får ställa era hårrelaterade frågor (kan gälla allt från hårvård och hårprodukter till frisöryrket och hårrelaterade myter) här i kommentarsfältet fram tills denna veckas slut, det vill säga söndag klockan 23:59, så dyker svaren upp i ett annat inlägg nästa vecka! Och för att ge hösten en ännu trevligare start, kommer jag även tävla ut ett 50-euros presentkort till Shampookauppa bland alla er som frågar (glöm ej att lämna din e-postadress!), och sedan avslöja vinnaren i samband med att svaren dyker upp. Du kommer således både att få lära dig nytt och kanske dessutom vinna ett presentkort att shoppa valfria produkter för bland Shampookauppas breda sortiment - snacka om bra deal?? HOPPAS ni gillar den här idén lika mycket som jag - baaara att börja fråga!Ida


Vad har du för åsikt om balsammetoden? Är det något som verkligen är bra för håret att det löns att testa? 😊

Julieth


Jag har alltid haft väldigt torrt och risigt hår men nu i samband med graviditeten har jag också fått väldigt torr hårbotten. Försöker tvätta håret en gång eller högst två gånger per vecka men vet inte om det bara gör det hela värre att tvätta så ”sällan”. Håller på att bli galen så tar gärna emot alla tips som kan fås gällande tips och hur jag annars också skall sköta om håret.

Emelie


När jag färgar mitt hår, ingen skillnad om det är hemma eller vid frissan så lämnar färgen alltid mitt hår efter ca en månad, finns det något man kan göra för att få det att hållas i längre? 🤔😊

Linn


Vilket silvershampo skulle du säga att är det bästa?😊

Elli


Har du tips på produkter eller hur man ska göra för att inte få frissigt/flygigt hår?

Paulina V.


Är det dåligt att använda hårsnoddar? Jag brukar ofta använda sådana.

Liza


Har många gånger velat tona håret för att få mera lyster och liv i färgen. Har dock inte hittat någon bra produkt för detta. Vill alltså inte färga håret. Utan en toning nu och då skulle kunna vara min grej. Tips på bra toningsmetoder/produkter?

Paulina


Hur ofta BORDE man klippa håret för att topparna skall hållas i bra skick? Eller kan man reparera kluvna toppar?

Saga


Jag må vara efter min tid, men har erkligen noll koll på håroljor. Hur ofta och vid vilken tidpunkt skall man använda och vad skulle vara en bra basprodukt att börja med? (Är också blond, har ofärgat och tjockt hår som både växer och blir risigt fort).

Anna


Alltså balsam..är det en nödvändighet..borde man använda det vid varje tvätt för att få bästa resultat?

Yannie


Stämmer det att det är dåligt för håret att man borstar det direkt efter att man tvättat det (när det fortfarande är vått)?

Amanda


Bästa produkterna för hår som blir fett efter bara en dag?😊

Elin


Bästa tips och produkter för att få mer volym? Jag har blont och väldigt tunt hår och känns alltid som håret bara hänger...

Anonym


Jag funderar på att testa torrschampo. För att rädda de dagar man inte hinner i duschen på morgonen. Några tips på bra produkter?

Jennifer


Jag borstar ALLTID håret direkt när jag kommer från duschen. Är det sant att det är skadligt för håret att borsta när det är blött?

Finns det någon myt gällande hår och hårvård som du är trött på att höra? 😃

Vilkrn slags olja skulle en frisör rekommendera för självlockigt och torrare här? :)

Elin H


Har du något tips på produkter som får tjockt och risigt/torrt hår att bli mer smooth men utan att liksom tynga ner det? Tycker mitt annars fluffiga hår känns så platt direkt man använder nåt som ska ta bort frissighet/göra håret lent (har brunt ofärgat hår). :)

A


Kan man använda silvershampo/balsam på ofärgat blont hår och på det sättet få kallare nyans i håret? (Eller får man bara effekt på färgat hår)

Tunnhårig


Undrar vilket shampo och balsamia skulle vara bra för ett här som är tunt men finns mycket av? Behöver ett som inte tynger ner frisyren.

Jenny


Vilka hårprodukter löns det att investera lite mera i, och vilka funkar lika bra med budgetprodukter?

Rebecca


Vad är de bästa produkterna att använda till håret om man har blonda slingor och inte vill att det ska gulna, men håret inte är helt blondt? Och något som återfuktar? T.ex. någon bra hårinpackning eller shampo/balsam.

Vad kan jag göra för att minska håravfall? Jag lossar massor av hår! Jag har ofärgat blondt, tunt och ganska långt hår och stylar det väldigt sällan. Och finns det något man kan göra för att få tjockare hår?

Är med och tävlar om presentkortet!

Julia


Hej, kul tävling!
Jag minns att nån sagt att om man "drar isär" kluvna hårstrån så växer det hårstråt inte mera, kan det verkligen stämma? 🤔

Anna


Vad är bästa tipset för att ta hand om ett självlockigt och torrt hår? :)

A


Vilka hårprodukter rekommenderar du för ett naturligt lockigt hår? :-)

Simone


Frågar för min sambos del. Han har extremt torr hårbotten och fjällar konstant, ibland även från skägget. Vad ska han tvätta håret med? Är det bättre att ha kortare hår när hårbottnen är torr? Hur ofta ska han tvätta håret? 😊

Simone


Får kommentera igen för jag glömde min mail adress första gången 😅 frågar för min sambos del. Han har väldigt torr hårbotten och fjällar konstant, ibland även i skägget. Vad ska man göra för att slippa klådan och den torra hårbottnen? Är det bättre att ha kortare hår? Vad ska han tvätta håret med och hur ofta? 😊

Mia


Tips för extremt torr och känslig hårbotten? har hittat endast ett schampo som jag kan använda utan att få svår klåda och stora sår i hårbotten...

Minna


Min arbetsplats kräver att vi har håret i hästsvans medan vi är på jobb. Har nu märkt att mitt hår har börjar brista i nacken och antar att det kan bero på att håret hela tiden är uppsatt..? Något man kan göra för att förhindra att det brister? What to do...Hjälp!

elienore nyholm


När man använder värmeskydd, hur noggrannt är det att det hamnar i hela håret och finns det värmeskydd att lägga i torrt hår.

Hur ska jag veta vilken porositet mitt hår har?

Kul tävling! Jag undrar vilken hårtrend som kommer synas starkast i höst :D

Lovis


Hur går man från hennafärgat hår? Är den enda metoden att bara vänta ut det till allt växt bort/klippa av det, eller går det att färga utan att riskera att tappa håret?

Stephanie


Vad ska man tänka på om man söker en hårfön som sliter så lite som möjligt på håret?

Karolina


Hjälper värmeskydd faktiskt? Såg en video på youtube, gjord av en frissa, som visade att det skulle kunna ha motsatt effekt.

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Parasite, Frozen 2 & Seventeen
På jakt efter vårt nästa hem
En riktigt härlig helg
Tankar från en sjukhuskorridor
Randoms vecka 26Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12