Kommenterar mina 100 mål från 2016 - del ett

Hösten 2016 publicerade jag en lista med 100 mål här på bloggen, och nu när jag, mer än tre år senare, läste igenom listan igen, kunde jag inte låta bli att dra på munnen (och rynka ögonbrynen) både en och annan gång - dels för att jag uppnått ganska många av målen, dels för att jag inte riktigt kunde förstå hur jag tänkte när jag skrev vissa punkter och dels för att jag fortfarande ser fram emot att uppnå en del av målen. Så, nu tänkte jag faktiskt skriva en ny lista där jag kommenterar alla dessa mål, men för att inlägget inte ska bli en kilometer, tänker jag att vi delar upp listan i två delar. Så, här kommer de första 50 målen från 2016 med kommentarer från idag!
 
 
1. Bli en bra mamma
Kommentar idag: Ja men det hoppas jag fortfarande att jag blir den dagen jag (förhoppningsvis!) blir mamma.
 
2. Aldrig mer stanna kvar på ett jobb där jag vantrivs
Kommentar idag: Har varit riktigt duktig gällande att tacka för mig och gå vidare från de jobb jag inte trivts på (har hänt två gånger sen 2016), så klapp på axeln för det!
 
3. Lära mig att vara nöjd med det jag ser i spegeln
Kommentar idag: Alltså, tyvärr inte, men stressar inte över det idag på samma sätt som förr - idag ser jag på det här med utseende lite annorlunda än jag gjorde för några år sen. Ni kan höra mer om mina tankar kring ämnet i det här poddavsnittet.
 
 
4. Besöka Florida
Kommentar idag: SÅ glad över att jag uppnått det här målet! I början av 2017 åkte jag och Niko iväg till Florida (& Bahamas) i två veckor, och den resan är banne mig bland det bästa jag varit med om.
 
5. Naila en snygg danskoreografi
Kommentar idag: Ehm... Räknas Zumbakoregrafierna? =) Nä men dansen är inte riktigt en lika stor och viktig del av mitt liv längre. Förr dansade jag på bland annat StepUp, men nu för tiden nöjer jag mig riktigt bra med de danstimmarna som erbjuds på gymmet. 
 
6. Gifta mig med min livs kärlek
Kommentar idag: Får faktiskt mest ångest av att tänka på bröllop nu för tiden. Vill fortfarande gärna gifta mig någon dag, men blir riktigt svettig bara av tanken på hur dyrt det skulle/kommer att vara *ryser*
 
7. Bära min drömklänning när jag gifter mig
Kommentar idag: Haha alltså drömklänning vore ju KUL, men fortfarande - läs punkt 6. Får väl spana på tori.fi eller något sen när/om det är dags :D
 
8. Bli en bra fru
Kommentar idag: Öh vem är du som skrivit denna punkt och vad hade du gjort med Daniela? Känns så inte som jag att skriva en sån här sak - vill ju såklart att jag ska få ha ett hälsosamt förhållande och att båda parterna ska ha det bra osv osv, men ”bli en bra fru”? Den formuleringen får mig nästan att börja tänka på The Handmaid’s Tale, så pass gammaldags känns den.
 
9. Hålla ett tal framför en riktigt stor publik
Kommentar idag: Väntar fortfarande på den dagen!
 
10. Se till att aldrig sluta lära mig nya saker
Kommentar idag: Också en grej som inte riktigt känns som något jag skulle skriva? Liksom, att lära sig nya saker är väl bra jo, men inte vet jag nu om jag ser det som något livsmål. Man lär väl sig automatiskt nya saker hela tiden (vare sig man vill eller inte), tänker jag. 
 
11. Åka på lyxkryssning
Kommentar idag: På Bahamaskryssningen fick man beställa precis så många förrätter, huvudrätter och efterrätter man ville ha VARJE DAG utan extra kostnad (!!!), så om det inte var en lyxkryssning, så vet jag inte vad.
 
 
12. Få en passligt stor blogg
Kommentar idag: Passligt stor... Mja... Nja... Njä... Kanske? Äh, vet inte. Är liksom helt nöjd med hur många ni är som läser, men det är klart att ännu fler inte skulle skada. Dock ser jag nog priset på bilden ovan som ett kvitto på att jag gör så gott jag kan, och mer än så kan man ju inte :)
 
13. Köpa en fräsch rad- eller parhuslägenhet
Kommentar idag: Återigen - läs kommentaren på punkt 6.
 
14. Kunna göra fem chins
Kommentar idag: Med lite gummibandshjälp jo, annars nej. 
 
15. Skaffa en katt 
Kommentar idag: Ingen katt än så länge, men kanske snart? Det här är faktiskt något vi funderat på i nästan ett års tid nu, så det finns nog fortfarande i tankarna!
 
16. Bli modigare
Kommentar idag: Nå... nä. Men sen är det här väl inget jag heller aktivt strävar efter längre - försöker mer tänka att jag är okej som jag är, trots att jag ofta är fegare än Lille Skutt =)
 
 
17. Bo i Helsingfors centrum
Kommentar idag: TYP. Just nu bor vi ett stenkast från Helsingfors centrum, and I freaking loooove it. Så glad över att vi hittade den här lägenheten i början av året och får uppleva det här!
 
18. Besöka Amsterdam
Kommentar idag: Ja - påsken 2017 spenderade jag bland söta hus, kanaler och omringad av en ständig lukt av gräs. 
 
19. Se till att äga varenda en av mina drömväskor
Kommentar idag: HAHA, snacka om att mina hobbyer/värderingar ändrats under de senaste åren :'D Har sålt de flesta av mina s.k. "drömväskor" och det finns inte ens någon väska jag suktar efter längre. Knäppt.
 
20. Lita mera på magkänslan
Kommentar idag: Nå. Int vet jag nu. För flummig punkt. 
 
21. Våga åka i en riktigt skrämmande attraktion på något nöjesfält
Kommentar idag: Åkte i Kingi på Borgbacken. Never again. 
 
22. Aldrig gå på någon snabbdiet för att bli smal
Kommentar idag: Fortfarande en självklarhet. 
 
23. Alltid komma ihåg att jag mår bra av träning
Kommentar idag: Också fortfarande en självklarhet.
 
 
24. Posera framför Eiffeltornet
 Kommentar idag: Oui oui! Dock var Paris en ganska tråkig stad, så dit åker jag nog inte igen.
 
25. Se till att ni kan besöka min blogg via danielasdagbok.com
Kommentar idag: Har för mig att jag fixade det här ganska genast efter att jag publicerade den här listan då 2016, så ddanielas.blogg.se har varit ett minne blott redan en lååång tid (och tur det).
 
26. Slippa ner i spagat igen
Kommentar idag: Lol, kommer snarare längre och längre ifrån det här målet ju äldre jag blir. 
 
27. Besöka Disneyland/Disneworld
Kommentar idag: Ja!!! Bästa dagen 
 
28. Aldrig leva bara för helgerna
Kommentar idag: Också en punkt som inte alls känns som något JAG skrivit? Trivs ju med att ha "tråkiga rutin-vardagar" och sedan "leva" på helgerna.
 
29. Vara en bra handledare när det är dags att få "en egen" studerande
Kommentar idag: Har väl fortfarande inte varit handledare till en studerande som officiellt varit "min egen", men de gångerna jag handlett studeranden tycker jag nog att jag gjort det helt bra!
 
30. Vara sommarpratare i radio
Kommentar idag: Har sökt med de senaste åren, men inte blivit vald - buhu :(
 
31. Åka vattenskoter
Kommentar idag: Ja! Och kiva var det!
 
32. Åka på en avslappnade skidsemester
Kommentar idag: Någon skidsemester har det faktiskt inte blivit, men har funderat på att förverkliga det i vinter - håller tummarna för att det blir av!
 
 
33. Besöka Flow Festival
 Kommentar idag: Ja, sommaren 2017. Säkert den bästa festivalen jag varit på?
 
34. Aldrig börja göra saker bara för att "alla andra" gör det
Kommentar idag: Har inte varit och är fortfarande inte ett problem.
 
35. Få tagen en bild på mig själv som jag känner att är 100% lyckad
Kommentar idag: Faktiskt inte riktigt, nej. Flera bilder har jag liksom varit typ 98% nöjd med, men den där 100%-bilden fattas nog ännu. Mvh ofotogenisk som få
 
36. Alltid sträva efter att inspireras istället för att avundas
Kommentar idag: Men lol. Lol lol lol lol. På tal om att aldrig göra saker bara för att "alla andra" gör det, så måste det här nog ha varit något jag sa (eller ja, skrev) för att det är något "alla andra" säger. Det är mänskligt att vara avundsjuk utan att alltid försöka omvända det till någon jävla inspiratioooooon. Huhhu. 
 
37. Skriva en bok
Kommentar idag: Ingen bok nej, och det blir nog knappast någon bok i framtiden heller. Tror bloggandet räcker riktigt bra!
 
38. Bli en cool mormor/farmor
Kommentar idag: Ett mål som känns aaaaaaningen långt borta, haha (och tur det!).
 
 
39. Skaffa en bil som inte behöver repareras lika ofta som den jag har nu
Kommentar idag: Alltså this!!! TÄNK att jag ännu år 2016 körde omkring med min förra bil Torbjörn, irriterad och olyckligt ovetande om att Gröna Faran snart skulle komma in i mitt liv ♥ Visserligen ful som få, men har inte krävt en enda reparation på flera år, och det är allt som räknas!
 
40. Träffa Zac Efron
Kommentar idag: ...och TÄNK att det var en av de sakerna som jag listade som ett av mina 100 mål, att en vacker dag få träffa Zac Efron. Ännu mer lol på den än på inspirations-dravlet. 
 
41. Slappa på en strand i Thailand
Kommentar idag: Efter att ha blivit matförgiftad i Marocko känner jag att jag aldrig mer vill åka till ett resemål där det är vanligt att turister blir matförgiftade, så drömmen om att slappa på en strand i Thailand får jag nog vinka hejdå åt. Bye byeee.
 
42. Testa på att skådespela
Kommentar idag: Väntar fortfarande på att Salkkarit en vacker dag ska höra av sig och fråga om jag vill provspela ;)
 
43. Börja föreläsa
Kommentar idag: Inte ännu nej, men förhoppningsvis en vacker dag! Måste bara först komma på vad jag vill/ska föreläsa om och vem/vilka jag ska föreläsa åt, heh. 
 
44. Uppleva mera av U.S.A
Kommentar idag: En delstat till har jag upplevt efter att jag skrev den här listan, men några finns ännu kvar på listan! Kalifornien (och Nevada) högst upp på önskelistan. 
 
45. Komma över min flygrädsla
Kommentar idag: Kanske inte kommit över, men definitivt blivit bättre på att hantera!
 
46. Ofta påminna mina nära och kära om hur mycket jag tycker om dem
Kommentar idag: Jo men det tycker jag nog att jag gör. 
 
47. Vara mindre rädd för stora förändringar
Kommentar idag: Efter min plötsliga flytt till Vasa år 2017 upplever jag nog att jag blivit mindre rädd för stora förändringar!
 
48. Lära mig surfa
Kommentar idag: Neeeej men vill fortfarande!!!
 
 
49. Vara med i direktsändning
 Kommentar idag: Har varit fredagssnackare på X3M inte bara en, utan två gånger, så check på den.
 
50. Springa marathon. NÅNNÄÄÄ SKOJA. Det riktiga målet låter så här: Aldrig få för mig att springa marathon
Kommentar idag: No worries, fortfarande lika oaktuellt år 2019 som 2016!Filosofia


Jag ha också varit fredagssnackare, men tre gånger 😂 tänk att det inte råka vara samtidigt.

Haha vilket roligt inlägg! Önskar att jag hade skrivit ner mål för längesedan, för de ser ju nog annorlunda ut ju äldre man blir :D

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Parasite, Frozen 2 & Seventeen
På jakt efter vårt nästa hem
En riktigt härlig helg
Tankar från en sjukhuskorridor
Randoms vecka 26Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12